Elinize sağlık ortam ve grupman çalışmalarınız, sayfayı dizayn etme şekliniz, görsel olarak 10 numara olmuş. Gladiatörle daha iyi grupların sayfalarını yapacaksınız inş. Saygılar...
cahitkeskin tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
cahit yaptığın atışlar oldukca başarılı şimdi 10 m den bi 15 m e geç oradada istikrarlı atışlar yaptıkca mesafeyi uzatırsın, birde bilmiyorum yaptın mı tüfeğin krono sonuçlarını kontrol et hangi basınç aralığında en istikrarlı atışları yapıyosunatışlar arasındaki hız farkının en az olduğu basınc aralığında grupman çalışırsan daha isabetli atışlar yaparsın bu grupman süper!!! başarılarının devamını dilerim...
Teşekkürler Booze, Tüfeğin chrono ölçümlerini Kemal abi ve Buluthan'la beraber yaptık. Ani iniş ve çıkışları yok. Nizami bir şekilde azalıyor. Ben bu grupmanı yaparken 150 bar da tüp tüfeğe bağlıydı. 15 metre çalışmalarını bu tüfekle yapabileceğim kapalı alanım yok. Zaten tetik çok kötü benim tüfekte. Şu 30 atışı bitirene kadar neler çektiğimi Allah biliyor.
Alıntıselamlar..
Cahit bey bu atışları ne kadar bir süre içinde yaptınız.
bende yapmaya çalıştım benimkiler 20 de 12 oldu.Bir atışı ortalama 30 saniyede yaptıysam, tamamı en az 15 dakikamı almıştır. Ama 20-25 dakika gibi tahmin ediyorum.
Alıntıcahit çok güzel bir çalışma olmuş fatihe katılıyorum maynak bir sinir harbi olmalı ve son atışlarda seni düşünemiyorum bu arada süresi çok ta önemli değil bence çünki bir kere atış bırakmak yada uzun süre beklemek konsantrasyonu ve hedefi görüşü bozardı bence bence Buluthanın bahsettiği tam bir sniper sabrı
Darkblue, bazen bu grupman çalışmalarımda dürbünün içindeki artıkılı göremez gibi oluyorum. Yada artıkıl bulanıklaşıyor. Hatta grupman yarısına kadar çok iyi giderse bir anda yeis'e düşüp, devamını asla vuramıyacakmışım hissine kapılıyorum. Grupman anı psikolojisi çok tuhaf. Bazende peş peşe 50 grupman yapacakmış gibi hissediyorum. Aşağıdaki fotoda 50 metrede beş atıştan ilk üç atışım tek delik gibi oldu. (Sol taraftaki delikler.) O andan itibaren öyle bir heyecana kapıldım ki kötü bir atışla devam edeceğimi hissettim. Ve en alttaki delikle atışı yaptım!(!!!) Son atışım ise üst sağ taraftaki. Bazen heyecandan hedefin göbeğini göremiyorum. Umarım hissettiklerimi anlatabilmişimdir. En alttaki foto ise 50 metrede psikolojimin bozulmadığı atışlarımdan.
[Resim Engellendi: http://img174.imageshack.us/img174/9941/cahitwv9.jpg]
[Resim Engellendi: http://img79.imageshack.us/img79/3262/50mtbenjamingv0ps7.jpg]
-
gruplar gerçekten çok güzel bence 9 mt değilde 20 25 mt gibi mesafeden de bu sonuçları alabilirsiniz
15 metreden sonra imkansızlaşıyor. 25 te bunu yapabilsem bu işten köşeyi dönüyor olabilirdim galiba.
Benim tüfekle ve benim tecrübelerime göre söylüyorum bunları. -
Arkadaşlar son yaptığım hassas ölçüyle bu atışları 10 metre değilde 9,20 metre den yaptığımı farkettim. Ayrıca tüfeğimin kundağının tamamını yastığa gömmüştüm. Bunları belirtmek istedim.
