Uyuklarken gözümün önüne geldi.
Zorakiyi ele alalım.üst kapağı açıp kapatmaktansa bolt action ile kurulsa.yine birden fazla pompalamayı da böyle yapsa ne havalı olur. hadi tabancada zor derlerse tüfeğini yapsınlar ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Uyuklarken gözümün önüne geldi.
Zorakiyi ele alalım.üst kapağı açıp kapatmaktansa bolt action ile kurulsa.yine birden fazla pompalamayı da böyle yapsa ne havalı olur. hadi tabancada zor derlerse tüfeğini yapsınlar ![]()
üstad seçmeli kurma sistemi oldukça hoş olur.
kurmayı kolaylaştıracak bir çark sistemi vb gibi bir şey bulurlarsa kurma şekli pompalı tüfek gibi bile dizayn edilebilir.
pompasız,scubasız dertsiz tasasız bir sistem olsun.bilekten ölçer tansiyon aleti gibi kendini mi şişirir ne eder bilmem ![]()
bende kısa boyutlu bir tüfek taraftarıyım.hem boyu hem yayı.kolay kurulacak bir sistem geliştirilmeli.yay ne kadar sert olursa olsun kurulum yormamalı.şarjör olursa da fena olmaz.
namlu sabit olsun ama alttan mı yandan mı kurma olacak atıcı ufak bir montajla bunu kullanım şekline,alışkanlığına göre ayarlasın.
çok ağır olmasın.
aksesuar rayı dampaya,dönüştürücüye ve stopere gerek kalmayacak şekilde dizayn edilsin.
kundakta delik açmamıza gerek kalmasın. bence de full ayarlı olsun.
pellet seçmesin ![]()
mutlaka atladığım bir ayrıntı vardır hobidaşlar tamamlar.
ateşliden sonra havalı elindeyken ki gülüşü manidar ![]()
Edindiğim bilgilere göre fiyatı henüz belli değil. Tasarım aşaması devam ediyor. Çok güçlü olacakmış. Çıkış tarihi az çok belli. Tam tarihi açıklamam belki uygun olmaz ama çok yakın bir tarih değil.
bilgi için teşekkürler. av bayisi misiniz?
Bunları yapanlara o tüfeğin namlusunu ......
Böyle serseriler yüzünden bir kaç sene içinde ruhsata tabi oluruz.
Bu tiyniyeti bozuk ruhsatını alır yine aynı b..u yer.belki o zaman balistik vs emniyet uğraşırsa ki sanmam uğraşsın bölgedeki kayıtlı havalıları inceler suçluyu arar falanda fistan.ruhsata tabi olduğu halde bir dünya ruhsatsız ateşli varken sonradan ruhsat şartı getirip eski havalıları kayıt altına almak çok zor bir iş.yine bu tiyniyetsiz kenarda bir ruhsatsız saklar nede olsa it b.k yemekten vazgeçmezmiş (vurulan zavallıyı hariç tutuyorum lafım itlere)
olan hobi severlere olur.alması zorlaşır 2. el ayrı bir sıkıntı olur.
herkese bol şans
Savaş Cebeci'yi anımsadım ![]()
Bunlar da benden. Zoraki orjinal dipçik yeni elime geçti ve çok memnun kaldım. Tüm zoraki sahiplerine tavsiye ediyorum.
kendine has bir güzelliği olmuş.
yeni gelen dipçik 2. parti üretilen mi bilginiz var mı? problem var deniyordu giderilmiş mi?
Hatalı bir seri oluğundan haberim yoktu ama herhangi bir sorun yaşamadım hocam. Ne gibi bir sorun varmış yazarsanız kontrol ederim.
Arkadaşlarımızdan birisi satır arasında bahsetmişti olaya bende tam vakıf değilim.bağlantı yeri sık sık takıp çıkarmaya uygun değil deniyordu belkide orasıdır.
Bunlar da benden. Zoraki orjinal dipçik yeni elime geçti ve çok memnun kaldım. Tüm zoraki sahiplerine tavsiye ediyorum.
kendine has bir güzelliği olmuş.
yeni gelen dipçik 2. parti üretilen mi bilginiz var mı? problem var deniyordu giderilmiş mi?
şöyle bişi mi üstad
![]()
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available.
iki dayanak arasındaki mesafe artsa daha iyi olur kanısındayım.
guzel paylasim.samlara nasil gidiyorsunuz?
Ankara'da benim gittiğim bir bayi var o satıyor175'lik kutu 33 TLİnternette de bazı bayilerde var reklam olmasın diye yazmıyorum talep ederseniz özelden yazabilirim.
sevinirim, bir ara aramaktan yorulup umudu kesmistim.
Ve bu pelleti kullanıyorum yok böyle birşey.Biraz maliyetli ama tahrip isteniyorsa ilk tercihlerden biri olur.
Prometheus .177
nereden temin ediyorsunuz.
hayırlı olsun.
İnsanın canı çekiyor.bende yakınlardan birine aldırayım da kendimde nemalanayım planlarındayım ![]()
hayırlı olsun.güvenli isabetli atışlar dilerim.
tam benlikmiş bu ![]()
bende bunun hastasıyım
The content cannot be displayed because it is no longer available.
bunu görünce tüp üstte namlu altta bir pcp nasıl olurdu dedim.
içi kağıt dolu karton kutuya atıyorum pelletler spoton tahrip oluyorlar çok yumuşak herhalde. Birde düz üçlü olduğu için daha çok darbe alır. Spoton ile atıyorum birkaç gündür bazı pelletler çok alakasız yere gidebiliyor onun için hata bende mi yoksa pelletdemi bilemiyorum. Zoraki ile kutuda gelen pellet krm idi kötü olsa atakarms bunu tabanca ile göndermez diye düşünüyorum.
kağıt değilde eski bir penye,havlu gibi yumuşak bir engelin (arkası da biraz boş olsun darbeyi emsin) sonrada gevenlik maksatlı sert bir nesne ile kutuyu hazırlarsanız pelletlerin dayanma şansı daha fazla.ucu sivri modeller daha az deforme oluyor.
şimdiye kadar kullandığım hatta 4-5 defa kullanılmış pelletlerin bile alakasız yere gittiğini görmedim ben zorakide.spotonnu dianada kullanmıştım oldukça memnundum.
Kral puncher maxi pcp'im için 100 m üstü mesafelerde en isabetli ve en ucuz 5.5 pellet ne kullanmalıyım. Ayrıca evde 5 ve 10 metre den zoraki hp 01 ultra 4.5 ile hedef kağıdına atmak için ne kullanmalıyım. İkisindede isabet öncelikli. Krm ve spoton markaların fiyatları uygun. Ama pahalı markalar kadar isabetli olurlar mı. Olsalar onlar da pahalı olurlardı diye düşünüyor insan ama herzaman böyle olmayabiliyor.
evde zoraki de o mesafelerde kullanacağınız en dandik atef bile iyi sonuç verir.ben bine yakın atışı atefle yaptım. hedefliğiniz pelletleri tahrip etmiyorsa bir gamoyu 4-5 defa kullanırsanız atefi de en az iki kere kullanırsınız.
100 mt 5,5 olunca iş o kadarda ucuz olmaz.zevk alamaz hatayı dürbünde vs şeylerde ararken vakit kaybedersiniz.pcp ve uzun mesafede ucuz pellet tavsiye etmem tüfek sevmedikçe.
Emir abi eline sağlık.bilgiler için teşekkürler.
(cımbızla kilit kelimeleri çektiğimde seninle özleşen iki kelime karşıma çıkıyor ''vazelin'' ve ''lastik'') ![]()