cemkaan adlı kullanıcının mesajları

    Birkaç yıl önce sevdiğim ve amatör olarak yaptığım bu eğlenceli sporu istemeden bırakmak zorunda kalmıştım.


    Şimdi 3 boyutlu yazıcım ile üretimler yapıyorum.


    Forumda bu tarz bir ihtiyacı olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim.


    Baskı yapabildiğim renkler (PLA)

    Beyaz - Siyah - Turuncu - Kırmızı - Kahverengi - Gri - Yeşil - Mavi - Bronz - Sarı



    Baskı yapabildiğim maksimum boyut

    220 x 220 x 250mm



    Parçaları siparise gore hazirliyorum

    Ucret gonderildikten sonra basima baslıyorum.

    Alici odemeli olarak Yurtiçi Kargo - Aras Kargo ve PTT ile gonderiyorum.

    Siparislerinizi ozel mesaj ile verebilirsiniz.


    https://www.thingiverse.com gibi sitelerde tasarımı yapılmış parçalar bulunabiliyor.

    Basılması için internet ortamında bulunmayan özel .obj ya da .stl dosyanızı da bana ulaştırabilirsiniz.

    İstanbul Valiliği M16, AK-47 ve G3 gibi silahların kullanımını ve taşınmasını yasakladı


    İstanbul Valiliği, bazı silahların kullanımını ve taşınmasını yasakladı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "M16, AK-47 (Kalaşnikof) ve G3 gibi uzun namlulu harp silahlarına benzeyen av tüfeklerinin" kullanılması yasaklandı.



    İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "M16, AK-47 (Kalaşnikof) ve G3 gibi uzun namlulu harp silahlarına benzeyen av tüfeklerinin" kullanılması yasaklandı.



    İstanbul Valiliği, terör saldırıları dikkate alınarak bazı silahların kullanımını ve taşınmasını yasakladı.



    Yapılan açıklama şöyle:



    "M-16,
    AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğini haiz
    silahlara benzer av tüfeklerinin bulunduğu, bu silahları taşıyanlarla
    ilgili olarak avcı-terör örgütü mensubu ayırımı konusunda tereddütler
    yaşanabileceği, uzun namlulu ve tam otomatik harp silahına benzerliğinin
    yanlış anlamalara ve müessif olaylara sebebiyet verebileceği
    değerlendirilmiştir.



    İlimizde meydana gelen terör eylemleri de dikkate alınarak genel
    güvenlik ve kamu düzenini korumak, meydana gelebilecek müessif olayları
    önlemek amacıyla M16, AK-47 (Kalaşnikof) ve G3 gibi uzun namlulu harp
    silahlarına benzeyen av tüfeklerinin İstanbul İli Mülki sınırları
    içerisinde taşınması ve kullanılması 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunun
    11. Maddesinin (i) bendi hükmüne istinaden Olağanüstü Hal süresince
    yasaklanmasına karar verilmiştir."






    http://www.ulusalkanal.com.tr/…ni-yasakladi-h144201.html

    Milli silahların çizimlerini satarken yakalanmıştı, cezası belli oldu
    29.12.2016 11:57
    MP5 silahı ile üretimine henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve üretim planlarını satmak isterken yakalanan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 12 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı


    MP5 silahı ile üretimine henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın
    çizim ve üretim planlarını satmak isterken yakalanan Makina ve Kimya
    Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Ankara 4.
    Ağır Ceza Mahkemesi'nce 12 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.




    https://www.aydinlik.com.tr/tu…anmisti-cezasi-belli-oldu

    MP5 silahı ile üretimine henüz başlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın çizim ve üretim planlarını satmak isterken yakalanan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin 29 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Kendisine tuzak kurulduğunu öne süren Tanrıverdi, Mahkeme Başkanının, "Peki, parayı niye kabul ettin?" sorusuna, "Biz orada şeytana uyduk. Allah affetsin. Pişmanım" karşılığını verdi.


    Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Tanrıverdi ve avukatları ile şikayetçiler MKEK, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığının avukatları katıldı. Tanrıverdi, savunmasına, MPT-76'nın geliştirilmesiyle ilgili bazı açıklamalar yaparak başladıktan sonra, tüfeğe ilişkin projenin 5 Mayıs 2014'te tamamlandığını bildirdi. Mustafa Tanrıverdi, 2014'te 2 bin silahın Savunma Sanayii Müsteşarlığına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teslim edildiğini, bazı müttefik ülkelere 10'ar silah verildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
    "Proje, 2009'dan 5 Mayıs 2014'e kadar devam etti. Proje, bu tarihe kadar devlet sırrıydı. Bundan itibaren proje paket halinde Savunma Sanayii Müsteşarlığına teslim edildi. MPT-76'nın 20 bin adet üretilmesi için MKE'ye sipariş verildi. Kurum tarafından bunun tamamı üretilemeyeceğinden, özel sektöre de ihaleyle üretim ve sipariş imkanı getirildi. İhaleler açılmış, tüfeğin parçalarına ilişkin teknik resimler, ihale evraklarıyla birlikte 50-100 liraya ihaleye giren kişilerce alınmıştır. Kaldı ki proje bittikten sonra silah fuarlarda da sergilenmiştir. Silahın AR-GE aşamasında da görev yaptım, bütün patentleri ben aldım. Silaha ait bütün bilgilere ulaşabildim. ABD'ye sattığımız silahlardan maksimum yüzde 10, kendi silahlı kuvvetlerimize verdiklerimizden yüzde 20-30, Kenya'ya sattıklarımızdan ise yüzde 80 kar ediyorduk. Bu nedenle ABD firmalarına silah satışına karşı çıkıyordum. Bu yüzden ihbarcı da benim görevden alınmam için çalıştıklarını söylemiştir. Ben buna 'satayım, matayım' diye bir şey demedim. Ben daha üst yönetimlere taliptim. ABD'ye silah verilmesine de çok ucuz verildiği için karşı çıkıyordum. Adam bu yüzden bize kafayı takmış, bize tuzak kuruyor."
    Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın, "50-100 liraya tüfeğin teknik resimlerini alabileceğini söylüyorsun. Öyleyse niye adam sana 200 bin lirayla 300 bin dolar versin?" sorusu üzerine Tanrıverdi, "Bu tamamen bana kurulan bir tuzak. Adam zaten ilk ifadesinde belirtiyor. 'Mustafa Tanrıverdi'yi fabrika müdürlüğünden alacağız' diye" ifadesini kullandı.
    Giray'ın, "Tuzak kurulduğunu iddia ediyorsun ya, sen niye parayı kabul ettin?" sorusuna Tanrıverdi, "Biz orada şeytana uyduk. Allah affetsin. Pişmanım." karşılığını verdi.


    "ABD önünü kesmek istemiştir"
    Sanık avukatı Ali Meriç Türkmenoğlu da müvekkilinin, bu silahı başından sonuna kadar "icat eden" kişi olduğunu söyleyerek, "Bu silah çocuğu gibidir, satması mümkün değildir. İhbarcı Kutlay Kaya da ifadelerinde 'Bize zorluk çıkarıyordu' diyor. Müvekkilimin o dönemde genel müdür olması muhtemeldir. ABD, önünü kesmek istemiştir. Müvekkilim hatta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından dinlenmiştir. 'Tanrıverdi'yi nasıl yok ederiz' diye tuzak kurulmuştur, kendisi de tuzağa düşmüştür. Bir soru önergesine verilen yanıta göre silahın 159 parçasının 92'si zaten dışarıda yapılmaktadır. Gizliliği kalmamıştır. 'Burada FETÖ'nün parmağı var mı' sorusu aklıma geliyor. Müvekkilim 6 aydır tutukludur, mağdurdur. Tahliyesini istiyoruz." diye konuştu.


    Sanık avukatı Ali Türker ise dünyada geliştirilen birçok piyade tüfeği bulunduğunu belirterek, "MPT-76, devletin güvenliğiyle ilgili değil. 2014'ten bu yana tüfeğin gizliliği kalmamıştır. Popçuların, topçuların milyonlar aldığı yerde bir fabrika müdürüne 4 bin 600 lira veriliyorsa, insanların kandırılması son derece kolaydır. Sanık mühendis olarak uzun yıllar MKE'de çalışmıştır. Bu tüfeği kendisi geliştirmiştir. Genel müdürlüğe aday iki şahıstan birisi olması ve düşük karla satışa karşı çıkması nedeniyle saf dışı edilmek istenmiştir. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum." dedi.
    Sanık avukatları, "devlete ait gizli kalması gereken fenni keşif, buluş ve sınai yeniliklerden yararlanma" suçu kapsamında, tüfeğe ilişkin bilirkişi raporu alınmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, dosyadaki mevcut raporun yeterli olması ve "sanığın suçunu ikrar etmesi" karşısında yeni bilirkişi raporu alınması isteminin reddini ve Tanrıverdi'nin tutukluluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti, mazeret bildiren ihbarcı Kutlay Kaya'nın zorla getirilmesine, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, MKEK Genel Müdürlüğü ve Hazine Müsteşarlığının davaya müdahilliklerinin kabulüne karar verdi. Yeni bilirkişi raporu alınması talebini reddeden heyet, Tanrıverdi'nin tutukluluğunun devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.