Ambrosia bu pelletlerle arazide 50 ve 100 metre grup yapmak istiyorum. Biraz getirirsen sevinirim.
-
Cahit çok istikrarlı gidiyorsun, Tebrik ederim.

Teşekkür ederim Mustafa Abi.
-
tebrikler çok deli bir sinir harbi olmuş belli
bakın bu çok önemli bir hadise
çok süper bir disiplin
Hayal ediyorum hepsini ortada atmışsın başarılı olmuşsun son hedefe atıcaksın.Buradaki rahatlık nefes kontrolü silah kontrolü ne muazzam bir disiplin ne muazzam bir duruş
Bunu soğukkanlılıkla ilk hedefe atarkenki rahatlık ve piskolijyle son hedefi bitiren bence başarılı olmuştur.Exador kardeş, yaşadıklarımı ve hissettiklerimi çok güzel anlatmışsınız. Saygılar.
-
10 metre de sanırım rekor kırmışsın valla Cahit. Eline sağlık...
Teşekkürler, rekor olması için hepsinin tam ortadan vurulması lazım. Onu yapmak için çalışıcam. Ama bi avuç pelletten geriye 30-40 tane kaldı.

-
Mustafa abi'nin ziyaretine gittiğimde bana bi avuç vermişti. Forumda bu pelletler hakkında Mustafa Abi'in açtığı konu var. Ben satılıyor zannediyordum.
-
Resim kalitesi kötü, çünkü fotoğraf makinası evde değildi, cep telefonuyla bu kalitede çıkıyor. İyisini akşama çekip koyacağım.
-
Mustafa Serdar abi'nin getirttiği pelletlerden olan Defiant 5,52 tüfeğimin 10 metrede attığı en isabetli mermilerden oldu.
Crosman Hollow Point, Benjamin Domed Head ve Crosman Premiere Pointed pelletlerle yapamadığımı Defiant büyük bir istikrarla yaptı.
Bu şekilde yaptığım 30 atışlık çalışmalarımın hiçbirini tamamlıyamamıştım. Bu ilk oldu.
Mustafa Abi'lerin tavsiye ettikleri her ürünün arkasında bir ekip tecrübesi var. İyiki varsınız diyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.[Resim Engellendi: http://img132.imageshack.us/img132/4059/30da30defianteg9.jpg]
İnanın bu atış çalışmamda 20. isabetten sonra kalbip güp güp atıyordu. "Hadi defiant beni yolda bırakma, yap şu Otuz'u" diye sayıklayıp durdum hep. Bundan sonraki 30 atışlık gruplarımda daha sakin olup, çoğunu tam ortadan vuracağıma eminim.
-
Eline sağlık Ülkü abi. Hatsan firması şimdide yedek parça testine girdi. Bakalım ne kadar zamanda ve ne kadar fiyata yollayacaklar kırık kolu.
Testinizi keyifle okudum. Hepinize kolay gelsin.
-
Son iki atışta üst üste vurmanız iyi olmuş. Tebrikler.
-
selamlar
kekliğin hangi tarafından alınan tüy ?isterseniz istanbula gelince getiririmBende bol miktarda var. Teşekkür ederim.
-
Bende çocukluğumdan beri Zeynepkamil Üsküdar'lı biri olarak boğazda çok sık balık tutmuşumdur. Özellikle 2001-2005 yılları arasında balık sezonu olduğu vakitler, neredeyse her sabah saat 06:00-08:30 arası balık tutardım. Bi dönem tuttuğum balıkları livarda canlı bekletip balıkçı dükkanlarına satıyordum, iyide para kazanıyordum. Çaparilerimi, çinekop yemli, ve zargana çarpma takımlarımı evde kendim hazırlar avda kullanırdım. Boğaza en uzun 'surf kamışı' ilk getirenlerden olarak en uzak mesafeye atma keyfini yaşıyordum. Balıkçı motorlarının içine kadar kurşunum düştüğü için, motorize avcıların daha ileriye gitmelerine sebep olmuştum

Rapala'yı silikon boyalı en ucuzundan alarak boğazda takılıp kopana kadar denedim. Malesef bişey tutamadım. Pahalı olanlara hiç bulaşmadım.
