RainLy adlı kullanıcının mesajları

    ben at44 long lw ile kullanıyorum tahribat ıcın uygun gibi geldi bana ama henuz grupman yapma fırsatım olmadı :/

    Estağfurullah Oğuz siz bunaltmazsanız ben devam edemem zaten :) şimdi delik açmada kullandığım matkap elmas karışımlı hss matkap,çapı 1,10 mm.iç yüzey pürüzsüsleşene kadar tesviye ediyorum yoksa dediğin gibi olur.metal yorulması olak bir zararı yok çünkü o kısımda basınçlı hava yok.basınçlı bölümden izole edilmiş ve atmosfer basıncında hayatına devam eden bir yer orası.deliğin 1 cmm sağında 1cm solunda basınçlı hava var.tüplerin kalınlığı her tüfekte farklı at 44 2.25 mm çelik,bt 65 lerde 4mm(ama alüminyum)AA larda 2mm çelik.regülatördeki kalınlın ve dayanım seviyesi 400 bar.bu şekilde.

    :thumbup: :thumbup:

    Sigara olayı çok önemli bence kurtul abi :)


    Bu arada telefonda sormayı unuttum burdan yazıyorum hem ben hemde diğer arkadaşlarında belki merak ettiği bir konudur belki. Abi biliosun basınçlı kap hesapları baya karmaşık ve seri üretilen malzemeler malesef ki ucu ucuna dayanımlarla üretiliyor yani yasal çerçeve içinde ( Emniyet katsayısı kanunu ) minimum dayanıklılıkla üretiliyor. şimdi sorum şu ; Tüpe deldiğimiz delik herhangi bir yorulma , yırtılmaya sebebiyet verir mi ? Çapı nedir ? aynı zamanda tüpün et kalınlığı nedir? Delerken kullandığın malzeme nedir? Raybalama işlemi hakkında bilgin varsa o işlemi değerlendir derim delik iç yüzeyi ne kadar iyi olursa biliosun yırtılma olayıda okadar güç olur.


    Tarafından takılacak olan regulatör heyecanı simdiden sardı beni sorularla bunaltmaya başladım bile seni :D :D :D

    Emeğinize sağlık videolar çok güzel olmuş aynı zamanda regulatorlerde guzel olmayan tek bişey var oda videolarda dumanı tüten arkadaş en yakın zamanda bırakmanız dileğiyle :)

    Bence bu tarz organizasyonlar eleştiri , tartışmalarla daha iyi , gelişmiş hale gelebilir... Tabikide herkezin iyiydi hoştu güzeldi demesi hoşunuza gidiyor olabilir fakat eleştirel sözlerede açık olmak gerekli.


    Saygılarımla...

    Katılmadığı halde laf atıolar demek yanlış olur bence... Konular gayet açık ve eleştiriler gayet yerinde... Orda olmamanız demek gördüğünüz yanlışlara göz yumacaksınız yada susacaksınız demek mi ?

    Artıkıl ' ı cama işlemek mantıklı olabilir ama ozamanda artıkıl ı hareket kabiliyetimizi sonlandırmış olmuyormuyuz? mesela atıyorum durbun ray ı tufek eksenıne 1 mm kaçık olsa durbunden cok kucuk bir hareketle ayarlanabilecek bir durum , yada yükseklik alçaklıkta olabilir bu ayarları bu seferde durbun ayaklarına küçük levhalar koyarak mı yapacagız ? sabit artıkıl kullanışlı değil gibi geliyor bana..


    Amacım tezat üretmek değil ama sanırım yapım gereği hep olasılıkları değerlendırıyorum saygısızlık olarak algılamayın.

    Güzel çalışmalarınızın devamını bekliyorum belki yine muhalefet olurum :) :)


    Saygılarımla...

    Allah korusun birine sekip gelebilir.Atis disiplini hosuma gitmedi.Lutfen insanlara zarar gelmeyeceginden emin oldugunuz bir yerde atis yapiniz.Basiniza is acilmasin durduk yere

    +1 Allah korusun gerçekten şakası olmayan işler ne size nede başka birine zarar gelmemesi dileğiyle saygılar.

    1.5 kat olayı emniyet katsayısı ile ilgili bir durum. Can ve mal güvenliğini tehtit edebilecek unsurlar 1.5 güvenlik katsayısı ile tasarlanırlar.


    En basit örneği asansörlerdir mesela Standartlara göre tasarlanan bir asansörde 1000 kg max yazıyorsa o asansör 1500 kg ile test ediliyordur yani bozulduğunda , parçalandığında insan hayatını tehlikeye sokan bir mamülse 1.5 katıyla test edilir.



    Saygılarımla...

    Ve en çok çekindiğim konu ben dahil kimse hatsanı kötülemek istemiyor..
    Bence biz üretelim dünyayada biz satalım en iyi tüfek bizim ürettiğimiz olsun... Bu konularda zaten o bağlamda tartışılıyor... iyisini kötüsünü tartışalım ki hatsanda kulak versin bize :)




    At44 long lw kullanıcısı olarak isabet/stabilite sinden çok memnun olduğumuda belirtmek isterim.

    Kesinlikle hatalı üretimler olacaktır. Hatasız kul olmaz :) ama önemli olan hatalı hatasız malı düşünmeden piyasaya sürmemektir... Veya tolerans değerlerini küçüktürsün şayet tölerans değerlerini küçültemiyorsan bu senin ve kullandığın takımların ( torna , freze , aklına gelebilecek herşey) ve ustalığının yetersizliğindendir bunada kısaca kalite diyebiliriz..


    Demek istediğim kimse hatsandan dünyanın en iyisi yapmasını beklemiyor ama hali hazırda ürettiği tüm silahlar birbiriyle aynı olsun... Aynı derken %100 aynı değil kesinlikle kaliteli imal edilmiş toleranslar çerçevesinde ki bir tüfek namlu töleransının 10 mikrondan daha fazla olacağını sanmıyorum buda tornada bukadar salgı yapmaz veya grupmanda 4 cm yapmaz.

    '' Bide videolardaki namlular emsal teşkil eder mi bilmem sadece videolara göre yorum yapıyorum.''




    Bunu yazarken benimde aklıma o gelmişti. olmaz diye birşey yok yapılma ihtimali var bunu ancak bayiiden bu silahları temin edip kendımız deneyerek kesin kanaate varabiliriz

    tornada bağlı olan hatsan namlu kötüdür diyen namluyu önceden yamultan Türk düşmanı ingiliz veya hatsana rakip bir firma olamazmı Arkadaslar