canerkeser adlı kullanıcının mesajları

    Eğer gerçekten çok büyükse Hatsan PCP alıp kundağını keserseniz hem yakın hemde uzun mesafede iyi bir silahınız olur. Kendisi benim ilk PCP tüfeğimdi. Bende 1 hafta kaldı sağolsun Mustafa Serdar sayesinde kurtuldum. 1 hafta da kalsaydı kundağını kesip fantazi deniycektim. (Bu yazdıklarım şaka gibi gelebilir ama ben olsam en azından bir kez düşünürdüm)

    Silahın şekline önem verdiğim için internetten inceleyerek hw 75 aldım. Ama epeyce büyük olduğu için soğudum. Zoraki HP-01 'i hiç kullanmadım. Görüntü sorun değilse alınabilecek en iyi fiyat-performans oranına sahip pistonlu tabanca bana göre.

    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/2cifwqa.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/vy6%5Bimg%5Dhttp://i54.tinypic.com/2sbtwjo.jpg]43m.jpg[/IMG]


    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/2sbtwjo.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i52.tinypic.com/152j1io.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/sltb8k.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i55.tinypic.com/15d41hg.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/s67h4y.jpg]


    Resimleri yüklemeye çalıştım ama linkler çalışmıyor üstelik mesajı da silemiyorum.

    Hatalı bilgi için özür dilerim. Olumsuz özellik olarak emniyet mekanizması yok demiştim. Ama kullanım kılavuzunu okuyunca farkettim ki topu açma mandalı geriye çekilince emniyet açık hale geliyormuş. x;.z ;şrofls;.

    Bugün en mutlu günlerimden bir tanesi, çünkü Dan Wesson nikel 6 inç BB silahım geldi.
    Bugüne kadar yazdığım mesajlara bakılırsa görülecektir ki aldığım her üründe yorum yazarken önce olumsuz özelliklerini yazdım. (Buna hw 75 de dahil) Bunun nedeni aynı ürünü almak isteyen insanları önceden uyarmaktı. Bana göre olumsuz özellikler bir başkasına göre olumsuz sayılmayabilirdi yada tolere edilebilecek kusurlar olabilirdi. Bu sorumluluk bilinciyle aldığım silahla ilgili şunları söyleyebilirim;
    *Uzaktan bakıldığında gerçek tabancadan ayırdedilmesi çok çok zor. Gerçeğine bu kadar benziyor.
    *İnternette görüntüsüni çok güzel olarak değerlendirdiğim Smith&vesson toplu tabanca, HW75 gibi tabancaların kabul edilebilir büyüklük sınırlarını zorladığını gördüm. Dan wesson ise tam olarak ele oturuyaor ne büyük ne küçük ideal büyüklükte
    *Az sayıda havalı tabancada olan ayarlı gez ve kırmızı noktalı arpacık var ki bunlar nişan almayı kolaylaştırıyor.
    *Kullanılan malzeme bana göre çok kaliteli. En küçük bir çizik, çapak, renk atması vs yok.
    *Filmlerdeki gibi topu kulağa hoş gelen tıkırtı sesi eşliğinde çevirebilmek çok güzel.
    *Fiyatı kalitesine göre çok uygun ki, bu silahı düşük fiyata almamda aracı olan arkadaşa da tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
    *Şu an görebildiğim tek olumsuz özellik daha doğrusu eksik emniyet mekanizmasının olmaması.


    Henüz bilye atmadım. Bu nedenle isabetliliğini ve tahribat gücünü değerlendirmedim. Şimdilik izlenimlerim bunlar. İlerde farkedeceğim hususları aktarırım. İyi günler...

    Bide kaval namlu olmasa :(

    kaval namlu nasıl bir şey ve diğer namlu tipleri nedir Performans olarak hangisi nasıldır?



    Ahhh ahh onu hiç sormayın. Havalıdan sonra isabet korkunç...


    Bende alıcaktım 50cm boyunda kartona herbiri 20cm-50cm arası grupman yapınca vaz gectim:D
    Avcıysanız domuz avı icin süper..

    Kaç metre mesafeden yapılan atışlarda böyle?



    bu bir şehir efsanesi. ya siz hiç domuz görmediniz yada safirin gücü ve kalibresinden haberdar değilsiniz.

    Bu silahın kalibresi ve etkili mesafesini belirtirseniz sevinirm. Birde birçok basit tüfek ve domuz kurşunu ile domuz avlanabilirken bu heybetli tüfek bunu yapamıyor mu? teşekkürler.

    Hafif pelet yüksek hızda namludan çıksa da düşük ataletinden dolayı hava direncine ağır pelet kadar karşı koyamaz. Yani kısaca taşıdığı kinetik enerjiyi ağır pelete göre çok daha çabuk kaybeder. Bu sebeple özdeş iki silahtan aynı açıyla aynı anda atılan iki peletten hafif olan hızlı bir çıkış yapsa da çabuk yorularak enerjisini daha uzun süre koruyabilen ağır pelet tarafından geçilir ve geride kalır. İki pelet yere aynı anda düşeceği için de hafif pelet daha kısa mesafe katetmiş olur.

