Çok teşekkür ederim ,tecrübeleriniz için
Gayet yakışıklı bir tüfekmiş,beğendim.
Bir av bayisinden bulup denemek kaldı.
cahar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
12 öncelıkle sonrasında 20 calıbre avcıların tercıhıdır genelde 12 muazzam teper 20 de 12 den oldukca az tepsede onada pek az denmez hedef atıcılarının tercıhı genelde 36 dır...12-20 çok ses yapar,fişegı daha pahalıdır,havalı tufekle bıle göze batan bizler ateşli ile uzaklara git vs sorunları olur yerleşim yerıne ses gıtsın hemen şikayet ederler,hem 36 ufak calıbre uzuna giderken en az düşme yapması ile liderdir ve bu sebepten uzuna hedef isabet atıcılığına uygundur
36 kalibreyi atması kolay olduğu için gün sonunda 12 kalibrenin daha ekonomik olacağını düşünüyorum.Ama ses sorunu düşündürdü şimdi beni.Tepme konusunda galiba tek kırmalar hareketli bir mekanizmaya sahip olmadığından aşırı fazla tepiyor ve aslında tepme benim için olumlu.Hem az atarım,hem hissi bir başka olur diye düşünüyorum.Ama ilerde dürbün takmak gibi bir isteğim olursa 12 ve 20 darmadağın edecektir
-
Merhaba abilerim,ben hedef atıcılığı amaçlı kullanmak üzere bir tek kırma tüfek arayışındayım.
Azami 100 metre içinde teneke kutular vurmak üzere,ara sıra trap amaçlı kullanıp ciğerlerimi de barut kokusuyla doldurmak istiyorum.
Piyasada olan tek kırma modellerde gez setli modeller bulamadım.Şimdi gezsiz bir model alıp namluya saran ayaklarla takacağım bir gez takımı işimi görür galiba.
Forumlarda araştırmama göre armsan eos modellerde bazı hatalarla karşılaşanlar var.(Tüfeğin alt atması,ejektörün sorun çıkarması gibi) .Bana hangi tüfeği önerebilirsiniz ?
Ve son olarak 12 kalibrenin fazla tepmesi,mühimmatın çeşitli olması gibi sebeplerden dolayı tercihim,namlu için ise hem hafiflik,ağırlık merkezi ve genelde slug amaçlı kullanacağım için 51 cm düşünüyorum.Sizce seçimlerim ne derece doğrudur ? Bu tek kırma tüfeklerle slug atmam uygun mudur acaba ? (umarım değiştirmeli şokları vardır)Belki bu iş için pompalı tüfekler daha uygun olabilir,bu taraftan da öneriye açığım.
-
İsterseniz ateşli kısmında yeni bir konu açın. Beklentilerinize göre modeli bulalım. Ben de neredeyse tüm yerli teklileri araştırıp mevcut tüfekte karar kıldım.
Tabiki,şimdiden teşekkür ederim ...
-
Abiler ben de bir tek kırma düşünüyorum ama baktıklarımın arasında (huğlu,eos serisi) gez yoktu.Acaba gezli modeller var mı ? Belki namluya bağlanan raylardan takıp bir gez bağlanabilir
-
Crosman 2240 Co 2 ler arasında bana en fazla gücen veren silah.Modifikasyona açıklığı,görüntüsü,parçaların az ve basit oluşu beni çeken özellikleri.
Beğenmediğim tek özelliğiyse aşırı şekilde sesli olması,ev içi atmak için düşünenler bir daha düşünsün.
-
Aynen kardeş,fabrıkaya 5.5 namlusuz şarjorsuz gonderdım
Kralın pcp tüfeklerinde 4.5 mm ye pek rastlamadım.İnsan 4.5 mm ye yapılan testleri,kaliteyi ;5.5 mm ye oranla fazla önemsemezler diye düşünmeden edemiyor.
Acaba size 4.5 ların da isabetli olduğunu garantilediler mi ?
-
Aynen Atak Arms zorakideki kalitesini bozmadan hatta daha da geliştirerek zarif kompakt bi pcp yapsa hatta yaylı da yapsa tadından yenmez
Olmasını isterim ama firma böyle bir işe girmez.Pcp dünyası farklı bir dünya.Sarjörler,yüksek basınçlı tüpler ,ahşap kundaklar için
özel makineler gerekli ve bu devirde hiçbir firma bu kurdan makine almaz.Hp-01 için üretimi durdurmadıklarına bile şükretmeli.Adamlar zaten kurusıkı devi,işi olmaz bilmediği sularda yüzmeye -
Daha Çok Göster
Değerli Arkadaşlar sizlere bi konuda danışmak istiyorum,bu konuda aradığım cevapları googlede bulamadığım için konu açma gereği duydum.
Önümüzdeki günlerde birinden takas ile 2.el pcp tüfek almayı düşünüyorum.