    İddianame
    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ihbarcı Kutlay Kaya'nın, 1 Nisan 2016'da başsavcılığa başvurarak Tanrıverdi'nin, fabrikada üretilen MP5 ile MPT-76 model silahın çizimleri, üretim planları dahil tüm dokümanlarını satmak istediğini bildirmesi üzerine soruşturmaya başlandığı belirtiliyor. İhbar üzerine polisin buluşma yerinde takipte bulunduğu, ihbarcı ile Tanrıverdi'nin Söğütözü'nde lokantada buluştuğu anlatılan iddianamede, Tanrıverdi'nin bilgileri 200 bin lira ve 300 bin dolar karşılığında satmak isterken yakalandığı aktarılıyor. Kaya'nın ABD'deki Zenith Fire Arms isimli firmanın sahibi olduğunu, uluslararası silah ticareti yaptığını, hem Türk hem de ABD vatandaşı olduğunu ve MKEK'ye iş nedeniyle gidip gelmesi nedeniyle Tanrıverdi'yi tanıdığını beyan ettiği bildirilen iddianamede, Tanrıverdi'nin "rüşvet almak" ve "devlete ait gizli kalması gereken fenni keşif, buluş ve sınai yeniliklerden yararlanma" suçlarından 29 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.AA



    Kaynak: AA


    http://www.ulusalkanal.com.tr/…lah-affetsin-h122586.html

    Siirt'te de yasak geldi!


    Siirt Valiliği OHAL bürosu, kentte ruhsatlı dahi olsa her nevi silah ve mermilerin taşınması veya nakledilmesinin yasaklandığını bildirdi.
    [Resim Engellendi: http://www.ulusalkanal.com.tr/images/haberler/2016/08/siirt_te_de_yasak_geldi_h116245_07b74.jpg] Siirt Olağan Hal Bürosu, 21 Temmuz 2016 Perşembe günü 01.00’den itibaren 90 gün süreyle ilan edilen Olağanüstü Hal çerçevesinde halkın bilgilenmesi amacıyla bir duyuru yayımladı.


    Duyuruda, "İl sakinlerimiz ile ilimize girecek hariçten kişiler için kimlik belirleyici belge taşıma mecburiyeti getirilmiştir. Bu mecburiyete uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 219 TL ceza uygulanacaktır. Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınması veya nakli yasaklanmıştır. Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddelere veya yıkıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler, boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulması, hazırlanması, yapılması veya nakli yasaklanmıştır. İlimiz genelinde güvenliklerinin sağlanması gerekli görülen tesis ve teşekküllerin bulunduğu alanlara girişi veya çıkışı düzenlemek, kayıt altına alma işlemlerinden ilgili Kurum Müdürlüleri sorumlu olacaktır. Olağanüstü Hal Kanununun ceza hükümleri başlıklı 25. Maddesi 1. Fıkrasının (b) bendi gereğince; valiliğimiz tarafından bu kanun veya diğer kanunlarla verilen yetkilere dayanılarak alınan tedbirlere aykırı hareket edenler, emirleri dinlemeyenler veya istekleri yerine getirmeyenler veya kimliklerine dair kasten gerçeğe aykırı bilgi verenler veya bilgi vermekten çekinenler, fiilleri başka bir suç oluştursa bile ayrıca bir aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır" denildi.


    Kaynak: İHA

    Ordu'da uzun namlulu silaha yasak getirildi


    Ordu Valiliğince, terör örgütü mensuplarınca kullanılan piyade tüfeğine benzer uzun namlulu, yivsiz şarjörlü otomatik av tüfeklerinin taşınması veya nakillerinin yasaklandığı bildirildi.


    Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının talebi ve Ordu
    Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun onayıyla, terörle mücadelenin daha etkin
    şekilde yürütülmesi amacıyla terör örgütü mensuplarınca kullanılan
    piyade tüfeğine benzer uzun namlulu, yivsiz şarjörlü otomatik av
    tüfeklerinin taşınmasına ve nakillerine yasaklama getirildiği belirtildi.



