cahar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bende şuan için böyle bir çalışma yaptım 2cmlik plexi buldum onu değerlendirdim, vida bağlantılarını ve montajını kontrol ettim kundağın sapını muazzam bir şekilde sarıyor tabiki torpu ile ufak bir kac rötuş yapmak gerekti dipcigi önümüzdeki hafta montajlanmis olarak sizin begenisine sunacağım inşallah.

Gayet şık gözüküyor.Bence silaha bağlantı için tek noktayla yetinmeyip üst taraf içinde bir şeyler yapsanız daha sağlam olur.Dipçiğimde üst çıtayı monte ettiğim delik silahın fabrikasyon ,ayar vidası için açılmış ve vidaya kadar 2 cmye
    yakın boşluk var ve bu tür işler için rahatlık.Gayet sağlam gözüküyor ama psikolojik açıdan üst tarafa da ayrı bir destek daha iyi olur bence

yurtdışına çıkmadan silah getirtmek sıkıntılı bi iş gibi geldi biraz, pek bilgim yok ama. Modeli araştıracağım yine de

Aklınızda kalsın,çok kullanışlı bir tabanca.Tüpü sadece atış zamanında takıp ve tüpün contası için gerekli yağı sürerseniz uzun yıllar kullanabileceğiniz bir silah olur.Blowbackli modellerde ne kadar dikkat ederseniz edin silah o mekanizma hareketinden oluşan darbelere dayanamıyor bir yerden sonra en mantıklısı yurtdışı imkanı varsa co2 olarak 2240 yurtiçi için ise pompayla çalışan zoraki

ilginize çok teşekkürler. Makarovun sesi nasıldır acaba

Co2 tabancalara özellikle blowbacklilere yaklaşmamanızı öneririm.Ülkede stoğu pek yok ama yurtdışında 60 dolar olan crosman 2240 ı öneririm.Co2 tüplü,isabeti keskin,pcp tarzında bolt kollu ve modifikasyona aşırı açık.Yurtdışından alım işi hakkında bilgim yok umarım alınabilir böyle bir cevher.Türkiye de ise fiyatları 450-500 arası ve kaç üretimidir Allah bilir

Güzel gözüküyor ellerinize sağlık.
    Dürbün ve moderatör ile daha şık gözükecektir.

Teşekkür ederim.Reddotla gayet hoş durdu ama yakınlaştırmalı bir dürbünün yerini tutmayacaktır.Sırada uzun bir moderatör isteğim var.Dipçik yapmak isteyenlere fikir olur umarım

Güzel görünüyor ellerinize sağlık bende cnc de kesilmek üzere bir takım şeyler yapıyorum konuda paylaşırım..

Teşekkür ederim ,Cnc ayrı bir dünya zaten çok hoş işler çıkabilir,kolay gelsin.Bekliyorum merakla

Her 6 ayı tamamlayıp ,aleti kesmeye cesareti yerine gelmiş olan zoraki kullanıcıları gibi ben de bu aşamaya geldim ve evde çember şeklinde olan bir spor aletini gözüme kestirmem sonucu biraz çıtayla,biraz sıcak silikonla,plastiğe delik açmak için bir lehim havyası ve elektrik bandıyla gayet sağlam bir dipçiğe kavuştum.Sonraki eklemelerim moderatör ve dürbün olacak,isabetli atışlar herkese.

Haftasonu babamıda aldım bir av bayisine gittik. Hatsan ve kral vardı son model yerliler olarak.
    Babamdan hediye ve o zamanlar çokça kullandığım diana 25 tüfek vardı. Onunla öğrendim ilk atıcılığı. Çok kompakt ve gez göz arpacık hizası çok güzeldi.
    Elime tüfekleri aldım inceledim. Aralarında en keyifle tuttuğum galatian 2 idi. Omuzdan hizalaması ve iz takibi yapması güzeldi. Ama bir sorun vardı. Ne o öyle fosforlu arpacık ve gez. Oyuncak yada balık oltası mı bu? Bunun şekli şemaliyle neden oynuyorsun. Klasik sistem üzerinde devrim mi yapmaya çalışıyorsun? Olmamış bence. Bt65'in mesela yükseklik ayar sistemi elle manuel çevirmeli. Ne güzel işte. Galatian'da vidalı midalı acayip bir şey. Sağından solundan kapalı garip bi sistem yapmışlar.
    Herşey olmuş da, sanki orası nazarlık olmuş. Hadi tüfeği aldım diyelim, baktıkça uyuz olacağım. Sonra neden yerli değil de yabancı? Hadi aldık diyelim, bari bu gibi şeyler için opsiyon koydursalar özel av tufegı gibi. Hoş olmazmıydı?

