brk21 adlı kullanıcının mesajları

    etlikte antares avm nin otopark bölümünde efe poligon diye bir yer var.çok eski değil zannedersem.10 adet atış yolu var.kendi silah, diabol ve hedef kağıdınızı getirdiğiniz takdirde aylık 100 lira gibi bi üyelik ücreti var.hedef kağıdı 1000 adet 200 lira gibi...fena bi yere benzemiyor.imkan varsa bi uğrayın derim...saygıyla...

    Eger ankarada baska yoksa benimde duydugum ve bahsettigim poligon burasi sanirim.

    Arkadaşım gölbaşında otursanız her yer atış alanı ama atatürk orman çiftliğinin orda kapanmış go kart pistinin arkasında in cin top oynuyor ayrıca karşıyaka mezarlığın arka kısmı orda in cin bile yok google mapsden bakın bunlar benim bir tek gördüğüm hatırladığım çok yer var her yer allahın arazisi sık gitsin

    İşte bekledigimiz tavsiyeler aynen bunun gibi tavsiyeler tesekkur ederiz bakmak lazim bahsettiginiz mekanlara. Hatta bi ara bir grup olusturup beraberce gidilebilir.

    özel bi at Çiftliği var ben orda atıyorum sahibi aile dostumuz 180 metre arazi ici tellerin arkasına çıkınca 300-400 var

    At ciftligi tam olarak nerede acaba? Ankara disinda mi?

    Ben evime yakın diye incek tarafına gidiyorum. Özellikle tercih ettiğim bir alan yok aslında etrafta yerleşim olmaması önemli meskun mahal sayılmaması açısından.

    Nerede ikamet ediyorsunuz? Ve incekte nereye gidiyorsunuz genellikle? Sanirim sizde at44 tactical kullaniyorsunuz sizi ekliyim de hem bilgi alisverisi yapar hemde arada beraber atisa gideriz..?

    Öncelikle merhaba arkadaslar,


    Malumunuz konuyu Ankarada yasayanlar icin actim. Herkes benim gibi tufegini kullanmak icin yer mekan sıkıntısı cekiyordur. Malum sehir icinde heryer bu hobi icin pek saglikli degil. Ben tufegimi yeni aldim, acemi oldugum icin pek fazla mekan bigim yok, simdilik tek bildigim İncekte yaklasik 80-100m lik bos bir arsa. Ayrica Ankarada biryerlerde havali silahlar icin atis poligonu acilmis diye duydum ancak net bir bilgim yok henüz.


    Sizden ricam Ankarada atis yaptiginiz uygun sakin mekanlari bu konu altinda paylasirsaniz sevinirim.. Bu paylasimlar hem bilgilenmek adina, hem de tanisip konuda paylasilan mekanlarda beraber atis yapabilme imkani ve sohbet muhabbet ortami adina guzel olacak diye dusunuyorum.


    Herkese iyi forumlar ...

    Nedendir bilmem av market bana hiç de sıcak bir ihtimal gibi gelmiyor, belki de daha önce bir kötü tecrübemiz olduğu içindir, ama av marketin karşı tarafında biraz daha heykele doğru küçük bir av dükkanı var arada bir oradan alıyorum ama ince mehmet dolu saçmalar orada da sürekli olarak bulumuyor. Bir ara piyasada hatsan jsb 15.89 grn yokken orada da yoktu. yani sen özellikle bana şunu temin et demezsen piyasa şartlarına tabi bir müessesedir ama zaten fiyatları piyasadan bir kaç kuruş ucuz, çok az da olsa pazarlık etmek imkanın var.. adını bilmiyorum , zaten alperen kardeşimiz sayesinde tanışmıştım, ilgilenirseniz öğrenip size yazabilirim.

    Av markete baktim ancak ince mehmet ve jsb bulundurmuyorlar ellerinde genellikle gamo ve hatsan var ve fiyatlari piyasaya gore birazcik yuksek. Tabii bu dukkanin yeri ve kirasiyla dogru orantilidir ama durum boyle, yıba nin icindeki butun dukkanlara baktim, genelde alisveris yaptigim bir dukkan var ordada yok ama yaza dogru dukkandaki pellet cesitlerinin artacagini ve siparis uzerine getirtebileceklerini soyledi. En kotu oyle yaparim.

    Merhaba arkadaslar, Size 2 sorum olacak;


    1.si İnce Mehmet (25-27-30 grain) bu grain farkini ve kullanan arkadaslarin atislarindaki deneyimlerini yazarsaniz sevinirim.


    2.si yukarida yazdigim İnce Mehmet (25-27-30 grain) ve JSB 28 grain pellet satan ankara ici av bayi nerede var? Ben YIBA carsisi ve cevresi dahil bircok dukkana baktim ancak bulamadim. Aydinlatirsaniz sevinirim. Herkese iyi forumlar..

    Ben "Hatsan Mod125 Sniper" derim. Güç konusunda seni fazlasiyla tadmin edecektir pcp olarak at44 lerden daha guclu bir tufek, isabet olarak gucuyle esdeger olarak tepmesi fazla oldugu icin pcp gibi isabet bekleme ama isabeti de seni tadmin edecektir. Tek kotu yani asiri guclu oldugu icin durbun ayarini cabuk bozar ona gore durbun ve durbun ayagi alman lazim. Bu tufegi de incele derim.

    bu pellet uzak mesafe için değil fakat acemi nickli arif abimiz 100 metreden grupman yapıyor. silahtan silaha değişr. bu peleti fabrika ayarındaki at44 1000 küsürle atar o yüzden 100 metre hayal olur. gücü düşürerek 100 metre atabilrsin.


    sivri pelletleri unut artık tek pelletin domed olsun mesafen uzasın etkin artsın.

    Anladım, verdiğin bilgiler için teşekkürler..

    Ben piyasdaki cogu pelleti denemişimdir. 16 grain pelletler de güzeldi ama bu pellet daha etkili ve hoşuma gidiyor. 15.89 u felan deneyin eğer pellet alacak olursanız aklınızda olsun aksu avı aradıgınızda cemal in arkadaşıyım deyin yardımı olacaktır.

    Tamam söylerim:)


    Peki jsb markasından başka önerebileceğiniz fiyatı biraz daha uygun markalar var mı? Ve pelletin yumuşak olanı daha makbul sanırım yiv setini tam kavraması açısından değil mi?

    vallah şuan memnunum torpedodan.ama ince mehmedi çok övüyorlar.rüzgardan hiç etkilenmiyormuş.ama düşmesi çok olduğundan dan mildotları 4 yada 5 yukarı kaldırailbiliriz 100metreden sonra.öle düşünüyorum.elimdeki torpedolar bitisin 2 kutu ince mehmet 3 kutuda jsb 18 alıcam .başka türlü anlayamıcaz .seni ekleyimde bende burda yeniyim .ikimizdede aynı silahtan olduna göre sürekli bilgi alışverişi yaparız

    Ayne bilgi alışverişi güzel olur. Gamo ts-22 yide övüyorlar at44 tactical için, bende memnun kaldım onu da bi denemeni tavsiye ederim..
    Birde 100 m den uzun mesafeler için ''solid 25-27 grain ince mehmet'' diyorlar.

    benimde tacticalim var at 44 bende şuan hatsan torpedo peletlerini kullanıyorum.50 metre iyi 70 ve 100 metrede dürbünü yukarı kaldırıyorum.yani mildotları 3 nokta yukarıya.ama jsb 18 grainleri herkes çok övüyor birde ince mehmetleri..bide yazılara ne oldu niye ufak çıkıyor ya

    benimde tacticalim var at 44 bende şuan hatsan torpedo peletlerini kullanıyorum.50 metre iyi 70 ve 100 metrede dürbünü yukarı kaldırıyorum.yani mildotları 3 nokta yukarıya.ama jsb 18 grainleri herkes çok övüyor birde ince mehmetleri..bide yazılara ne oldu niye ufak çıkıyor ya

    Öncelikle yazınızın son kısmı baya iyi olmuş8)


    Torpedo denemedim ancak torpedonun bt65 için daha uygun olduğunu söylüyorlar. Ben gamo ts-22 kullanıyorum 100m de 2 mildot kaldırıyorum.ince mehmet i övenler olduğu kadar övmeyenlerde var, yerli olduğu için genelde üzerinde çapaklar oluyormuş falan filan birsürü yazı var, kullandınız mı siz?

    uzun menzil tahribattan ince mehmet 27 ve 30 grain yakın mesafe isabet kalite jsb 16 grain 18 grain benım en sevdiğim pelletlerdir :) sizin tüfekte sever bence eklemde yapıyım 18 grainler ile 180 metreden sise vurabiliyorum 950 fps ile atınca...

    120 metreye kadar atabileceğiniz güzel verimli pellet jsb 18 grain.


    ben sürekli kullanıyorum. 150 metreye bile etkili vuruyor.

    Cevaplarınız için teşekkür ederim, Peki bu jsb 18 grain ' in bir ismi var mı (gamo TS-22 ya da MAGNUM) gibi? Yoksa satın alırken direk jsb 18 grain mi istiyoruz?