brk21 adlı kullanıcının mesajları

    Öncelikle geçmiş olsun... Tüketici haklarına başvurman gerekli böyle konularda ama kargolamadan önceki halini kanıtlaman gerekir yani '' gerçekten sen yolladığında bunlar yokmuydu? '' sorusu ordaki hakem heyeti tarafından kanıtlarla yanıtlanmalı ki bu imkansız gibi görünüyor..
    Sen sikayet edersın hatsan yo kesinlikle o tüfek elimize ulaştığında bu durumdaydı derler. Senin buna karşılık olarak olmadığını onalara kanıtlaman gerekir buda hepimiz için neredeyse imkansız bir durum tüfeği kargolarken noter tastiği almıyoruz sonuçta...
    Başımıza gelebilecek en kötü şey gelmiş başına sorumsuz adamaların yaptığı saçmalıklar... Arayıp durumu konuştun mu peki hatsan servisiyle? cevaplarını gercekten cok merak edıyorum

    Malesef söylediğiniz gibi ''O tüfek elimize ulaştığında zaten bu durumdaydı.'' diyeceklerini bildiğim için aramaya kalkışmadım bile. Ancak ders oldu dediğin gbi kanıtlamam gerekiyor, ve birdahakine kesinlikle yollamadan önce tarihle birlikte silahın her noktasının fotoğrafını çekmeyi düşünüyorum.

    Herkese merhaba,


    1 buçuk hafta önce 2.el tüp aldım, Tüp elime geçtiğinde tüpün olması gerektiği gibi çalımadığını gördüm ve hatsanı aradım. Onlarda tüpü yollamamı ve gerekli bakımın yapılacağını söylediler. Tam tüpü paketliyordum, zaten tüp gidecek gitmişken tüfeğime ve pompamada bakım yapılsın dedim ve hepsini yolladım. Tüfeğin üzerinde kullanımı etkilemeyen 2 küçük çatlak vardı onlarında yapıştırılması için ayrıca aradım hatsan bakımı. Herşey buraya kadar iyi güzel hoş.


    Ancak bugün kargo elime ulaştı bir hevesle tüfeğimi çıkardım, tüfeğin üzerinde 1 çizik bile yokken, tüfeği ve pompayı özenerek kaplamışken, pompanın kaplamasında çizik var sanırım bir yere sürtmeden kaynaklı kapladığım yerlerde ezilme ve kalkma, tüfeğin üzerindede 1-2 çizik (kundakta değil). Ayrıca çatlaklarıda yapıştırmamışlar. Tüfeği falan yağlamışlar, Tüpüm artık çalışıyor ancak bütün hevesim kaçtı. Ben atıştan her geldiğimde tüfeğimin her köşesini ıslak mendille temizleyip tüfeğimi odamın baş köşesine koyan bir insandım. Güvenerek yolluyorsun ancak kendi malları olmayınca nasılda hor kullanıyorlar değil mi? Gerçekten ayıp!


    Size sorum şu, Hatsan bakımı şikayet edebileceğimiz biryer var mıdır? Yani artık bu iş benden geçti ama bu saatten sonra yollayacak arkadaşlar için biraz daha dikkatli olmaları için şikayette bulunmak istiyorum.


    Ve kundaktaki çatlaklar için ne yapabilirim ya da ne kullanabilirim yapıştırmak adına? Japon kundağı mahfeder diye düşünüyorum, bildiğiniz plastik yapıştırıcısı var mı? Şmdilik etrafını metehandan aldığım kumaş bantla sardım. hem ele de daha iyi oturuyor.



    Birkaç fotoğraf: Ekde

    8-32 dürbünlerimin hiçbirini 200 mt. üzerinde 16x ten büyük kullanmadım. Dolayısıyla ben kaliteli olmak şartıyla 4-16 gibi birşey tavsiye ederim.


    Uzak mesafede havalı için düşme miktarı fazla olduğundan yüksek zoom kullanmak zaten pek pratik olmuyor. Yüksek zoom grupman ve FT için kullanışlı.

