Havayı boşaltmak için kolay bir icat var tabikide,ilk once yayı tutan düz anahtar başlı vidayı söküp tornada tam ortadan deldirip diş açtıktan sonra oraya 3 alyan setkstur vidayı yüksek mukavemet loctite ile sabitliyoruz kuruduktan sonra çekiç yayını çıkarıp oraya uygun boyda civata ve somun alıyoruz ve somunla civatanın başı çekiçin tam içine sığması için yanımızda bulunduruyoruz bu esnada, tabi yay tutucu parçanın belli uzunluğu sayesinde yayı çıkarıp bu civatayı saldığımız ve uzerine bu parçayı sıktığımızda tupu sokmeden benjamin tufeklerdeki gibi havayı rahatca boşaltabiliyoruz,hatta beceremeyen varsa söylesin yardımcı olurum.Bizzat uyguladım ve kullanımdadır.
Borbayre tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Namlu içini pis görünmedikçe yağlamanıza gerek yok(parlıyorsa sorun yoktur zaten),misal büzüldüğünde ayakkabı bağcığına benzer kalınlıkta yada biraz daha kalın ince uzun atlet bezi dediğimiz temiz bir bez kesin ve her iki ucunun biraz aşağısına namluya yetecek uzunluklarda ince misina bağlayın bir ucunu namludan sürün ve iki yönlü olarak içeride temizlik için gereken hareketleri yapın yeterli olur bunun için sıvı kullanmanıza gerek yok zaten jsb vs kaliteli pelletler pislik yapmaz.
-
Muhtemelen galvaniz,kompozit yahut paslanmis bir sac olabilir bununla birlikte sac tabirinin arkasindaki bahsi gecen materyal nedir aciklanirsa aydinlanmis oluruz(paslanmis varil,paslanmis sac tepsi vs. vb.) gercek manada 4mm saci delmek cok zordur helede kursun pelletle,yorgun bir sac ise delinebilir.
-
Aslinda sitelerde 2016 eylul sonu teslim edilecegi yaziyor fakat urun ozelliklerinin alt kisiminda oldugu icin dikkatinizi cekmemis olabilir.
-
Tufeklerin on satisi yapiliyordu bugune kadar, turkiyeye henuz girmis degillerdi,on satisi yapilan urunler suanda gumrukte bekleyen impact tufekler,yani sizin satiliyor dediginiz tufekler daha yeni sahiplerine kavusacak.
-
Kral puncher maxi'nin kendi orjinal namlusundan geçirilmiş pellet ,şok yok.
-
Buna h&n trophy field target 14.66 grain sacmanin atis yapilmadan sadece harbi ile namludan surulurek cikartilmasidir ve kendi denememdir,muhtemelen atis yapilarak namluyu terk ettiginde daha belirgin izler cikatmasi elzem bir durum cunku siddetli ve anlik surtunme olacak.
-
H&n trophy target 5,5 mm 14,66 grain kullanın memnun olursunuz yiv set izi bakımından, yani bahsettiğim bu pellet 5,53mm'dir ve tarafımdan bizzat denenmiştir,çok derin izler beklemeyin fakat yeterli ve abartılı olmayacak şekilde isabet alıcı yönünden her bir noktasına yiv set temas ediyor(pelletin kalitesiyle ve çapıyla alakalı bir durum) yeteri kadar sürtünme sağlıyor ve grupmanda da olumlu sonuçlar almanız mümkün ben grupman çalışması yapmadım yapan olursa yayınlarsa güzel olur.
-
Sahsen normalde 600 le sonlandiriyodum fakat mermer gibi oluyor cok puruzsuz olunca yag esansli oldugu icin sanki elden kayacakmis gibi ve ter bile yapiyor gibime geldi yanlis hatirlamiyorsam, 400le yaptigimda sanki kundak nefes al di,tutus hissiyatim degisti.
-
Maliyet açısından boya cilalama vs gibi açılardan bakacak olunursa schaftol hem doğal yağ hemde nacizane boya niteliğinde kolay bulunabilir bir ürün,çizik vs olduğunda hafif zımpara üstüne schaftol uygulaması yine kullanıma devam etmeye izin veren bir uygulama,kısacası mini şişenin çeyreğinden çok daha azı işinizi fazla fazla görür fiyatı ucuz uygulaması çok kolay,mesela ilk etap her akşam aşırıya kaçmadan 2 seans schaftol yağı yedirin eşit miktar her yerine,bu esnada yağı emmeye başlayıp derinlere götürecek 5-6 gün bu şekilde uygulayın canınız sıkıldıkça,sonrasında 1 hafta boyu kadar sadece tamponlu bezle her akşam yada 2 akşamda bir kurulamak için ovalayın zaten içine sızmış olan yağı artık geri almaya başlamış olacaksınız bununla beraber kundak kullanılabilir kıvama gelicek bu arada silerken korkmayın boya kundağa işlemiştir çoktan,zaten bir miktarı geri gelir.
