sinanali59 adlı kullanıcının mesajları

    Sağolun hocam güzel yorumlarınız için. İlk önce aile hekimine gitme sebebim de bu yüzdendi. En azından zora koşarsa vs hiç bi işleme başlamam dönerim evime demiştim. Ama sağolsun çok anlayışlı birisiymiş. İnşallah sizlere de böyle bir hekim denk gelir.

    Önceki mesajımda belirtmiştim. Kampanyayı kaldırmışlar maalesef. Askı kayışı ve kutusu ile beraber şoklar çıkıyor. Ruhsat kabı ve şapka yokmuş artık.


    Memnun olmanıza sevindim. Umarım ben de memnun kalıcam. İyi dilekleriniz için teşekkürederim.

    Ayrıca Ata Arms'dan Bilal Bey ile yazışmalarımıza istinaden kendileri bana alıcı ödemeli naçizane bir kargo gönderebileceklerini söylediler. Kargonun yaklaşık 10TL tuttuğunu söyledi.


    Dün akşam üzeri kargo gelmiş. 5 TL tutmuş. Ata Arms ve Bilal Bey'e de ilgilerinden dolayı buradan teşekkür ediyorum.


    airgunturk.com/attachment/36224/

    Tüfek ilk satın alma ve ruhsat işlemleri:


    1) İşlemlere başlamak için dışarı çıkmadan önce evde e-devlet sitesinden Adli Sicil kaydı ve ikametgah çıkardım. Nüfus cüzdanımın önlü arkalı fotokopisini çektim. - EVDE ÜCRETSİZ


    2) Öncelikle Aile Hekimime gittim ve yivsiz tüfek ilk defa satın almak istediğimi ve satın alma belgesi için sağlık raporu gerektiğini söyledim. Sağolsun doktor bey bir kaç soru sorduktan ve beraber bir form doldurduktan sonra sağlık belgemi verdi. - ÜCRETSİZ


    airgunturk.com/attachment/36215/


    3) Sağlık Ocağından çıkar çıkmaz Vergi Dairesine gittim. Orada vezne için sıra alıp direkt yivsiz tüfek için harç ödedim. - 31,20 TL


    airgunturk.com/attachment/36216/


    4) Yine Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı aldım. Bunun için bankodaki bir beyefendi yardımcı oldu ve hemen yanındaki o anda aynı işlemi yapan bayana pas etti. Hazır matbu dilekçeye adres, isim ve imza bilgileri doldurduktan sonra kağıt hazırlandı ve müdire hanıma imzalatmak üzere bana verildi. Hemen yukarı kata çıkıp imzalattım. - ÜCRETSİZ


    airgunturk.com/attachment/36221/


    5) Vergi Dairesinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim. Orada sağlık raporumu, harç kağıdımı, borcu yoktur yazımı, 8 adet vesikalık fotoğrafımı, adli sicil kaydımı, ikametgahımı ve nüfus cüzdanı fotokopisini verdim. Memur bey nüfus cüzdan aslını da istedi ve işlemlere başladı. Bilgisayara gerekli girişleri yapmaya başladı. Ardından Kaymakamlık Makamına bir dilekçe bastı. Ben adres ad-soyad-imza ve telefon bilgilerini doldurdum. Sonrasında bana nüfus cüzdanı aslını teslim etti ve kağıdı kaymakamlıkta imzalatmam ve kaşeletmem gerektiğini söyledi. Hemen yaklaşık 80m yanındaki kaymakamlığa giderek kaşe ve imzaları aldım. Kağıdı tekrar İlçe Emniyet Müdürlüğüne geri getirdim ve az önce yanından ayrıldığım memur beye teslim ettim. "3 gün sonra belgen" hazır olur dedi. Ben "abi baya hızlıymışsınız" deyince gülümseyip "istersen geciktiririz Sinancım" diyerek espri yaptı. Ben 4.gün sabahı gittiğimde satın alma belgemi aldım. Bundan sonrası ise silah seçimi. (Tabii ben silahımı seçmiştim bile) - ÜCRETSİZ


    airgunturk.com/attachment/36217/



    6) Satın alma belgesini alır almaz hemen Yusuf Bey'e gönderdim. (Belgeyi, tüfeği alacağım satıcıya gönderdim) - ÜCRETSİZ


    airgunturk.com/attachment/36218/


    7) Satıcı da (Bende Aksu Av Yusuf Bey) tüfek ile beraber satın alma belgesinin doldurulacak kısımlarını doldurup kaşeleyip geri gönderdi. - ÜCRETSİZ


    8) Tüfek ele geçtikten sonra; tüfek, satın alma belgesi, fatura ile beraber İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim. Orada 5-10dk içinde tüfek ve namlu incelenip kontrol edildikten sonra ruhsatım hazırlandı ve teslim edildi. - ÜCRETSİZ


    airgunturk.com/attachment/36219/ airgunturk.com/attachment/36220/


    Tüfeği elden almış olsanız 4 günde tüfeği ve ruhsatı alma şansınız bile var. Tabii ben fabrikadan tüfek bekledim.

