isasari adlı kullanıcının mesajları

    Çok teşekkür ederim Bülent Abi. Aslında bu da çok amatörce bir cihaz. Kibrit kutusu büyüklüğünde olanlardan fazla farkı yok :) Maalesef pahalı bir hobi bu. Gerçek anlamda iyi bir şey için en az bin TL'yi gözden çıkarmak gibi. Bizim tüfek hobisinde olduğu gibi, ne kadar ekmek o kadar köfte maalesef...

    Az önce elime ulaşan Syma'nın X5C quadcopterine ait kutu açış videosu. Uçuş denemelerimi de altına ekledim. İlk izlenimlerim olumlu yönde. Çekim yaparken hava gayet rüzgarlıydı, ama yine de direndi. Rüzgarsız havada sabit kalabiliyor. Kamera çekim kalitesi de fena değil...


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Mod anahtarı sanırım 4 kanal RTF olduğu için kumanda da, bu arada bende ev içinde kullanmak için 4 kanal bi micro heli almayı düşünüyorum bu konuda tavsiyen nedir? . V911 gözüme çarptı ilk olarak fiyat ve kullanışlı olması hoşuma gitti. Başka f/p bir Micro heli tavsiyen varmıdır?


    V911 efsanedir bu konuda :) İç mekan için en iyi tercih de odur. Belki V911 Pro da tercih edilebilir. V911'den biraz daha atik ve hızlı. Daha profesyonel iç mekan 4 kanal helikopteri olarak V930 da var, ama onu kullanabilmek için önce V911'de ustalaşmak lazım ;)

    Merhabalar tekrar,
    Dün MOD 125 Sniper aldım ve arızalı çıkmıştı. Bugün değiştirdim ve şimdikinden hayli memnunum. Benim sorum belki biraz havada kalacak, ama bu tüfeğin kaç atıştan veya kaç aydan sonra performansının düşeceğini merak ediyorum. En kötü senaryo nasıl olur sizce? Nelere dikkat etmeliyim?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

    Mesajlarınız ve güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim :)


    esayar07,
    Evet, orada bir hata yapmışım. Açıkçası orada High ve Low modlarını kastetmiştim. Şimdi düzeltiyorum. Yalnız Mod 1 Mod 2 arasında geçiş yapabilen kumandalar var. Mesela V912/V913 kumandası böyle. Bir tuşu yukarı iterek gazı sağdan sola ve soldan sağa alabiliyorsunuz (hatta kumanda yanımda şu anda).

    Herkese günaydın. Az önce tüfeği değiştirdim ve hemen dün gittiğim yere gittim. Şişeler daha duruyordu ve aynı mesafeden ilk atışta paramparça etti şişeyi. Sorun tüfekteymiş. Ben iade ettikten sonra satıcı da test etmiş tüfeği ve o da arızalı olduğunu görmüş.


    Çok teşekkür ederim tekrar yardımlarınız için.


    30 atıştan sonra vurabildim şiseyi demişsiniz. Aklıma geldi, bir ihtimali yazayım dedim. Bazen şişeyi ortalamayınca güçlü pcp'ler bile kıramayabiliyor, yanlara biryere çarpıp deviriyor şişeyi sadece.


    Başka atış yapıp denemediyseniz bir ihtimal bu da olabilir.


    Aslında bu ihtimal benim de aklıma geldi, zira bir şişeyi parçalamayı başarabildim aynı mesafeden (gerçi bu şişe daha inceydi). Ne yapsam karar veremedim açıkçası, daha fazla deneme mi yapsam, yoksa götürüp değiştireyim içim rahat mı etse...

    Kurulma ve kırmada sorun yoktu, cuk diye oturuyor amiyane tabirle, kırmada da hayli güç sarf etmek gerekiyor, ki bu da normal sanırım. Sallanan ya da yerine oturmayan bir yeri de yok. İlginç gerçekten...

    Yağ damlatma falan olmamıştı aslında, direkt kutusundan çıkarıp dürbününü taktıp ve yakın mesafeden sadece test atışı yaptık o kadar... Değişim yapsam bile eve gelip geniş alanda deneye kadar anlayamayacağım büyük olasılıkla yenisinin de hatalı olup olmadığını...

    Merhaba herkese,
    Bugün binbir hevesle MOD 125 Sniper aldım. En az 50 pellet harcadım 30 metredeki bir soda şişesini vurmak için, sonunda vurdum, ama parçalamadı, sadece itti ve yere düşürdü. Birkaç sefer daha aynısını yaptı. İki ayrı pellet kullandım (ekteki fotoğrafa bakabilirsiniz), ama ikisinde de aynı. Bu kadar güçsüz mü bu tüfek, yoksa ben mi bir yerde yanlış yapıyorum?


    Yardımcı olursanız çok sevinirim...

    Öncelikle açtığınız konu vesilesi ile sitenizi gezdim hocam :) Gerçekten çok mükemmel gezi yazılarınız var ve bende Boston ve New Yorkta bulunduğum için gözüme çarpan iki şehrede hemen göz gezdirdim ve inanın bir şehir ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.. Ben sadece orada 3 gün kaldım her yeriyle gezdim zannederken meğerse gezmediğim o kadar çok yer varmış ki :) Hocam sizin gibi değerli akademisyen hocalarımı hobimizi yaparken yada ilgili olduğunu görünce nasıl onur duydum anlatamam :)
    Hocam sorunuza gelecek olursan bir sonraki yıl mod 99 gibi silahlarada vortex piyasaya çıkacağını daha önceki bir konuda okumuştum doğruluk payı konusunda emin değilim ama elbette hatsan bu sisteme geçecek sayın hocam ..Ancak bu tabiri caizse 3 vakte kadar olacak.. 3 hafta 3 ay 3yıl :)
    Birde karşımdaki sayın hocam edebiyat hocası olunca yazılarıma dikkat etmeye çalıştım ama hocam lütfen kusura bakmayın mobilden yazdığım ister istemez cümle bozuklukları noktalama işaret eksikleri oluyor..
    Saygılar


    Merhaba,
    Öncelikle kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm. Uyarı iletisi gelmedi. Yazıları beğenmenize ve ayrıca görüşlerinize çok sevindim. Faydası olursa ne mutlu bana. O onur bana ait :)


    O halde Vortex'i beklemek daha mantıklı olacak sanırım. Bir müddet erteleme kararı aldım aldım ben de buna istinaden. Tabii çok beklemek de istemiyorum.


    Rica ederim, Türkçeniz ve yazımınız çok iyi. Nelerle karşılaşıyoruz her gün :)
    Esenlikler...