-
400 sıkıntı çıkarmaz ben kullandım ,hatta schaftol yağı sipariş edebilirsiniz koyu kırmızı kahve gibi seçeneği mevcut ondan sipariş ederseniz iyi sonuçlar alabilirsiniz, ilk zamanlar biraz kokar ama serin bir yerde bir kaç hafta iyi havalandırılıp her 2 akşamda temiz bir atlet bezinin içine pamuk topağı tampon yapıp ovarsanız fazla yağını almış olmakla kundağınızı olgunlaştırma rutüşlarını tamamlamış olursunuz ve damar varsa ağacınızda çok çok güzel gösterebilir.
-
Bu arada benim kötü grupmanları fotoğraflamamışız gözden kaçmış, zaten geçen bt'nin videolar da böyle kaynadı bazılarını silmiştim daha iyilerini çekeriz diye onlarda kaynadı

-
Hakını yeme derken 17 fps miş canım
930 bile iyi bi rakam ciddi 947 ile başlayıp 12 atış çok stabil regulatorlu gibiydi. -
Evet bugün de güzel bir buluşma tertipledik yani sabah 8:30 horozlar bize
hayırdır abi ya ne iş
derken aldırmadık açıkcası
lakin yaz bitiyor içimizde atış hevesi bi başka,hava durumuna 3 gündür bakıyorum sinan kardeşimde öyle ben bazı tahminlerde günün %10'u yağışlıyken bazı tahminlerde çok bulutlu ama yağış yok görüyordum fakat herşey göze alınmıştı,gelelim atış yerimize ulaştık kurulucaz derken kara bulutlar birden çöktü önce hafif saganak sonra siddetli saganak derken arabanın içine sığınmaktansa geçer deyip hadi doğayla barışalım dedik
ve arazide yemiş ağacının altında yağmurun geçmesini beklesekte artık bulutlar gitmeyince dallarda yağmura dayanamayıp bizi ıslatmaya başlayınca mecburen araca binerek siper aldık ama 10-15 dk sonra hesap etmediğimiz bir yönden bulutlar açılmaya başladı düşündüğümüz yönün tersine
birde baktık ki yaz gelmiş hoş gelmiş,bu arada benim puncher'e plastik dipçiğini takınca grupmanda biraz açılmalar oldu, açıkcası tesviyeli rh kundak iyiymiş bu konuda farkı anladım atıştan sonra,sinan üstadımın domuz kaçıran Bt'si 27 grain ince mehmet saçmayı lw namluyla 930 fps ile göndermenin hazzını vurduğunu tenekeden aldığımız süper ötesi seslerle bizi memnun edince bayağı desarj olduk önce o sonra ben,niye domuz kaçıran? Domuzlar yine geldi bu sefer biraz daha yakınlara belliki tam geçiş yerindeydik çözdüm sanki biraz araştırma yapınca bir kaç geçiş yolu gördüm tabi ağzımızın tadı bozulması diye bt'yi kurup boş olarak arada bir boş ormana yankı yaptırarak korkutmak amaçlı patlatınca herşey tatlıya bağlanmaya başladı, gerçekten olumlu sonuç aldık ürkütme noktasında bu tüfekten
video çekmedik ama benim bozuk grupmanı ve bizim yakışıklıları yine fotoladık. -
Video yuklenmis
Eline saglik. -
Abi ya ahahahaha "30 grain solid kisneyince"
Cidden bir ara nolur nolmaz diyip urksunler diye Bt'yi kurup 3-4 kez havaya bos patlattim iyi ses vardı ,sonrasında domuzların çıtı cıkmadı,urkup kaçtılar tabi ses tepkisinden,solid gerçekten kisniyor videolarda büyük ihtimal o sesleri duyacaksiniz bir yuklensinde 
-
Bu arada 1tl buyuklugunde bir ari musallat oldu bize once sinan hocama sonra
bana,fakat sinan hocam calisirkene ben arka planda bi şlakk yaptim ona şimdi aklima geldi haberi
yok,ama tuylerim diken oldu igneyi batirsa 112 gelene kadar 1 cay daha icerdim
herhalde,he bide domuzlar gurulayip duruyodular baya iyiydi bi ara yakinlara geldilerdi ama Azili Bt biraz kukruyodu urktuler patlama sesinden 30 grain solid 900fps kisneyince. -
30 mt'de toplu ignenin topuna bir 5,5 pellet koyduk 3-9×40 durbunde yakinlastirma yapmadan 6./7.atista vurmustum daha dogrusu havanin acik kursunun kamufle olmasindan dolayi biraz secmekte zorlanmistim,sinan hocamdan videolari bekliyoruz
artik. -
Buda benim puncherin 30 mt'den jsb exact 14,35 grain ile 12fpe gucuyle grupmanlari ,aslinda biraz kaynak sikintisi vardi ki malum tufegimin cok uzun sureden sonra ilk sahaya cikisi ozellikle ,fakat biz yinede elimizden geldigi kadarini yapmaya devam ettik kaynak konusundaki aticiligimizi daha gelistirmek icin atis yastigi gibi suspansiyonel arayislara dusmedik degil
her iki tufegimizde bipodlu olarak atis yapti ama daha iyileride yapabilir biraz antremandan sonra
Devami geliyor duzenleme asamasindalar ilk firsatta yuklenecekler. -
Sahanin bugün ki iki yildizindan farkli acılardan goruntuler.