manurhin adlı kullanıcının mesajları

    Çok önemli bir konuya değindiniz özellikle sulak alanlarda yapılan avlarda kullanılan fişeklerdeki kurşun saçmalar suya karışıp burada yaşayan canlılar ve bizler için ciddi bir tehlike oluşturmakta hatta bu fişeklerde bu ağır metaller yerine çelik bilye kullanımı gündeme gelmişti bazı ülkelerde zorunlu oldu diye hatırlıyorum .

    mno , keşke forumu daha dikkatli takip etseydiniz, Bazı konuların silindiğini bu yüzden puanlamada fark olacağı bilinmeyen veya tahmin edilemeyecek bir şey değil ,bazı üyelerimizin puan beğeni göz önüne alınarak rütbe verilebileceği teklifine karşı yaşadığım bu realiteyle adil bir gelişme olmayacağına vurgu yapmaktı , böyle bir durumda eski puanım3500 mü baz alınacak yoksa yeni puan 1900 mü benim gayem buna dikkat çekmekti , keşke bunu anlayabilseydiniz, mamafih yaşınız daha çok genç umarım daha faydalı yaşayacağınız uzun bir ömrünüz olur.

    Sevgiyle kalın.

    Merak ettiğimden soruyorum ; Site yenilenmeden önce Üçbin in üzerinde puan Dört yüzden fazla mesaj Altıyüz den fazla beğenim vardı hemen hemen yarı yarıya düşmüş onu merak ettim çok da önemli değil cevap vermeseniz de olur.

    manurhin üstat bize forumda yardımcı olduğu gibi yay, conta ve birde sürpriz yapıp mengene yapmama çok yardımcı olacak yaklaşık 40 cm boyunda birde saplama göndermiş. kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. bu tüfeği en azından söküp takmak benim için bir zorunluluk oldu. bundan sonra zevkine haftada bir tüfeği söküp takacağım taki canını çıkarana kadar.

    Virüs hücrelere hızla nüfuz ediyor ,Behcet bey geçmiş olsun :)

    Resimdeki uzun vidalar sanayi sitesindeki hırdavatcılarda Tij veya saplama diye satılır boyu 1 m dir çapı metrik 10 veya 12 uygundur kriko kullanmayı tavsiye etmem parça fırlatma riski çok oluyor, Ben namluyu gövdeden ayırıp silindiri tornanın aynasına bağlıyorum piston ve yayı yerine oturtup yayı sıkıştırma işinide tornanın kalem bağlanan spot arabasını aynaya doğru yürüterek sıfır riskle tamamlıyorum bilginize.

    • Elimde dış çapı 25 mm göbeği konik olan 2 adet piston keçesi atıl halde duruyor işine yarayacak arkadaşa bedelsiz gönderebilirim, Kral keçeleridir Gamo modeliyle keçe dış çapı aynıdır göbeğin aynı olup olmadığından emin değilim şayet iç çap farklı bile olsa tornada piston kafası mevcut keçeye göre yaptırılabilir bir keçe den dolayı silâhınızdan olmazsınız.

    Bir dönem bb deneyimim oldu artık ihtiyaç duymuyorum, pelet kullanıp becere bildiğim kadar hassas atış yapmayı tercih ediyorum , Link için Teşekkür ederim. :)

    Bb saçmaların doğrusu bakır kaplı olması gerekir maalesef bizde kaplama yok önceleri Crosmanın bakır kaplı bb leri piyasada görünüyordu şimdilerde rrastlamıyorum herhalde pahalı geliyor bu yüzden getirilmiyor olabilir,


    Crosmanda hem bb hem pelet atan modeller deki namlular set oranı yiv oranına göre daha fazlaydı namlu içine baktığınızda yiv çizgi halinde görünürdü doğru bb kullanıldığında namlunun hasar görmesi minimuma iniyordu.

    Vatandaş olarak daha anlayışlı ve daha kibar hizmet beklentisinde hem fikiriz,
    İyiki kendinize hakim olup sert bir karşılık vermemişsiniz aksi halde psikolojik sorunlu diye sıkıntı çıkardı , 1975 yılında ehliyetimi alırken benzer durumla karşılaşmıştım daha sonra bunun kasıtlı yapıldığını stres altında hata yapmaya meyillimidir düşüncesiyle.

    Uzak mesafeye istikrarlı atış yapmak için namlu çıkış hızının yüksek olması yetmez, Namlunun iç yapısıda önemli yani ;Peletin namluya uyumu yiv ve setin nekadar düzgün çapaksız oluşu ve twist oranı gibi faktörlerde önemlidir, Hani bir söz varya kontrolsüz güç ,güç değildir.


    Ancak; pelet uzağa gitsin ama nişan aldığım yeri vurmasada olur denirse, namlu kalitesi söz konusu olmaz çıkış hızı yüksek olması yeter,


    Namlu çıkış hızına bakılırken pelet ağırlığınıda göz önüne almak gerekir.


    Atıcı faktörüne hiç girmiyorum , (Yaylı ile uzak mesafeye atacaksanız en önemli faktör atıcıdır, bana göre)