Strafor adlı kullanıcının mesajları

    Tüfek harici çok şey dediği, hava kaynağı (scuba olur, pompa olur - tavsiye etmem -)
    Bipod
    Moderatör
    Taktırmak istersen regülatör, ama regülatörsüz de gayet kullanılıyor. Ben bir yıl kullandım tüfeğin hangi bar da nereye atacağını ezberliyorsun zamanla. Kullanılır yani.


    Aynen öyle bunu atlamışım. Bu konu çok önemli zira yaralanmalara neden olabilir. Burada değiştirilen yay kırık olduğu için son büyük pim çıkınca bir şey fırlamıyor doğal olarak. Ancak yay kırık olmasaydı o son yaya basan bölüm fırlayacaktı. Mengene ile bu kapağın yavaş yavaş gevşetilmesi lazım eğer kırık olmayan yay değişimi yapılacaksa. Bu arada bu videodaki anlatım ile Hatsan silahları sökmeye kalkışmayın, sistemleri "sanırım" biraz farklı. Mod 125 sökümünü izlemiştim baya farklı görünüyor. Daha detaylı, yayları da daha güçlü. Zaten Hatsan sahipleri silahı fabrikaya gönül rahatlığı ile gönderebilmeli, servis konusunda sıkıntısız bir firma sonuçta. :thumbup:

    Arkadaşlar bu tüfeği gerçekten çok sevdim, dürbün dağıttı; dampa aldım, dürbün aldım, yatırım yaptım. Elimden çıkarmamakta inat ettim. Şimdi de yayı kırıldı. Araştırmama göre tüfeği kendisinden aldığım Cihan kardeşimiz bin küsür atış yapmış. Bir o kadar da ben yaptım ve yay kırıldı. Yayı kıran atış 14.3 grain Crosman ile yapılmıştı. Neyse Stoeger 'i aradım bana yay gönderebileceklerini söylediler bende tüfek kargoda serviste sürünene kadar kendim değiştirmeye çalışayım dedim yayı. Millete yardımı olur diye videousunu da çektim. İyi seyirler.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    O silah yivli değil dostum, standart boru. Bu arada 140 TL'ye gidip bi yemek yeseydin daha iyiydi. Daha dandik bir havalı tabanca görmedim.

    Artıkıl gitti abi mercek ler sağlam, içini açınca gaz da gitti doğal olarak. Elemanın birine gönderdim istedi, ne yaptı hiç bilmiyorum. Boşver ya canım sağ olsun. Ücretli tecrübe edinmiş oldum ;)

    X20 Suppressor ile 4-16X40 Stoeger dürbünü, tek parça stoperli ayakla dağıttım. Dampa kullanmamak pişmanlıktır. 100 TL den kaçmayaksın, dürbünü mundar etmeyeceksin. Ayar filan çok önemli değil yoksa.

    Bence dürbünle alacaksan mutlaka Long Eye Relief olmasına dikkat et. Aksi takdirde nişan alırken tabancaya gözünü dayaman gerekir ki bu da atışa uygun bir pozisyon değil. Malumun tabanca ile atışlarda kollar gergin durmalı. Eğer standart eye relief dürbünlerden alırsan dipçik de kullanmak zorundasın ki, Zoraki bence Zoraki olmaktan çıkıyor o zaman. Bunun dışında reddot ya da ACOG Sight kullanabilirsin.

    sinan biraz tüfeğe alışmak lazım özellikle tetik ağırlığı tetigin nerede düştüğü tetik yolu mesafesi. Buda bolca atış yaparak olur. Ucuz pellet al en az 500-1000 atış yap bolca şişe kır. Parmak kası tetiği ezberleyince geriye nefes ve duruşlar kalıyor onlar da kolay zaten. Bu arada bu atışlar o kadar iyi değil vasat yani. Forumda şov yapıyor millet ötturuyorlar tüfekleri. :)

    Her şey normal. Yalnız 100 bar'a kadar atış yap. Daha fazlası hem sonraki pompalamanı zorlaştırır hem de kalitesi düşer atışların. 2 dk 'da dolduranlar sıfırdan 200 'e değil. Pompayı sürekli kullanamazsın, ısınınca ara vermen lazım. 5 dk 'dan fazla pompalamayın yazar kullanma kılavuzunda.