KaraPence adlı kullanıcının mesajları

    kurtlar vadisi değil hırtlar vadisi. insan paraya kıyar bir iki tane airsoft alır. dürbünü ters monte eden ve ona tersten bakan arkadaşa değinmiyorum bile. acınacak halde bir prodüksiyon.

    yerli ve kaliteli pelet üretmenin fikri bile forumda ciddi tartışmalara sebep olurken, üretilmiş peletin resmi nelere sebep oluyor :)
    herkes heyecanlı ve sabırsız olduğu için sorular - cevaplar biraz keskin olabilir. aynı hobiye gönül vermiş insanlar olarak hepimiz aynı gemideyiz. umarım en kısa zamanda söz konusu peletler piyasaya çıkar ve biz burada bu peletlerle yaptığımız grupmanları paylaşırız.

    Kocaeli'de 107 metreye koyduğumuz çakmağı vurmaya çalışıyorduk. s510, Cricket, HM1000, HW100, FXgladiator, BT65 gibi tüfekler aynı anda çakmağa atış yapıyorduk. bir ara atış yapmayı kestim ve çakmağın sağına ve soluna isabet eden pelletleri izledim. pelletler sanki havan topundan atılmış gibi bir hayli üstten gelip çarpıyordu. bir çoğu çakmağı patlatmak şöyle dursun isabet etmesine rağmen yerinden bile oynatmıyordu.


    uzun lafın kısası. bana göre PCP tüfekle 0-50-75 metreye kadar çok keyifli atışlar yapılabilir. ancak 100 metre ve sonrası bana göre pellet israfıdır. zevk meselesi tabii ki deneyen denesin. ama 200-300-350 metre gibi atışlar için de kendinizi ve ekipmanınızı riske atmanın anlamı yok diye düşünüyorum.

    ben de donchilot'a katılıyorum. 2 ay önce çok araştırdım gerek marka gerek kalibre açısından 12 gauge ve 700 TL gibi bir rakama Hatsan escort marine sonucuna ulaştım. eğer hedefin av değil hedef atışı ise bu iyi bir seçenek.

    Yanılmıyorsam amerikada adamın biri 125 siper yaylı ile vortex modelini karşılaştırdığı bir videoyu paylaşmıştı internette. Gerçekten de özellikle soğuk bir günde yaptığı atışlarda yaylı 125'in atışları daha stabil çıkmıştı. Bana gore vortex yaylıdan anlatıldığı kadar büyük avantajlar taşımıyor. yeniliğe karşı değilim ancak vortex sistemin atış konforuna veya isabetliligine müthiş katkılar yapacağından da şüpheliyim.

    aslında damlalık içindeymiş fakat bana parfüm şişesinin içine koyup verdi şu an sprey olarak tatbik ediyorum. ama damla olarak da kullanılabilir. bu arada söylemeyi unuttum sadece temizlik için değil mekanizmayı yağlamak için de kullanıma uygun bir yağ.


    WD40 ürününü silahlarınızdan uzak tutmanızı tavsiye ediyorum.
    bunun yerine FÖRCH balata spreyini öneriyorum.
    balata spreyini uyguladıktan sonra baretta yağ ile bakımı tamamlayabilirsiniz.

    burada bir abim bana baretta'nın yağını verdi. çok güzel bir yağ. hem iç hem dış temizlik için uygun. eğer bulabilirseniz onu kullanın derim ben. bugün tüfeklerimizin namlularını temizledik. çok güzel sonuç aldığımızı söyleyebilirim.

    ben hem air arms s510'da hem hw100'de hem de daystate huntsman tüfeklerimde kullandım ve çok iyi sonuç aldım. bu arada 5.52 çapında ve 16 grain kullandım.
    bir de gamo whisper igt'de kullandım biraz düşme yaptı. ancak pelletlerin %40 kadarının eteği ezilmiş çıktı. bu nedenle atış kalitesi iyi ama sunuş kalitesi kötü diyebilirim.
    hatsan jsb de kullandım ama onlar 5.51 olduğu için istediğim sonucu alamadım. ancak hatsan jsb'lerin kalitesi daha iyi gibi geldi. 5.52 çıksa kesinlikle onları alırım.

    haddimizi asmayalim once,konuyu zaten yorum yapilmasi fikir paylasilmasi icin acmadinmi kardesim?aldigin yorumlar canini sknca yasinizdan utanin diyemezsin burdaki kimseye,herkes tufegin neler yapabilecegini biliyor,ne kadar iyi atici olsanda tufegi her atista kaldirip kiricaksin sonucta degilmi?inanmayanlar fikirlerini belirtmis,o zaman videoyla kanitlarsin, yok yapamiyorsan git mantar patlat..


    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

    bence Türkiye'de kullanıcıların önce havalı tüfeği neden aldıkları ve ondan ne bekledikleri ile ilgili sorulara yanıt bulmaları gerekiyor. tahribat-güç gibi etkenler mi önemli? yoksa isabet mi? zirvedeki 4-5 silah dışında bu özelliklerin çoğunu barındıran silah benim bildiğim kadarı ile yok. güç ve tahribat isteyen arkadaşlar bunu neden istemektedirler? ülkemizde havalı tüfek ile av yasak olduğuna göre geriye tek bir cevap kalıyor : uzun mesafe atışı. bunun dışında her attığını 50 metre içinde vurmak isteyen arkadaşlarımız ise gücü nispeten düşük ama isabetli birçok tüfek (yaylı veya pcp) arasından seçimlerini yapabilirler.
    fx'in yeni tüfeğine gelirsek bana göre değil. çünkü anladığım kadarı ile 4-5 atışta bir tüfeği pompalamak gerekiyor. yani gerçekten av için yapılmış.
    gördüğüm kadarı ile forumda havalı silahını avda kullanan veya kullanmayı düşünen arkadaşlarımız var. havalı ile av bir kere hayvana kaçış şansı tanımıyor. yani avcılığın etiğine aykırı. illa bir şeylere zarar vermek istiyorsanız şişe kırın. zavallı kuşu, ördeği, tavşanı avlayıp yeseniz ne olacak? dahası günümüz havalı tüfekleri ile 50 metreden sizin yaptığınızı 5 yaşında çocuk bile yapabilir bunu unutmayın.
    yaptığımız hobiye değer katan herkese sonsuz saygılar.

    Bir keresinde vatandaşın birine yol sormuştum : 1 km kadar sonra sola dön, 500 metre yukarıda sağda dedi. Sonuç olarak tarif ettiği sapak 200 metre ilerde, aradığım yer ise sapaktan sadece 100 metre yukarıdaydı. Yani demem o ki kardeşimiz güzel atışlar yapmış ama mesafeyi doğru ölçmüş mü acaba