mrmataraci tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ben her sene 2 defa şiddetli grip geçiren biriyim. Ama son 3 yıldır sonbahar geldimi gidip aşı oluyorum (en geç Ekim ayının 15'ine kadar) ve 3 yıldır da rahatım, grip olduysam da o kadar rahat atlattım ki hissedemedim. Grip aşısını ihmal etmeyin derim.

Yalnız şuna dikkat etmek lazım, çoğu kez grip ile diğer üst solunum yolu hasatlıkları birbirine karıştırılır. Bu yüzden aşının işe yaramadığı şeklinde şikayetlenmelerle karşılaşabilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

Grip aşısı aslında ticari bir kandırmacadır. Mesela doktorlar arasından grip aşısı olan pek çıkmaz. Bildiğiniz gibi grip bir virüstür ve her yeni nesli form değiştirir bu nedenle vücudumuzun bağışıklık sistemi kılık değiştirmiş bu düşmanı tanıyamaz ve o da vücuda girip hasarını verir. Savunma sistemi ne olduğunu anladığında artık iş işten geçmiştir. Grip aşısında yapılan, önceki 2-3 yılda yaygın olarak bulunan grip virüs çeşitlerini ( suş tabir ediliyor) alıp harmanlayıp bunların zayıflatılmış hallerini vücuda vermek. Bu şekilde vücudun bağışıklık sistemi bunları tanıyor ve ileride karşılaştıklarında daha kişiyi hasta edemeden virüsü yok ediyor. Tabii ki burada şu gözden kaçıyor. Eğer siz önceki yıllarda grip olmuşsanız vücudunuz zaten o grip virüsünü tanıyordur ve aşılı sayılırsınız. Ayrıca para verip ilaç kartellerini zengin etmenize gerek yoktur.
    Bir nokta daha. Grip virüsleri bölgelere göre de farklılık gösterebilirler. ABD için üretilmiş bir aşı başka bir ülkede aynı derecede etki yapmayabilir.

Murat geçmiş olsun bir an önce iyileş haftaya buluşalım,

Şems sana da geçmiş olsun..Cana gelmedikçe önemli değil ( bu arada tutanağı kendiniz mi tuttunuz? Problem oldu mu?)

Bugün AÖF sınavları vardı gelemedim ama bir ara "bırak sınavı git atış yap" diye şeytan dürtmedi değil.

Serdarım :) haftayada da pasta börek bekleriz bilmiş olasın...

Yeni bir model ve tasarım geliştirebilmenin yolu araştırma-geliştirme faaliyetlerinden geçer ve bu da çok büyük kaynaklar gerektirir. Düşünün ki araştırma ekibiniz ortaya ticari değeri olan bir ürün koyamadan 20-30 sene çalışıp kaynaklarınızı kullanabilir ama bir bakarsınız 31. senede ortaya öyle birşey çıkarır ki hem geçmiş 30 seneyi hem de gelecek 30 seneyi kurtarabilir.
    Türkiye'de yeterli sermaye birikimi olmadığından hiçbir şirket AR-GE faaliyetleri için yeterli kaynakları ayırmamakta ve gerekli sabrı göstermemektedir. Bu da araştırmacıların yurt dışına kaçmasını yani beyin göçünü getirir. Gazetelerde okuduğumuz "NASA'da Türk mühendisin büyük buluşu" vb. haberlerin sebebi budur. Mesele yeterli eleman olmaması değil şirketlerin politikalarıdır.
    Hemen her devirde hortumlanan paranın %10'u AR_GE'ye yönlendirilebilse ne buluşlar yapmış olurduk kimbilir... Ama biz bu gidişle gazete haberleri okuyup " vay anasını" demeğe devam ederiz.

antene yazık ;rofl.;

Atışlarımız sırasında başkalarına zarar vermemeye dikkat edelim lütfen. Bu tip davranışlar sonucu çıkacak şikayetler havalı silahların yasaklanmasına kadar gidebilir. İşin bir de manevi, kul hakkı boyutu var ki ona hiç girmiyorum.
    Bizler çevreye zarara veren değil koruyan olmalı ve bu sporun aslında ne kadar elit olduğunu göstermeliyiz. Mesela Ankara Team her buluşmadan sonra mıntıka temizliği yapar ve kırdığını, pisliğini vs. ortada bırakmaz. Bu sayede atış yaptığımız mahalde hep hoş karşılanıyoruz.
    Biraz dikkat lütfen.

aralarında 0 ml. mesafeyle tutturdum

Arkadaşlar,

Kısaltması "ml" olan ölçü birimi mililitre olup bir hacim ölçüsüdür.

Uzunluk için kullanılan birim milimetre olup kısaltması "mm"dir.

Karışıklıklara yol açmamak için yazdıklarımıza biraz dikkat edelim lütfen.

Selam ve Saygılarımla