omerdemirozogul adlı kullanıcının mesajları

    Avfoni sitesi balık malzemeleri ve havalı tüfek malzemelerinde geç teslimatı ben de yaşadım!

    Sitede görünen bazı ürünler ellerinde olmuyor, temin edip sonra yolluyorlarmış, bana bu açıklamayı yaptılar!

    Selamlar

    Geçen ay sürekli alışveriş yaptığım "avmarketi.com' sitesinden bi 'göl kamışı' almıştım ve gelen ürün sorunluydu, arayıp durumu anlattım ve anlayışla karşılayıp ürünü geri istediler ve aynı ürünün yenisini sorunsuz bir şekilde geri aldım.

    Biraz reklam gibi gibi olacak ama güvenilir bir site olduğunu söylemek isterim, ürünü satıp bize ne demediler, sorunu çözene kadar iletişim kurdular.

    Herkese tavsiye ederim, iyi forumlar!

    Selamlar

    Tüfeğiniz hayırlı olsun, güzel güçlü bir tüfek.

    Bu tüfek için yanılıp da tek parça ayak almanızı tavsiye etmem, hatsanın kendi protector dürbün ayağı yeterli olur, yatagun dampa ayak daha iyi olur ama piyasada bulmak zor, bulabilirseniz tavsiye ederim.

    Dürbün olarak ise 3-9x32 dürbün yeterli olacaktır, çünkü daha büyük dürbün daha çok parça demek bu da dürbünün daha çabuk bozulması demek. Ancak 50 metre üzeri atış yapacaksanız 8-24x44 veya bu ölçeklerde dürbün bakarsanız rahat edersiniz.

    Şöyle bakacak olursanız; "iyi bir dürbün ayağıyla dürbünü sağlama almak" en mantıklısı, böylece dürbüne orta seviye mebla ayırmış olursunuz, gerçi neredeyse tüfeğinizin fiyatı kadar bir mebla tutar ama öyle güçlü bir tüfekle sürekli ve sağlıklı atış yapmak kolay değil, mesafe arttıkça masraflar da artıyor.

    Aliexpress 'ten artık malzeme almak çok zorlaştı, herşeye ekstra vergi geldi ve hiç bir avantajı kalmadı, yeni verilen siparişlerde yeni vergi sistemi geçerli artık.

    Aksu av da şuan 425 tl ye satılan comet 6x24-50 dürbün var, ben şuan bunu kullanıyorum ve 50 metre üstüne güzel atışlar yapıyorum, geçen yıl 350 tl ye almıştım, her geçen gün hobimiz zamlanıyor.

    Umarım yazdıklarım size yol gösterir, dürbün ve dürbün ayağı kombinasyonunda düzen tutturmak gerçekten zor iş, sök-tak sök-tak öğreniyorsunuz.


    Ayrıca "şimleme" konusunu forumdan okuyup iyice irdelemek de fayda var, çok önemli bir konu ve üstatlar çok önemli bilgiler yazmışlar, hepsinin ellerine sağlık.

    Hayırlı günler dilerim!

    Selam, yaklaşık 5 aydır Protector ayak kullanıyorum, tüfeğim "hw35 4.5" , dürbün Comet 8x32-50. Hw35 çok güçlü bir tüfek değil çünkü dürbünü bir kere ayarladım ve sonrasında da henhangi bir isabet sorunu yaşamadım, tabi pellet'ten kaynaklı sorunlar başka.

    Sadece dürbünü ayağa takarken halkalar arasına A4 kağıt parçaları koydum başka bir uygulamam olmadı. Daha güçlü tüfeklerde daha sağlam iş yapmak gerekebilir. İyi günler.

    Selamlar, forumu iyice okuyup tavsiye edilen bir yaylı ike başlamanızı tavsiye ederim, zamanla ne istediğinizi neyin sizi daha çok heyecanlandırdığını öğreneceksiniz, ikinci el ucuz tüfeklerle başlayabilirsiniz, değişik tüfekler çok tecrübe anlamına gelir, tüfek alıp satmaktan takas etmekten çekinmeyin, ben 4 yıl sonra ne istediğimi anladım. Yaylı, pistonlu, pcp, alttan kurmalı çeşit çeşit tüfek geçti elime ve sonunda şuan bir HW35 4.5 ile keyif yapıyorum, tabiki daha iyi tüfekler var ama adım adım gitmek bence eniyisi, hayırlı günler.

    Merhaba, yaklaşık 4 yıldır hatsan mod 125 sniper kullanıcısıyım, aranıza yeni katıldım. Bu tüfekle hiç av yapmadım, sadece 50-75 mt. Hedef atıcılığı (keyif amaçlı) atışlar yaptım. Önerebileciğiniz en iyi pallet hangi marka hangi model. (Ben genelde gamo pro hunter 5,5 mm kullanıyorum) bu tüfekte hedef atışı için önerebileceğiniz en iyi marka, model nedir acaba?

    Selam hocam, hoşgelmişsin, tüfeğin güçlü olduğu için kabul edilen en iyi pellet jsb exact jumbo heavy diablo 18.13 grain, jsb'nin daha ağır grain olanlarını da denemeni tavsiye ederim, jsb jumbo monster 25.39 grain ve jsb jumbo beast 33 grain gibi. Hayırlı günler.

    Selamlar, hobiye ilk Wembley Tomahawk 4.5 ile başladım sonra hızımı alamayıp at44 5.5 ile devam ettim, bi de Gamo big cat cf 4.5 aldım alttan kurmalı, Stoeger Atack Surpressor 4.5 ile takas ettim, dürbün, bipod, pelletler derken bir sürü masraf yaptım ama ilk tüfeğin dışında diğerlerini ya sattım ya da hediye ettim. Buarada bu forumu okuya okuya çok tecrübe edindim

    Şuan sadece bir Weihrauch hw35 4.5 ve jsb 8.44 grain ile atış yapıyorum ve ilerde alacağım tüfek Diana 350 magnum 5.5. Sanırım kırma namlu ve metal gez arpacık bana daha çok zevk veriyor. Buarada diopter gezlere de ilgi duymaya başladım. Forumda bilgi paylaşan herkese teşekkürler, inşallah ben de birgün bilgi verecek tecrübeye kavuşurum.

    Selamlar, havalı tüfek ile malum av yasak ancak havalı tüfek gibi tepmesi olmayan ya da az olan küçük kalibreli 36 gauge veya 20 gauge bir av tüfeği alıp avi onunla yapmanız emin olun size daha çok zevk verir, havalı tüfek elbette almanızı tavsiye ederim ve eğer havalı tüfek alıp onunla atışlara başladığınızda göreceksiniz ki havalı tüfekler ava uygun değil uygun olanlarda zaten ülkemizde yasak. Avcılıkta esas olan avlanan hayvanın yaralı kaçmasını engelleyecek kalibrede tüfek ve fişek kullanmaktır, havalı tüfekle bu çok zor olur. Havalı tüfeğin öldürebileceği küçük kuşları avlamak zaten yasak, 2018- 2019 MAK kararlarını okursanız daha geniş bilgiye sahip olursunuz.

    selamlar, geçen temmuz ayında bir hw 35 4.5 aldım, 1600 tl ye avfoniden, kutu içeriğinden değişebilir arpacık pulları çıkmadı ama buna şükür tüfek tek parça geldi ve maşallah tıkır tıkır çalışıyor. Seri numarasından baktım 2013 model imiş, 5 yıldır raflarda depolarda gezmiş belli ki. Gez arpaçıkla15-20 m atışları çok keyif veriyor ve çok isabetli ama gözlerim uzun mesafe için yeterli değil, bu yüzden aksu avdan comet 6x24-50 dürbün ve hatsan protector ayak aldım, henüz montaj yapmadım, çok uzun mesafelerde gözüm yok 50 metre civarlarında jsb 8.44 ile grupmanlar peşinde olacağım, ancak burada havalar çok soğuk biraz ısınmasını bekliycem. Bu konu başlığı altında söylendiği gibi bizim yerli firmalarımız şu fiber optik gez arpacığın alternatlerine biraz yönelse daha güzel tüfekler ortaya çıkabilir. Fiber obtik gez arpacığı olan tüfeklerim oldu, hiçbirine ısınamayıp sattım yada hediye ettim sevdiğim kişilere. Kuzenimde 80li yılların sonundan kalma Eser marka bir havalı tüfek vardı, gez arpacığı metaldi, çocukken hep onu kullanırdık, şimdilerde hep plastik oldu , tabi mühendis değilim ama sanki metal gez arpaçıkla daha keskin nişan alınıyor,

    Sonuç olarak şunu söylemek isterim, Almanlar bu işi yapmış ve bunu daha bir Diana kullanmadan söylüyorum.

    Hw 35 tüfeğime protector ayak ben de aldım , saplama vidasının bulunabileceği noktada zaten adamlar bu vida için yer yapmışlar, dürbün rayı oval ancak yuvalardan dolayı bi sıkıntı yaşamadım , önümüzdeki zamanlarda Hatsan türklerine bu yuvalardan yapıp bu sorunu giderecektir, Türk firmalarını destekliyorum, inşallah kaliteyi daha da artıracaklar!

    Selamlar, geçen kış bir Hw 35 4.5 aldım ve şuana kadar 3 kutu pellet attım ve hepsini gez ve arpaçık ile attım. Gez ve arpacığı metal ve nişan alması çok hoş. Rekord denilen bu tetik gerçekten hassas ve güzel atışlar yapmaya izin veriyor, alışana kadar sıkıntı yaşadım çünkü daha önce kullandığım tüfeklerde böyle kaliteli tetik yoktu. Tüfekte tok bir duruş ve ses var. Ağırlığı hissiyatı çok hoş, öyle küçük güçsüz bi tüfek değil, kalitesini hissettiriyor. Vereceğin her kuruşa değer hocam emin ol. Pellet olarak jsb ve h&n kullanıyorum, jsb 8.44 tabiki daha iyi sonuçlar verdi, yaptığım atışlar şimdilik 15 m civarında, yakında bi dürbün ve dürbün ayağı alıp 50 metreleri zorlayacağım. Ben alırken 1600 tl idi şimdi 2700 tl üstüne çıkmış dolar indi ama fiyatlar hala yüksek . Sonuç olarak tavsiye ederim hocam, 5.5 bu tüfek için fazla gibi düşünüyorum ama kullanıp görmek gerekir.

    Geçmiş olsun, ben de bi avfoni kurbanıyım aldığım tüfeğin fiyatı gayet uygundu ama kutusu berbattı, açılmış kurcalanmıştı, ürün neyseki kullanılır durumda , sizi çok iyi anlıyorum, artık aksu avdan alıyorum, aldığım ürünün yanında hediye bile veriyorlar, istediğimden fazlasını bile aldım, sağolsunlar. Reklam gibi oldu ama başıma gelen bu.