    +1:thumbup:

    Burak yanılmıyosam benim mekanı bulmuşsun incekte :) Tüfekle giriş sıkıntı olursa bana haber et bizim kampüse bırak, bizim dekanı bile ikna etmiştim bi ara hobiye :)

    Olabilir:) Tufekle girise skinti yaparlar normalde ama arka koktukta duruyor okula girerken kimsenin ruhu duymuyor:) olurda skinti olursa aklimda olsun, ulasirim sana tesekkur ederim:) Yarin oglen atisa gidicem gelmek ister misin?

    Ben de fotosizer kullanıyorum. Photoshop gibi programlarla tek tek uğraşmaya hiç gerek yok. Pratik şekilde boyutu küçültüyor.

    Photo filtre diye.ufak bir program var .İndir programı ve resimi aç . ctrl+h tuşlarına birlikte basıp çözünürlüğü ayarla ..bunun dışındada bir sürü ayar var .Hadi kolay gelsin.

    Tamamdır teşekkür ederim. Birazdan incekteki mekanın fotoğraflarını yüklüyorum.

    Benımde tactıcal long lw em var bu bılgıler benım içinde geverlı olurmu bende sadec su gamo nun raptor altın rengı olan pelletlerınden randıman alabıldım setı yenı aldım fazla pellet deneme sansım olmadı tactıcal ın setuskur ayarını yapabıldınız mi "..?

    Bu bilgilerin senin tufegin icinde gecerli olacagini dusunuyorum. Kendi kullandigim deneyimleri soyliyim. (Gamo TS-22, JSB 18grain, HN Baracuda) kesinlikle silahin en sevdigi pelletlerden. (Norica Ban) rezalet. (Ince mehmet 25-27 grain) deneyemedim, daha dogrusu 2 3 atis yaptim ancak moderatorumden kaynaklanan bir skinti var sanirim pelletleri saptiriyor. (Ince mehmet 30 grain)'in at44lere buyuk oldugunu sarjore girerken skinti yarattigini soyluyorlar.


    Bende yeniyim tufegimi alali 2 ay falan oluyor "Setuskur ayari" ni ilk defa duydum desem yeridir:) Setuskur guc ayari mi oluyor?

    Biraz kaba ancak hepsini içinde barındırdığı düşünülürse mükemmel bir dürbün. Fiyatı baya pahalıdır diye düşünüyorum. Keske ucuz olsa da herkes alabilse. 8)

    Yazmış olduklariniz dogrudur kaliteleri zaten belli yalniz arabanin bagajinda tasima isi pek mantikli değil benimkide normal tufek kilifinda bajagda gezip duruyor. Zaten mercekleri oldukça hassas normal hareket halindeki titreşim bozuk yollardaki sana sarsıntı bozulmasi icin yeterde fazpa bile gelir.Daha bir sıkıntı yaşamadım ama benimde başıma gelebilir.

    Başınıza gelmez inşallah, inanılmaz sinir ve moral bozuyor.

    Dürbün Satilik Bushnell 10X40 Durbun


    Mehmet abi ile görüşün yardımcı olur.Orjinal JApon malı

    Merhaba dürbünün fiyatı biraz yüksek dürbün için max. bütçem 250-300TL. Teşekkürler.

    Brk21 arkadaşim pcp de kullaninca cin mali durbunlerde problem olmuyor kanısı var genelde bende hazirandan beri kullaniyorum bir sıkıntı yasamadim. Siz ne tür problemler yasadiniz acaba formdaki arkadaslara bilgi olması maksadiyla paylasabilirmisiniz acaba?

