alioavci adlı kullanıcının mesajları

    Hepsi tamam da katre havayı diğerleri gibi arkasına alabilecek mi bu şekliyle acaba? İllaki ayrıntılı arge çalışmaları sonucu bulunmuştur ondan şüphem yokta sanki namluya tam oturmadığı zaman sıkıntı olabilecek gibi göründü gözüme. Gerçi her açıdan görünmüyor elbet oda düşünülmüştür sadece bir fikir benimki.

    Bu serideki ölçülerin aynısı fakat 16 Grain olan Kurşunsuz Dolu ise çıkacak olan ikinci seridir.


    Ozaman sipariş için ikinci seriyi beklemek daha uygun olur yaylıcılar için. Peki ikinci serinin çıkışı ile ilgili bir tarih belirli mi?

    Hatsan, hatsan, hatsan! İlk ülkende denesene şöyle şeyleri. Yabancı ürünleri en son biz kullanıyoruz bari yerli olanları ilk kullanan olalım ama oda yok desenize. Neyse belki birgün gelirde alabiliriz.

    Bu nasil bir zihniyet ya .. Hayir bu mantiksiz arkadasi karsidaki cekip vursa daha az ceza alacak agir tahrige girecek resmen adama silah cekmis durduk yerde deli olmamak elde degil... Korkarim Zetax abim hakli cikacak ve gomecegiz silahlari yakin zamanda ..


    Ayrıca deneyecek olanlara söyleyeyim bu durumda ağır tahrik olup az ceza alma değil nefs-i müdafaadan hiç ceza almama olasılığı çok daha fazla sonuçta bu silahlar neredeyse ateşlilerin bire bir kopyası adamın anlamasına imkan olmayabilir çoğu zaman.

    Bilmiyorum kanun koyucular mabeyninde bu hadise nasıl algılanır fakat kanaatimce bu olayın kanun koyucu abilerimizin çıkarmayacakları bir yasayı çıkarmaya yönlendirecek bir olay olduğunu düşünmüyorum. Zaten çıkaracaklarsa da belki bunu da laf arasında bak böyle böylede olmuştu iyiki çıkarttık diyeceklerini düşünüyorum. Olay kurusıkı yada boncuklu tabanca ile de gerçekleşse aynı sonuç doğardı havalı silah değil de ateşli olmayan bir silah ön planda olayda. Tabiki bunlar benim düşüncem inşaallah sizin dedikleriniz gibi olmaz da böyle bir kaç dengesizin yüzünden bu harika oyuncakları(!) rahatça kullanmaktan mahrum kalmayız.

    Dürbünü dampa ile mi bağladınız? Gerçekten güzel atışlar bende yeni başlamış bir mod99 kullanıcısıyım fakat daha bu kadar başarılı sonuçlar alamadım dürbünlü yada dürbünsüz :/ Şimdilik iki üç hafta kadar ara verdim ama bakalım dönüşte neler yapacağız. Pellet denemelerinizi takipteyim jsb zaten denenmiş etkisi ispatlanmış diğerlerini deniyor olmanız çok yararlı kanaatimce. Paylaşımlarının devamını bekliyorum :)

    Dipçiğe bu formu verdikten sonra; çok uzun süre inceledim, ama bu halini değiştirmek içimden gelmedi açıkçası..
    Sonra en çok civata deliklerini eldeki kıt imkanlar ile o radüslü yüzeye aktarmak zorladı açıkçası..ama şükür onunda üstesinden geldim..
    ve son durum boyanmış hali ile.. :)


    teşekkür ederim kardeşim, çok güzel bir tecrübe edindim bu ilk çalışmada..
    sonrasında olumlu yönde etkileyecektir diye düşünüyorum..


    ayrıca daha geniş bir zamanda pm atacağım bahsettiğin konu ile alakalı olarak, teşekkürler...


    bu arada boyadığımı bitirmeye çalışırken, arada kabaca başka bişeylerde denedim :), sanki toparlayınca buda güzel olacak..




