sinanali59 adlı kullanıcının mesajları

    İstanbul tahtakalede bir bayiden aliyorum
    Sayet bulamazsaniz adresini bana yazin hediyem olarak kargolayim
    kesinlikle denenmesi gereken bir pelet.


    Ben 4,5 kullaniyorum 5,5 capta bulunuyor.


    Çok teşekkür ederim ilginize. Tahtakaleyi çok severim. İstanbul'a yolum düşer nasıl olsa, o zaman sizinle bağlantı kurup adres ve/veya yol tarif isterim.

    Ben expander'den memnun kaldım. Yalnız Metehan'ın dediği gibi çapak olayı çok var gamo'da ki bu durum pba ve rocket'te de var. Bir Jsb kalitesi yok. Jsb 500'lük exact Jumbo rs 28 liraya almıştım işgörenden ve gerçekten çapaksız ve yuvaya tam oturuyor. Gamo'larda biraz sertçe bastırmak istiyor genelde.

    Evet Ferhat Abi geldi teşekkür ederim. Sipariş ile elime geçmesi arasında 15 gün oldu. Güzel süre. Yalnız kendim için aldığımı sattım eve bile gidemeden. 3-9x40 almıştım Mod 85
    İçin fakat kısmet 4-16x42'ymiş. Gezi çıkarmadan zor sığdı :) ama bugün ilk kez 75m denedim sıfırlamadan sonra güzeldi.

    Allah razı olsun. Normal yaylı, 5.5 . Vortex maalesef yoktu aldığımda (sanırım ocak-şubat 2014'tü aldığımda). Vortex daha sağlıklı oluyor sanırım dürbün için tek yönlü tepme olduğundan. Lastik sarmak istiyorum en kısa zamanda ya da köpükümsü bantlar vardı ondan mı yapıştırsam? Çünkü söktüğüm optimanında dampanın bağlantı yerine gelen kısımlarında boyalar silinmiş hafif. Gerçi boyası silinsin birşey değil de dürbün dağılmasın :D ve lastik sarınca fazlasıyla korur diye düşünüyorum.

    Öncelikle iyi dilekler için teşekkür ederim.


    Tüfek mod 85 sniper Metehan (ismini söylemek güzel hiç Metehan adında tanıdığım yoktu ve yaklaşık 5 hafta sonra hayırlısıyla bebek geliyor adını Metehan koyucaz).


    Maalesef 3-9x40 vardı kaptırdım onu bu kaldı bana. Kağıdında kutusunda shock and recoil proof yazmışlar o yüzden anlatırken yazıda darbe ve tepmeye dayanıklı olduğunu yazmıştım. Optima kadar dayanır sanırım yaylıya ki o yaylı mod 125 değil (inşallah).


    Bugün açılış yaptım 20-25 atış kadar. 30m'de sıfırladım. Mesafe olarak 75m küçük kefirix şişesi denedim ve başarılı 5 atış yaparak kendi rekorumu kırdım ;)

    Normalde burada paylaştığım dürbün Diana 3-9X40 AO olacaktı ama kendim için aldığım bu dürbün daha eve getiremeden taliplisi çıkıp satıldığı için satabilirim düşüncesiyle aldığım diana 4-16x42 AO dürbün bana kaldı, hayırlısı olsun. :D


    Dürbün özellikleri olarak darbeye ve geri tepmeye dayanıklı, 4-16 yakınlaştırmalı, ayarlanabilir objektif, nitrojenli (sanırım çoğu dürbünde mevcut, tüfeğimden söküğüm 3-9x32 optimada da varmış yeni gördüm), cama işli Mil-Dot artikıl, önden paralakslı.


    Forumdan öğrendiğim ayna yöntemi ile optik merkezleme yaptıktan sonra tüfeğime yani dampaya :) monte ettim. Yalnız sanırım biraz yatık olmuş, yatıklığı ayarladığım yer de düz değilmiş herhalde.


    airgunturk.com/attachment/9614/ airgunturk.com/attachment/9615/


    airgunturk.com/attachment/9618/ airgunturk.com/attachment/9619/



    Fujifilm Finepix S1600 x1 Zoom
    airgunturk.com/attachment/9620/


    Fujifilm Finepix S1600 x15 Zoom
    airgunturk.com/attachment/9621/


    Fuji x1 Zoom, Diana x4 Zoom, Paralaks Sonsuz
    airgunturk.com/attachment/9622/ airgunturk.com/attachment/9623/


