DESOVALI adlı kullanıcının mesajları

    Bu arada KRAL 3. nesil magazine (şarjör) geçmiş, hiç yoksa 150 defa kurdum tık yok, LW namlu için yine geldi gelecek deniliyor, hiç problem değil, hatsanı LW olmadan yıllarca kullandık, bu da gider... ayrıca hemen girişte HUĞLU kooperatifinde KRAL puncher'ın birebir aynısı var her şeyi ile, soru sorduğumda pcp'den zerre anlamayan yetkili tüm iyi niyeti ile anlatmaya çalıştı, arge çalışması imiş sadece 1 adet üretilmiş diye geçici bilgiler verdi, Kral'a durumu sordum Türkiye için puncher'a patent aldıklarını Huğlu'nun o tüfeği üretemeyeceklerini söylediler...

    Merhaba,


    Teoman Bey iş arkadaşımdır, kendisi ile beraber fuara gittik, KRAL kesinlikle kesinlikle kaliteyi yakalamış, fuar için midir bilmem ceviz kundakların işleme kalitesi, plastik olanların hammadde kalitesi kesinlikle çok çok iyi, otomatik pcp olayı zaten götürmüş durumda, fiyat zaten kıyas götürmez.


    Artık isimlerini takip edemiyorum sanırım gladius :) yahu arkadaş o silahın kurma kolunu öne alacağım diye yaptığın mekanizmaya yazık..! plastik o kadar kalitesiz duruyorki anlatamam, kimse hatsan'ı eleştiriyorum diye kusura bakmasın, olmamış hatsan bu defa olmamış... bir kaç kral modeli şöyle; yine söylüyorum imkanı olan gidip fuarda görsün farkı yaşasın... airgunturk.com/attachment/29071/airgunturk.com/attachment/29073/airgunturk.com/attachment/29072/

    KRALARMS 'a eski (en az 10 yıl) yaylı tüfeğini kullandığım günde oluşan ön yargımı yıktıkları için HELAL olsun diyorum, eleştirinin de bir boyutu olmalı, bir tarafta bilmem kaç yıldır havalı silah üreten Hatsan var ki severim ve tüm envanterim neredeyse hatsan, diğer yanda pcp işine gireli herhalde 1 yıl olmuş bir firma ve çıkardığı bir sürü ''gerçek'' model ile çok hızlı yol alıyor, mevcut modeli süsleyerek değil, bir seriden 20 farklı versiyon çıkararak değil gerçekten radikal, farklı sınıflarda tüfek üreterek ortaya çıkıyor, otomatik olayı bence Kral çok hızlı yol aldığını gösteriyor, bırakın 'özgün' tasarım sonra gelsin, işlevsellik ve kalite olduktan sonra tasarım gelir. KRALARMS 'ı tebrik ediyorum

    fotolarda pardus diye bir firma gördüm, merak edip araştırdım, kral puncherin birebir kopyasını görünce, menşeini merak ettim, istanbul imes çıkınca şaşırdım, acaba kralın yan kolu mu, yoksa yurtdışında pazarlamak için yeni bir isim mi seçtiler

    Benimde çok dikkatimi çekti , imeste imiş, yarın öğreneceğiz.

    Türkiye şartlarında bile 500-750.TL'e mal edilebilecek se böyle bir kompresör... herkesin para bağlayabilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum ...çalışmalarınızda başarılar dilerim..

    Teşekkür ederim, bu yazdığım rakamlar yazımda da belirttiğim gibi seri imalat olduğu taktirde geçerli olur, 5-10 adet değil, minimum 150-200 takım, şöyle düşünelim çinli dostlarımız 285.USD'ye kar ile beraber satıyorlar, bence bu fiyatı anlamak için yeterli, ama bu boyutta bir kompresör en fazla 1lt tüpü sağlıklı bir biçimde doldurabilir.

    Hatsan, Kral yada yerli bir imalatçı şöyle uygun fiyatlı kompakt 300 bar basabilen bir kompresör üretse mükemmel olacak ama... işte..

    Kompresör işi hem çok kolay hem de çok zor, bir kere son kullanıcı için ucuz olması lazım, ortalama olarak 6lt tüpü aklı başında bir zamanda doldurması lazım, güvenilir olması lazım, bu 3 kriter 1 araya gelince maliyeti bile en az 2500.TL gibi rakamlar çıkar ortaya ki bunun öncesi hiç arge bile yapmasan mevcut bir ürünü kopyalamak için bile model kalıp vs bedeli ciddi paralar harcanır, e bu gibi firmaların işi tüfek üretmek kompresör değil, tüfek için bile yeterli arge deneme yatırımı yapmayan firmalardan kompresör beklemek olmaz.
    yada bu kriterlerden vazgeçilerek Çinli dostlarımız gibi bir icat yapacağız ; ekteki alet ortalama Türkiye şartlarında bile 500-750.TL'e mal edilebilir. (tek değil tabii)


    http://windcompressorpumps.com…pressor-4500-psi-300-bar/

    Gerçekten iyi düşünülmüş ve emek verilmiş bir çalışma. Şahsen ben bulpup kundaklı tüfekleri sevmiyorum.

    Ne yalan söyleyeyim bende bullpup sevmem ama birader isteyince akan sular durdu :) ortaya bu ürün çıktı

    Kral veya Hatsan firmaların patronların yerinde olsam kendi bünyelerindeki tasarım bölümüne sizi katmak için elimden geleni yapardım,hakikaten böyle bir teklif gelse düşünür musunuz. :)

    Hali hazırda xxx firma ile tübitak destekli bir savunma sanayi projesi içindeyim, asıl para kazandığım iş ise vidalı kompresör dizaynı (şu an için) ayrıca yaptığım tasarım inanın bana, göze hoş gelebilir ama çok abartılacak bir durum değil, elin rusunu görünce insan gaza geliyor, asıl soru şu; ''neden bizdeki firmalar gerçek anlamda arge yapmıyorlar'' arz-talep meselesi ile ilgili bir durum bu, ne derece etkili olmuştur bilmem ama 2006 senesinin ortasında Bahtiyar Beye e-mail atmıştım efsane mod-125 için neden farklı bir dipçik uygulaması yok diye, ve görsel olarak şu anki mod-125 th benzer bir tasarım yollamıştım, kendisi çok teşekkür etti ve yakın zamanda pcp dünyasına gireceklerini ve bana inceleme için bir tüfek yollayacaklarını söylemişti, sağolsunlar samimi insanlar, yurtdışı dönüşü yenilenmiş sitede MOD-125 TH kudak görünce mutlu oldum, kendileri mi tasarladı yoksa esinlendiler mi bilmiyorum ama iyi yaptılar. şimdilik kompresör ve yüksek basınç sektöründe ilerlemeyi düşünüyorum.

    Merhaba,


    Elinize sağlık cidden çok başarılı. Ben de bir BT65 kullanıcısıyım ancak son 1 Hafta içinde ikinci kez arıza yaptı ve bugün fabrikaya gönderildi. Eğer mermi sürme problemini düzeltemezlerse sanırım Gladius Bullpup ile değişimini talep edeceğim farkını ödeyerek.


    Fakat sorunu düzeltebilirlerse böyle bir değişikliği düşünebilirim... Elinize sağlık.

    Teşekkür ederim,


    kaplama derdi olmasa tasarımları imalata geçirmek kolay ancak adam gibi siyah mat krom, veyahut siyah cerakot kaplama yapan yer en azından ben bulamadım, böyle olunca da çıkan ürün hoş olmuyor. ikitelli sanayinin göbeğindeyim, silahtan çok iyi anladığını iddia eden bir kaplamacı siyah mat krom yaptı, çivi ile çatur çutur çiziliyor, birisi elektrolag kaplama yaptı o da yaldır yaldır parlıyor ve ayrıca çiziliyor, en son mangan fosfat yaptırdım o da sürekli yağ olmaz ise paslanıyor ve eldeki hissiyatı hoş değil.. şu elin çinlisinin dürbüne uyguladığı kalite kaplama çok şükür ben yaptıramadım :) korkudan barrett'in rayını kaplamaya gönderemiyorum, ham hali ile bekliyor. airgunturk.com/attachment/28913/

    çok güzel bir çalışma gerçekten, ellerinize sağlık, farklı tüfekler için de geliştirmeye müsait görünüyor, bende benjamin bulldog'a benzettim bu arada :)

    teşekkür ederim, esasen namlu altı tüp barındıran tüm pcp silahlar için uygulanabilir, modifiye edilebilir. bakalım daha nelere benzeyecek :)

    Piyasa ürünü olsa..BullPup sevenler arasında rağbet görür..Bullpup sevmediğim halde,ben bile almayı düşünebilirim..Tebrik ederim..

    Teşekkürler, tasarımı basit, imalatı kolay bir iş aslında, seri üretim yapan bir firma için tabir-i caizse peynir gibi iş, ben bir çok parçayı lazerde kestim, büküm vs hepsi yapıldı, frezede az bir işlem kaldı, ama öylece de kaldı, biraz merak benden daha heyecanlı bir beden ve birazcık para lazım, projenin bitmesi için..


    airgunturk.com/attachment/28912/

    Bull Pup sevenler için güzel bir tasarım..Fakat,dürbün çok uzakta kalmış..Dürbün rayı iki parça olmalı bu tasarımda..Şarjör önü ve şarjör arkası iki parça..
    Bu şekliyle dürbünden ancak nişan alma imkanı olabilir..
    Elinize sağlık ..Hoş bir görüntüsü var..Arkadaşın dediği gibi UTS-15 baz alarak esinlendiniz sanırım..

    Dürbünü görsel olsun diye yerleştirdim, ancak mesafe benim omuz dayama boyuma tam denk geldi, kesilmiş kasa resimlerini paylaşırım.
    UTS-15'i bilirim ancak hiç esinlenmedim, asıl esinlenme noktam rus forumu oldu ve son finishleri yaparken evanix 3d bullpup rainstorm'dan alıntılar yaptım. son şekli baya karmaşık ama kendine özgü gibi duruyor :)