sinanali59 adlı kullanıcının mesajları

    Geçmiş olsun. Mod 85 güzeldir aslında. Sizin şanssızlığınız olmuş sanırım. Ben çok severek kullanmıştım. Şşmdi Adana'da bir arkadaşta umarım severek kullanıyordur. Mod 125 veya diğer magnumlar da da keyif alacağınızı düşünüyorum. Ama eğer magnuma geçerseniz pellet seçimine çok dikkat edin derim. Mod 125 ile 18 grain tavsiye ediliyor. Ben de torpedo sniperda 16 18 ve 22 grain kullandım. İzne geldiğimden beri atışa çıkamadım halen ama içim gidiyor ne diyeyim. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür.

    Hocam ben gamo p25 kullanıyorum. Çok memnunum hissiyatından. Blowback sevdiğim için de co2 harcamasını hesaba katmıyorum. Elimde birde gamo v3 var ama tetiği sert geldi pek hoşuma gitmedi. Pt85 de alternatif olabilir p25 ile kardeş diyebilirim. Uygun fiyatlı olarak bu ikisini önerebilirim. Farklı modeller için bir şey diyemem kullanmadığım için. Ama crosman c31 aklımda kalmıştır denemeyi isterdim. Hızı ve isabeti için iyi şeyler söylenmiştir. Sadece biraz fazla plastik kullanılmış daha oyuncak gibi duruyor kanaatimce.

    Yaylılarda bipoddan ziyade atış yastığı daha çok öneriliyor. Ben de Çin'den aldım aldım atış yastıklarını fakat henüz test edemedim. Zaten daha henüz geldim geleli atış da yapamadım evdeki işlerle uğraşmaktan. İnşallah bu hafta içi yastıkların içini kumla doldurup biraz atış yaparım.

    Hüseyin bey;
    1.konu olarak sorduğunuz dürbün replicadır fakat memnun kalırsınız. Ben 4-16×42 modelini kullanıyorum memnunum.


    2.konu olarak halen tanışalım bölümünde halen tanışma mesajınız bulunmuyor. Bir optik konusunda bahsi geçmişti ve siz o konu içerisinde kendinizi tanıtmıştınız. Ardından yine bir arkadaşımız link paylaşmış ve tanışalım bölümünde yazmanız gerektiği konusunda sizi bilgilendirmişti. Kurallar herkes için geçerlidir. Üzerinize alınmayın fakat tanışalım kısmında kendinizi tanıtın.

    Öncelikle foruma hoşgeldiniz Murat bey. Tüfeğinizi güle güle kullanın. Güzel paylaşımlarınızı bekliyoruz.
    Fakat;
    Tanışalım linkinde kendinizi tanıtmanız gerekiyor. Buradaki tanışmayı kabul edersek çok kimsenin hakkını yemiş oluruz. Linke tıklayın: TANIŞALIM


    Birde evrensel bir kural olarak forumlarda tamamen büyük harfler ile yazmak bağırmak anlamına gelir.

    Hayırlı olsun tüfeğiniz.
    Başlangıçta yaylı olmalı diye bir kaide yok. İkisi de ayrı kategori bana göre. Ben de bir türlü ısınamadım pcp ye. Kimisi de pcp sever yaylı sevmez.
    Güle güle kullanın tüfeğinizi.

    fenix'in moderatörsüz ve namlu az daha uzun olan modelleri mevcut. Sanırım 4 model fenix 400 var toplamda. Compact olanlar kısa. Ben bir problem yaşamadım ama aşırı kullanmadım tüfeği. Ahşap ben de istemiyordum almış bulundum ama memnunum.

    Hoşgeldiniz forumumuza,
    Umarım aradıklarınızı bulur ve daimi üyelerinşzden olursunuz.


    Sorunuza gelince, ilk tüfeğim (ufakken sağda solda oynadıklarımız hariç) mod 85 sniper yaylı idi. Memnun kaldığım bir tüfekti. 105m'ye kadar kullandım. 35m civarında ise küçük hedeflere nokta atışa yakın performans aldım ki ben öyle ahım şahım bir nişancı olduğumu sanmıyorum. Kurması biraz sertti. Yani namluyu tokatlamak gerekiyor. Onun yanına aldığım Cometa fenix compact star ise hem kalite olarak hem de isabet olarak 3 gömlek üstündü mod 85'ten. Tek delik yapmak çok kolay. Kurması çok rahat. İncelemenizi tavsiye ederim. Şu an Cometa'nın yanında Hatsan Torpedo Sniper vortex var. Tabii daha ayrı bir sınıf. Ondan da memnunum. Forumdan bildiğim ve kendi gözlemlerimme göre yaylı kurulumu biraz daha rahat. Fakat imkan varsa vortex tavsiye ederim öyle aşırı kurulamicak bir sertlikte değil.
    Fakat ilk tavsiyem cometayı incelemeniz olur.

    20 kalibre kinetiklerdeki problem icra yayı ve dönerbaşlığın altındaki yayla alakalı.
    12'ye göre tüfekteki çalışma boşlukları azaldığından daha hassas üretim gerekiyor.
    İrlandalı bir distribütörle havaalanında bir muhabbetimde Armsan 'ın yüzde 15 iade aldığından
    şikayet etmiş 1 saat dinlemek zorunda kalmıştım.
    Bu konudaki değerlendirmeyi keşke firmanın müşteri şikayetlerini bilsekte bunun üstüne matematiksel verilerle tartışsak.


    Hoşgeldiniz. Yalnız dikkat ettiyseniz konu en son 8 sene önce cevaplanmış.


    Bu linke de bir şeyler yazmanız icap ediyor:
    TANIŞALIM

    Torpedo 155 kullanırken crosman piremier ultra magnum kullanıyordum ve en iyi isabet ve tahribatı bu pelletle alıyordum. Belki duymuşsunuzdur norica ban diye bir pellet vardı şekli hoşuma gidiyor diye kullanıyordum ama isabeti kötüydü.

    Crosman'ı yazdım kenara hocam. Norica ban için açaba bi ben mi böyle düşünüyorum diyordum. Hakikatten berbat isabeti var. Tipi ve duruşu güzel ama gidişi ...


    Buarada Bugra kardeşim çok güzel bir inceleme olmuş. Eline emeğine sağlık.