sinanali59 adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba,
    beni de bu linkteki dürbün dürtüp duruyor. Mod 85 sniper'ımdaki üzerinde gelen optimanın yerine bunu geçirsem nasıl olur? Gerçi bazı yazılardan optima ve nikula'nın çok da bir kalite farkı olmadığını okudu. Bir yandan da 2 ay sonra bebek gelecek boşa masraf da yapmak istemiyorum zaten 6 ay sonra 85'in yanına stoeger atac .22 eklemek istiyorum ki yanında mildot'lu dürbün geliyormuş, böyle olursa 85'in üzerinde yatagun dampa ve optima duracak stoeger atac ise dampasız kendi dürbünü ile. Valibey Ferhat abi'nin satılmış olan nikula ilanını ve uygun fiyatını gördükten nikula dürbünü araştırdım hiç niyetim yokken. Alacağın olsun Ferhat abi :D


    Tüfek Dürbünü | Nikula | Nikula 6-24x40AOE Tüfek Dürbünü

    Burada üniversite öğrencisi arkadaş silahını alana kadar haklıyı savunmuş ve bana göre o ana kadar haklıymış da. Trafik magandası olan arkadaş Allah'tan silah konusunda magandalık yapmamış ve öğrenci arkadaş belki de canından olmamış. Trafik konusunda maalesef çok ama çok gerideyiz şöyle ki yaya geçidinden geçerken araba çarpsa "ne işin var yolda araba geliyo görmedin mi" diye dayak yeme ihtimali bile doğuyor ülkemizde (bizim araba kullanış ve trafik durumumuza Mısır, Fas, Tunus, Benin gibi ülkelerde denk geldim). Ters yol, sokak arasında hız ve hele hele döner kavşak geçişini hiç söylemek bile istemiyorum. Araba alıyoruz trafiğe çıkıyoruz kurallara uymuyoruz, silah alıyoruz yine kurallara uymuyoruz abartı işlere imza atıyoruz bilinçsizce kullanıyoruz. Askerde G3'ler dağıtıldığında takımınızdan mutlaka birileri birilerine boş silahı doğrultmuş ve şakalaşmıştır eminim. Bizde oldu, tüm uyarılara rağmen tekrar edenler de oldu. Bizlerde bir problem var sanırım. Suçu artık nereye çekerse, ister eğitim sistemine çekilir ister ana-baba bilgisizliğine, ister çocukların kahramanı olan uzun pardösülü tv dizilerine.

    Ben de ilk aldığım zamanlar Gamo V3 ile evde atışlar yapmıştım. 2 adet ikea kataloğunu arka arkaya yapıştrırıp öyle atış yapmıştım. 4.5mm Kurşun bb kullanıyor benim tabanca ve vurduğu yerde yamulup kalıyor ya da orayda yere düşüyor. Kullandığım mühimmat Gamo Round Bola 4.5mm. Çelik BB istesem de kullanamıyorum namlu içi yivli olduğu için ve çelik kapalı alanda sekme yaptığı için kurşun bb iyi oldu. Yalnız bu kurşun bb'ler ile dışarıda pet şişe vs. delebilmesi 5-6 m altına düşmek gerekiyor.

    Vagon derseniz V70 harikadır. Ayrıca o bagaj kapağının dik olması da tam bir Volvo özelliği. Sonradan bozdular. 2003 V70 olan araç eski S60'ın vagonudur. Sanırım 2008 ve sonrası şimdiki S80'in vagonu oldu. Enver bey'in de dediği gibi temiz ve iyi bakılmış Volvo km olarak korkutmasın sizi. Yalnız yeni çıkan V40 test arabası ya kötü kullanılmıştı ya da başka bir problemi vardı 4 kapısından da takır takır ses geliyordu çabuk dökülcekmiş izlenimi verdi ybuna rağmen onu da beğendim. Test arabaları biraz fazla zorlanıyor ve hor kullanılmış oluyor genelde.

    Ben de Volvo s40 1 faz 2 kullandım. 2004 model 1.6 manuel. 108 bg. Yeni kasalar 100 bg. Koltuğuna oturduğunuz andan itibaren farkını hissedersiniz. Çok memnun etti beni ve masraf çıkarmadı hiç. Yakıtı korkutucu değildi. Dikkat etmeden ortalama klima dahil 6.7 lt yakıyordum. Şehir içi ve dışı. Rekor denememde ise max 85 giderek ve mümkün olduğunca yumuşak ve frensiz kullanarak azcık şehir içi de dahil olmak üzere 5.4lt yaktım. Tabii istanbul trafiği farklı sonuç verir. Hoşuma gitmeyen yönleri ise şoför camının tek dokunuşla inerken tek dokunuşta kalkmamasıydı ki yeni kasada tüm camlarda bu özellik koyulmuştu galiba. Birde tavan kaplamasının ön cam ve arka cam bitiş yerleri kesik gibi duruyor insan bi fitil koyar. Malzeme ve işçilik harikaydı. Yalnız size tavsiyem 2005 sonrası yani faz 2 s60 2.0t almanız. Hem daha yüksek kalite ve işçilik hem de da iyi konfor. S60 faz 2'de şanzıman problemi giderilmiş harika bir cihaz. Kardeşim bir araba dergisinde test editörü olarak çalışıyor o yüzden baya bir araba gördük. Eğer düşünürseniz S60 ile yakın fiyatlarda Jaguar X-type da az km bulabilirsiniz. O da iyi fakat yedek parça ve servis biraz daha sıkıntı. S60 için f1 mclaren takımında çalışan bir Türk Mühendis vardı oraya Volvo'dan transfer olmuştu ve onun dediğine göre de S60 harika ve sorunsuz bir araç. Bu arada bu arkadaşın Volvo ile işe alım görüşmeleri 1 seneye yakın sürmüş. İnce eliyor sık dokuyor Volvo.

