caylaq adlı kullanıcının mesajları

    Yani pek parlak, sonuca ulaşan çözümler bulamadım. Ayrıca hocam son cevaplara ve cevap almayanlara odaklansak daha iyi olmaz mı ? Önceki mesajlardada gördüm, yani diğer konulardansa...


    Son olarak "Arkadaşlarım Hatsan Airmaxda karar kıldım, AS ve PS olmak üzere 2 benzer modeli var AS olan 50 TL daha pahalı ve Ceviz Ağacı kaplaması var. Bunun dışında başka farkı nedir, daha mı iyidir, hangisini tercih etmeliyim ?"


    sorunu yazmıştım ve cevap alamadım.


    Hatsan Airmax AS ve PS arasındaki cevizden yapılma kaplama ve altın tetik harici bir özellik var mıdır, 50 TL fark bunu için midir ? Hangisini tercih etmeliyim ?



    Teşekkürler.

    262626 bakıyorum, teşekkürler. Barbar1987 teşekkürler, aradığım özellik: şarjör, bütçe max. 300 TL tavsiye edebileceğiniz ürünleri bekliyorum.


    Düzenleme: Donchilot iyice kararsız kaldım :) Şarjör çok cazip gelmişti bana. Tek tek atmaktansa çoklu atış... Peki Hatsandaki özelliklere sahip şarjörlü var mıdır ?

    Estağfirullah. Çok doğru hocam bende pek bilgili değilim bu konuda. Öncelikle pistonlu arıyordum, fakat; önceki tüfeğimde pistonlu olduğu için ayrıca havalılarda çok sekme ve ses olmadığı için çoklu atış çok iyi oluyor.


    Şarjörlü olursa daha iyi olur hocam. Buda doğal olarak pistonu yok ediyor ki buda benim için iyi bir seçenek.


    Yani şu kafama yattı gibi, sizinde görüşlerinizi almak isterim.


    http://bozkurtav.com/crosman-1…orlu-havali-tufek-pmu1505


    Düzenleme: Donchilot teşekkür ediyorum öncelikle. Peki yukarıdaki silah pek iyi değil midir ? Yani isabeti, kuvveti kötü müdür ? Şarjörlü olması benim için baya iyi ve aradığım bir özellikte veya hatsanın yada ayrı iyi bir markanın bu özelliklerde şarjörlü bir tüfeği yok mu ?

    Tamam çok teşekkürler.


    Yeni bir tüfek almayı düşünüyorum. En fazla 300 TL olacak bütçe ile ne önerebilirsiniz ? Alternatif seçenekleri biraz daha azaltmak açısından aradığım özellikler: en önemli aradığım özellik (şarjör yani çoklu pellet,) ne çok ağır ne çok hafif (aynı şekilde sesde), isabeti ve gücü iyi, tepmesi biraz olursa iyi olur, olabilecek iyi bir menzil.


    Bu şartlarda tavsiye edebileceğiniz tüfekler nedir ?


    DÜZENLEME: http://bozkurtav.com/crosman-1…orlu-havali-tufek-pmu1505 ve http://bozkurtav.com/hatsan-airmax-ps-havali-tufek-pmu537 tüfeklerden hangisi daha iyidir, şartlarmı karşılar ve hangisini tavsiye edersiniz ?


    Teşekkür ederim.

    Benim zaten hedefim o hocam. Başka bir maksat yok yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben sadece merak açısından sordum, bilmek için yani. Bazı videolardaki manyaklar kendine ateş ettiriyorduda, hatta bazı forumlarda paylaşılmıştı.


    Yani Co2 gaz falan m/sn olunca bende etkisini merak ettim. Yeniyimde, pek bilemiyorum ondan dolayı.



    Birde arkadaşlarım 3. soruma cevap alamadım ve birde bundan önceki cevabıma.

    Yasağı unutmuşum, özür diliyorum.


    Tamam teşekkür ediyorum. KeskinTrabzonlu arkadaşımında yazdığı üzere hatsan yaylı iyi bir seçim midir ? 300 TL kadar bütçem var ne tavsiye edersiniz ?


    3. soruma cevap alamadım, yanıt bekliyorum.


    Birde 500 TLye kadar olan havalı tabanca ve tüfeklerde (bazı kaza görüntülerine bakıyoruz) tahribat, teklike ne derecedir ? Bunu merak ettim yani bir kazada bir insana veya bir mala (cam, araba, duvar vb.) oluşan risk, darbe nedir ? Yani bir ateşli silaha yakın derecede zarar verebilir mi ? (Bacağa isabet ettiği zaman, tehlike, önem arz eder mi -ateşlilerdeki gibi- ?)


    Çok teşekkür ederim.

    Merhabalar.


    Konuyu açmadan önce arama yaptım fakat; cevabımı bulamadım. İzninizle sizlere birkaç sorum olacaktı.


    1-) Benim Torun marka (alalı 1-2 sene oldu o yüzden mmsini tam hatırlayamıyorum 4.5 ve 5.5 olabiliyor) havalı tüfeğim var. 230 m/sn şeklinde yer alıyor sitelerde. Yani bunun etkili max. menzili nedir ? Bahçemdeki serçe, güvercin vb. kuşları vurmada etkili midir ? Yani bağımdaki bahçemde bu şekilde avlanabilir miyim ?


    2-) Birde ayarlanabilir özellik tüfeğimde gezden başka ne vardır ? Tetik veya başka bir ayarlama yapabilir miyim ?


    3-) Fiyat artışında ne gibi ana (temel) özellikler yer alıyor ? Mesela tek atış yapan birkaç havalı tüfeği kıyasladığımızda kimisi 100, 200, 300 TL kadar olabiliyor.


    4-) Son olarak düzenli olarak ateşli silah kullanmadım. ASG marka 16732 Sti Duty One 4.5mm havalı tabanca tabanca kullandım. 100 TL fiyatında olan torun marka havalı tüfek benim beklentilerimi karşılar mı, bana yetermi, fazlasını arar mıyım (yani yetmez mi ?)


    Çok teşekkürler.