sinanali59 adlı kullanıcının mesajları

    İrfan bey hoşgeldiniz foruma. İşgören av bu markayı getiriyordu. Güvenilir bir yerdir. Fakat önceden telefon ile bilgi almak doğru olur.


    Tanışma mesajınızı göremedim. Eğer tanışma mesajınız yoksa öncelikle tanışalım bölümünde kendinizi tanıtmanızı tavsiye ederim. Aksi halde konunuz silinebilir ve cevap da alamayabilirsiniz. Forumumuz bu konuda dikkatlidir, bazı konulara dikkat edildiği için güzel ve aile gibi bir forumuz.

    Optik merkezleme ve dizelleme gibi iki sorun geldi benim de aklıma. Dizelleme bitmişse dürbünün ayna taktiği ile optik merkezleme yapıp tek parça ayak ve lastik kombinasyonu ya da alabilirseniz dampa ve lastik kombinasyonu ile sıfırlamayı deneyin derim. Benim eski mod 85 sniper üzerinde gelen optima 3-9×32 vardı gayet memnundum.

    Sizin vidyodan sonra da özendim zoraki'ye ama içişlerinden izin çıkmıyor daha havalı için. 1 tane av tüfeği için iznim var sadece. Change.org üzerinden kampanya başlatmak lazım eşlere karşı :D

    Çok güzel bir fikir ile güzel bir emek harcanmış. Elinize sağlık. Mekik sehpasına benziyor doğru mudur? Bende de vardı artık atıl vaziyette. Eve dönünce fırsatım olursa bi girişeyim ben de. Bu arada tüfeğiniz de çok şık. Tabiri caiz ise "yakıyor". Maşallah.

    Aynen hocam Volvo gerçekten ayrı. S60 2.el düşündüm yeni kasa ama faz 1 olan ford motorlu ve yine ford powershift olandan istemedim. Volvo nun kendi üretimi olan 1.5 benzinli ve geartronic şanzımanlı olan T3'ü bekledim. Yalnız fiyatlar çok yüksek oldu bu sefer de. Artık bi 10 sene sonra belki 2.el bu yeni S90 nasip olur ;) Çok güzel olmuş.


    Motosiklet hakikaten çok büyük bir zevk. Onun için Kawa z250sl veya z300sl planlıyorum. Olmadı bi Bajaj pulsar 200ns çakarız napalım. Bajaj'dan da indirim bulurum kuralkan sayesinde :)

    Ben de son safkan volvo olan s40 arabamı şstemeyerek kardeşimşn arkadaşının ısrarları sonucu satmıştım s60 alırım diye. O zamanlar daha yeni kasa s60 çıkmamıştı. Ex kasa günceldi halen daha ında gözüm var ama artık bi yerde bırakmak lazım. Yalnız o s40'ın direksiyonuna ilk geçtiğinde showroomda işte bu demiş ve çok fatklı hissetmiltim koltuğunda. O hissiyatı bir daha ne bmw 3 ve 5 ne merc c klas ne avensis ne accord hiç bir araçta yaşayamadım. Sadece 2 araçta daha bunu hissetmiştim o da kardeşimin yine test için getirdiği E180 o zamanlar ilk çıkmıştı. Onun koltuğuna geçtiğimde o hissi verdi. Birde bi 5dk oturduğum ex kasa s60. S80 deneme fırsatım olmadı ama iyidir kesin. 2.elde uygun düşer.
    Şimdi aile büyümeye başladı. Yine büyük araca ihtiyaç oldu. Gönlümden makyajlı s60 t3 geçiyor ama fiyatları çok uçtu. Ayrıca bagaj ufak. Ben de tercihimi mantıktan yana kullandım ve octavia için karar verdim. Devasa bagajı ve eşimin artık bebişle beraber arka koltukta oturmaya başlaması sebebiyle arka alanın genişliği etken oldu. Birde fiyat tabii. Birader de yaklaşık 3 sene olcak yüce auto, lexus, scania ve kuralkan firmalarının halkla ilişkiler işlerini yürüten message iletişim firmasına geçti ordan biraz indirim olacak. Makyajlı octavia kısmetse yeni aracım. Fakat showroomda superb ve octavia'nın ikisi de bana direksiyonlarına geçtiğimde "işte bu" dedirtmedi. Fiyat performans ve mantık evliliği olcak bu seferki.

    Hocam mod 85 sniper ile 100 ve 105 metre pet şişe atışlarım olmuştu. Dürbün olarak şu an cometa üzerinde bulunan dürbün vardı. Cometa ile de bu mesafeleri çok rahat yakalarsınız. Eğer nokta atış yapmam diyorsanız bence 3-9 büyütme yeterli gelecektir. Cometa ile şimdilik en fazla 70m sensodyne diş macunu metal kutu olan çeşidine atış yapmışlığım var. Delip geçiyor. Hatta resmi var aynı delikten vurmuşum çıkış noktaları farklı.


    Mod 85 varken ben iyi hatırlıyorum 14m 20m 30m 40m 50m 75m şeklinde yavaş yavsş ilerleme kaydetmiştim. 30m de optima dürbünü ilk defa denedim. Sonrasında hemen replica dianayı alıp öyle devam ettim. En son rekor olarak 105m oldu. Bir daha da bu mesafe denemem olamadı maalesef.


    Öyle sağlam atıcı nişancı değilimdir ve nedenini bilmiyorum ama arasıra el titremem oluyor (belki gemide sürekli baskı ve stres altında olmaktan belki çok fazla içmesem de hergün 1 adet içtiğim kahveden) ama 50m'de hedefin istediğim noktasını vurabiliyordum ki benim için yeterliydi. Cometa ise bu zevki 70m'de tattırdı. Eminim ki siz daha iyisini yapabilirsiniz.

    Yanlış hatırlamıyorsam aşağı yukarı 800 fps değer ideal değerdi. Bu değerleri veren ağırlıkta pellet seçilmeli. Silahın sağlığı açısından da önemli, özellikle magnumlar için. Hafif pellet kullanıp "pampa bu yerli silahlar da çok dandik hemen dağıldı. Ya da "üstad bu silah hedefi hiç bulduramıyor" şeklinde çok konu açıldı.
    Güzel bir konu olmuş.


    İzmit Poliport limanından tüm forumdaşlara selam bu arada.


    Urea tahliye ediyoruz. Lazımsa ayırayım bi torba ;)