Diğer marka model tüfekleri bilmiyorum ancak sayın ZETAX beyinde bahsettiği gibi bencede mod125 ciddi bir magnum tüfek.150 metreden 18grain jsb ile duvara ateş ettiğimde oluşan oyuklar sayesinde bunu gerçekten anladım
Hatta karşılaştığım manzarayı sizlerlede paylaşmak isterim ateş ettiğim yerden duvarı ve sonrasından ağzım açık şekilde oyukların fotoğrafını çekmiştim
Ufacık görünen beyaz terkedilmiş evin duvarına denemiştim.Fotoğraf bol ancak bu 3 fotoğraf durumu özetler nitelikte, bu manzarayı gördükten sonra tek merak ettiğim şey mod 125 etkili menzili ne kadar ? Bence 150den fazla ![]()
oparda06 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hazır bu kadar kişi biraraya toplanmışken gün ve araziyi belirlesek çok iyi olur
-
Rüzgarlı havada atış ayrı bi güzelmiş bu gün öğrenmiş oldum gerçekten
Umarım ayarlayabiliriz daha kapsamlı bi buluşma 
-
Daha önce gidipte memnun kaldığınız araziler varsa olabilir daha öncedende söylemiştim benim gittiğim yer var ancak gölge yok güneş altında ve rüzgarlı tek sorunu bu
Hatta bu gün burdan tanıştığımız Haleel kardeşimle beraber gittik atışa yerlerimiz çok yakın olunca kolaylıkla buluşabildik fotoğraflarıda yeni bi konu açıp paylaşırım birazdan, en azından buluşabilmek adına bi adım atmış bulunduk dilerim hep beraber aynı şişeye nişan alırız en kısa zamanda 
-
Müsait olduğunuz bi zamana ayarlayabiliriz aslında hem kesinleşirse gelmek isteyende olabilir..Araziden yana sorun varsa Mamak Yeşilbayırda bildiğim bi arazi var ancak tek sorunu gölgesiz bi yer malesef ondan dolayı öncelikli olarak gidipte memnun kaldığınız yerler varsa orayı kararlaştırabiliriz
-
Teşekkür ediyorum, oldukça uğraştırdı beni neyseki emeğin karşılığını görebildim

-
Poligon yapabilmişlerse uğraşmışlardır baya gerçektende..Saygı duyarım şahsen

-
Hiç bilmiyorum o tarafları

-
Yakın bi arkadaşım sayesinde keşfettim Mamak Yeşilbayırın çok yakınında, tek sorunu geniş bi alanda ağaç bulunmaması ağaçlık alanlar için biraz yürüyüş gerektiriyo

-
-
-
Merhaba, bende 2 yıl yaylı olarak kullanmıştım mod 125i sonra vortexe çevirttim 2 ay kadar önce..115tl çevirme ücreti söylenmişti bana ancak yapılanların yazılı olduğu kağıda baktığımda + kdvyle beraber 140tlye hallettiler..Ben oldukça memnunum iyiki çevirtmişim diyorum oldukça sarsıntısız şuan, ancak vortexten memnun olmayanlarda göz ardı edilmeyecek kadar var.Onlarıda dinleyip sorunlarını öğrenmek lazım yinede..Yaylıya kıyasla oldukça sarsıntısız stabil atışlar yapabiliyorum, en azından dampa önemini büyük ölçüde yitiriyor desem yeridir..Bunun dışında genel olarak belirli bi atıştan sonra yorulma durumunun olduğunuda çok duyuyorum ancak arazide denememe rağmen henüz yorulduğunu hissetmedim

-
Sanmıyorum buluşma olsa haber verilir diye düşünüyorum
Aslında ayarlama şansımız olsa çok güzel olur gerçekten hem duyurabilirsek gelmek isteyenlerde olur bence mutlaka 
-
Keşke bi buluşma olsa gerçekten güzel olurdu

-
Mercekleri büyük olan bi kamera iş görürmü sizce ? Sonuçta ne kadar büyük mercek o kadar bol ışık toplaması demek ?
-
Geriye kalan işe yaramayan kamera bulup uygulamak ve sonuçları görmek, teşekkür ederim

-
Keşke tekrar buluşma olsa katılmayı isterdim

-
Yaylıda jsb 18 grain falan kullandığımda omzumu ağrıtıyordu pellet hafif geldiği için 21 grain ve üstünde daha rahat oluyordu atışlarım üstelik en son 700 civarı atış yapmıştım o yay ile ve hala ilk gün ki gibiydi sarsıntıyı siz düşününün...Tabi benim için o kadar önemli değil ama buna seste dahil vortexe kıyasla oldukça sesli çalışıyordu
Vortexe döndükten sonra ciddi anlamda nerdeyse sarsıntısız 18 graini oldukça rahat atabiliyorum..Sarsıntı azalınca isabetide büyük oranda düzeliyor.Ses açısındanda oldukça düzelme var..Güç konusunda bana ikiside eşit gibi geliyor yaylıyla olan tahribatı aynı metrede vortextede görebiliyorum ama vortexle henüz tam anlamıyla tecrübe edinebilmiş değilim..Forumda okuduğum kadarıyla güçte dalgalanma yaşayanlar varmış tüfeğimde kolum yorulana kadar aralıksız atış yaptım 65 metreye ama herhangi dalgalanma hissedemedim açıkçası
Ama şuda bi gerçek maddi açıdan rahat olsaydım sağlam bi dürbün takıp yaylı kullanırdım insan özlüyor o sarsıntıyı çünkü onun tadı orda 
-
Sizinkinde gevşemişmidir bilmiyorum ama Mod 125'te gevşetemedim o civataları
Mod 125'i 118 TL+kdv'yle beraber 140TL'ye değişimini hallettiler yaklaşık 20 günde yaptılar ve 2 yıl yaylı kullanımdan sonra vortex çok garip geldi oldukçada memnunum 
-
Yatagun dampa ayağı yaylı mod 125tede kullandım vortexe çevrildikten sonrada kullandım hatta 3-9x32 optimayı yaylıda dampaya rağmen paramparça etti ama dampaya yinede bişey olmadı şuanda dampayı sağlam şekilde kullanıyorum. .Önceki yorumumdada bahsettiğim gibi dampanın vidalarıyla oynanmadığı sürece genelde ilk giden dürbün oluyor.. Gez arpacık atışlarında isabet sorunu yaşıyorsanız tüfektende kaynaklı olabilir ?