cahitkeskin tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

cahit bey yeni dürbününüzden bu şekilde ayrılmanıza üzüldüm , ama bu dürbünün özelliği alyan vidayı gevşettikten sonra ayar vidasına hafif baskı uygulamanız gerekiyor , zaten bastırınca oturmayı hissediyorsunuz ve ayarı yapıyosunuz, dürbünün sıfırlamasının bozulmaması için böyle bir sistem koymuşlar, bende ilk başlarda becerememiştim ama sonralarda bu sistem çok hoşuma gitmeye başladı.

Ayar vidalarından sağ ve sol olan çok güzel çalışıyordu. Yükseliş ve alçalış ciddi sorunluydu. Ben dürbünde herhangi birşeyin farkına varamamış değilim. Mekanikten anlarım. Babam Türkiye'nin ilk fotoğraf makinasını yapan kişidir. Babamla beraber çok çalıştım. Torna ve revolver makinalarını kullanabiliyorum. Sadece eşyalara karşı gereksiz bir sinire sahibim. Yoksa dürbün maceram bu durumlara gelmeyecekti.

Özelden ciddi olarak satın almak için mesaj atan 5 talipli kişiden ilki olan Teknosman Bey'e satılmıştır. Diğer yarışmacı arkadaşlara teselli ikramiyesi olarak "forumda istedikleri linke diledikleri kadar tıklama hakkı" verilmiştir. Şaka bi yana dürbünü bir daha elime alsaydım sinirden hurdasını çıkaracaktım. Benden ucuz kurtuldu inatçı dürbün.

Yeni gelen Leapers 6-24x50 dürbünümü 125 YTL ye satıyorum.
    Satma sebebim basit aksiliklerde çabuk sinirlenip eşyaya zarar vermemden ve ancak o şekilde rahatlayabilmemdendir. Dürbünün üstündeki alçalış ve yükseliş düğmesine şiddet uyguladım. En son penseyle sıkıp boyasını iyice bozdum. Çünkü çıt sesini ayarlıyamamıştım. Bütün sinirim bundandı. Dürbünün diğer her yeri sağlam. 6 dan 24 e kadar büyütme yapıyor. Işıkları çalışıyor. Sun shade ve kapakları mevcut. Kutusu alyan anahtarları mevcut. Ben tamir eder kullanırım diyen varsa 125 ytl ye veriyorum. Belki bende birilerine tamir ettiririm ama dürbüne küstüm. Görecek gözüm yok onu.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın...
    Bu ayın sonunda norveçten gelicek olan bir tanıdıgım var. Aynı dürbünden bende istedim umarım bir sorun cıkmaz. 8|

Teşekkürler arkadaşlar,
    Mercek kalitesi çok güzel. Parçalarının işçilik kaliteside iyi. Şu an yaşadığım tek sorun, dürbün ayağı biraz yüksek geldi tüfeğe. Arkadaki ayağın içine 2 kat film tabakası koyucam. Namlu ile dürbün arası 5-6 mm gibi acaba bu aralık fazla mı?
    10-12 metrede 24 büyütme yapıyorum ve görüntü maşallah cam gibi, pırıl pırıl. Dürbün 1 kilodan ağır geliyor bütün aksesuarlarıyla. Ufacık Webley'in üstünde çok iri durdu. Akşam fotolarını çekip koyucam.

Hay maşallah bendeki el dürbünü bile 20 x :whistling:

Sağolun arkadaşlar,
    Yaptığım çok yanlış ama bir kereye mahsus oldu zaten. Dürbünün performansını ölçmek istiyordum. 200 metre karşıdaki perdesi çekilmiş evin duvarındaki saat 21:17 yi gösteriyordu. Elinde 40x dürbünü olan arkadaşlar aynı mesafedeki saatin markasını okuyodur heralde. Sevdim dürbünümü :)

Mutlu SonNNNN!

Dürbünüm geldi. Afedersiniz ama eşşek gibi bişeymiş. 50 mm, 40 mm ye göre ne kadar çok farkediyormuş. Sunshade'i 3 inch. Toplam boyu kabaca ölçtüm 51cm. Bi tane yedek 2 adet pil vermişler. Havlu kadar mercek temizleme bezi bir alyan anahtar. Klik düğmelerinin ortasında alyan var.

2 parçalı high yükseklikte Accushot ayakla aynı kutunun içinde geldi hepsi. Ambrosia'nın dediği 1 inch ve 30mm ayak ölçüsü gözümü korkutmuştu. Ayağı dürbüne taktım ve cuk oturdu. Işıklı artıkıl pek cazip gelmedi. Ama mutlaka vardır kullanmam gereken zaman.
    Tahmini 120-130 metredeki aracın plakasını rahatlıkla okudum. 200 metredeki plakayı da okuyabilirim galiba.
    Şu an tüfeğim Kemal Abi'de, dürbünü bağlayamadım o yüzden.

Pazar günü görüşmek üzere...

Bende aynı vida ile tetik ayarı yaptım. Çok sıkınca bolt kurulmuyor. Çok ince bi ayarda bırakıyorum ama tetik sanki takılıyormuş gibi zor düşüyor. Hassas bi ayar yok yani. HW97 nin şahane ayarı vardı.

Benim Raider'de sorunum tetikle. Tetiğini yumuşatamadım bi türlü. O yüzden nişanım bozuluyor. Bide her atışta "Bırrb!!" gibi bi ses çıkarıyor. Hiç güzel bi ses değil. Namlusu Lothar Walther. Sırf namlu hatırına aldım zaten tüfeği.

Çok güzel, ibretli bir hikaye.
    Buna örnek cesaretli bir olay Çanakkale Savaşımız var. Anadolunun evlatları çoğu genç, çoğu öğrenci, asker kıyafeti bile olmadan atladılar zırhlı gemilerin, yarım tonluk top mermilerinin önüne. Ölüme atladılar. Şimdi de var öyle delikanlı vatan evlatları. Hele böyle bir silah forumunda daha çok vardır değil mi? :)