oparda06 adlı kullanıcının mesajları

    Aliexpress.com da dan deki Kızılötesi dijital gece görüş monoküler kapsamı 5x40 200 metre, zoom 5x, ir, 5mp dijital kamera video ccd!!


    Dürbünün önüne yada arkasina takılabilir sanirim.Açıkçası el yapımıyla uğraşmaktansa hazır bi cihaz daha mantıklı geliyor bana çünkü el yapımında ne kadar verim alacağımız belli değil malesef.Gönül isterki günlerce haftalarca kendimiz uğraşıp yapmak çünkü emeğin olduğu herşey güzeldir ama bu konuda kullanacağımız malzemelerin toplam fiyatı bu kamera kadar olmasa bile yakın olucaktır. Bunun dışında you tubede videosuda mevcut.Videoya bakarken dikkat ederseniz havalı tüfeğe takılmış durumda :)


    Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Konuyu hortlatıyosam özür dilerim herkesten, ancak bu konu hakkında uzun araştırma sonucu işe yarar bi yöntem buldum sanırım :)


    Yurtdışı kaynaklı site üzerinden Kızılötesi dijital gece görüş kamerası buldum.Reklam olma açısından kuşkularım olduğu için internet adresini yazamıyorum şuan için ancak site adresini paylaşmam sorun olmayacaksa hemen paylaşabilirim :)


    5x40 200 metre mesafeli , yakınlaştırma 5x, ir, 5mp dijital kamera ccd. Fiyatı ise 180$ :) Ancak gümrükte takılırmı takılmazmı bunu bilemiyorum :)

    Bende 22 cal Mod 125 kullanıyorum Kurulmama sorunu benimde başıma gelmişti geçtiğimiz yaz :) Hatta başlarda o tık sesini verdikten sonra kendiliğinden ateş etmeye başladı 3 4 atıştan sonrada hiç kurulmadı...Servisi aradığımda ''Tetik mekanizmasındaki parçaların aşınmasından kaynaklı'' demişlerdi.Servise gönderip ücretsiz olarak tamir etmişlerdi.Benim dikkatimi çeken nokta şu oldu, bu durumu yaklaşık 1200 atıştan sonra yaşamıştım ancak 750 atışta bu durumu yaşamak kötü bu durum.Servis yolu görünmüş ona :)


    Diğer konuya gelince, benim Mod 125 yaylı hala değişime başlandımı bilmiyorum ancak Yatagun Dampayla mutlu mesut geçiniyolar.Eğer Vortex'te yaydaki gibi sarsıntı yapmıyosa Vortex'e geçirip sonra dürbünlü kullanman daha mantıklı olur.En azından uzun vadede dürbün kaybın olmaz.Bu yüzden Vortex sistemli Mod 125 kullanan birinin yorumlarını dinlemek lazım...Hatta şuda önemli şayet geçiriliyosa sorun yaşayan oldumu ? Sonuçta kul yapısı bunlar :) Bu konuda Vortex'e geçirmiş veya kullanan birinin yorumu lazım, bende merak ettim açıkçası :)

    Hocam denildigi gibi iki marka dampa ayak var sportmach ve yatagun.Öncelikle şunu söylemek isterimki bende mod 125 kullaniyorum ve yatagun dampa ayak var bendede.3-9x32 Optima vardi hediye gelen yatagun dampayla kullandim bi sure ancak durbun dagildi.Acikcasi benim tecrubesizligimden dampa ayagi takmadan once kullanmistim biraz.Sonrasindan Diana 4x32 durbun taktim ve bu gune kadar hic sorun cikarmadi.Hatta bakimdan geldiginde normalde durbun takilmaz ancak umursamadim taktim banamisin demedi hic sorun yasatmadi bana.Sunuda belirtmek isterimki birazda kullanicagin durbunun saglam olmasi lazimki dampa ayak is gorsun :)

    Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
    1-2 Haftadır kızılötesi aydınlatmalı dürbünün yapılıp yapılamayacağını düşünmekteyim.Teorik olarak kısa mesafede olsa mümkün gibi görünüyor ama eminim ki bunu düşünen ilk kişi ben değilimdir ve bu yüzden deneyenlerin veya düşünenlerin tecrübelerini dinlemek istedim.


    Konuyu biraz daha açmak gerekirse; Bildiğiniz üzere kızılötesi ışınları insan gözü göremiyor, ancak telefon kamerası veya herhangi bir kamera görebilmekte... Bundan dolayı tüfek dürbününe kamera monte edip IR el feneriyle veya güçlü led IR'lerin birleşimiyle yapılabilecek bir fenerle aydınlatıp gece görüş mesafesini arttırmak mümkün mü sizce ? Amacım hiç ışık olmayan veya çok az ışık olan bir yerde bir yerde görüş sağlamak. IR el fenerleri -her ne kadar uçuk fiyatlarda da olsa- internette bulmak mümkün.Reklam olmaması için linkini paylaşmıyorum ancak örnek olarak 5w gücünde IR el feneri var. Gövdeye ağırlık merkezini dikkate alınarak yerleştirilebilecek IR fener ile aydınlatma mümkün olabilir gibi düşünüyorum.IR kullanmadaki amacımsa hem dediğim gibi insan gözü göremiyor gece normal bi fener açtığımızda mutlaka dikkat çeker ancak IRyi kimse farketmez, hemde sonu hüsranda olsa emek verip zoru denemek. Şunuda belirtmek isterim benim için tüfeğin ağırlığının önemi yok zaten 4.2kg ağırlığında mod 125 kullanıyorum varsın olsun 6 k.g olsun :)


    Sizce yapımı mümkün olur mu ? veya denemeye değer mi ?
    Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim :)

    Hocam merkez noktanızdan kastınız nedir mümkünse biraz daha açıklayabilirmisiniz durumu mesela hangi dürbün yada dampa ayak kullanıyomusunuz ? Ona göre elimden geldiği kadar yardımcı oalbilirim size