    Yaklaşık 2 hafta önce Özkanlar Fx 015 ile arasında kalıp aldığım Ata Neo 12 Sentetik Mat Siyah 66cm namlulu modelin birkaç resmini eklemek istedim.


    airgunturk.com/attachment/36197/ airgunturk.com/attachment/36195/ airgunturk.com/attachment/36196/


    airgunturk.com/attachment/36147/ airgunturk.com/attachment/36148/ airgunturk.com/attachment/36149/


    airgunturk.com/attachment/36152/ airgunturk.com/attachment/36153/ airgunturk.com/attachment/36155/


    airgunturk.com/attachment/36156/airgunturk.com/attachment/36150/ airgunturk.com/attachment/36198/


    airgunturk.com/attachment/36151/ airgunturk.com/attachment/36157/ airgunturk.com/attachment/36158/


    airgunturk.com/attachment/36159/ airgunturk.com/attachment/36160/


    Ürünü Aksu Av Yusuf Bey'den aldım. Kendisi tüm alışveriş süreci boyunca ilgili idi. Ayrıca kendisine sadece sormuş bulunduğum tetik düşürücüyü de pakete içeriğine ikram olarak koymuş sağolsun.


    Bu arada bilgi olarak. Artık Ata firması hediye olarak ruhsat kabı silah kılıfı ve şapka gibi ürün kampanyasını kaldırmış.


    İlk fırsatta da ruhsatı nasıl aldığımı, adım adım bilgi amaçlı yazmayı planlıyorum.

    Bende mod 85 varken bi pellet kutusunda karışıklık olmuş düzeltmiştim. Fakat içinde bir adet 4.5 kalmış. Atış yaparken hiç bakmadan elime alıp yuvaya koyduğumda direkt olarak aşağı düşmüştü namludan namlu aşağı doğru olduğu için.
    Bence pelleti düz bir şekilde koyup namluyu kapatsanız bile üst kısmı boş kalacağından içeride takla atmaya çalışır diye düşünüyorum. Namludan dışarı çıkmayabilir belki.

    herkese selamlar, paraşüt saçma yanı pellet atabilen bir tabanca arıyorum, isabet ve gücünün iyi olması lazım. SIG Sauer P226 ve Gamo PT-85 arasında kaldım. benim alacağım fiyat 400 tl civarı. bu ikisinden hangisi daha uzun ömürlü daha sağlam, daha güçlü ve daha isabetlidir, kullananlar varsa yorumları yazarsa sevinirim. veya bunlar dışında 400 TL civarı alabileceğim başka model var mı yardımcı olursanız sevinirim.
    Youtube den videoları izledim p226 biraz daha güçlü görünüyor ancak gamo yılların firması, p226 kimin ürettiğini bilmiyorum.

    Hoşgeldiniz,
    Öncelikle tanışalım kısmında kendinizi tanıtmanız gereklidir.


    TANIŞALIM

    Çok tehlikeli bir durummuş gibi geldi. Belki basit bir çözümü vardır Gürcan bey fakat tecrübeli değilseniz bu söküm takım işlerinde Emir abinin dediği gibi direkt servise gönderin. Hatta tecrübeniz olsa bile servise gönderin derim. Sık atış yapmakla bir problem olmamalı ki 50-60 tamam az değil ama öyle aşırı bir atış sayısı da değil.

    Ben de siparişimi verdim ilk kez bu hobiye supertact ile başlayacam.
    Ucuzundan AliExpress ten 4x20 dürbün almayı düşünüyorum. Ama acaba gez arpacık sökülmeli mi bunu takarken??
    https://m.aliexpress.com/s/item/32661727742.html
    Veya reddotlu https://m.aliexpress.com/s/item/32794243352.html


    Tüfeği kurmada problem yaşıyorum. Namlu yarıya kadar geliyor takılıyor, tüfek kurulmuyor. Problem neden kaynaklıdır acaba, bi çözüm yolu bilen var mı?(Fabrikaya göndermek dışında)
    Hatsan Mod 25 supertact ın sökümü -takımı namına yardımcı olacak bi şema video nereden bulurum? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Arkadaşlar hoşgeldiniz foruma. Forum kuralları gereği tanışalım bölümünde kendinizi tanıtmanız gereklidir.


    Ufuk bey sizin de tanışma yazınız yok sanırım.



    TANIŞALIM