    Harika görünüyor. 85 sniper ile atsak tüfeği elimize alırız sanırım. Sabırsızlıkla beklenen bir üründü, umarım alana, satana, atana hayırlı olur ve keyif verir.

    Aslında benim Gamo V3'de kutusunda gizliyodum ama kaşıntı yaptı çanta da aldım işte. Şimdi daha zor kutuyu ayrı çantayı ayrı saklamaya çalışıyorum, bahçeye mi gömsem ne yapsam diye düşünmüyor değilim :)

    En iyi grupmanı JSB Exact Jumbo RS ile yakalamıştım ben. Sizin de memnun kalacağınızı sanıyorum. Ayrıca fiyatı da uygun 500'lük kutu. Bir de silahın yuvasına güzel oturuyor, pelletlerimin çoğu Gamo, bir JSb br de silahla gelen Atef var elimde ama JSB diğerlerine nazaran daha güzel oturuyor yuvaya. Atef bazen namluyu kaparken düştüğü de oldu yuvadan, Gamolarda ise bazısı sıkı sıkıya oturuyor aynı üründen bazısı daha güzel oturuyor. PBA Bullet impact'ta bile bu durum var, bugün farkettim. Rocket'de ise böyle bir soruna denk gelmedim henüz.

    Ben de aynı düşünce ile tabanca arayışına girmiştim. Crosman C31 ve Gamo V3 arasında kalıp Gamo V3 tercih etmiştim. Crosman C31 güç ve isabet gayet iyiydi ama biraz plastik fazlası vardı (yalnız BB şarjörü metaldi Gamonun ise plastik). Gamo V3'ün ise Co2 ve BB birarada olan şarjörü ploastik olmasına rağmen (PX 107 ile aynı) etkileyiciydi. Zaten tüfekte kır doldur durumu olduğu için özellikle CO2'li tabancalara baktım. Eğer Co2 istemez kurmalı olsun derseniz Zoraki HP 01 için çok iyi yorumlar var. Gamo AF-10 şekil itibari ile güzel sanırım ve izlediğim videolarda da isabet olarak iyi duruyor fakat tahribat olarak pek tatmin etmeyebilir. Gerçi pellet kullanınca belki daha iyi sonuç alınabilir ama 10m'den ben Gamo Round Bolalar ile soda şişesi kıramadım. Üzerinde iz yapıp sekiyor, kurşun bilye yamuluyor. AF-10 videolarında da izlediğimde orta halli bir mesafeden su dolu pet şişeyi delemediği görülüyor. Ama kendi V3'üm ile de aynı sonucu aldım. Fakat meşrubat kutularını delip geçiyor. Çelik bilye kullanınca işler değişebilir ama dezavantaj olarak etrafınızda zarar görebilecek eşya v.s. varsa sektiğinde tehlikeli olabilir ikincisi AF-10 da da namlu içi yivli ise (Gamo V3 ve PX107 gibi) yivlerin zarar göreceği söyleniyor. Bu yüzden Gamo V3'ümden ne kadar memnun olsam ve keyif alsam da zaman zaman Crosman C31 hala aklımı çeliyor. AF-10 için youtube'da bir çok video mevcut, buradan da az çok fikir edinebilirsiniz. Hız ölçümü yapılan bir videoda adamın kapatırken kendini kastığını gördüm, fakat başka bir videoda genç bir eleman çatır çatır açıp kapıyordu :)


    Youtube ya da google'da "GAMO AF-10 AIR Pistol Soler" yazıp aratırsanız ilgilendiğiniz tabancanın 12m ve 50m atış videosu var.


    Yukarıda da dediğim gibi eğer kurmalı diyorsanız Webley Alecto - Zoraki Hp 01 sizi tatmin eder.


    Saygılarımla.

    Hatsan hayranı, ve kendi tüfeği de Hatsan Escort. Güzel bir inceleme olmuş ve Hatsan 4'ün harika olduğunu söylüyor. Yalnız bizi Fes şapkalılar ülkesi olarak ifade etmesi ve arka planda Hatsan'ın İzmir'ini kullanmaması üzücü olmuş bana göre.