    Ferhat abi hem boyanmış hali hemde ortası boş hali ayrı ayrı çok güzel olmuşlar elinize sağlık :) acaba o boşaltılan yer düz değilde isim yazılarak boşaltılabilir mi mesela ismimin baş harfleri olacak şekilde :)

    Diğer tüfeklerle ki açma şeklinden örnekle öyle söyledim yani tüfeğin sarsıntısı bir nevi o işlevi görüyor destekli atışlarda. Bunda zaten tokatlama yok sorun ortaya çıkınca mandalı çekmeden açmaya çalıştığımda yine zor açılıyor yani yalama mı olmuş desem öyle de değil gibi görünüyor ama gönderdim Hatsana bakalım.

    Şimdi yazabiliyorum demek sıkıntı benim hesaptaymış. Teşekkürler Ferhat abi siz bu konuyu forum eksiklerinde bildirmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam demekki ara sıra oluyor.


    Bu namlu kilidi ile pratik bir çözümü olan varmı acaba destekli atışlarda namlu açılmasını engellemek için? Tüfeği göndermekten başka çare yokmu yoksa? :) Anladığım kadarıyla ilk benim başıma geliyor


    Herkesin gelişimi farklı abi konu çok yerinde olmuş :)


    Arıza çok sorun çıkarmıyor aslında ama küçük sinek mide bulandırır hesabı değişim yada tamir için göndermeyi düşünüyorum geri, destekli atışlarda daha sık oluyor namlu kilidindeki yay sanırım zayıf biraz, sarsıntıyı atlatamıyor. Oda idmansız galiba :)

    Her zaman soylerim mod 99 un namlu kilidi problemdir, simdi cikarmasaydi ileride kesin bir problem cikaracakti, namlu kilidi yayi guclu degil iyi bir ustaya gidip guclu bir yay ile biraz operasyon gerekiyor, hatsana gonderirsen yapsalar bile yeni yay en fazla 1000 atis gider


    Demek ki işi şansa bırakmayıp namlu kilitsiz bir model almak gerekmiş :) Ama dediğinize göre tamiri mümkün olmayan bir sorun değil tamir edilebilir. Forumda hangi ustalarımız bu tamiri gerçekleştirebilir acaba zira buralarda onu yapabilecek tanıdığım biri yok benimde.

    daha yeni alınan bir tüfek için bence bu normal bi durum değil,..
    Namlu kilitli modelmi bu hangisinden, mod 99 kullanmadım ama yanlış anlamadıysam namlunun kendi kendine düşmesi sıkıntılı..


    namluyu tutan tırnak ve tırnağın arkasında yay varsa.. bence sıkıntı buralarda.


    Evet Ferhat abi dediğiniz gibi namlu kilitli olan modelden dediginiz gibi namluyu tutan tırnağın arkasında yay var. Normalde yine zor açılıyor elimle açınca ama atıştan sonra nasıl açılıyor anlamış değilim.

    Yeni tüfeğiniz hayırlı olsun..


    Hatsan'ın yaylılarında vida gevşemesi kronik bir sorundur şayet Hatsan bu sorunu ortadan kaldırmak için vidaların arkasına bir rondela ilave etse bu sorun belkide hiç yaşanmayacak..Dürbün ayağındaki vidaların gevşemesi ise ayağın kalitesine bağlı optima dürbünlerin ayak kalitesi oldukça vasat Dampa ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz veya kaliteli bir ayakla..


    Kundak ve dürbün ayağının gevşemesini önleyecek bir diğer method Loctite 243 (orta mukavamet) kullanmaktır zira bu ürünün fiyatı biraz pahalı olduğundan yapı marketlerde veya hırdavatçılarda muadili olan farklı markaları uygun fiyatta bulabilirsiniz..


    Cevabınız için teşekkür ederim rondela dediğiniz pul gibi yalnız tırtıklı birşey mi acaba? Çünkü gevşeyen vidanın altında böyle birşey var ancak gevşemesine pek engel olduğu yok sanki çünkü çok iyi sıkmama rağmen yine aynı oluyor. Dediginiz diğer yöntemi araştırayım.


    namlu atıştan sonra kırılıyor ( açılıyor ) anlaşılan üstadlar daha iyi bilir ama nablu slogunu tutan vidaları kontrol edin derim.



    Evet atıştan sonra kırılıyor ancak hangi vidadan bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım eve gidince tekrar bir kontrol edeyim. Ama gerçi elimle açmaya çalışınca hiç yumuşak gibi durmuyor açma zorluğu aynı. Neden olduğunu anlamış değilim.