can okar adlı kullanıcının mesajları

    elimde bir adet mod99 var ...
    Temiz durumda. Elimde fazla olduğu için satmak istiyorum... ufak tefek çizik ve ezikleri var ama çok dikkat edilmediği sürece görülmeyecek durumda ...
    Dürbünü yok .
    Ben de Ankara'dayım...
    Dilerseniz görüşelim.

    silah iş başındayken çekilen videolarını ve gurupmanları hepimiz merak ediyoruz ... Firmanın ısrarla bir video çekmemesi de tuhafıma gitmiyor değil...


    Bu çok zor birşey olmasa gerek ...

    Benim merak ettiğim konu siz hiç tamamen kurulmama gibi bir sıkıntı ile karşılaştınız mı acaba? Veya öyle bir arıza sinyali veriyor mu bu silahlar?

    Öyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Yaşadığım problem benim silahı yeni tanıyor olmamdan kaynaklı idi. TX200 bir mod99 gibi tek seferde kurulamıyor birkaç "çıt" tan sonra tam kurulmuş oluyor. tam kurmadan da beartrap basmıyor.

    Ek olarak okuduğum kadarıyla mk2'de de benzer durumlar var. Zaten bizim memlekete girenlerin hepsi mk3 değil mi?

    bende hunter carabine modeli var. kısa namlu olan modeli... hc ayrıca mk2 olarak mı geçiyor bilmiyorum. mk3 uzun namlu hc (hunter carabine) kısa namlu.

    şimdi gönderdiğiniz linki inceledim problem aynı durumdan kaynaklanıyor.
    vida bir miktar yüksek kaldığı için manivela tam kurulamıyor o yüzden vidanın altındaki metali vidanın biraz daha içine girebileceği şekilde matkapla törpülüyorlar ...

    galiba mk3 lerde var olduğunu söylüyor .
    ben böyle bir problem duymadım hiç ama şöyle bişey var kendi tüfeğimde karşılaştığım bir problem olarak ;
    Alttaki manivelayı kurarken tam kurmazsanız yani son "çat" sesini duymaz ve tüfeği kurdum zannederseniz bear trap basmıyor...
    ilk tepta bir problem zannedebiliyorunuz bunu.

    diğer arkadaşlarınada yivli aldırıp, ama sonrasında onları bu işten soğutup onların istihkakı kullanmak bi çözüm olabilir belki :)


    hahaha :D iyi fikir ...
    işin şakası bir yana ben bir ara adını hatırlayamadığım bir sporun lisansına sahip olunarak sınırsız 22lr mermi satın alınabileceğini duymuştum... böyle birşeyin aslı var mı ?

    "Kolum morarıcak kolum morarıcak"
    :D :D
    ..................


    Bir soru.
    Hadi oldu da bütçeyi zorlayıp bir yivli ve ruhsatını aldık ...
    Yıllık 300 mermi kotasını aşmak için yapılabilecek bir alavere dalavere var mıdır ?

    Hobi amaçlı ise safir düşünebilirsiniz tabi yeni üretimlerini ... Fabrika el değiştirdi yeni üretim yapılacak. Duruma göre, stabil tüfekler üretilirse alınabilir. Şimdilik beklemedeyiz ...

    yeni birşey almaya hevesleniyorsunuz ve esnafın yamuğuyla karşılaşıyorsunuz. herkesin en az bir kere başına gelmiştir.
    en azından tecrübe olmuştur sizin için. benim de geçmişte böyle bir tecrübem olduğu için malı görmeden, almadan cebimden 5 kuruş çıkarıp vermem.
    şimdiden hayırlı olsun.

    Alt üst ayarı önemli değil önemli olan sağ sol ayarı. Dürbün clickleri tam ortada olursa mesafenin önemi yok hocam. 25 metre bence ideal bir mesafe.
    Click saymak isyemiyorsanız öğlen güneşinde sonsuz paralax minimum zoom degerinde durbununuzu aynaya yapistirin ve bakin. Iki artikil gorunecektir. Bu iki artikili cakistirdiginizda durbun merkezlemesi tamamdir.
    Sonra eger hedefin soluna vuruyorsa arka ayagin sag icine veya ön ayagin sol icine şim yapilir. Sagina vuruyorsa bunun tam tersi.


    :thumbup: :thumbup: :thumbup: anlaşıldı

    klikleri sayıyorum sona gelince sertleşiyr ama bitmiyor.
    zor da olsa çıt çıt dönüyor. ben de fazla sıkmaya korktum elimde kalacak çünkü belli :)
    aynada sıfırladım. :)

    Durbunun sag sol click ayarını tam ortaya alıp şimlemeyle sıfırlama yapmazsanız eğer, 25 metreye sıfırladığınız tüfek 50 metrede bu kez sağ alta vuracaktır. Benden söylemesi o açıdan diyorum ki özellikle sağ sol ayarını clickten yapmayınız şimleme yapınız. Şimleme nedir derseniz şu konuda mevcut.


    Optik Merkezleme'nin önemi


    Konuya çözüm sunan arkadaşlarım da beni yanlış anlamazlar be konuyu incelerlerse eğer bu konuya iyice haiz olurlar.
    Selamlar saygılar.


    şimlemeyi kaç metreden yapmayı önerirsiniz ?