    Fuji x1 Zoom, Diana x10 Zoom, Paralaks Sonsuz
    airgunturk.com/attachment/9624/ airgunturk.com/attachment/9625/


    Fuji x1 Zoom, Diana x16 Zoom, Paralaks Sonsuz
    airgunturk.com/attachment/9626/


    airgunturk.com/attachment/9627/ airgunturk.com/attachment/9628/


    airgunturk.com/attachment/9629/


    Henüz atış yapamadım, birazdan atışa çıkıcam. Optimayla 2 defa gidebildim atışa dampayı geç aldığım için, 150 atış yapmıştım toplamda (50 + 100), bakalım bu dürbün inşallah sürekli olacak.

    Ayarladıktan sonra çok değil 50 atış yaptım aralıksız herhangi bir ayar kaçması olmadı. Sanıyorum daha da olmaz zaten sonuçta Mod 125 değil bu tüfek ;) Yatagun dampa'yı aksu av'dan aldım ben. Sportsmatch DM60 alırsanız ikinci el almanızı tavsiye ederim forumdan. Ravenksk nickli arkadaşımız satıyordu temiz. Ben aldıktan sonra denk geldim. Aman diyeyim dampa ayak diye tek parça ayak satmaya çalışanlar oluyor (forumda değil nette alışveriş sitelerinde) ikisi farklıdır bilginiz olsun.

    Hayırlısı olsun güle güle kullanın. Ben gez-göz ile çok keyif alarak kullanıyorum (vortex değil benimki). Üzerinde gelen optima dürbünü de yatagun dampa aldıktan sonra kullandım yaklaşık 50 atış kadar. Gayet tatmin edici eğlenceli bir tüfek.Şekil itibari ile de hoş. Bende genellikle Gamo'nun çeşit çeşit saçmaları var bir kutu Atef (tüfekle gelen 2 kutu bedava saçma dan kalan 1 kutu, artık kullanmıyorum kenarda duruyor) bir kutu da JSB var. Ama bu tüfek özellikle JSB sever. Bendeki JSB Exact Jumbo RS 500'lük kutuydu uyguna almıştım çok. Gerçekten Gamo ile kalite farkı var çapak hiç denk gelmedi JSB'de. Gamonun rocket'inde ve PBA'sında bile çapak denk geldi. Ben atışlarda birde Gamo Expander'ı sevdim JSB'den farklı olarak.

    Dikkat etmedim Çorlu yazmışsın zaten. Ben de Muratlı'daydım İzmir'e gelene kadar. Nickimdeki 59 ondan ;) Ben de yatagun yeterli gelir diye düşünüyorum. Bahsettiğim arkadaşın ilan sonlanmış sanırım dürbün gitmiş ama dampa duruyor galiba. Değerlendirme listene almanı öneririm.
    Sonlalan ilanı:
    Koşullar ve Şartlar - AirGunPazar - AirGunTürk


    Şimdiki ilan:
    Koşullar ve Şartlar - AirGunPazar - AirGunTürk


    Sıfır Yatagun alacaksan da Aksu Av'ı öneririm.

    Aynen yatagun için kötü de diyen var daha iyi diyen yorumlar da var, insanın kafası karışıyor. Ben mod 85 sniper ile kullanıyorum bir problem olmadı. Sanırım X20 ile de bir problem olmaz. Tabii gönülden sportsmatch geçer ama 2 katı fiyat. Bu arada Tekirdağ'lı sayılırım ben de. Sonradan İzmir'li oldum.

    Hoşgeldin forumumuza,
    Dürbün için bir şey diyemem görünüşü hoş. Burada bu konuda usta isimler var onlar bir yorumda bulunur, yardımcı olurlar. Bu arada dampa olarak verdiğiniz linkteki ürünler dampa değil bilginiz olsun. Tek parça ayak deniyormuş bunlara. Dampa ayakta sarsıntıyı önleyici o-ring vs kullanıyorlar. Sportsmatch DM 60 ya da Yatagun Dampa Mount tercih edebilirsin. Sportsmatch biraz tuzludur 200 TL civarı fakat forumda temiz bir adet 2.el vardı 140 TL yanında da square dürbün veriyordu arkadaşımız, ilanı güncel ise bir konuşun derim. Ben Aksu Av'dan Yatagun dampa almıştım. Boresighter için çok elzem bir şey olmadığı yazılmıştı yani boşa çok para vermeye gerek yok ama uygun bulursanız neden olmasın.