RainLy adlı kullanıcının mesajları

    Bu eksen kaçıklığının işaret ettiğide bize arkadaşlarımızın önceki mesajlarda yazdığı bileşim farkıdır. Yani malzemenin bileşenleri farkı.
    Kimi malzemeler işlenirken belirli bir ısına yükseldiğinde sonrasında çekme - büzülme gibi hareketler gösterirler siz ne kadar kusursuz işlerseniz işleyin manluyu bıraktıktan sonra ( soğumaya bırakmak ) namlunun moleküler yapısında değişiklikler meydana gelir ki buda moleküllerin hareket etmesine neden olur. ısıl gerilmeleri yüksek/düşük olan malzemelerin siz ip gibi işlersiniz ama belirli sıcaklıklarda yay halini alabilirler ( konuyu daha anlaşılabilir hale getirme çabam ip-yay örn )


    Bahsedildiği gibi lw namlu bileşenleri daha iyi hesap edilmişse işlem ve sonrası için formunu bozmama imkanı var.


    bahsettiğm bileşen farklılıklarıda direk olarak maliyete etki eder


    304 kalite paslanmaz 316 kalite paslanmaz metalden ucuzdur mesela ıkısıde paslanmaz metaldir , gözle görünür hiçbir fark yoktur. büyük fiyat farkı vadır gibi...


    Bilmişlik yapmak istemem yanlış bildiğim yerler olabilir , sürc-i lisan ettiysem affola


    Saygıalrımla...

    Oğuz Hocam dediğinize katılıyorum ama sanki 38.sn den sonra arkadaş kamerayı aşağı indirince namlu sanki merkezin altında gibi görülüyor.Beni yanıltan bu olabilir.

    Anladım demek istediğinizi ama bakın 36. saniyede namlu ve torna yatağı aynı eksende görünüyor. Aynı zamanda videonun başındaki gördüğümüz namlu ön kısmı salgılı olmalı ki namlu sıkılmamış olsun.


    Yani bence sıkılmamış olma ihtimali yok görünene göre. Tabiki benim görüşüm bu sadece.


    Bide videolardaki namlular emsal teşkil eder mi bilmem sadece videolara göre yorum yapıyorum.


    Yani demek değildir tüm lw ler eksende tüm hatsanlar eksenden kaçık ama bu videolarda ki fark çok büyük bir kalite farkı olduğuna işaret ediyor.

    arkadaşlar burada tornayı kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler ama ,ilk videoda namlu aynaya sıkılmış ve o şekilde döndürülüyor.İkinci videoda ise 38 . sn den sonra daha net görülüyor LW namlu sıkılmamış (serbest salınım diyorlar sanırsam) boşta dönüyor.Buda parça üzerinde olan eksenel hataları göstermez diye düşünyorum.Bence burda bir tuhaflık var.CNC veya Torna kullanan arkadaşlar bu konuya bir açıklık getirirler umarım.

    Sizin orada gördüğünüz ışık olağan birşeydir. tornada 3 ayak var bildiğiniz üzre ve dönüş esnasında ayakları göremezsiniz o bakış açısından o yuzden sadece ışık görünür.

    Torna kullanmış ( meslek lisesi makine bölümü öğretmeni)biri olarak düşünüyorum ki namlu tornada sıkılmamış olsa daha salgılı döner çünkü ayak serbest kalan namluya her çarptığında hareket ettirir.


    Saygılarımla...

    Ucu sivri pelletlerin deliciliği iyidir. Tahribatı yüksek olanlar uç kısmı oyuk, hollowpoint tip olanlar. H&N Baracuda Hunter Extreme, H&N Terminator, Crosman Premier Hollow Point gibi.

    Teşekkür ederim yardımlarınız için


    Yavaş yavaş tecrübe kazanmaya devam :)

    '' Eğitimlerin ağırlıklı bölümünü ise atış oluşturuyor. Kursiyerler havalı atış poligonunda nişancılık yeteneklerini geliştirirken simülasyon dershanesinde doğru atışın nasıl olması gerektiğini bilgisayar destekli öğreniyor. ''





    Bahsi geçen havalı atış poligonu acaba poligonun rüzgar etkisi yapan kısmı bakımından havalı ibaresi var yoksa zannettiğim gibi havalı silahlarla mı çalışıyorlar poligonda pek anlayamadım X]#+, X( ;şrofls;.

