bozkurt hsyn adlı kullanıcının mesajları

    sağol abi.aynen dediğin çıktı...aklımda birşeyler var ama kararsızım..acaba diyorum mod 85 in vortexini mi taktırsam...sonrada ne anlamı kaldı mod 125 aldığımın diyorum... Kkaya nın dediği gibi piston keçesi sorunu ise içim dahada rahatlayacak...ama vortex patlak çatlak çıkarsa hayal kırıklığına uğrayabilirim.

    Benim vorteks olmayan mod 125 te aynı sorun olmuştu. piston kecesi değişmiş normale donmuştu. Tipik sorun buyuk ölçüde guc kaybı ve birbiriyle alaksiz Vuruş Noktaları.

    iki hafta önce bende mod 125 sniper vortex aldım, üzerine sportmatch dampa ile dürbünü bağladım, dürbünsüz atışlar iyiydi, dürbünü bağlayıp sıfırladım; 25 metrede ilk bir iki atış merkezden vuruyorum dip dibe, sonra 5-6 cm yukarı gidiyor, sonra yine merkezden vuruyordu, fakat sağ ve sola gitmiyordu sadece yukarı aşağı, namluya baktım moderatörün ucundan kontrol ettim, silah kurulu haldeyken yukarı aşağı cok az oynama yapıyordu, servisi aradım gönderin bakalım, boşluk olabilir dediler bugün gönderdim bende servise.. sende namluyu bi kontrol etsene boşluk varmı?


    baktım dostum sallanma yok...vortex hava kaçırıyor..görebildiğim contalara baktım hiç deformasyon yok.


    gönderirken geri alırken kargo ücreti alıyorlarmıydı...kimisi alıyorlar kimisi almıyorlar demiş...

    sorunun dürbünden olduğunu düşünerek bir kaç gün dürbün ile uğraştım ve mükemmel şekilde bağladım...fakat sorun kesin olarak vortex pistonda ts22 ve pro hunter mermiler tahtayı delemedi...mesafe 30 metre.daha önceki atışlarda tahtanın arkasından parça koparırdı...şimdi saplanıp kalmış... :( şimdi birde tüfeğimin gelmesini bekleyeceğim...off off..canım sıkıldı....sıfır tüfekte olmaması gereken bir sorun...bu arada ilk atış herzamanki gibi tam 12 den...sonrası nereye denk gelirse oraya gitmiş....

    arkadaşlar dürbünler arası marka ve modele göre tarret yönleri değişir mi?
    ben optimayı ayarlarken bu videodaki gibi ayarlıyorum...fakat ayna tekniğinde tam tersi oluyor aynadan dolayı...

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.



    birde internette bu video var...bunu görünce marka modele göre değişiyor mu sorusu geldi aklıma...bu taret yönlerinin bir standardı yok mu?


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    daha önce paylaşmış olduğum bir konu vardı, Ev Yapımı Harbi buradan bak harbi yapmıştım, harbi ile namlu temizliğini yapıyorum, daha sonra oringe beyaz silikonlu gres yağ sürüyorum ve namluyu kırdığımızda orada oringin altında bir demir parçası var oraya ve demirparçasının altına gres yağdan sürüyorum, 2 hafta da birde silah yağı ile ince bir toz alma yapıyorum tertemiz duruyor. müsait olunca fotoğraf çeker koyarım.

    şimdi hatırladım bu konuyu....hemen yapıyorum bir harbi.teşekkürler

    aynı tüfeği kullanıyorum...benimde ilk tüfeğim...alışmaya çalışıyorum...ts 22 mermilerde isabetsizlik gözlemledim.bendekileri bu gün inceledim biraz.başları ezilmiş gibi hafiften.ben isabetsizliği buna bağladım.


    ufak tefek sorunları haricinde seviyorum ben tüfeğimi.ağır olması benim için sorun değil fakat isabeti zaman zaman canımı sıkıyor...o da gücünden kaynaklı ve doğru pelleti bulamayışımdan...daha kullanmadım ama jsb 18 grain ve torpedo 20 grain pelletlerini çok övüyorlar bilgin olsun...


    dürbünü dampasız bağlamamanı öneririm...en azından tek parça ayak ile...ama asle çift ayak ile bağlama...


    keyifli atışlar...

    hayırlı olsun tüfeğiniz...


    Hayırlı uğurlu olsun ben hatsanı sevdiğim ve çok modelini kullandığım için gayet güzel bir tüfek sahibi olmuşsunuz. Bence isabette ve kullanımda sıkıntı yaratmayacak size AA yı pek aratmayacak bir silah. Teog malesef bir eğitimci olarak karşı çıktığım çocuklarımızın tüm ruhsal dünyalarını daha bu yaşta allak bullak eden bir sistem zaten hersene bir yeri ile oynayıp daha beter ediyorlar. Çocuğunuza ve size geçmiş olsun. Umarım iyi bir derece alır.


    teogla ilgili görüşlerine katılmayan eğitimci yoktur herhalde abi...ama malesef bu tip sistemleri bizlere hiç sorma gereği hissetmeden eğitimle alakası olmayan bürokrat zihniyetler getiriyor...


    velilerin ve eğitimcilerin tepkilerini en iyi şekilde göstermeleri gerekiyor...en büyük itici güç veliler...

    Hüseyin bey, mod 125'in yanında gelen optima 3x9x44 dürbün 100 metre mesafelerde bana yetmemeye başladı, satıp üzerine para koyup başka bir dürbün almayı düşünüyorum, eğer isterseniz size satabilirim, ihtiyacınız var ise işinizi görecek ise uygun birşeyler yapabilirim sizin için, ihtiyacınız olursa bana özelden yazarsınız.

    teşekkür ederim.alırsam hawke alacağım.