mustafa ekiz adlı kullanıcının mesajları

    sevgili arkadaşlar abilerim,hepinize içten teşekkür ediyorum.bukadar iyi yorumlar,bukadar ilgi alaka beklemiyordum çok saolun.yorumlarınız herne yönde olursa olsun beni daha çok teşvik ediyor.öğleden beridir çevrim içiyim ama çalışıyordum içeride o yüzden cevaplarınızı veremedim.regülatörlerin fiyatlandırmasını şu şekilde yaptım;tüfeği kullanıcısı bana gönderecek benden hangi güçte hangi pelleti nekadar hızda atmasını istediğini belirtecek,bende bu doğrultuda hem regülatörün en sağlıklı şekilde montajını,hemde tüfeğin ayarlarını bu isteklere yapıp sahibine bu şekilde teslim edeceğim.bu birinci yöntem,ve benim tavsiye ettiğim yöntem.çünkü takarken tüpe açılacak deliğin ölçüsü dişlere uzaklığı gibi uğraştıracak ve tek seferde yapılacak işlemlerin tarafımdan yapılması daha sağlıklı olu diye düşünüyorum.bu şekilde fiyat 250 tl artı kargo olacaktır.fiyatı vereceğim hizmetde dahil olarak uygun tuttuğumu düşünüyorum.çünkü bu ayarlar 5dakkalık basit işler değil.ve hobiye yeni başlayan arkadaşlarımız için daha riskli ve karmaşık olacaktır.ama tabiki karar sizlerin.isteyene gönderebilirim.

    bunca emek ve sonunda gelen başarı için "tebrikler" çok yetersiz bence. canı gönülden kutluyorum sizi.
    reg için isim olarak "ottoman" geliyor aklıma ilk.


    teşekkürederim,olabilir aslında ama bu ismi malesef çok klişeleştirdiler bilmiyorum

    Togay abi saolasın.Akif abinin her kelimesi kulağımda küpe oldu şimdiye kadar saolsun.buarada reg. uygulaması tüm tüfekler için sözkonusu abi.konunun başlarında detaylı yazmıştım,buarada bu tasarımda ayar değişimi çok daha güvenli ve sorunsuz.

    arkadaşlar abilerim tekrar hatırlatma gereği duyuyorum,İhtiyar nickli Ülkü abimin ve Master nickli Akif Nazlı abimin haklarını kesinlikle ödeyemem.foruma üyeliğimden beri birçok konuda yoluma ışık tuttular saolsunlar...

    Eline sağlık mustafam ,sonuç ne olursa olsun yaptığın çalışmadan keyif alıyorsun bu durum beni ne kadar mutlu etti anlatamam ,uğraşı zanaata dönüşmeye görsün görmeyen gözlere deki sen körsün diyelim uzatmadan ,ne düşündüğün değil ne yaptığın önemlidir uğraşıda ,aman efendim işte böyle

    Aykut abim eksik olma çok teşekkür ederim abi.sen bi cümleden olayı uyanmışsın :thumbup: kör gözleri açmaya harcanacak zamanı gören gözlere fayda için kullanmaya devam abim....

    arkadaşlar bir bilgiyi eksik vermişim sanırım kusura bakmayın.şimdi regülatörler her tüfeğe göre yapıyorum yani siz marka model belirtiyorsunuz ben ona göre ölçülendiriyorum.veya tüfeği yada tüfeğin tüpünü yolluyorsunuz ben montajını ve ayarlarını iztekleriniz doğrultusunda(hız-güç vs.)ayarlayıp size gönderiyorum.en sağlıklı yöntem bana tüfeğinizi göndermenizdir.çünkü regülatör çok fazla kurcalamaya gelmez.zaten burda tüfeğinizin limitleri en verimli hangi aralıktaysa ben tek seferde ayarlayıp takabilecek ekipmana sahibim.ayrıca açılacak deliğin nasıl açıldığı kaç devirle açılacahı ve nereye açılacağı çok önemli.bana gönderirseniz başınız ağrımamış olur.ama karar sizlerin tabiki.