    Yasağın, 2935
    sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun (OHAL) "Şiddet Hareketlerinde Alınacak
    Tedbirler" başlıklı 11. maddesinin (i) fıkrasındaki, "Ruhsatlı olsa da
    her nevi silah ve mermilerin taşınmasını veya naklini yasaklamak"
    hükmüne dayandırıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



    "İl
    Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde Olağanüstü Hal süresince
    terörle mücadelenin daha etkin şekilde yürütülmesi ve bölücü terör
    örgütü mensuplarının tespitinin doğru olarak yapılabilmesi amacıyla
    terör örgütü mensuplarınca kullanılan piyade tüfeğine benzer uzun
    namlulu, yivsiz şarjörlü otomatik av tüfeklerinin (12, 16, 20, 28 ve 36
    kalibre) ruhsatlı dahi olsa taşınması veya nakli yasaklanmıştır." (AA)

    Harici İçerik vimeo.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    obd 2 otomobil motorlarının ateşleme zamanlaması, devir, gelen oksijen miktarı vb gibi teknik verilerini hesaplayıp motoru yöneten elektronik sistemin adı özetle. Yani halk arasında motorun beyni :)


    LPG sisteminiz obd ile bağlantılı olarak kurulursa lpgden kaynaklanan nedenlerle motor performansının düşmesi önlenir. Farklı lpg markalarından gaz alındığında oluşacak güç ve devirlenme farklarını azaltır. Motor ışığının yanması sistemde bir hata olduğunun göstergesidir. LPG OBD ile uyumlu olduğunda ışığın yanmaması bu nedenledir. Sistemle tamamen uyumlu çalışır. LPG enjektörlerinin zamanla eskimesi ile oluşan performans kaybı bile obd tarafından yeni hesaplamalarla motorun çalışmasına etki etmeyecek hale gelir.


    Yeni nesil motorlara sahip araçlarda obd li lpg kiti şarttır. (2000 yılından sonraki araçların %99 unda obd mevcuttur)


    Şimdiden hayırlı olsun.

    DEĞERLİ YABAN DOSTLARI, YETKİLİLERDEN ALDIĞIMIZ BİLGİLERE GÖRE OLAĞANÜSTÜ HAL İLANI NEDENİYLE AV İLE HERHANGİ BİR YASAK SÖZKONUSU DEĞİLDİR. AV SEZONU, MAK KARARLARI İLE DUYURULAN TARİHLERDE AÇILACAKTIR. ŞU ANA KADAR GETİRİLMİŞ HERHANGİ BİR YASAK BULUNMAMAKTADIR. RESMİ AÇIKLAMALAR DIŞINDAKİ SÖYLENTİLERE İTİBAR EDİLMEMESİNİ SAYGIYLA DUYURURUZ.



    YABANTV

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Selamlar, Zoraki Hp 01 Light sahibi oldum, cok sevdim keratayı, çok fazla pellet harcatıyor adama.. Bir iki sorum olacak


    Bu tabancada 3 pompa yaptıktan sonra ne kadar bu şekilde bekletebilirim?


    Tetiği çok hassas nişan alırken bir bakıyorum atış yapıyor aniden.. Daha tüy gibi dokunmuşken.. Kitapçığı ayar için biraz korkutuyor insanı bozabilirsiniz diye sizin tavsiyeniz ne olur?

    Kurduktan sonra bekletmeden atın. Hem bekledikçe hava tahliye ediliyor. Hem de kurulu bir şekilde bekletmenin sisteme mutlaka bir zararı vardır diye düşünüyorum. Ne de olsa pinomatik sistem basınçlı hava ve yaylı parçalardan oluşuyor. Yaylılardaki gibi kurulu bırakmanın en azından yay ömrü için iyi olmayacağını forumdan öğrendik :)


    Beklemekten kastınız 3-5 dakika ise sorun olmaz sadece hava tahliye edildiği için gücü düşer.

    Olağanüstü Hal'den Av Nasıl Etkilenecek?
    Bakanlar Kurulu kararı ile 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi.
    Peki Olağanüstü Hal'den av etkilenecek mi?
    Olağanüstü Hal mevzuatı ava herhangi bir yasaklama getirmiyor.
    Yasal ve gerekli izin ve belgelere sahip olanlar avlanmaya MAK kararları çerçevesinde devam edebilecek.
    Nitekim, olağanüstü halin uzun yıllar ilan edildiği doğu ve güneydoğu bölgelerinde de av devam etti.
    Öte yandan Olağanüstü Hal mevzuatı valilere gerekli durumlarda ruhsatlı silahlarında taşınmasını yasaklama yetkisi veriyor.
    Valiler sıkıntı gördükleri illerde OHAL kapsamında kısıtlama getirme yetkisine sahip bulunuyor.
    Sonuç olarak genel bir kısıtlama yok. Av sezonu başlayınca av da yapılabilecek. Yalnızca sıkıntı yaşanabilecek illerde valiler gerekirse böyle bir tedbire başvurabilecekler.


    YABANTV
    https://www.facebook.com/yabantvcom/?fref=nf