Ama keklik kanadından çinekop çaparimle babatorik istavritleri ve çinekoplarıda tutmuştum.Avlanmayı özlemişim. Bu kış kayınpederimle balığa çıkacağız, ambrosia gitmeden haber veririm sana.
-
Kapakların hayırlı olsun Ozan. Benim Leapers te gelende öyleydi, bi kısmı sert plastikti.
Sen acilen bi T12 almalısın bence. PCP lazım sana artık. -
LEAPERS 6-24X50 FULL SİZE A.O.RANGE DÜRBÜN
Silaha Monte edilmiş hali.The content cannot be displayed because it is no longer available. Güle güle kullanın. Ben red-dot almaya karar verdim. Onu da bozarsam telefonlaşırız

-
Benim gördüğüm 'Ironarm' nickli Rüştü abinin Jet uçağı hurdasından yaptığı yüksek basınçlı kompresör. Ölçüleri tahminen 17 inch tüplü CRT monitör büyüklüğünde. Ama 380 volt ile çalışıyor. Bunun için 220 voltu dönüştüren bir trafocuk gibi bişey kullanıyor Rüştü abi.
Evde kullanırsanız, aynı anda elektrikli süpürge, matkap (darbesiz modda), çamaşır makinası, bulaşık makinası ve karı-koca kavgasının
gürültüsünün toplamları kadar ses çıkarır, kafa ütüler.Maliyeti, hazır satılanların 1500-2500$ arasında olduğunu duymuştum. Rüştü abide şu an 3 adet var. Bence satıyor olmalı. Eminim daha hesaplıdır.
Önce scuba tüpüne sonra tüfeğin tüpüne hava aktarılıyor.
-
Cumartesi akşamıydı, şantiyeden kampa daha yeni dönmüştüm. Tozdan topraktan arınıp yemekhaneye gitmek için koğuşun kapısını açtım, ne göreyim... 6-7 metre ötemde bir tavşan... nereden geldi bu çölün ortasında? usulca içeri dönüp fotoğraf makinemi aldım. sonrasında o kaçtı ben kovaladım, ben kovaladım o kaçtı. sabit durduğu anlardaki fotolarını sizlerle paylaşıyorum. selamlar...
Evcil tavşan olabilir mi? Diğer koğuşlardan birisinin falan? Son fotoda baya yaklaşmışınız ve kaçmamış gibi.
-
Cahit bir daha dürbüne kızdığında benim dürbünü kır ve hırsını al caanım alete yazık etmişsin
Abi sizin dürbünle tabanca bende duruyolar. Tabancaya bakım yaptım. İstersen getireyim bi ara. Hatta benim tüpte şu an 160 bar hava var, onu 200-220 e tamamlayabilir miyiz senin kompresörle.
-
benim raider de ilk geldiğinde tetik çok ağırdı tüfeği söküp baktığımda tetik bloğunun içinde bulunan tetik yayının çok kalın olduğunu gördüm ve sökünce de boyunun sıkıştığı yerin neredeyse iki katı olduğunu gördüm ve ilk aklıma gelen yayı değiştirmek oldu.daha sonra bir abimin iş yerinde bir pnomatik parçayı o ringleri için parçalarken içinden bir yay çıktı, çıkan yay tam benim yayın yerine oturacak büyüklükte ve uzunluğu da eskisinden küçük. yayı tüfeğe taktığımda tetik çok harika oldu.hatta tüfeği eline ilk alanlar nişan alırken daha istinasını alıyım derken patlatıyor.biraz dikkat gerekiyor ama atışı çok zevkli.
Şu yayın ölçüleri var mıdır? Bizde ona en yakın olanı bulup kullansak. Gerçi son yaptığım hassas tetik ayarı idare eder gibiydi.