k4d1r adlı kullanıcının mesajları


    250 palet atımı ıle durbune zarar gelmemış inş da gelmez....ancak optik durbun öyle hassastırki tepme ve hafif darbeleri alır alır,atıyorum 500 üncü atışlarda bır bakmışşınız mercekte kılcal bir catlak,,durbun 32 olsa cap kucuk mukavemet yuksek zarar gelmeyebılır ancak 44 mercek caplı durbun bu olası yuksek tavsiyem hıc olmazssa tek parca ayak alın.....siz kucuk hedeflere nokta atışları yapmadıgınız ıcınde durbun dekı kayma vs lerı farkedemıyor olabılırsınız

    35 metreden sigara paketine atiyorum o tip buyuklukte seylere atiyorum ama bi tek parca ayak alayim bari bu kadar uyarilara karsi :) ben tufegimden cok memnunum bu arada ama hava istanbulda kötü cıkıp video cekemiyorum bi düzelsin biseyler yapmayi planliyorum :)

    250 atış yaptım. Ayatı bile bozulmadi:) üstelik dürbün civatalarını elle sıktım. Stoper dampa ayağın görevini üstlenmiş galiba :) ama yinede tedbir alma amacıyla stoperin önüne iki kat çift taraflı bant koymayı düşünüyorum

    bu kadar güç tepecek ötesi yok ....dünyada yerçekimi fizik kuralları varki tepecek, bundaki tepme daha aza inebılır belkı,extra teknoloji vs ile.... buda ne demek bu tüfeğin atıyorum 1500-2000 tl ye malolması demek,,bu para hatsana verılırmı dıyenler olcak,,tepmeyıncede gercek tufek hıssını vermıyor diyenler olacak,olacakta olacakkkkkkk......... ;director;

    Aynen öyle tepecek yani bu kadar gücün tepmemesi imkansiz deli bisey bu ya acaip güçlü :) metehandı galiba isim sizin abi

    iskemleyi bile oynatmış neredeyse, arkadaşın 2. videosunda...

    Abi ben daha önce havalı tüfek kullanmadim ama poligon da glock la atis yapmistim bi 40 mermi filan baska silah almisligim yok oburlerine gore tepiyomu bilemem ama tepmezse boncuklu tabanca degil ki bu tepecrk yani haz vermez o zaman bence :) videoyu koydum yorum sizin :)

    Tepmesi değişmemiş belli ama tepme tek yönlü mü ? Yoksa hala yaylıdaki gibi silkeleme yapıyor mu ? Bu önemli dürbün için. Komşumda 20ga slug var Armsan sanırım üzerine fantezi olsun diye optima 3-9x32 taktık havalı tüfeğin yanında gelen. Yaklaşık 50 atış yaptık ogün sıfırlama dahil bi sıkıntı olmadı. Ondan sonra konustuğumuza göre 150 atış falan daha yapabilmiş tabi biyere kadar :D Önemli olan tepmenin nasıl olduğu yani. Aydınlatırsanız sevinirim eğer tek yönlüyse sevindirici haber :)

    Ben bi 200 luk sacma bitirdim ikincisinden de bi 10 15 tane attim dampa ayakta yok durbun ayari da hic bozulmadi varin gerisini siz hesaplayin :)

    Evet bende arkadaslara hak veriyorum, videoya dikkatli bakinca tehlikeli olabilecek biryer, Allah korusun bir cocuga gelebilir, basinizin belaya girmesini birakin bir cocugun gozune gelip kör olsa vebali var vicdan azabı var, onun yanında kanundan öte ailesi gelir ben böyle bir senaryo düşünmek bile istemiyorum

    Arkadaslar abiler :) bilip bilmeden 5 sn lik video uzerinden üzerime gelmeyin :) orada askeriye var eski askeriye şimdi yildiz teknik üniversitesi bos arazisi var karsida bende yolun ortasina atmiyordum zaten askeriyenin icine atiyoruz oralarda bi hedef belirleyip yani tehlikesi yok tamam yaptigim yine yanlis ama siz oyle bir soyluyosunuz ki sanki tetikci muamelesi yapiyosunuz bana yolun ortasina atmiyorum ben :)

