oparda06 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Özellikleri görünce geçen aylarda satın alıp hala kullanmakta olduğum hp-01 ultra geldi aklıma, tetik ağırlığı ve boşluğu ayarlaması mevcut bunun dışında tetiği ileri geri sağa sola ayarlayabiliyorum kabzede yumuşak diyebileceğim nitelikte ve dikkatimi en çok çekende içi krom kaplı gibi parlak yapısı var bütün mekanizmanın fatura tarihi şubat ayının ancak hp-01 ultra yazıyo... 2 modelinin ya detayları çok ince henüz zorakinin yabancısı olduğumdan fark edemiyorum yada anlamadığım bi iş var bu işte :)

Dürbün ile ayağın temas ettiği yere arasında boşluk bırakmadan sarabilirsiniz ben bu şekilde yapmıştım Sayın ZETAX beyin tavsiyesi üzerine çokta faydasını gördüm :)

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Üstadlar daha iyi bilir ancak vortexte şahsi görüşüm tek parça ayak ve paket lastiği bile iş görür nitelikte, ancak riske atmayıp dampa ayak ve paket lastiği sarılı şekilde kullanıyorum ben en azından aklımda soru olmaksızın kullanıyorum

18 grain jsb exact jumbo heavy kullanıyorum onlardan çok memnunum gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim size, İnşallah sizde öyle olmaz açıkçası hiç sorma gereksinimi duymadım -sormamamın bi sebebide verilen kağıtta herşeyin yazılı olması- çünkü heveslenip aldığım dürbünle yaylının olumsuz etkileşimini görünce tek düzelsinde nasıl düzelirse düzelsin dedim :)

Öncelikle geçmiş olsun..2 yıl yaylı olarak kullandım mod 125 klasiği adettendir dürbün parçalamamak olmaz diyip bende parçaladım üzerinde sonrada 4x32 kullandım :) 4 5 ay öncede vortexe çevirttim ve iyiki çevirtmişim diyorum kendime en basitinden hawke 3022 kullanabiliyorum rahatlıkla faydasını özellikle dürbün ve isabet konusunda fazlasıyla görürsünüz..Güç konusunda yaylıyı aratmaz nitelikte 150 metre atışımda hedefin arkasındaki duvarı 18 grain jsb ile resmen oyduğuna şahit oldum, güçten yana içiniz rahat olsun :) Dönüşüm için banada 115tl denmişti ancak 145 yada 155 tl ödedim ben iki rakamdan biriydi, yapılanların yazılı oluğu kağıda baktığımda 115tl vortex değişim ücreti yüzde bilmem kaç kdv ile birlikte fiyatın şiştiğini görünce şaşırdım açıkçası, teknik servis konusunda şahsi görüşüm çok çok iyidir oldukça memnunum ama bu konuda en azından kdv dahil fiyatı söylemeleri gerektiğini düşünüyorum...

Hocam lazeriydi ufak tripotuydu dürbünü ve aksesuarlarıydı dampasıydı derken o ağırlığı buldu artık gezi söküp ordaki 2 vida yuvasından faydalanarak 21mm ray monte edip m60 taşıma kolu takmayı düşünüyorum sanırım düz hesap 7 kiloyu bulur taşımadan yana zahmeti çok ama verdiği zahmete seve seve katlanıyorum :)

Şahsi fikrim ağırlıktanda önemli olan ağırlık dengesidir bence, dengede olduğu sürece fazla yormaz sanırım elbette üstadlarımız daha iyi bilir bu konuyu ancak mesela mod 125in ağırlığının büyük kısmı önde, buda namlunun kalınlığına bağlıyorum -ki kalında olmadı gerekiyor- bu durum hafifte olsa yorabiliyor zamanla kaldıki mod125im şuan 6.8 kilo ve dengede önde olunca ateş etmeyi geçtim düz tutmak bile zorluyor... Artık ciddi anlamda ufak bi modifiye ile m60 taşıma kolu getirtip takmayı düşünüyorum :)

