seveceksen adlı kullanıcının mesajları

    Bende 125 sniper Vortex var. Üzerinde de Optima'nın 3-9/44E dürbün var. 40 atıştan hemen sonra dürbünü taktım ve kullandım.150-200 atış sonra Yatagun marka dampa ile kullandım. Şu an 500 atış felan atmışımdır. Sorum şu :


    - Dürbünde herhangi bir sorun yok fakat rodaj dönemini tamamlamadığı için dürbünü çıkartmalı mıyım, yoksa devam etsem bir sorun olmaz mı ?Bu hobide yeni olduğum için RODAJ dönemi hakkında bir bilgim yoktu, satın aldığım av bayiside herhangi bir şey söylemedi. Tüfeğin kullanma kılavuzunda da bir şey yazmıyor ? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

    Merhaba, hayırlı akşamlar. Bir şey sorabilir miyim? Hatsan Mod 125 Sniper Vortex bakımı ve yağlanması hakkında yardımcı olabilir misiniz ?
    - Harbi setindeki kurulama aparatı yiv ve setlere zarar verir mi ?
    - Tüfek mekaniğinin yağlanması nasıl olur? İlk aldığımda yeşil gres yağ ile yağlıydı.
    - Yağlama; namlu kırıldığında pellet çıkış yönünde mi olur ? Ters İstikamete( Horoz yönünde) yağlama olur mu ?


    Vakti olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim..
    Selametle..

    Bende yeni bir 125 sniper vortex aldım. Dürbünü dampa ayaksız sıfırlamak için iki kutu saçma ( pellet) harcadım. Nafile.. Yatagun mount dampa ayak aldım. 115 lira, satan bayi Türkiye deki havalı silah kullanıcılarının %90 ı -ekonomik olduğundan-bu markayı kullanır dedi. Sportm.. dm60 ingiltereden ithal gelişi göz önünde bulundurulursa; Yatagun mount ile aynı fiyata geliyor gibi nacizane yorumum..
    Dürbünü mü? Sıfırladım tabi :))
    Selametle..