    Estağfurullah Oğuz siz bunaltmazsanız ben devam edemem zaten :) şimdi delik açmada kullandığım matkap elmas karışımlı hss matkap,çapı 1,10 mm.iç yüzey pürüzsüsleşene kadar tesviye ediyorum yoksa dediğin gibi olur.metal yorulması olak bir zararı yok çünkü o kısımda basınçlı hava yok.basınçlı bölümden izole edilmiş ve atmosfer basıncında hayatına devam eden bir yer orası.deliğin 1 cmm sağında 1cm solunda basınçlı hava var.tüplerin kalınlığı her tüfekte farklı at 44 2.25 mm çelik,bt 65 lerde 4mm(ama alüminyum)AA larda 2mm çelik.regülatördeki kalınlın ve dayanım seviyesi 400 bar.bu şekilde.

    :)

    Başarılarınızın devamını dilerim. aklıma takılan şey şu, piyasada tüp delinmeden takılan reg. ler var. acaba bu reg. ile sizin imal ettiğiniz reg. arasında ki farklar yada sizin reg. avantajları neler?


    Başarılarınızın devamını dilerim. aklıma takılan şey şu, piyasada tüp delinmeden takılan reg. ler var. acaba bu reg. ile sizin imal ettiğiniz reg. arasında ki farklar yada sizin reg. avantajları neler?

    teşekkür ederim.stabilite ve tölerans farklarının yanısıra A dan Z ye farklı bir tasarım.herşeyi farklı.regülatör konusunda tek avantaj kondüsyonudur.kimi regülatör 15 fps farkla çalışır kimi 8 fps farkla.yada çalışmaz ;) .benim kullandığım töleranslara göre arıza verme oring yırtılması gibi sorunlara karşı çok uzun süreli kullanıma elverişli.arada söküp yağlanmaya ihtiyacı yok,tasarımı buna gerek bırakmıyor.bu model şimdiye kadar denediğim 8inci ve en sağlıklı sonuçları aldığım model.belki birsüre sonra daha da iyisini geliştirebilirm.ama zaman meselesi.yani şöyle söyleyeyim,zaman dediğimde ciddi anlamda bir zamandan bahsediyorum arkadaşlar,hani günün belli bir süresini regülatör çalışması yapmaya belli bir süresini başka işler yapmaya ayırmaksızın uğraştığım bir süre bu bahsettiğim 8 ay.kamp gibi düşünelim.günlük ihtiyaçlarım ve sanayiden malzeme almaya gittiğim zamanlar haricinde sadece bu işle ilgilendim.asıl mesleğim deri kimyasalları imalatı.ama 3aylık kimyasal ürünü imal etmem 4 günümü alıyor.geri kalan zaman boş.yani geri kalan zaman içerisinde didinip çalışarak yaptım bu regülatörü.çok kafaya taktım çünkü.işin içinde başka kişisel meseleler de var.belki 3 yıl da sürebilirdi.sürseydi ve Allah ömür verseydi sabır verseydi ben yine devam edecektim olana kadar.çünkü biryerden sonra harcanan emeğe ihanet edemiyorsunuz ve kilitleniyorsunuz hedefe başarana kadar.peki neden bukadar zor? regülatör terim yerindeyse 4 bilinmeyenli denklem gibi.birçok veri var malzemelerin basınç karşısında ve sizin beklediğiniz performansa ulaşması için bu denklemi ona göre yönlendirmeniz gerekiyor yani sistem sizden bunu istiyor.bu iş belli bi noktadan belli bi seviyeden sonra hobi olmaktan çıkıyor projeye dönüyor.kendinizi kendinize ispatlamaya çalıştığınız bir beyin fırtınasına dönüşüyor.ben OKB hastasıyım liseden beri.açılımı Obsessif komplüsif bozukluk.ruhsal bir rahatsızlık ve takıntılardan saplantılardan ibaret bişey.araştırırsanız detaylarını gözlemleyebilirsiniz.tedavisi 100 de 100 olarak yok.hayatımda birço konuda saplantılı olmamın ve sabır gösterebilmemin sebebi belkide budur bilmiyorum.ama bunu şimdi hem faydaya hem kişisel gelişime hemde sizlerin beğenisine kullanmayı başarabildimki ne mutlu bana.bu arada videolardaki sigara konusunda haklısınız ama çok tiryakiyim inşallah ondanda kurtulurum

    Videoları izleyemedim mobil netden youtubeye giremiyorum. AA S510 icinmi sadece AT44 veya başka silahlara takılırmı öğrenebilirmiyim. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim emeğinize sabırınıza hayran kaldım. Tebrikler..