    Hazır konu açılmışken maziden bir olay anlatayım. Yaklaşık 15 sene önce teyzemin oğlu ile balkondan havalı tüfek ile atıyorduk. 10-12 yaşlarında felandık tam o sırada aşağıdan 3-5 tane kadın geçiyordu kuzen tutturdu bunların ayağından vuracağım diye. Yok olm etme felan dedim ama çocukluk iste istesem alırdım elinden tüfeği. Kadınlara sıktı bi tane apt.nin 4. kattan tamda enseye isabet etti. Biz kactık tabiki ama sonra buldular bizi. Kadını hastaneye götürmüşler 4cm içeri girmiş pellet. Allahtan şikayetçi olmadı. Ama çok güzel dayak yedik babalardan. Allah muhafaza şah damarını kesebilirdi. Kesinlikle oyuncak gözü ile bakmayınız bu aletlere heleki 15 sene önceki 4cm gidiyorsa şimdikiler deler geçer affetmez.

    evet buda tuzu biberi oldu bana çok teşekkürler. bu arada sizide allah korumuş ama babalar affetmemiş :)

    Bilinçsiz bir davranış sergilediğimin farkındayım. o yüzden bi daha pencereden atış yapmam,hafta sonları başka bir mekanda atış yaparım artık yapacak bişey yok hepiniz haklısınız.Güçlü bişey çünkü bu birisine gelirse Allah korusun zarar verir sonra başım belaya girer.Hepinize ilgi alaka ve iyi niyetinizden ötürü teşekkür ve saygılarımı sunarım.


    Kadir TOPAL

    Kontrol suz atmiyorum. Burasi cok islek bir cadde degil zaten. Yapabilcegim bu atacak yer yok diye de hobimden vaz gecemem. 5 6 tane sacma aticam diye de İşten gelince her aksam yarim saat yol yapamam mecbur. Ama 1 kisi gozcu oluyor bizde kontrollu atiyoruz :)

    Pistonlu tüfekte isabeti etkileyen en önemli etken tutuş. Yukarıda verilen kimi yanlış bilgilerin aksine tüfeğe fazla yüklenmek isabeti bozar. Dipçik omza iyi oturtulurken kundak sadece alttan desteklenmeli. Bu tekniği Artilery Hold diye aratabilirsiniz.Dürbün montajındaysa clicklere hiç girmeden şimlemeyle merkezleme yaparsanız daha saglikli olur. Sağsol turreti windage ayaridir ve atistan sonra mutlaka eski haline getirilmelidir. Tufeginiz ssağa atiyorsa arka dürbün ayaginin sol tarafına bir adet fotoğraf filminin veya uygun katta alüminyum folyoyu destek koyun. İlk etapta on ve arka ayakların yerlerini yahut dampanin yönünü değiştirin sonuç değişmezsekizak hatasidir simleme gerekir. Bubkonuda da forumda Optik Merkezlemenin Onemi adli makaleyi okumanizi oneririm.Yukarıdabahsedilenin aaksine vuruş noktasini sol tarafa almak için sağa cevirmeniz gerekir. O kadar çok tavsiye verilmişti sizin işinizde zor. Ancak bu satirlari sizden sonra okuyanlarda olacagindan kendi adaima son bi yorum yapayim dedim. Keyifli atislar

    tesekkurler fakat durbunumde problem olmadıgına eminim dürbün sıfırlaması yapıldı çünkü. herşey tamam ama yinede teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için.

    şuayip bey ilginize ve tecrubelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. bu akşam dediklerinizi tek tek yapacağım. ve dediğiniz gibi tüfeği aşağı doğru dik tutmuyordum ben haklısınız ondan olabilir. tekrar teşekkürler.


    Keşke oralarda atış yapanların takıldıgı yerı bulsan eskı 125 ı kullanan bırı senın tufegı vortex 125 i kullansada onun yorumlarını aktarsan....sana ınanmıyor degılız ancak mod 125 kullananlar buna ınanamıyor kabusla zevk arası bısey demekti eskı mod 125.... ;hirr; ....:)..... :cursing: .....:).......................................................... :wacko:

    İstanbul esenler yıldız teknik üniversite si karsisinda oturuyorum burdannulusa sesleneyim bilen gelsin denesin forumdan :)
    Yada çekeceğim videoyu burada paylaşayım hem de siz tepmeyi ve hatamı bulursunuz valla güzel fikir buldum şuanda g;$i