    İlk başlarda sıkıntı yoktu yaklaşık 2 ay sonra dürbün ayar tutmamaya başladı. Yani mesela ayarı sıfırlıyorum çantasına koyup atışa gittiğimde ayar bozulmuş oluyor mildot'lar sağolsun onların sayesinde devam edebiliyordum. Çok tamirci çok bayi gezdim hepsi dürbünün merceğinin ufak sarsıntılarda oynadığını söyledi. Tüfeğim tepmesiz ama tüfeği bagaja koyduğumda bile sarsıntıdan ayar bozuluyordu. Çok araştırdım yalnız türkiyede dürbün tamiri yapan yok. Dürbün tamiriyle ilgili bir numara buldum internetten arkadaşı aramadm ancak ona da güvenemedim. Forumda çin mallarından uzak durulması gerektiğini çok okudum ancak benlik bir durum yok işimi görüyor diyordum ancak malesef öyle olmuyor.Aynen sizin söylediğiniz gibi genellikle pcp de kullaninca cin mali durbunlerde problem olmuyor kanısı var ve kesinlikle fiyat cazibesi. Çin malı dürbünlerde görüntüden başka birşey yok.

    Merhaba arkadaşlar,



    Çin malı 6-24X50 dürbünüm vardı ancak adı üstünde çin malı!!! Fazlasıyla sorun çıkardı ve ağzımı yaktı büyük konuşmayayım ama çin malı dürbüne elimi sürmem birdaha. Sizden ricam satmak istediğiniz 2. el temiz ve ORJİNAL dürbünleriniz için teklife hazırım. AT44 Tactical' ımda kullanacağım. Özellikle mildot' lu dürbünler tercihimdir.


    Özellikle 3-9x... ve mercek ölçüsü 32mm ve daha küçük istemiyorum! Yakınlaştırma derecesi daha büyük tercih ediyorum, mesela (3-12, 4-16, 6-24) gibi olabilir. Dürbün merceği 32mm ler küçük geliyor aradığım mercek ölçüleri (40-44-50)mm gibi olabilir.
    (Fiyatları da Dürbünün hakettiğinden fazlada kabartmazsak sevinirim.)



    İstenirse Aşağıdaki linkteki ilanımda kullanmadığım satılık ''Tanfoglio Witness 1911 4.5mm Airgun'' silahım ile takas da edebiliriz. Linki tarayıcınıza kopyalamanız yeterli olacaktır.


    http://www.airgunturk.com/2245…n-satilik.html?highlight=



    İlginize şimdiden teşekkür ederim, Herkese iyi forumlar.

    Arkadaslar dun "Wrangler" nickli arkadasimizin atölyesine gittim. Elinde spot on ve ince mehmet'in tum solid cesitleri elinde fazlasiyla mevcut, ben spoton'u pek begenmedim acikcasi ancak 4 kutu ince mehmet 27 grain pellet aldim. Fiyatta da yardimci oldu sagolsun. Ayni zamanda merak ettigim birkac pellet markasi ve modeli vardi sagolsun onlardan da bir miktar deneme amacli hediye etti. Arkadas ayni zamanda havali silah aksesuarlari da uretiyor atölyesinde. Arkadasin yeri mühiye köyünde, 312 paintball' in oldugu yer. Kesinlikle tavsiye ediyorum guvenilir ve sicakkanli bir arkadas. Sadece pellet icin degil, ayni zamanda paintball sahalari da gayet buyuk ve kullanisli paintball icin de gidebilirsiniz. Bilginize 8)

    boş alan açısından iyi fikir olabilir ama yine de üniversite arazisine silahla girmek sorun olabilir, bkr21 arkadaşımızın teklifi daha uygunmuş gibi geldi bir gün gidip bakalım hatta gitmişken bir kaç pelet atarız, oranın şişeleri hakikaten kırılıyor mu bir bakarız, bütün arkadaşlarımızın teklifleri için teşekkür ederim, daha iyi yerler de mevcuttur belki herkes malumatınndan bahserese iyi olur.

    Ben Atılım Üniversitesinde okuyorum, bizim okula havali silahlarla giris yasak birgun guvenlik beni uyarip yonetmelikteki yaziyi gosterdi oradan biliyorum. Ayni sekilde Hacettepede de yasaktir diye dusunuyorum.


    Musait oldugunuzda haber verirsiniz Alparslan bey ortak bir zaman ayarlanip gider atis yapar sohbet ederiz.