mrmataraci tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hatsana değil ama Hatsanın satış polikitasına kesinlikle antipatiğim...Ayrıca sitede gözlemediğimde deneme yapmadan, sadece şekline bakarak sürekli Hatsanı öven arkadaşların varlığı ve herhangi bir yorum yapıncada direk olarak karşı çıkmaları da ilginç gelmeye başladı. Ben hedef kağıdına, yaptığı grupmana, istikrarına, isabetliliğine bakarak bir tüfeğin iyi yada kötü olduğu kanısına varırım. Benim için tüfeğin fotoları ne yazik ki bir şey ifade etmiyor.

Airgunsnipers nasıl Air Arms ile ön planda ise bana göre Airguntürk de FX ler başta olmak üzere BAM, Evanix gibi markalar ile ön plandadır. Sözün özü bana göre Airguntürk sitesi Hatsan kullanıclarının sitesi olabilir ama bir Hatsan sitesi olmamalı.

Bir zamanlar da Hatsanla domuz avı vardı. Bence net olmalı herkes. Tüfeğin durumu fiyatı belli, isteyen alabilir ama uydurma, gerçek dışı, kulaktan dolma bilgiler ile satış politakası yerine "bu fiyata bu tüfek" fikri ile kullanıcılarına ulaşmaları daha uygun olur.

+1 ;d;;d;

Dampa ayak alt ve üst kısımlar arasındaki şok emiciler vasıtasıyla, atış sırasındaki tepmeleri dürbüne yansıtmaz. Böylelikle hem dürbünün hem de ayarın korunmuş olur. Diğerindeyse darbeler olduğu gibi dürbününe yansır. Güçlü bir tüfekle belli bir süre sonunda dürbünün zarar görmesi kaçınılmazdır. Hafif bir dürbün kullanırsan bu zararı asgariye indirebilirsin. Hatta Gamo dürbünlerini kullan onlar havalı tüfekler için üretildiğinden çift yönlü darbeye karşı daha mukavim.

Yağ ve yağlama konusunda forumda detaylı bilgi ve resimli anlatımlar var biraz araştırırsan görürsün. Patriotun gücünü artırmak "kredi kartıyla nakit çekmek" ile eşdeğer. ;şrofls;. Daha fazla güç tüfeğin tez zamanda malulen emekli olması demektir. Vidaların gevşememesi için loktite kullanabilirsin. Bununla ilgili detaylar da forumda mevcut.

hımm ya dediğim gibi tam olarak incelemediğim için bilmiyorum ama aralarda yanı rınglerın altlarında vida delikleri görmüştüm.diyelimki peki o aradakı soku abzorve edıcı şeylerden yok ozaman nolcak ;şrofls;.;#^+.

O zaman onun adı tek parça ayak olacak ½bay£bay`;

Bu forum sadece bilgilerin paylaşıldığı bir yer olmaktan çıkmış, aynı zamanda Türkiye'de havalı silah sanayiine yön verir hale gelmiştir. Siz zannediyor musunuz ki eğer Mustafa Bey Katresu/Yatagun yapılanmasına gitmeyip, FX, BAM vb. markaları iç piyasaya sokmaya kalkmasaydı, Hatsan veya diğer yerli üreticiler yeni modellerini ucuz fiyatlarla iç piyasaya süreceklerdi veya PCP imalatına soyunacaklardı? Bence hayır. Ne zaman ki iç piyasanın ellerinden kaymakta olduğunu hissettiler, yerli kullanıcılara dönük faaliyete başladılar. Mustafa bey havalı silah hobisinin gurusu olmayı haketmiştir ve kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

+1
    Birde ilave olarak o dürbünün ağırlığını merak etmiyosunuz sanırım havalı silahlar zaten standartta 3 kg sanırımda dürbün en az 1 kg oldumu sana 4 kg. bu rakamlarda üstelik mütevazi rakamlar. fantazi kardeşim bunlar, fantazi..
    Not: tabiiki zevkler ve renkler de bu arada tartışılmaz ama yorumlanabilir.

Elinizdeki x12 dürbün AA'nıza yetersiz kaldığında siz de bir fantazi sahibi olmak isteyeceksiniz ;rofl.;

1- İyi bir dürbününüz varsa ve onu korumak istiyorsanız dampa ayak kullanın.

2- Dampa ayağın yerini alacak alternatif uygulamalarla vaktinizi ve paranızı harcamayın. Yaratıcılığınızı ve kaynaklarınızı başka alanlarda kullanın.

3- Ucuz dürbün kullanıyorsanız " 50 YTL'lik dürbünü korumak için 150 YTL harcamam" sözüne katılıyorum

4- Dampa kullanmazsanız, tüfeğinizin gücüne bağlı olarak dürbününüz üç vakte kadar dağılır

5- Dampa kullanmazsanız dürbün ayarınız sıkça bozulacağından

a) Dürbün ayarı ve sıfırlama konusunda uzman olursunuz
    b) Bir müddet sonra bu hobiden soğuyabilirsiniz ( aile bütçenize katkısı olur)

Selamlar