canerkeser adlı kullanıcının mesajları

    Aldığım dürbünü bugün bir süre inceledim.. Dürbün konusunda çok fazla (belkide hiç) bilgi sahibi değilim.
    Ancak farkedebildiğim olumlu özellikleri
    1- Fiyat performans olarak bence iyi (1000 dolarlık nikon dan görüntü netliği olarak anlamlı bir farkı yoktu)
    2- Reticle aydınlatması sadece merkez bölümü aydınlattığı için karanlıkta görüş neredeyse hiç etkilenmiyor. (Görüntü kararmıyor.)
    3-Yukon merceklere sahip olması ve dürbünün üretim yerinin made in china olmaması
    4-Paralaks ayarının yanda olması (Paralaks ayarının önemli olduğunu bu dürbünü alana kadar hiç farketmemiştim. Sık kullanmam gerektiğini anladığım bu parçanın önde olması beni büyük hayal kırıklığına uğratırdı. İyi ki değilmiş.)
    5-Büyütmesi 8,5 den başladığı halde ev içerisindeki yakın mesafede bile netlik problemi yaşatmadı.
    6-Fiyatı (Tecrübeli çoğu arkadaşa göre pahalı sayılabilir ancak benim gibi konunun acemisi bir insana göre kesinlikle iyi olduğunu düşünüyorum. İlginç bir şeklide yabancı sitelerde fiyatı 180-250 dolar arasında değişiyor ve bu fiyat aralığında olan dürbünlerin çoğu Türkiyede 1000 TL ye kadar değişen fiyatlardan satılıyor. Yani her halükarda en azında orta segment bir dürbün gibi gözüküyor)
    7- Mildot ayarının herhangi bir ekipman gerektirmemesi, tüp çapının 30mm olması......


    Olumsuz özellikleri (Henüz):
    1- Yanında gelen ayaklarının 22mm olması ve benim FX ime uymaması


    Aslında en doğru yorumu tüfeğe monte edip bir miktar atış yaptıktan sonra yapabilirim. Daha sonra farkedeceğim olumlu ve olumsuz özelliklerine karşı hazırlıklıyım. Ayrıca şu ana kadar net bir şekilde şu dürbünü, şu nedenlerden dolayı tavsiye ediyorum diyen bir arkadaşım olmadı ya da ben farkedemedim. Sonuç itibariyle şu an için iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum en azından kağıt üzerindeki özelliklerine bakarak bir dürbün almadığım için menmunum. Umarım kimseyi yanlış yönlendirmiyorumdur. Yorumlarından dolayı herkese teşekkür ederim.

    BSA ya pek ısınamadım açıkçası. Bunun sebepleri orijinal olmamaları, paralax teker milinin kırılması gibi sorunlarının olması ve forumlarda çok fazla ikinci elinin olması. Yani dürbününden menmun olan insanların kolay kolay dürbününü satmayacağını düşünüyorum. Büyütmesinin yetersiz gelmesi nedeniyle satıyor olmaları fikri de gerçeğe pek yakın durmuyor. Çünkü kağıt üzerinde büyütmesi bir havalı tüfek için bence fazla fazla yeterli.
    Dün Ankarada bir kaç dürbün baktım. Nikonların fiyatları çok pahalıydı Ancak tüp çapı 25mm olan nikon ile 30 mm olan arasında çok ciddi bir görüntü kalitesi farkı vardı. Büyütmeleri neredeyse yarı yarıya olmasına rağmen yaklaşık eşdeğer netlik sunuyorlardı. Gamo nun görüntü kalitesi beni tatmin etmedi. Tasco' lara bakmadım bile.
    Sonuç itibariyle bugün SIGHTMARK 8.5-25x50 marka dürbüne bakıcam ve kalitesi beni tatmin ederse ve son anda bir arkadaş dur! sakın yapma! ''Siz kardeşsiniz'' babında bir yorum yapmaz ise alıcam. Ayrıca bu dürbünün beraberinde çelik ayaklarda veriliyor.

    Buraya kadarlardan çıkardığım almam gereken dürbün
    -büyütme gücü 24 yada 32X olmalı
    -Marka BUHNELL yada BSA
    -Orijinal olmalı (Çin malı benim için daima şüphe kaynağı)
    -Yandan paralakslı


    Bu özelliklere sahip 2. el ve fiiyatı uygun bir dürbün bulursam alıcam.

    Sn meseduzu benim de FX gladiatora dürbün almam lazım. Siz 500-600 YTL ye kadar hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz. Anladığım kadarıyla fiyatı da göz önüne alındığı zaman bushnell serisi gerçek diğerleri yalan tarzında görüşler ağırlıkta.
    Bushnell in elite serisi ile diğer serileri arasında belirgin kalite farkı varmıdır. Çünkü fiyatları çok fark ediyor. Ayrıca bu kadar çok dürbün kullanmış iseniz şu markalardan uzak durun diyebilir misiniz.
    Dürbünü bir kez almak ve uzun süre kullanmak istiyorum. Gerekirse 700 e kadar çıkabilirim. Ama 1000 YTL nin üzeri çok abartılı olur diye düşünüyorum. Aydınlatırsanız çok sevinirim.