    Bu mantıklı geliyor. Ama anlamadığım birşey var .Dediğiniz durum örneğin hafif pellet 125m/s ağır pellet 110m/sn hızla namludan çıkıyor ise doğru olabilir. Fakat hafif pellet 125m/sn ağır pellet 90m/sn hızla fırlatılıyorsa doğru olmayabilir. Benzer örnek ağırlık içinde söylenebilir. Aralarında 0.3 dr fark varsa ağır pellet daha uzağa giderde 0,8 gr fark varsa, ağır olanın (atıyorum) 10m de yere çakılması kaçınılmaz olur. Sonuçta ağırlık ve çıkış hızlarının derecesi de önemlidir herhalde ve de pellet ne kadar ağır ise o kadar uzağa gider sonucunu çıkarmamak gerekir diye düşünüyorum. Sanırım bunu net olarak görmek için krono lazım.

    Bende şöyle düşünüyorum. Silahın ürettiği enerji sabit ve bu enerji hafif pelleti daha hızlı fırlatır. Her iki pellet de aynı zamanda yere düşeceği için hafif pellet daha fazla yol alır diye düşünmüştüm. Yani enerji hafif pelletde daha fazla kinetik enerji olarak ortaya çıkar diye düşünüyorum.

    Arkadaşlar hw 75 e uzak mesafede en isabetli pelleti chairgun programı kullanarak seçmeye çalıştım. Ama anlamadığım bir durum ortaya çıktı. Benim bildiğim daha hafif olan ve daha yüksek BC değeri olan pellet uzak mesafelerde daha az düşme yapar. Ancak aşağıdaki resimde görüleceği üzerecrosman daha hafif ve BC si daha yüksek olduğu halde jsb pellet daha az düşme yapıyor gözüküyor. Bunun nedenini açıklayabilirseniz sevinirim. Bu durumun sebebi her iki pelleti farklı hızlarda atması mıdır? Ağır olan pelletin enerjisi fazla gözüküyor ama silahın ürettiği enerji pellete göre değişmez diye biliyorum. Kısacası uzak mesafede seçeceğim pelletin özellikleri ne olmalı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    [Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/s6ivf8.jpg]

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Hangi siteden, kimden, kaç liraya aldığınızı belirtmeniz mümkün müdür? Bende ciddi ciddi dürbünü yenilemeye karar verdim.

    Hayati tehlike varsa bir yumruk atmak beldeki havalı tabancaya sarılmaktan çok daha etkilidir .
    1- korkutma amacı ile havalı tabncaya sarılmak karşıdakinin gerçek tabancası varsa bunu kulanmasını sağlayabilir canınızdan olursunuz
    2- komik duruma düşebilirsiniz
    3- kullandığınızda karşıdaki şahıstan sağlam bir dayak yemenizi sağlar :)
    En güzeli havalı tabancaları sportif amaç dışında kullanmamamk hatta bele bile takmaya gerek yok,çocukken belime takıp gezmeye bayılırdım şimmdi atışa bile kutusunda götürüyuorum çünkü belde gezdirmemin manası yok zaten kendimi savunabiliceğim bir alet değil ancak can sıkıntısını giderömek için sağa sola atıyorum zaten bilya attığı için pek isabet yok 30metreye şişe dikip 10-15 atışta 1 vurup dağıtabiliyorum.

    Sanırım aramızda bir yanlış anlaşılma oldu. Ben havalı yada ateşli herhangi bir silahı savunma amaçlı kullanmaktan yana değilim. Her zaman daha az riski bir problem çözme yöntemi vardır diye düşünürüm. Havalı ile tek amacım egomu tatmin etmek. Önerileriniz için teşekkürler... :thumbup:

    Peki 1500 tl ye hangi kaliteli revolveri alabilirim. Alsam elimde tesbih misali oynayabilir miyim? Atış yapmasam bile dedim ama bu pratikte tabiki böyle olmaz. Ateşli silahla hedef çalışması yapmak için uygun bir yer kolay bulunabilir mi? Bildiğim kadarıyla ateşli silah mermileri yıllık belli miktarla sınırlanıyor. Ayrıca ateşli silahı yanımda taşımak için taşıma ruhsatı gerekiyor. Bununda prosedürü ve vergisi sıkıntılı bildiğim kadarıyla. Sonuçta havalı silah bana daha uygun.

    nette ankarada bir bayide görmüştüm araştırırsanız bulabilirsiniz,birde istanbulda mercan yokuşunda yakından gördüm güzel silah ama bb attığını öğrenince bakmamıştım,zaten hw 45 gibi bir silah varken gereksiz bana göre ;şrofls;.

    HW 75 e diyeceğim bir şey yok ama görünüm olarak gerçek silaha hiç benzemiyor. Dan Wesson revolver ise tamamen gerçek silah görünümünde ve benim ilgimi çeken esas özelliğide estetiği. Hiç atış yapmayacak bile olsam güzelliği için alırım. (Bakınız: üstteki fotolar) :rolleyes: