gamo1250 adlı kullanıcının mesajları

    110 metreden 4.5 x20 8.4 grain pelletle pet şişenin içinde kalacak kadar enerji üretebiliyordu.
    dampa 3 12 44 dürbünle 110 metreye güzel isabetler sağlayabiliyordum ama 2 karış kadar felan açılıyordu.


    bu atışları düşünürsek denilecek tek şey. hee kardeş sensin olur.


    +10000 :D :D :D

    burda şans yok bi kere sans işidir diyenler var yanlış bir düşünce çünkü ortada 4 atış var ve 3 tane iabetli çapı 1 lira genıslığinde olan delıkler var .


    tekrar diyorum biraz çaba ile düzgün bir pelet kullansan o mesafeden belki o şişeyi delip vurabilirsin. ama 1 kere !!! fakat burda 4 atış var 3 isabet :)


    kısacası şans olma ihtimalide yok :D

    ast44 hocam . adam yapmış gösteriyor diyosunuz . ortada bir grupman var ewet fakat grupmanın kaç metreden yapıldığını gösteren hiç bir şey yok . burada emek yok !!


    olur ya birisi bu silahın böyle birşey yaptığına ınanır gider bu silahtan alır . sonra hüsrana uğrar . ben sadece bunun olması engellemek için burda ters köşeye yatıracak şeyler yazıyorum . çok kişinin hüsrana uğraması yerine 1 kişinin gururun kırılması daha iyidir . burda 300-400 havalı tüfek kullanıcısı forum üyesini yanıltmaya çalışan biri var .

    bide gelmiş fotuyu evde çekmiş . insan öyle bir marifet yapsa ki yapması imkansız . en azından videoya alamasa bile o an fotograf çeker . sen gelmişşsin şişeyi ewe getırmıssın ewde çekmişssin . sabrına hayranım . haa evin 100 metre ise o ayrı mesele :D


    artık her sinirim bozulduğunda buraya konuya bakacam . morelim düzeliyor :D

    hadi 1 tane yi anlarım bir kutu pelette 3 -5 kere 1 tl yi o mesafeden gez arpacıkla vurursun . fakat grupman yapmak imkansızzzzzzzzz . kimse yapamaz . yapabilecek varsa foto deil video atsın başkada bişe demiyorum .

    Benim anlamadığım normal atış yaparken arpacık belirli bir mesafeden sonra hedefi komple kaplıyor. Havalıdada aynı oluyor ateşlidede. Ama size helal olsun


    çok doğru demiişiniz işin anlıyamadığım tarafı hep mucizevi atışlar neden foto şeklinde neden video yok . g;$i

    bana kalırsa bu mesafede bu atışın heleki 1 lıra grupmanı imkansız . zaten bir kere gez le arpacığı o mesafede şişeye getirmekte imkansız . hadi getirdin diyelim şişeyi vurdun o sekıl bir grupman o mesafeden imkansız . bak burda benim gibi kuşku duyan çok kişi var . millet dürbünle o mesafeden o sekıl grupman olusturamıyor . sana tavsiyem burda ben dahil herkesin inanmasını istiyosan videoya cek .

    15 metrede bile 1.5 cm aşşağı atmış . ve 1.5 cm sola bence ayar konusunda biraz daha uğraşırsanız tek delik yapabilecek kabiliyet sende ve silahta var :) saygılar

    keşke işin teferruatını ve yasak konusunu bana bırakıp sadece sadece tavsiye verseydiniz . bu arada hedefe yaklasmak istemeden gibi bir kelimeden ötürü tepki vermişssiniz .
    ava çıkacağımı silahaı av için kullanacağımı sanmışşsınız . size şunu sorayım belki doğal hedeflere atmak istiyorumdur ? belki ağaçtaki bir nara portakala yada çanak antane sıkmak istiyorumdur ? bunu hangi akıl ve zihniyetle direkmen av konusuna çekebildiniz anlamış değiilim . belki 70 metre öteye hedef dikmeye üşeniyorumdur . bunu burda kimse kimse bilemez .


    burda havalı tüfeği kimin ne niyetle kullandığını kimse bilemez . tamamen vicdanına kalmıştır . burda bana tepki veren kişilerinde bu silahı avda kullanıp kullanmadığıda meçhul . burası sanal ortam . burda bazı şeyleri fazla irdelemiyeceksin . çünkü eline kuşkudan daha fazlası geçemez .

    tam 11 sayfa noluyor burada dedim yaw,bir ben eksikdim geldim konu kilitlenebilir artık :).....şaka bir yana ancak ve ancak aç kalmadıkça bir canlıya asla ateş edilmemeli ki neredeyse tüm dunyanın başı obeziteyle dertte,,keyfen zevken bir canlının canını yakmak yazıktır,günahtır.... İlahi adalet dinli ol, dinsiz ol, hangi dinden olursan ol çalışıyor,çalışacaktır......keyfine can yakanın, canı yanacaktır,hiç şaşmaz....herkeze kazasız, belasız grupmanlı,şişeli,cola kutulu keyifli atışlar....



    halen canlılının canını yakmak öldürmek günah demişsiniz . sayın hocam ateşli tüfekle ava ilk önce narkoz veripte mi atıyorlar ??? günah konusunda hepsi günahtır . yasak konusuna ben sizi haksız bulmuyorum . haklısınız . fakat benım istediğim silah bu sekılde olcak . istiyen tavsiye verir istiyen vermez orası size kalmış . ben burda sayfanın en başından benri istediğim tek şey tavsiyeydi . fakat konunun buralara gelmesi benimde canımı sıktı .


    konu kilit saygılar . . .

    burda fikir alışverişi yapıyoruz . bazende çok kişinin yasak olduğu için sormaya çekindiği şeylere değiniyoruz . ben burda sizi haksız bulmuyorum sadece saygı çerçevesinde tartışıp hem zaman öldürüyoruz hem bilgi sahibi oluyoruz . atar yapılacak bişe yok . böyle ani çıkışlar yapacaksan hiç cevap verme daha iyi . biz burda kim haklı kim haksız aramıyoruz .


    İnanin tum samimiyetimle soyluyorum havali tufekle av serbest olsa bile,av ruhsatim olsa bile havali tufekle avlanmam.Kusun olup olmeyecegi bile kesin olmayan silahla yani havali tufekle kesinlikle avlanmam.Havali tufege verecegim paraya alirim bir pompali,ruhsatlari vs. de hazir ederim,av tezkeremi de alirim en azindan hayvanin aci cekmeyeceginden emin olurum,icim rahat eder



    iyi bir bakış açısı tebrik ediyorum .

    atalarımız herzaman doğru demiştir . yalnız sana sunu soracam iyi düşün sonra cevap ver . sen bu silahı kullanmak için 1 yıl daha beklesen ve 18 yaşında geldiğinde hem şuan satışta gördüğün havalı tüfeklerin çok daha iyileri türkiyeye gelse seçenek daha çok olsa ve ruhsata tabii tutulacağın için av yasağıda serbest olsa atış kağıtları ve bira şişeleri gibi malzemelerde talim yapacağına av zamanı geldiğinde gerçek sahaya çıkıp gerçek ve zorlu deneyimler yaşasan daha iyi olmaz mı ?

    ve havalı silahada ruhsat uygulandığında , bu tür silahlar ruhsata tabi tutulduğu için türkiyeye güçünden kaynaklı gelmiyen çok modelin gelmesinde ve satışında herhangibi bir sakınca görmiceklerdir . çünkü ruhsata tabii tutuluyor olacak .