oparda06 adlı kullanıcının mesajları

    Hocam biraz konu dışı konu değiştiriyosam affola ancak ufak bi sorum olacaktı..


    Henüz üzerine boya vurulmamış bi dipçiğim var ve sizin kundağınızdaki renkten yapmak istiyorum oldukça hoş duruyor ancak ahşap boyaları hakkında hiç bi bilgim yok bundan dolayıda internetten araştırmama rağmen hangi rengin olduğunuda bulamadım...Mümkünse kullandığınız boyayı ve verniği öğrenebilirmiyim ? :)

    3 yıldır kullanmakta olduğum Mod 125'in bakım bilgilendirme kağıdında kaç defa ''Namlu Doğrultuldu'' cümlesini gördüğümü hatırlayamıyorum bile...Üstelik gözüm gibi sakınarak kullandığım halde.Bu durumu üstadlar elbette daha iyi bilir ancak edindiğim tecrübe kadarıyla açıkçası ben normal karşılıyorum bu durumu.Çünkü o magnum gücünü namluyla kuruyoruz, namlunun zamanla esnemesine şaşırmamak lazım bence...Tabi namluda daha sert bi malzeme kullanılabilirmiydi, yada daha serti mevcutmudur bunu bilemiyorum ancak bu sorunla bende dahil olmak üzere çevremdende forumdanda çokça yaşayan oldu...

    Namludan doldurmalı tüfeklerde ayrı bi dert bencede, videoda adam namludan doldururken ateş alıyodu şapkası uçmuştu, savaş esnasında doldurma zahmetini geçtim böyle bişey olması çok kötü bi durum olur.Gerçekten güzel bi altarnatif sunmuştur üretildiği zamana

    Facebook'ta yabancı kaynaklı klasik silah tanıtımı yapan sayfada 1800 üretimi sıkıştırılmış hava kullanan yivsetli ve valfli havalı tüfeğe denk gelince oldukça şaşırdım ve sizlerlede paylaşmak istedim :)


    Paylaşım ingilizce olduğundan ve yeteri kadar ingilizce bilmediğimden yorumda bulunmak istemiyorum çünkü yanlış olabilir, bundan dolayı sayfadaki yazıyı olduğu şekilde kopyalamayı tercih ettim ve ufak araştırma sonucunda daha detaylı bilgilere ulaştım, ancak onlarda ingilizce...



    airgunturk.com/attachment/26520/airgunturk.com/attachment/26521/airgunturk.com/attachment/26522/airgunturk.com/attachment/26523/


    Gun of the Day – British Air Gun
    Our GOTD is an unusual British smoothbore air gun made by an unknown manufacturer, but its .52 caliber bore meant it was likely intended for hunting purposes. The air reservoir was held in the removable buttstock, which has two conical/cylindrical chambers.
    Once charged to capacity by a pump fixture, this air gun utilized the hammer to release pressurized air through the chamber, forcing the projectile down the barrel. In the 1800 to 1850 time period when this air gun might have been used, poachers employed similar arms to avoid detection by gameskeepers.
    ‪#‎GunOfTheDay‬ ‪#‎NRAmuseums‬ ‪#‎firearms‬ ‪#‎history‬


    Gün silah - ingiliz hava tabancası
    Bizim gotd sıradışı bir ingiliz yivsiz hava tabancası tarafından bilinmeyen bir üretici, ama. 52 kalibre sıkıcı ciddiydim büyük olasılıkla av amaçlar için. Hava Deposu ' nda düzenlendi, çıkarılabilir tam iki konik / Silindirik Chambers.
    Için bir kere tarafından tahsil odadaki bir pompa tesisat, bu hava tabancası kullanılırsa çekiç serbest basınçlı hava yoluyla, odası namluya mermi. 1800 ' larda 1850 zaman dilimine ait bu hava tabancası kullanılmış olabilir, benzer çalışan kaçak silah fark edilmemek için gameskeepers.
    ‪#‎Gunoftheday‬ ‪#‎nramuseums‬ ‪#‎silah‬ ‪#‎tarih‬
    İngilizce'dan çevrildi