Bence kutu içeriği olarak yerli firmalar gayet cömert.Fazladan sarjörler,dolum uçları,bipod,dürbün ve ayakları,taşıma çantası.Tabi çok muazzam aksesuarlar değil ama yeni ve orta seviye kullanıcıları gayet memnun edecektir.İthal markalardan ekstradan bir sarjör için bile ücret ödemek zorundasınız genelde.

Yani öyle bir şey için opsiyon olarak değilde firmayla görüşürseniz gerekeni yaparlar diye düşünüyorum.Büyük ihtimalle at ve bt serisinde kullanılan arpacık ve gez sistemlerini size sağlarlar kolaylıkla.Bu konularda ithalle kıyaslamak doğru değil bana kalırsa çünkü bizimkiler fazlasıyla ilerde

Burda bir sıkıntı var aslında, yivsiz av tüfeklerinin namluları çeşit çeşit boy boy satılırken havalı tüfek namlusuna ulaşabilmek imkansız.
    Yerli firmalar iç piyasada satış yapabilir aslında ama nedense hiç bir girişimleri

Zorakideki namluyu ucundan sıkıştıran vida plastik gövdesine bağlı.Bence çok fazla uğraşılmamalı yuvasını yemeye çok müsait çünkü.Ama zaten tepmeyen bir silah olduğu için o vidanın o kadar sıkılmasına gerek yok,fazla zorlamadan daha güvenli olur diye düşünüyorum.
    De şimdi aklıma geldi,bir metal parça vardı silindir şeklinde,galiba onda vida için girişler vardı o zaman hiç sıkıntı çıkmaz

Atak Arms'a mail attım, meydan kamptan temin edebilirsiniz dediler, Meydan Kamp'a gittim, Mercan'a yolladılar, orada ellerinde yokmuş, sağolsunlar Atak Arms'ı arayıp fiyat aldılar, 200tl ye getiririz dediler, fiyatı yüksek bulduğum için almadan geri döndüm, üzerine ekleyip s2. el bi 4.5 tabanca denk gelirse almak daha mantıklı geldi sadece namluya o parayı verene kadar

Yüksekmiş fiyatı baya.Ben 100 tl gibi bir fiyat olur diyordum.Ama en azından temin edilmesine şükür.Onun yerine hatsanın düşük fiyatlı yaylılarının namlularını alıp tornada işletmek daha mantıklı.Modifiye amaçlı daha uygun

Benim şahsi kanaatim pcp tüfekleri asıl şekil vermeye zorlayan hava tüpüdür. Yerli üreticerimiz son 2 senedir tombul tüplü alüminyum tüpleri kullanmaya başladı. O yüzdendir ki yeni ve görece şekilsiz tüfekler piyasada boy gösteriyor. Yerli üreticilerimizin bir sonraki aşaması daha hafif ve kibar olan karbon tüpler üzerine şekillendirilmiş, bahsettiğiniz fx impact gibi, tüfekler olacaktır.

Umarım böyle bir yönelim olur.İthal markalar ataman gibi artık katlanabilir dipçik,yüksek basınçlı az hacimli tüplerle ilgileniyor.Bizdeyse dediğiniz gibi tombul tüplere,dipçik altında ekstra tüplere yönelim var.Ama bu büyük silahtan kurtulamıyolar.Vitrinde sergilenince yeni başlayanları kendine çekebilir ama bilen bir kullanıcıyı heyecanlandırmaz

Merhaba kardeşlerim,ağabeylerim.Uzun zamandır yerli piyasasında hoşnut olmadığım bir konuyu dile getirmek istiyorum belki sizlerin de hoşnut olmadığı bir konudur.Konu ise yerli silahlardaki işçilik,dış görünüm,kompaktlıktan uzaklık ve ağırlık.Forumdaki diğer ağabeylerim kadar tecrübem yok ama gördüğüme göre son 2 yıldır yerli silahlarda yeni model patlamaları var.Lakin hepsi bana göre baştan savma fazladan modelimiz olsun gerisi önemli değil amaçlarıyla yola çıkılmış silahlar.Ağır bir eleştiri olabilir ama biz yani geri dönüş sağlanması için gerekli insanların düşündüğünü söylemesi gerek.