    Benim için de en önemli şart tüfeğe yakışması. Aslında bushnell 3-9x40 ışıklı bir dürbünüm var ve bence kaliteli ama ama yaklaştırması bana yetmiyor. Mevcut dürbünümden de biliyorum ki ışıklı olması hiç gerekli bir şey değil. Çünkü büyük büyütmede zaten görüntü biraz kararıyor. Bir de aydınlatmayı açınca göz bebeğimiz küçüldüğü için görüşümüz daha da bozuluyor. Ayrıca aydınlatma için kullanılan parçalarda dürbüne ekstra ağırlık yapıyor.. Benim şu an ki düşüncem özellikle aydınlatmasız bir dürbün almak.

    Sn. rainmanxx Silahınız ve dürbününüz hayırlı oldun. Güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Dürbün almadan önce bir araştırma yaptınız mı ve yaptıysanız size göre diğer dürbünlerin olumsuz özellikleri nelerdi? Dürbününüzün ağırlığı ne kadar tüfeğe tam uyor mu? Yani görünümü olumsuz etkiliyor mu? (BÜyüklük açısından)

    Ben bir ürünü alırken satıcıya sorduğum ilk soru 'olumsuz özellikleri nedir?' oluyor. Çünkü benzer fiyatlara benzer özellik ve kalitede yüzlerce ürün bulunuyor. Olumlu özellikeri zaten en büyük puntolarla ve boy boy reklam sayfalarında yer alıyor. Dolayısıyla sadece olumlu özelliklerini kıyaslayarak doğru ürünü seçmek çok zor. Bana göre ideal ve güvenilir satıcı, sattığı ürün sınıfının olumlu özellikleri olduğu kadar, olumsuz özelliklerini de tüm çıplaklığıyla müşterisine yansıtan kişdir. 100 tane olumlu özellikten 20 tanesi olmayan ürün bana sempatik gelebilir ama olumsuz sadece bir özelliği beni o üründen soğutabilir. Örneğin Hatsan AT 10x in bir çok özelliği fiyatına göre iyiydi ama sadece tüpünün patlama ihtimali, aldığım bu ürünü 10 gün içinde satmama ve FX almama neden oldu.
    Bu uzun girizgahtan sonra FX gladiator için dürbün konusunda şu parametreleri göz önüne alarak, tavsiye rica ediyorum.
    1- Fiyat-performans (Benim için en fazla 600 YTL olabilir)
    2- Marka
    3- İdeal büyütme aralığı
    4- Paralaks ayar tipi (yandan-önden)
    5- Mil-dot
    6- Aydınlatma seçeneği
    7- Ve en çok merak ettğim, daha önce kullandığınız yada halen kullanmakta olduğunuz dürbünün olumsuz yanları ne idi? Bu konuda fikirleriniz benim için çok önemli. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler..

    Mükemmele ulaşmak zaman ve çaba gerektiriyor. FX gladiatore ulaşana kadar
    1- Gamo Maxima 4,5 mm pistonlu tüfek aldım. Bir yıl kullandım. Atışlar çok keyifliydi. Ancak üzerinde dürbün durmuyordu.
    2- Hatsan AT44-10x aldım. Tüple ilgili korkularım hat safhaya ulaştı. Aldıktan 10 gün sonra sattım.
    3- En sonunda bir FX almaya karar verdim. Fiyat-performans durumunu değerlendirdim. FX T12 olsun dedim. Ama mükemmeliyetçi yapımı ve 1 ay sonra değiştireceğimi bildiğimden FX gladiator de karar kıldım. Sağolsun Mustafa Beyin sesimi duyup Bursa da fuardan araması ve önerilerde bulunması süreci hızlandırdı. Silah elime geçtikten sonra da anladım ki çok iyi bir seçim yapmışım. Benim seçim yapmamda katkıda bulunan değerli forum üyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu noktadan sonra tamamen tarafsız ve kişisel ön yargılarımı bir kenara bırakarak FX yada hatsan alacak insanlara yardım etmeyi kendime görev addediyorum. Bilgi payşaşıldıkça büyür. Ancak mutlaka sağlam gözlemlere yada kaynaklara dayanmalı. Aksi halde mevcut az sayıdaki doğruyu da gölgeler. Mutlu günler... ;rofl.;

    Arkadaşlar beretta 92 FS CO2 için kullanabileceğim;
    1- Pellet çeşitleri ve kullanım amaçları nelerdir: Yani güç.isabet oranı vb.
    2-En uygun ve ucuz pelet hangisidir. Marka önerebilir misiniz?
    3-Bu tabanca çelik bilye atar mı? Yada ne tür mermileri güvenle atabilir?
    4- CO2 tüp silahın içinde takılı olarak ne kadar süre zarar vermeksizin kalabilir. Yani bir günde tüpü bitirmek zorunda mıyım.
    Çok soru sorduğumun farkındayım ama acemilik işte:) Cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler...