içimdeki bıçak ateşine bir kaç damla su serpme niyetine bu seti aldım.
yanına birde balta düşünüyorum.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
içimdeki bıçak ateşine bir kaç damla su serpme niyetine bu seti aldım.
yanına birde balta düşünüyorum.
geçen aylarda sürekli alışveriş yaptığım bir site asıl kartıma bir türlü ödeme onayı alamadı. 3d şifre geliyor onaylıyorum, sitede banka onaylamadı, bankada site işlemi tamamlamadı görünüyordu.
sanal kart açıp o şekilde alışverişi yaptım oldu ama bu sefer taksit yapamadım.sanal kartlara taksit olmuyor mu bilen var mı?
eyvallah, bi müddet bu elimdeki 18 grain peletlerle devam edip kendimi geliştirmeye çalışayım. anladığım kadarıyla tüm ihtiyaçlarıma hitap edecek olan pelet jsb 18 grain. Eğer aressx arkadaşımızın tavsiye ettiği peletleri kullanırsam sanırım düşme az olacak ama aynı oranda tahribat da azalacak. zamanla hepsini deneyeceğiz anlaşılan. tavsiyeleriniz için teşekkürler dostlar.
bu arada malum önümüz kış. kış aylarında atış yapmak istediğimizde dikkat etmemiz gereken özel bir durum var mı. tüfeği nem, yağmur, kar gibi unsurlara maruz bırakmadan kış aylarında da atış yapabilir miyiz. atıştan sonra özel bir bakım gerekir mi. saygılarımla...
kışın soğuk havadan dolayı tüfeğin(sıkışan havanın) performansı düşer diye hatırlıyorum.daha yakın mesafe de atışlar yapmak zorunda kalabilirsiniz.
siz üşümedikten ve atacak mekan olduktan sonra sorun olmaz elbet ![]()
soğuk havadan ev içi sıcak ortama girince metal üzerinde (buhar)nemlenme olabilir.biraz bekledikten sonra metal aksamları siler (yağlar) bakımını yaparsınız.
slikon gres kullanın, solvent bazlı temizleme ürünleri ve yağlardan kaçının yada dış yüzeyde dikkatlice kullanın.
yaylı silahlar için 18 grain uygun mudur. yoksa daha düşük grainli pelet mi tercih etmeliyim.
uygundur çok ağır bir pellet diyemeyiz.
15 ile 18 in yada 20 üzeri bir pelletin doğal olarak uzun mesafede, orantılı olarak düşmesi artar buna ters tahribatı çoğalır.
70 m civarlarına kadar düşme konusunda çok hesaplama yapacak bir fark olmayabilir üzeri mesafelerde denenerek düşmesi isabeti ve tahribatı gözlemlenerek amaca uygun seçim yapılması doğru olacaktır.
böylece marjinal fayda misali her ihtiyacınıza uygun düşen mesela 18 grain olacaktır. yakın, uzak, gurupman, tahribat tek pelletle iş çözülebilir de; zamanla deneyerek olacak şeyler.
gamo pro hunter olsun hunter olsun benim için sabıkalı bir pellet gurupmanına güvenmem. Jsb ile deneyin.
100 mt mesafede tüfeğin gücüne göre 50 cm ve fazlası düşme olabilir. bunu anlamak için 100 mt de bir kartona vs bir şeye atış yaparak ne kadar düşme olduğuna bakın.değişim gramajlı pelletlerde bu düşmede değişecektir.tüfeğinizin sevdiği ve randıman alacağınız pelleti bulmak zaman ve pellet çeşidi ister.
aradaki lastiği çıkarmanız iyi olmuş.dürbün stoperi alabilirsiniz.hatsanın 12,5 tl diananın 25 tl civarı.dürbün boğazı ile olan yerdeki lastiğin biraz etli kauçuk tarzı olması daha elzem.elinizdeki bu özellikte ise bir kat daha kalın yapıp deneyebilirsiniz.(sanırım bir kaç kat yapmışsınız resimden emin olamadım öyleyse önemli değil)
ama birde şu var birbirine eşit olmayan katlarda yanlış yapılmış bir şimleme etkisi yapabilir.bence her iki bölümede 1 ad. paket lastiği kullanın yeter.
paralaks attığımız mesafenin netliğini ayarlar.dediğiniz gibi bulanıksa baktığımız mesafe ile paralaks ayarı uyumsuzdur.net gördüğünüz noktada sıkıntı yok.mesafeyi ölçüyor desek yanlış olur belli bir aralık olduğu için tahmin olur anca.
daha iyi olmalı.
dürbün iyi sıkıldımı bir kontrol edin derim.
hangi pelleti kullanıyorsunuz?
jsb kullanmanızı öneririm.
seti tamamladım.bana göre dipçik uzun.dürbünden daha iyi görebilmek için daha kısa olmalı.dürbün tabancayı rahat kurabilecegim son noktada.dipçik modlanırsa sorun kalmaz.oluru var mı inceleme fırsatım olmadı.sıfırlamasınıda yaptım.
ipçik bağlantı parçası kırıldı,son hali.
1 tüple 13 şarjör attım.14. de pelletler gitti ama delemedi.
teknik bir sorun sanırım ,tekrar yükleyin çok güzel bir çalışma.
Evde pratik yapma amaçlı max 10-15 metrelere atış yapmak için ne tavsiye edersiniz?
Co2 çelik Bilye mi,BB airsoft mu yoksa zoraki mi ?
kesinlekle zoraki
Replikalar gerçeğinin birebir aynısı. Örneğin AK tipindeki bir Airsoft'u bilmeyen kimseye gerçek olmadığını anlatamazsınız. Havalı tüfekler görünüş itibariyle ayırt edilebilen şeyler. Airsoftlar öyle değil. O yüzden topluluklar hobiye zarar gelmemesi adına katı kurallar uygulamakta.
bence yaşanan ve yaşanabilecek olumsuz olaylar bu hobiyle ilgilenen kişileri dernek,mahkeme ve tanımadıkları kişilere kapalı bir ortam oluşturmaya itmiş.
oyunlar oynayacak kadar hobidaşa da ulaşmışlar.bundan sonrası için seçici davranıyorlar.işlerine aşıklar ve engellensin istemiyorlar.
ama ürünlere ulaşmak oldukça kolay.kötü niyetli birisi bu gün 350 tl ye internetten ateşli alıp cinayet işliyorsa bu oyuncaklara neden binlerce lira versin.sergiledikleri davranışın dışarıdan anlaşılabilmesi oldukça güç.
içeri girebilmekte mesele
üstüne başına donanımına silahlarına en az 3 bin lira harcayacaksın(bunların bir kısmı yanlış seçimler olacak tekrar masraf açılacak) şehrin bir ucuna da pazar gününü feda edip 9-10 saatini oyuna ayıracaksın. havalı gibi değil tek başına hatta evde bile atış yaparak içindeki hevesi bastırabilirsin ama airsoftçu olmak ayrı bir dünya senaryo hazırlanması amatör telsiz lisansı alınması vs. bu kadar özveri harcayan arkadaşlarda böyle kurallar koymak zorunda hissediyor demek ki.
arkadaşlar silah geldi gayet hoşuma gitti sesi cok cikmiyo evde metre ile ölçtüm 7 metreden atis yaptim ve bni memnun etti strafor arkasina karton kutuyu bantladim sonra straforun ön tarafina da a4 kağıdıni çizdim atışlar ii gecti kutu icinde toplandi bbsler saga sola da dağılmadı ev için birebir geldi bana müsait zamanda crono yapip paylasicam bi de batarya ile kaç atis yapicak bakalim
canımızı çektiriyorsun ![]()
straforlar kanserojen oluyorlar başka bir malzeme bul bence.
yaptığım ayar zaten bozuldu. şimdi ilk etapta 50 mt ye karton bi kutu üzerine hedef kağıdını yapistircam. sabitleme aparatina o kadar para veresim yok. imkan dahilinde silah nasıl sabitlenir. ondan sonrasını hallederim allahin izniyle. tek derdim silahi sabitlemek.
atış yastığı kullanabiirsiniz. eski pantalonlardan kendiniz yapabilirsiniz.
yada omantığa uygun elinizde ne malzeme varsa uyarlanabilir.
Bn daha bugün cyma nin glock 18c sini aldim tüpdü dolumdu green gas di co2 di sirf bunlarla ugrasmamak için elektrikli olan bu replikayi aldim bakalim görcez nasil olduğunu 3 gün falan ful arastirdim daha iyi pilli makine bulamadim yabanci forumlarda da baya begenilmis model ülkemizd3 de az da olsa bqzi firmalarda var bakmak isteyen olursa haa en çok merak ettigim bi dolumda( 2 saatte doluyomus batarya ) ne kadar atış yaptığı ama buna dair bi bilgi bulamadım ya nasip dedim ciktim yola umarim hayal kırıklığı olmaz
hadi hayırlı olsun.
bir inceleme bekliyoruz ![]()
bakarsın foruma ön ayak olursun.evde hanımlarla orta yolu bulmak için boncuk atıyor diye razı edebildiğimiz bir tabancaya yol açılmış olur.
servise gonderdim 200 lira masraf cikardilar yaptirmadm bende
iş başa düştüyse videolar yardımcı olabilir
Tebrik ederim,
sağ sol ayarlarınız tam yapılmışsa (rüzgarın etkisi hariç) atışlarınız da mesafe değiştikçe alt üst vurma noktası değişecektir.
onuda kaçıncı dotta vurduğunu tespit ederseniz yine ayarlarla oynamadan atışlara devam edebilirsiniz.
ama pellet değiştirince sağ sol alt üst değişir. her pellette size uygun bir mesafede yada 10 m gibi klasik bir ölçüden sıfırlama yapıp 40-50 m atışlarınıza dediğim gibi dot hesabıyla devam edebilirsiniz.
gurupman mesafesi ve atış sayısı size kalmış. en az 3 atışı birbirine en yakın şekilde yapmaktır maksat.atış noktalarını ne kadar küçük çapta toplarsanız gurupmanınız o kadar başarılı olur.
Pirimiz,yaylıların efendisi.
İyi seyirler.
Anladım abi, bunlarda ayar kaçırma vs sıkıntılar olmuyor demek. Peki mercek çapının büyük olması benim işime gelir ve sağlamlığı etkiler mi? Eğer sıkıntı olmazsa 50 yi tercih ederim. Bu arada dampa ayak da alacağım.
Bu tarz ürünleri alınca dampa derdimiz olmamalı.
dampasız kullanıma uygun garantili modeller mi bunlar?