Benim bir havalı silahta aradığım şartlar özellikle pcp'lerde
    Hafiflik,tüp hacminin çok fazla olmaması,50 metreye kadar orta derecede bir grupman ve en önemlisi kullanışlı olması
    Benim aradığım silah tam olarak fx impact ancak kurdan dolayı çok astronomik bir istek benim için.Ancak bunu fabrikalarında kaliteli makineleri olan yerli firmalarımızda yapabilir.Sonuçta mekanik aletler ve önlerinde bir sürü esinlenecek model var.He bu dediğim fx firması öyle bir büyük firma değil halbuki .Adamlarda para hırsı yok düşündükleri ihtiyaçları gidermek ,bundan 100 sene sonra bile hatırlanmak.Bilmem kaç ülkeye ihracat yapıyoruz diye övünüyorsunuz,bu kadar paralar kazanıyorsunuz.Biraz kompakt bir silah yapmak bu kadar mı zordur ? Firmalarımızın silahları en az 4.5 kg.Tuhaf tuhaf yerlerde kurma kolları,her atış sonrası hava sızmaları,yağa bulanıp gelen ürünler,görüntüden yoksun metal yığınları bana göre bu silahlar.Servisin iyi olacağına silahını sağlam yap o zaman servis ihtiyacı kalmasın.Burada bu silahların piyasada tutunma sebeplerini ateşli yivli silahlara olan yasaklardan dolayı görüyorum.Yoksa elin abd'sinde adam 500 dolara yivli bir ak,ar serisi alacağına bunları alıp işkence mi çeksin ? Yılda 5-10 yeni model piyasaya çıkıyor yerlilerde.En azından birini kolay taşınabilir,hafif yapma imkanınız yok mudur ? Tahribat yapmak isteyen adam zaten 3 kg lik silahıyla,12 lik slugla istediğine varır.

Son fiyasko bana göre proximaydı.Sarjörlü bir tüfek yapıyorsun ama alttan kurmalı,yani biraz gayret edip o kurma kolunu yana alınca ne oluyor anlamıyorum.Sarjör var bunda diyorsun sarjör gezi kapatıyor.Yerli havalı sektöründe tek beğendiğim marka zoraki grubu.Adamlar 10 yılda bir çıkarıyor ama tam çıkıyor.Keşke pcp işine girseler şu rekabetsizlikten kurtulsak o zaman bir şeyler değişir umarım.Bu yüksek kur devrinde yapılabilecek en iyi hobiler yerli desteği olan hobilerdir.Bu bir fırsat sizler için yerli üreticiler bunu iyi kullanın.Elektronik derdi yok,silahların çalışma prensipleri kolay,dışa bağımlılık yok.Bu devirdeki en şanslı sektörlerdensiniz bunun değerini iyi bilin,saygılar...

Dürbün 2 almaya karar verdim . Ama 3 tane kargom kayboldugundan şuan ne yapcağım kesin değil başka birinin adına verebilirim . Alıp elime ulaşırsa incelemesini ilk dürbün deneyimimle yapmaya çalışacağım . Herkese bu konuda bana yardım ettikleri için teşekkür ederim :thumbup:

Nasıl kayboluyor hocam ,kaybolsa bile çinli kardeşlerimiz gerekeni yapar.Zaten genelde takipli kargo kullanılıyor ve kaybolma meselesi çok nadir oluyor tabi takipsiz olunca bir hak elde edemiyorsunuz.
    Dürbün için tavsiyem sabit zoomlu 4x32 bir dürbün bakmanız olacaktır.Sonuçta kullandığımız silahlar ateşli yivli değil ve atacağımız menzil maksimum 80 metre.Çok büyük zoomları gereksiz buluyorum,tabi sizin kararınız