Daha önce 1 -2 kere np01 kullandım ama benim tarzım olmadığı için birine hediye verdim onu, şuan evde bi iki tane havalı tabanca ve tüfek var onları kullanıyorum,kısacası pcp olayında hiç tecrübem yok.Alacağım ürün : kral puncher breaker w
Tüfek 2 yıllık ve garantisi bugün bitmiş, şimdi ben bunu alırken özellikle dikkat etmem gereken şeyler varmı ? Şurasına bak eğer böyle bi durum varsa sakın alma diyeceğiniz bir durum var mı?
Birde son sorum eğer pcp silahlarda bakımını düzgün yaparsak uzun yıllar sorunsuz kullanabilirmiyiz,yoksa bunlarında belli başlı bi ömrümü var ?
Son olarak konu ile alakası olmayan bir sorum daha var : dün havalı tabanca için red dot ayarladım , eve geldim ürüne baktığımda şöyle bi durumla karşılaştım, red dotun içindeki o kırmızı nokta düzgün bi yuvarlak değilde sanki örümcek ağı gibi yada nasıl desem dantel gibi küçük noktalardan oluşan dağınık bi yuvarlak .Bu reddot olayını çok karışık anlattım umarım anlatabilmişimdir.
reddot ucuz birşey zaten parada vermedim ücretsiz aldım , markası bushnell 1x40RD Galiba kargoda gelirken hasar gördü.
Reddot meselesinde dediğiniz gibi ben de ilk defa bakarken hatalı sanmıştım.Ama reddotu güneş ışığı alan bir alana doğrulttuğunuzda netleşecektir.Gözleriniz yorgunken o karınca görünüm dahada artar.Tabi benim gözlerde 0.50 astigmat var ama bundan olduğunu düşünmüyorum.
Diğer konularda yanlış bilgilendirmeyeyim
-
Bence yaşadığınız yerde bulunan bir av bayisi gibi elinde chrono cihazı bulunan biriyle tüfeğinizi test etmeniz.Kitap sayfalarının nemi,kitabın dayandığı kısım,vuruş açısı,pellet,mesafe gibi bir sürü detay var.Silahınızda bir sorun olup olmadığını tam test edip öğrenmeden sökmeyin derim.
-
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Sanırım ekipman tercihlerim doğru fakat araç olmadan istanbul da zor olacağı konusunda herkes fikirbirliğinde:) Ben bu konuyu çözmeye çalışayım bari.
İstanbul'da bir havalı grubuyla tanışma imkanınız çok fazla.Bir grupla tanışıp,kaynaştıktan sonra yalnız bırakmazlar sizi.Bu işi çözmeden silaha kavuşmanız sizi baştan soğutur.
-
Başta da belirttiğim gibi öğrenciyim. Özel aracım olmadığı için atış yapacağım zaman mecburen silahımla metroya girmek zorunda kalıyorum. Avm'ye girmeyi zorunluluk olduğundan değil merak ettiğimden sordum. Ancak metroyu kullanmadan ulaşım sağlayamıyorum.
Ayrıca yanımda taşımaktan kastım belime takıp da gezmiyorum elbette
kapalı kutusunda kutu da sırt çantamda duruyor. Polimer silahı taşırken fark edilmiyor bile zaten, metal silah taşırken sorun olacaktır diye düşündüm.Kardeşim ben de senin gibi öğrenciyim.Gençsin kanımız deli akıyor olurda sana toplu bir şekilde saldırmaya çalışsalar yada karşında tartıştığın tek bir kişi cesaretsizse ve silahına davranırsa hoş sonuçlar çıkmaz.Toplum içinde yanında silah olması (havalı,ateşli,ateşsiz) büyük sorumluluk gerektirir.Bundan 10 yıl önce desen bir şey diyemem ama bu devirde farkındasındır,insanlar aşırı saldırgan,mutsuz,gülen insanımız yok ;ekonomik ve terör sebeplerinden.
-
Yorumunuz için teşekkürler bizzat zoraki kullanan abilerim tecrübe edinmiş olan yorum yapabilirmi . Tek sefer alacagım pişman olmak istemiyorum
Bizzat kullanmış biri olarak yorum yaptım.Karamurat ağabey de kullanmış biri gözüküyor yorumuna bakılarak.50 metrede şişe patlatmak amaçlı havalı tabanca düşünmek uygun değil.Gayet isabetli bir grubu olan tabanca zoraki.Ama istediğinizi şuanki tabancalarla zor bulursunuz.Benjaminin,edgun leshiy in pcp tabanca vari modelleri var.İhtiyacınızı bunlar karşılar ama fiyatları zorakinin 5-10 katına mal olur
-
5.5 almanızı tavsiye ederim bu amacınıza göre.Ama çok atış yaparım derseniz 4.5 kalibresini ekonomik açıdan düşünmeniz gerek.Ben şu ana kadar şişeye atmadım ama 50 metreden bir şişeyi patlatacağını pek düşünmüyorum 5.5 la.Bence bu iş için tüfeğinizi düşünmenizde,hedefe atmak şişeye de zevk amaçlı patlar mı patlamaz mı edasıyla atmak içinde 5.5 luk ultrayı öneririm.Sonuçta bir havalı tabanca
-
Metroda taşımayı atışa ulaşım amaçlı taşımayı bir nebze anlarım ama avm de havalı silahla gezmenin ne manası var ? Sadece kendiniz için düşünmeyin.Serbest olsa metroda,avm de sen bana mı yan baktın diye kavgaların çıkma olasılıkları ülkemizde çok fazla.Onlarca kişinin içinde dayak yiyen biri havalı silahına davranıp gayet yeterli zarar verebilir.
