donchilot adlı kullanıcının mesajları

    Kaç gündür kafami kurcalayan bi soru var. Ayni model tüfekte 4.5 - 5.5 yada 6.35 seçenekleri arasında kaliyorum. Yeteri kadar fizik bilgim olmadigi için cevap bulamiyorum. Aradigim cevapin sorusu şöyle. 4.5 bi tüfekte namlu cikis hizi için 300 m/ s olduğunu 5.5 içinde 240 olduğunu düşünelim. 4.5 daha süratli ama hafif olduğu için 100m de hem sapitma hem hiz kaybi fazla olabilir. 5.5 da ise hiz düşük olduğu için 100 m de etkisi kalmiyabilir. Ayrıca çap büyük olduğu için daha fazla rüzgara magruz kalicak. Kisacasi ayni model yayli tüfekte uzak mesafe ve isabet için hangisi tercih edilmelidir.


    Hatsan strateji hatası yapmıştır Stoeger'dan önce iç piyasaya sürmüş olsalardı Vortex'i adından söz ettirebilirdi bu bağlamda öncülüğü Stoeger'ın Nitro piston'u hakediyor ayrıca Hatsan artçılığını sürdürürken Stoeger Nitro pistonu ülkemizde satışa sunmamış olsaydı Vortex'i hala sallama tarih aralıklarında bekliyor olacaktık..


    Stoeger -in


    Hatsan-out

    +10000 :thumbup:


    180 bar basıncın nasıl mod 125 mekanizmasıyla sıkıştırıldığı konusu ban da saçma geliyor . 18 grain pelleti 950fps ile atmaktan filan bahsediyorlar. Amerikalıların abartısı olabilir:
    http://www.gatewaytoairguns.org/GTA/index.php?topic=30133.0


    Üye olmayanlara resimler gözükmeyebilir

    Benim dikkatimi çeken bu amerikan form sitesindeki kullanicilarin hemen hemen hepsinin imzasinda en az 1 adet hatsan var bazilarinda 2-3 tane var. Hatsan yurt dişinda gerçektende popüler. :thumbup:

    Hatsan escort pompalı alabilirsiniz. Bende var bitane çok memlunum. Yok ben o fisekle calismam yok 34gr altında fişek atmam gibi sikintisi yok. Taş koy arsin tabiri caizse. Hem elin alisinca otomatik gibi seri calistirirsin silahi. Tavsiye ederim.

    Bu sitenin ilanlarindaki namlu cikiş hizlari bi garip geldi bana at44 için 200m/s mod 85 için 134m/s yazıyordu galiba.

    Sana tavsiyem yaninda tek kurşun da bulunsun 100m te dik su dolu tenekeyi eğer vurabilirsen çok hoş görüntü olur. Kameraya çek bizde izleyelim suyun püskürmesini :thumbup:

    Yaf yerli bir marka yavaşcalar diye asli. Aktaş ta yerli bir silah yanilmiyorsam üzümlü imalat galiba. Birak yerliyi avrupa tüfeklerde dahi alt veya üst namlusu slug olan görmedim. Slug namlu : 50-55 cm gez ve arpacikli olan namlu modelodir.Superpoze yada çift kurma tüfeklerde bir namlu 3-4 diğeri 1-2 numara şok vardır. Buda sacmayi biraz daha toplu veya daginik göndermeye yarar. Geri tepme öyle zannettigin gibi çok fazla değil 66 gr magnum hariç oda her tüfeğin fişek yatagina sigmaz. 12 çal. Tüfekte en hafif fişek 24 gr trap yada skeet olandir onu tavsiye edebilirim ozkursan in var fiyayida hesapli isini görür. Ama uzak mesafede sacmasi ufak gelir. Mesafe ve ava gore fiseklerini belirlemen lazimki avda verim alabilesin. Bunlari zamanla kendiliğinden ogrenirsin . ama av için belge şart yakalanirsan 3-4 tüfek parasi ceza yersin aman dikkat.

    Şarjör olayı yaylıda olmaz. Gazlı bi silah alman lasım. 12 gr CO2 gaz sistemi ile çalışan bi silah inan oyuncak gibi bir şey olur. Pcp silahlarda senin bütçeni 2 ye katlar ucuz 2. el olanları bile. Benimde pek fazla havalı silah deneyimim yok daha cok av tüfekleri ile uğraştım ama mantıken olay böyle. Senin tercihin yaylıdan ona olsun.

    crosman 1077 nasıl bir silahtır bilmiyorum ama şu bi gerçek. bu silahın namlu çıkış hızı 190m/s benim önerdiğim ise 305m/s 4.5mm ikiside ama bence hatsanın 5.5mm olanı daha etkili olur. en azından 2 gün sonra bıkmazsın tüfekten hem yanındaki hediyeleride cok iyi olur senin için.


    Benim tercihim hatsandan yana olurdu diğerinden cok daha güçlü ve isabetli olacaktır. Ama o paralara bu silah daha iyi gibi http://bozkurtav.com/hatsan-mo…iper-havali-tufek-pmu2160

    Havalı tüfek ile av yapmak yasaktır. Av yapabilmek için avcilik kursuna gidip sertifika alman lazim. Sonra vergi ve avlanma pulu alip av yapabilirsin. Kurs + vergi + pul 400 lirayi bulur en az kurs ücretini tam bilmiyorum ama pul ve vergi her sene yenilenen gereken birşey ikisi 260 lira Türkiye geneli. Ocak ayi itibari ile de zamlanmistir muhtemelen. Sercede avi yasak olan bir hayvandir.. Elindeki tüfeklerde illa kuş vuracağim diyorsan 20 m den 10 da 6-7 gibi bir isabet yaparsın tabi dürbün ile.