    Saolun Mustafa bey,beğenmenize sevindim.sabır Allah vergisi ben sadece değerlendiriyorum.sizler beğendikçe ben daha çok mutlu oluyorum.

    Fatih bey teşekkürederim.benim asıl ihtiyacım olan şey ekipmandan çok;allahın verdiği ve almaması için dua ettiğim sabır... ve sizlerin beğenmeleri,artı eksik bulduğunuz yanlarını bana iletip dile getirmeniz.benim göremediğimi siz görürsünüz başkası görür başkasının göremediğini ben görebilirim.yapAmayan yerli firmaya gelince;'yahu kim uğraşacak' zihniyetinin olduğu heryerde başarı ve yenilik beklenemez ve fikirler ölü doğar gider.

    yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.daha farklı şeylerde yaptım ve bitirmediğim çalışmalarımda var.zamanla paylaşacağım inşallah.çok saolun beni daha çok şevklendiriyor yorumlarınız.Akif abim bişey yapmadım ne demek abi sen tecrübelerini esirgemeden zamanın müsait olsun olmasın hep benimle ilgilendin abi daha ne olsun.her telefon açışımda cevapladın yol gösterdin.senden öğreneceğimiz daha çok şey var.kesinlikle hakkını ödeyemem.aynı şekilde ülkü abimde senin gibi.izmir ft ye geldiğinde dayanamadım elini öptüm.normalde kendi dedemin bile elinden öpmek istemiyorum.ama ülkü abi bu,bilirsin adam hakketen DEDE.

    Regülatör bildiğiniz gibi karmaşık ve yoğun hesaplar içeren ve imali sabır isteyen bir alet.uğraştığım zaman zarfı içerisinde tüm denemeleri kendi tüfeğimi kullanarak yaptım,biraz yıprandı.kolay değil neredeyse 600 kez deneme yaptım ve neredeyse yarısı kadarda tüfeği söküp taktım.bukadar sökülüp takılmış bir aa s510 heralde yoktur .ama sonuç itibariyle bukadar zaman harcamama emek harcamama para harcamama değdi ve başardım.yarın 5. silaha kendi yaptığım regülatörlerden takacağım inşallah.pek çok kez hayal kırıklığına uğradım,para ve zaman kaybına uğradım ama yılmadan çalışmaya devam ettim,çünkü artık çalışmayı yarıda bırakamazdım bu kendime ve emeğime ihanet olurdu tamamlamak zorundaydım.Allahın izniyle ve bana verdiği sabırla bu işin üstesinden geldim.ilk başta sanayide bir sürü tornacı cnc ci frezeci gezdim tasarladığım modelin parçalarını yaptırmak ve denemek için,ama ne mümkün kimse burnundan kıl aldırmadı uğraşmadı,uğraşanlarda istediğim hassasiyette iş çıkaramadılar ve boş yere hem zaman hem para kaybettim.ha belkide uğraşmayanlarada biryerde hak vermek lazım çünkü gerçekten zaman isteyen dikkat isteyen bir alet.ve alabildiğine ellerinde iş dolu.daha istediğim parçanın çizimini gösterir göstermez başından savıyor adamlar.bende bu işin böyle olmayacağını anlayıp kendi gerekeken iki makinayı almak zorunda kaldım ve aldım.dedimki regülatör yapamasam bile bu makinalar bana kalır başka şeyler de yapabilirim.iyiki almışım.geçen hafta metal talaşlarını hurdacıya satmak üzere denemeler sırasında hurdaya çıkan parçalaı saydım 130 küsür tane regülatör parçası çıkmış bi okadarda gövde hurdası var.bu denemeleri sanayide yaptırabilsem bile dünyanın parasını ve zamanını harcarmışım.çok uzattım biliyorum ama anlatmak istedim. şimdi en son regülatör taktığım bir silahın krono ve söküm ayar videolarını çektim bunları sizlerle paylaşacağım.görüntü kalitesi çok çok iyi değil malesef ama ilerleyen zamanlarda yine farklı silahlar için videolar hazırlayacağım. videonun sonunda beni yıldırmaya çalışan iki faydasız arkadaşa ufak bir gönderme yaptım onlar kendilerini zaten biliyorlar yüzlerine de söylemiştim.oyüzden kimse üzerine alınmasın.iyi seyirler teşekkürler.