    Buda başka bir kaynak;


    http://www.beemans.net/lewis-assault-rifle.htm


    Bu kaynakta ingilizce ancak şahsen benim dikkatimi çeken kısmı sizlerle özellikle paylaşmak isterim, dede sanırım oldukça güçlü ve attığı bilyele üzerinde belirgin yiv izleri mevcut :)


    ''Power of the Girandoni Air Rifle
    Because of the sophisticated nature of the flat mainspring and the timed release mechanism, Baker and Currie (2002) suggest that the Girandoni system is capable of much greater power than air rifles of less advanced design (such as the Lukens air rifles). As of May 2003 they were only willing to indicate that this system could project a lead ball, of about one-half inch diameter, of about 210 grains to a muzzle velocity of at least 500 fps for about 117 ft. lbs. of muzzle energy. Colin Currie reported (personal communication May 18, 2003) that the Royal Armories of Leeds, England recently charged the Heiberger .433 caliber air rifle, a formerly single shot air rifle made about 1750 but converted to a 23 shot Girandoni-style repeating system[10], apparently in the early to mid-1800s, to about 800 lbs/sq. inch and achieved a muzzle velocity of over 900 fps with balls of 120.4 grains for a muzzle energy of 217 ft. lbs. He reported that 1500 strokes were needed to pump up the Heiberger‘s buttstock reservoir to operating pressure after 20 shots had been fired from one charging/loading.''



    You Tube'den bulduğum videosuda mevcut;



    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Tamda mod 135lere ilgi duyduğum sırada bunu öğrenmek hayal kırıklığı oldu :( En azından 7.62yi geçtim daha düşük kalibreli olanları piyasaya sürseler...

    Henüz hiç denk gelmedim ancak tedbiren Avcılık ve atıcılık federasyonundan sporcu kartı çıkarttırdım adıma bunun dışında tüfeğin faturası var atışa gittiğim zaman bu ikisi alırım yanıma hatta dürbün faturasına kadar yanımda taşıyorum desem daha doğru olur taşımaktan yorulmam sonuçta :)

    Merhaba, yüksek yakınlaştırmalı dürbünler hakkında sorum olacaktı size, mesela 9x yaklaştırmada ve 32x yaklaştırmada merceğe giren ışık aynımı farklımı ? Dahada açık bi şekilde söylemek gerekirse zoom çoğaldıkça ışık miktarı azalıyor mu ? :)

    Doğrudur yaylı olarak kullandığım zamanlar dampaya rağmen optimanın artıkılından tutun merceklerine kadar kırmışlığı var bende ve buda yaklaşık 300 atış sonrasında olmuştu, eğer mod 125iniz yaylıysa 44mm mercekli bi dürbünün dayanabileceğini hiç sanmıyorum...En iyi ihtimalle rodaj süresi yani yayın yaklaşık 400 atıştan sonra daha stabil çalıştığı zamandan sonra bi dürbün takabilirsiniz ancak 32mm üstü oldukça riskli.Vortex ise sağlam şekilde bağlanırsa sorun çıkarmaz ama yaylıysa tavsiyem 4x32ler olabilir anca yada sağlam bi 3-9x32.Yaylılara haraketli parçalardan oluşan dürbünler çok fazla dayanmıyor...Hatta inanırmısınız bilmem ama vortexe çevirmeden 1 hafta önce dampa+paket lastiği kullanarak 40mm mercekli dürbün taktım az daha ondanda oluyodum sonra vortexe çevirttim...Çöpe gitmezde sadece tüfeğin karakterini bilip ona göre kullanmak lazım yaylılarda bu şekilde, ikisinide kullandım bence vortex çok çok daha iyidir yaylıdan :)

    Kamera tripotuydu hocam tanıdığıma aitti kullanmadığını söyleyip bana vermişti bisikletin vites attırıcısını gidona bağlayan parçayla taktım ve çok memnunum ..Tek problemi ağırlık dengesinin tamamını öne alması ancak oldukça iyi görüyor işimi tavsiye ederim :)

    Devletimizi ve Milletimizi bölemeyeceklerini anlayacaklar bir gün...Atalarımızın ve Şehitlerimizin canıyla kanıyla göklere duran ve dalgalanan bayrağımızın değerini bu vatanın evladı eminim çok iyi biliyor.Allah yardımcımız olsun, şaşmışlarada fırsat vermesin...