Hocam mod 125 dışında herhangi bi tüfek kullanmadığımdan dolayı tüfek önerisi öneri yapamam ancak mod 125 hakkında önerim olabilir size :)
    Vida gevşeme veya dürbün bozma durumu vortex sayesinde hatrı sayılır oranda düzeldi, Vortexe çevirttikten sonra 40mm mercekli dampa ayakla kullandığım dürbünümü 1 kere sıfırladım 3 ay kullandım ayarı hiç bozulmadan sonrasında keyfi olarak sıfırladığım mesafeyi uzattım sadece.Vida gevşetme ve dürbünle olan geçimsizliğinin sebebi o meşur yayının çalkalama hareketi yapmasıydı...Mod 125i siz her ne kadar servise göndermek istemesenizde o -özellikle yaylıları- gitmek isteyecektir...Mod 125 ile geçirdiğim dolu dolu 2 yılın ardından şunu diyebilirim size kronik olarak -belkide kullanıma bağlıdır- benim yaşadığım ve çevremdeki kullananların yaşadığı 3 sorunu oldu oda namlu eğilmesi namlu kilit sıkıntısı ve sadece yaylı kullandığım zamanlar karşılaştığım kendiliğinden ateş almasıydı...Hatta 2 yılın içinde servisten gelen kağıtta ''Namlu düzeltildi/doğrultuldu'' ifadesini kaç defa gördüğümü hatırlamıyorum bile ancak servisi sağolsun ürününde ne sorun çıkarsa çıksın gerçekten çok güzel telafi ediyor şahsen yaşadığım sorunlarına rağmen hatsanın ürününü aldığıma servisinden dolayı pişman değilim...Şahsi fikrim mod 125in arızası olmasa bile periyodik olarak bakıma gönderilmesidir.Henüz vortexte sorun yaşamadım ben ancak zamanı geldiğinde gönderiyorum, periyodik olarak servise gönderdiğiniz sürece (şahsen 3-4 ayda 1 gönderirim) sizi eminim mutlu edecektir..Ancak başka marka model tüfeklerde durum nasıl bunu bilemiyorum :)

1inci ve 2inci nesil mod 125se modaretörün sökülmesi normal yollarla mümkün değil gibime geliyor çünkü vidası çıkarılsa bile kesinlikle oynamıyor yerinden sanırım yapıştırılmış çünkü çok uğraştım sökmek için ancak sniper modelinde durum nasıl bilmiyorum

İçerde döndüyse hallolur rahatlıkla vida gibi zaten çevrilerek sıkılıyor arka merceğin bi kaç cm uzağında ama artıkıl kopmaya oldukça müsait ufak bi darbede elinizde kalabilir...Kauçuk ne derece iş görüyor bilmiyorum ama paket lastikleri kadar yumuşak ve esnekse sarsıntıyı geçirmemesi gerekir, şahsen ZETAX beyin tavsiyesi üzerine dampayla dürbünün temas ettiği yere boşluk bırakmadan sıkı bi şekilde paket lastiği sarmıştım ve çok faydasını gördüm

Optimanın dürbününden şahsen bi hayır göremedim normal karşılıyorum bu durumu ben dampaya rağmen 40-50 atışta mod125te merceklerine kadar kırılmıştı... Mod 125iniz yaylıysa dampa ayak ve paket lastiği 32mmye kadar rahatlıkla koruyabiliyor ancak dürbün 40mm ise ve yayı yeniyse dampada paket lastiğide yetersiz kalabiliyor...Vortexte ise durum bu kadar vahim değil tek parça ayak ve paket lastiği bile iş görür nitelikte...

Bu pazarda Halil kardeşimle buluşup şişeleri dağıttık yine :)
    Zorakiyle ilk defa karşılaşınca Mod 125im boynu bükük köşede beklemek zorunda kaldı biraz :D