Kurdan dolayı böyle bir seçim bence iyi bir seçim değil.Havalı silah konusunda yerli markalar gayet kaliteli tüfekler çıkarıyor fiyatı,servisi artısı.İllaki ben ithal alırım işçiliği biraz daha iyi olsun derseniz bir yerli tüfeğin nerden baksanız 10 katı fiyatı olan ithal bir tüfeğe sahip olabilirsiniz.Bir tüfeğe böyle bir fiyat verip
    kurcalama,taşıma,kullanma çekincesiyle
    rahat olamazdım doğrusu :) Size önerim yerli bir tüfek alıp iyi bir dürbünle eşleştirirseniz sizi gayet memnun eder

5 yıl önce, ev içinde namluda mermi varken horozu çekip tetiğe basarak oynayaraktan zaman geçirirken. Horoz elimden kaydı o şok etkisiyle ne olduğunu anlamadan kulağım çınlamıştı.Sonra giderekten sol elimde bir acı hissetmeye başladım ki elime bir baktım kan revan içindeydi :D Sol elimin 1 cm çapında kapkara bir yara etrafı kanlarla çevrilmiş giderekten azalan barut yoğunluğu bileğime kadar vardı.Gittim temizledim yıkadım.Neyse 1 hafta oldu barutlar çıkmaya başladı azar azar ama yara etrafı halen simsiyahtı baktım yaranın oralarda içerde yeşil bişey.Babam doktor olunca sormuştum bu yeşillik ne baba filan babam da yaradır o, geçer demişti :D Olaydan 1,5 ay sonra acılarım azalınca yeşillikte kaybolmaya başlamış. Bu neymiş der gibisinden bakmaya başlayınca plastik olduğunu farkettim :D Sonrada merminin yeşil tıpası aklıma geldi :D Cımbızla zar zor çıkarmıştım neyse ki,1,5 ay o yeşil kapsülle gezmişim bu da böyle bir anımdır :D

İlk başta farklı renkte bir ürün gönderildi, ve ayrıyeten işçilik hataları vardı.Kargoladım değişim için, 1 hafta boyunca stok aradım sitede stokta gözüken ellerinde yok 4-5 farklı model beğendim ancak stokta yok,neyse en son düşük bir modeli beğendim.40 Tl de açık var, onun içinde ekstradan pellet istedim.Tamam dendi.Kargo bir geldi ki kendi hataları olmalarına rağmen alıcı ödemeli, 40 Tl lik pelletler yok sadece 200 adet jetin uyduruk saçmaları (oda tüfeğin yanında hediye diye geçiyor jetler) ve yanında hediye denilen kılıfta yok.1-2 haftada şikayet var üstünden uğraşarak sonunda eksiklere kavuştum binbir zahmetle.Tavsiyem uzak durun, gerek yok maceraya

Benim pistonlu zoraki'de namluyla contanın temas ettiği,conta tarafındaki borudan 3 pompada atıştan sonra böyle beyazımsı bir yağ geliyor, galiba gress yağı. Bunun dizelleme etkisi var mıdır acaba? Silahla toplam 750 pellete yakın atışım oldu ama geneli tek pompayla oldu.Büyük ihtimalle tek pompa dizellemeyi zor geçiriyor.Biraz dışarda 3 pompa atmak gerek anlaşılan

Anladım çok teşekkürler ilgin için. Yağlama işlemiye ilgili video/yazı detaylı anlatımı falan var mı? Yoksa kullanım klavuzunda yazar mı bu bilgileler? Kusura bakma baya acemiyim bu konuda da :D

Kullanım kılavuzunda bakım aralığını yazar

İlk olarak namlunun boyutuna uygun bir çubuk ayarlaman gerek.Çubuğu bantla kaplaman gerek namluya zarar vermemesi için.Sonra kumaş bez parçaları gerekir.Bunu da gözlük temizleme bezi veya eskimiş bir atletten uydurabilirsin.Wd 40 ve Silah yağı da gerekir.Wd 40 şart değil ama.İlk olarak bir bez parçasını wd 40 la ıslatıp namluya çubukla sokarak 2-3 tur atarsın sonra kuru bir bezle kurularsın namlunu.İçinden gelen metal uçlu harbiyle turlar atıp bir daha kurularsın.Sonrasında silah yağıyla ıslattığın bezi de 2-3 tur atıp.Namlu tamamen kurulana kadar bezle tur atarsın.Bu kadar.1000 atışta bir pistona 1-2 damla içinden çıkan yağı da piston deliğinden enjekte edersin.Bu şekilde artı kaliteli pellet pellet kullanımıyla uzun yıllar sorunsuzca kullanırsın.