-
Evet aslında bende bahsettiğiniz mosh değerini hesaplayabilirsek Kaç metre uzağa atış yapacağımızı ve hedefimizin ne kadar büyüyeceğini ve bizim ihtiyacımızı karşılayıp karşılamayacağına göre karar veririz diye düşünmüştüm. Bu arada mosh un ne anlama geldiğini sizden öğrendim teşekkür ederim
Rica ederim,umarım işinize yarar.Hesaplama işlerini bence fazla önemsemeyin.Tüfeğinizi,dürbününüzü tanıdıkça sayılar anlamsızlaşmaya başlar.Sonuçta bu tüfekler en fazla 100 metrede hatrı sayılabilir grupman yapan aletler.Yani gez göz arpacıkla bile güzel atışlar yapabilirsiniz,optik işinde de bu kadar hesap işin tadını kaçırır,pire için yorgan yaktırır
-
6 dan 24 kata kadar diyoruz ya, bunun bir standartı var mı? Örnek vermek gerekirse her bir birim arttığında 5 mt uzaktaki bir noktayı 50 mm merceğe sığdırma, 24 birimde ise 120 mt uzaktaki bir alanı 50 mm merceğe sığdırma gibi. Yoksa her dürbün markasının kendine göre ayarlamaları mı var?
Bu hedefin dürbündeki büyüklüğü konusu moch ile alakalı konular ve bilgim yok bu konuda.Ama moch değeri verilse bile dürbünümüz eğer aşırı papel değerinde değil ise bu verileri yansıtmaz.Çok kaliteli dürbünlerde oranlar birbirini tutar.Mercek çapı ise atıyorum 3 x zoomda 20 mm daha az alan,50 mm daha fazla alan gösterir.Mantıken (pek emin değilim) 50 mm daha fazla ışık alacağından daha net olur,tabü netlik konusunda başlıca kıstas merceklerin kalitesi ve yerleşimidir.
Zoom olayı yani 6-24 meselesi ise mesela
24 metredeki bir cismi 24x zoom sizi,cisme 1 metre uzaklıkta gibi gösterir kabaca -
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Mesala bendeki dürbün 6-24x50 md ao
Bu demek oluyor ki 6 dan 24 e kadar a o ayarlanabilir yaklaştırma var ve aynı zamanda m d mildot var..Evet aynen,6 kattan 24 kata kadar yakınlaştırma,50 mm mercek çapı anlamına geliyor.
-
IR gece görüşü
AO ayarlanabilir yakınlaştırma 3-9 ,3-12 mesela
MD mildotlu dürbün yani reticle'da(dürbün ayracı) bulunan noktalar,eksenler.Ayarla uğraşmadan direk noktalara bakarak atarsınız
Diğerlerini bilmiyorum belki ft ,field target yarışmalarında kullanılan dürbünlerdir
-
dipcik parçasını yerine denedim simsiki oturuyor vida deliklerini acipta yerine sabitleyince hic kimildayacagini sanmiyorum ayrica 2cmlik pleksi de cok dayanıklı bir malzemedir. Yuksek kalinlikli pleksiler yurtdisinda kursun gecirmez olarak dahi kullanılmaktadır. Ulkemizde pleksi pahali bir malzeme ancak sağlamlığı daha cok onemsedim. Omuz dayama parçasını ve elcige oturan parcayida birbirne hem pleksi yapistiricisi hemde 8lik sonun başlı vida ile yapmayi düşünüyorum ayruca birbirine deyecek olan noktayida dişi erkek dis yaparak birbirine iyi bastirmayi ve arayida pleksi yapistirici ile iyice guclendirince saglamligindan hic bir suphem olmayacak. Simdilik ayarli vida kullanmam gereken yanaklik ve omuzlukta kullanacagim vida parçalarını temin etmeye çalışıyorum o konuda arayışım devam ediyor. Cizimde de gordugunuz gibi yanakli 2 konuma da yerlestirebilecek sekilde düşündüm öne ve arkaya hareket imakni sunacak şekilde yukseklik ayarli vida ile montajlamayi hedefliyorum.
O zaman sağlamlık konusunda sıkıntı yokmuş heleki kundaktaki o somunlu iki vida aklıma gelince gayet sağlam olur galiba.Ama ne bileyim iki kademeyle kendimi daha rahat hissederek omuzlardım doğrusu.
Malzemeyi renklendirmeyi düşünüyor musunuz ? Karbonfiber kaplamalar veya deri kaplama hoş durabilir