    Arkadaşlar bu ikili hakkında ne düşünüyorsunuz ?? Jsbler hakkında uygun olduklarını okudugum cok sayfa var ama bir yanımda H&N alma taraftarı uçları sivri ve daha iyi tahribat yapacakları düşüncesi ile... Kullanan varsa yorumları benım ıcın çok degerlı olacaktır...


    Saygılar... :wel:co:m ;tufey#

    30 metrede rüzgardan bu kadar etkileneceğini sanmam.Sorun kullandığınız gamo pellette bence.Imkanınız varsa jsb ile deneme yapın farkı göreceksiniz

    :thumbup: :thumbup:



    Bende hatsan torpedo pellet kullanıyorum gayet başarılı bence oda denenebilir

    Hayirli olsun. Kilo olarak en az 80kg olmak lazim ayrıca kuclu kol ve bel kasi ister pompa. Ben kendimden ornek vereyim 115 kg geliyorum + madenciyim calistigim is ziyadesiyle agir olduğu için kalipta var bisiklet pompasi gibi basiyorum. Ama 67kg gelen bi arkadisima al len az pompalar dedim basinc 170 barda idi çocuğun ayakları yerden kesildi tüfeğe hava geçişi olmadi. Dedim olm önce seni yere çakmak lazim sonra belki basarsin. Baya geyik olmuştu bize. Umarim bi fikir verir sana zayif isen pompa almadan önce mutlaka kilo al. Adamin ayaklarini yerden kesiyor namussuz. :thumbup:

    hahahahahaa aynı replik daha öncede benim başıma geldi aynı bende 115 kiloyum ve mıllet pompa soyle zor boyle ugrasılmaz dıodu maddı sıkıntılardan dolayı scuba alamadım ve tırsa tırsa pompa aldım halbuki pompa gayette kolaymış geçenlerde bi arkadasıma verdım bıraz bas bakalım dıye aadamın ayakları yerden kesılmıstı :)) :thumbup: ;grin;

    Arayı görüştüm. İlk başta yoktur öyle birşey yolladığınızda öyledir dedi. Fotoğraf atayım söylemek istediğimi daha iyi anlarsınız deyip fotoğraf attım. Tekrar aradılar penseyle sıkarken olmuş, yollarsanız boyanır sadece başka birşey yapılmaz dediler. Kalsın dedim.

    Gerçekten çok üzüldüm çok can sıkıcı :(

    Bence oda çözüm değil abi :( çünkü bu tarz işler yapan insanlar yani art niyetli insanlar onada montaj der bilmem ne der bi kılıf bulur :/



    Ama bence arayıp durumu izah etmelisin belkide hatalarını kabul edip telafi yollarına başvururlar yada tahmin ettiğimiz gibi zaten böyleydi derselerde niyetlerini anlamış oluruz... Çok küçükte olsa gözden kaçırma ihtimalleri olabilir bence yerinde olsam arar anlatırdım dediğim gibi niyetleri billi olur bari...

    Öncelikle geçmiş olsun... Tüketici haklarına başvurman gerekli böyle konularda ama kargolamadan önceki halini kanıtlaman gerekir yani '' gerçekten sen yolladığında bunlar yokmuydu? '' sorusu ordaki hakem heyeti tarafından kanıtlarla yanıtlanmalı ki bu imkansız gibi görünüyor..
    Sen sikayet edersın hatsan yo kesinlikle o tüfek elimize ulaştığında bu durumdaydı derler. Senin buna karşılık olarak olmadığını onalara kanıtlaman gerekir buda hepimiz için neredeyse imkansız bir durum tüfeği kargolarken noter tastiği almıyoruz sonuçta...
    Başımıza gelebilecek en kötü şey gelmiş başına sorumsuz adamaların yaptığı saçmalıklar... Arayıp durumu konuştun mu peki hatsan servisiyle? cevaplarını gercekten cok merak edıyorum

    Hatsan escort pompalı alabilirsiniz. Bende var bitane çok memlunum. Yok ben o fisekle calismam yok 34gr altında fişek atmam gibi sikintisi yok. Taş koy arsin tabiri caizse. Hem elin alisinca otomatik gibi seri calistirirsin silahi. Tavsiye ederim.

    +1000 :thumbup: :thumbup: