Mrtgkkca adlı kullanıcının mesajları

    Bence yaylıyla uğraşma Abi'm pcp alma gibi durumun varsa , bende yaylı kullanıyorum cf30 pek memnun değilim işini görüyor fakat bi pcp ile yaylı güçte de seste de kıyaslanamaz , biraz daha masraflı ve yorucu olabilir ama bende şu bi buçuk yıla kadar alacam biriktirip :)

    Merhabalar arkadaşlar , bu benim ilk yazdığım yorum ve az çok kendince bildiğim ve hesaplamalar yaptığım konu , ilk başta 200 bardan 10 STaBil atış ile havanın kaç bar düştüğüne bakın , diyelim ki 50 bar düştü ve sizin tüfeğinizin tüp hacmi ise 255cc olması gerek , 50.255:12750cc lik bir havayı dışarı atmiş oluyor burada da atış başına 1275cc ortalama hava kullanıyo demektir . Gücü düşürdüğünüz vakit kullanılan hava da azalacaktır . Fakat odaya alınan havanın yaptığı basınç azalmış oluyo ve saçmayı da daha az ittiriyor demektir . Saçmanın zaten namlu içinde gidebileceği hız sürtünmeden dolayı belli bir değerdedir .yani tüfeğiniz in güç ayarında oynamalar yaparak gücün düştüğünü görene kadar gücü azaltıp boşa giden hava da tüpte kalmiş olur .
    Ben bu şekilde düşünüyorum , doğru olduğunu düşünüyorum . Yanlışım var ise düzeltirseniz sevinirim :)



    Yönetici Not'u : AirgunTürk forumuna hoşgeldiniz. Lütfen kendinizi TANIŞALIM başlığı altında tanıtınız ve profil bilgilerinizi tamamlayınız. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.