@ofis teşekkür ederim.
Tüfek tam bir pellet canavarı, öğle arası atış yaptım, 5 dakikada 50 pellet gitti. Bugünkü denememde 12 metreden su dolu pet şişeyi deldi, farklı denemeleri de tekrar bildiririm.
Ağzımızın sularını akıtıyorsun,hadi hayırlısı ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
@ofis teşekkür ederim.
Tüfek tam bir pellet canavarı, öğle arası atış yaptım, 5 dakikada 50 pellet gitti. Bugünkü denememde 12 metreden su dolu pet şişeyi deldi, farklı denemeleri de tekrar bildiririm.
Ağzımızın sularını akıtıyorsun,hadi hayırlısı ![]()
resimdeki lazer de 3 başlıklı.kendi lazer noktası merkezde değil zaten. en azından o ortada olsaymış.
hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.kazasız belasız atışlar dilerim.
Hayırlı olsun yanlız tüm aile atışa gidildiğinde sadece silahlara palet koyma işini yapa biliyorsunuz atış kısmını değil:)
Aynen,babam ve kardeşimle atış yaptığımızda kurma, doldurma, yastığa yerleştirme, taktik verme,hedef ayarla,gelgit hepsi bende ![]()
E tabi birazda kendimiz için alıyoruz lakin aile fertlerinede bu işi sevdirirsek hobi daha hoş bir hal alıyor
Evde bir çift albino tangerine honduran milksnake (zehirsiz yılan) ve beş adet gargoyle gecko (bir tür kertenkele) besliyorum. Bu sürüngenlere bile eşim alıştıktan sonra silah işine de alışması pek zor olmadı
buarada bu canlılar kedi köpekten daha zararsızlardır emin olun
Avrupa ve Amerikada en yaygın pet hayvanı olarak besleniyorlar. Buarada tesekkur ederim Emir abi zorakiyide aldık izinden gidiyoruz hayırlısı bakalım
buradan bir taktik geliştirebiliriz.yeni huylar yeni hobiler derken ''silahların gözünü seveyim bey'' nerede o eski günler iyisi mi sen eskiye dön dedirte bilirsek zafer bizimdir ![]()
Bu hafta bu tüfekten almak için yurtdışına gideceğim. Arzulayan olursa 1 tane daha getirebilirim. Fakat maliyeti 640TL ve satıcı tam fatura kesmiyor (tam keserse 700TL'ye mal oluyor).
çok iyi bir fırsat.değerlendirmek nasipte yokmuş ![]()
ilerleyen zamanda bir şansımız daha olur umarım.
Bu sabah kargodan gidip aldım Zoraki yi. Direk güzel bir hediye pakedi yaptırdım. Sabırsızlıkla ofisten çıkmayı bekliyorum:) Zoraki kervanına bizde katılmış olduk böylece
Fan grup'a eklerseniz seviniriz efenim
doğum gününüzde hediye olarak düdüklü tencereye hazır olun ![]()
şimdi düştü jeton.bu hediye fazlaca size alınmış bir hediye oldu kanımca.
Geçen ben de bizimkine söylüyorum Saiga diyorum 12ga diyorum doğum günü diyorum.
bundan 2 pazar önce çocuk yok atış yapabilirsin dedi.kaçar mı hemen zorakiyi kaptım geldim.tanıştılar fazla tantana çıkmadı. pelletlere elim çarpmış dökmüştüm hepsini topladım sanıyorum dün bir tane bulmuş ''yok evde artık atış'' haydaaaaa 1 adım ileri 2 adım geri nereye varacaz bilemiyorum.
Zaten ona hediye ediceğim
ilerleyen zamanlarda da bir dipçik alıcam ister tabanca ister tüfek gibi kullansın artık
Doğum gününde böyle bir hediye edicek olmam yadırganır mı artık bilemiyorum
darısı başımıza.
değil ben ona,hanım bana doğum günümde, meraklı olduğum alanları gözden geçirip bir meyve bıçağı bile almaz
yada kapıyı açmamak için işine gelmez.
ALLAH nazardan saklasın.nice yıllara.
Yarın benimde zoraki'm elimde olacak Inşallah
4.5 cal. Ultra Hp 01-02 olanından sipariş verdim. Bizde bulaştık zoraki hastalıgına sabırsızlıkla makinanın gelmesini bekliyorum.
hayırlı olsun.kazasız belasız atışlar dilerim.
Eşinize bir şeyler arıyorsunuz,benim kız kardeşim zorakiyi çok sevdi.sizi bu arayıştanda kurtarabilir.
ilk etapta 1000 ad. pelletiniz olsun nasıl bittiğini anlamıyorsunuz.sonra normale dönülüyor ![]()
elinize sağlık.güzel atışlar olmuş.
nato tatbikatı vardı bu aralar, arada kaynamamışsınız ![]()
Hayırlı olsun 02 versiyonun farkı nedir ?
eskiye göre tetik ayarına 1-2 ekleme yapmışlar.kutudan çıktığı haliyle gayet kullanışlı.kitapçıkta da anlamıyorsanız tetikle oynamayın demişler.02 mi 02 ben kurcalayıp riske girmedim
birazda külfetli geldi aslında.
hayirli olsun .kazasiz belasiz atislar dilerim.
Kısıtlı araç gereçle güzel iş çıkarmışsınız.
teşekkür ederim Üstadım.
en az 1 hafta sürmüştür sanırım. iş güç arasında 10-15 delik aç şarja tak.bekle yarım saat dolsun tekrar 10-15 delik derken delme işi bitti çıkarması dert
ona da çekiç tornavida giriştim deliklerden bu şekilde keserek, parçalayarak çıkardım. biraz zımpara, sabırda kalmamış toparladım bantladım. bir mengene olsaydı daha temiz çıkarabilirdim diye tahmin ediyorum.
İlk tanışmamız sert olunca dipçik arayışına girmiştim.
atıl vaziyette bir sunta parçası google amcadan bir glock dipçik çıktısı derken elimde bir şablon oluşturma amaçlı bu dipçik çıktı ortaya.kullanışlı olursa şablon elimde ahşap yaptırabilirim.
evde duran lazer pointeri de taktım. şimdi 22 mm uyumlu bir çift dürbün ayağı temin edersem 2 ilavem daha olacak. olunca eklerim. full + full derler ya bakalım yapabilecek miyim?
kabza kapağının içindeki boşluğu değerlendirerek işim kolaylaştı.önce o boşluk kadar küçük bir parça yaptım iyi oturdu.sonra dipçikle birleştirebilmek için uzununu yaptım.sonrası resimlerden anlaşılıyor sanırım.
1 m² den daha dar bir alanda ofis sandalyesinde kucağımda akülü vidalama,falçata,tornavida gibi malzemeler ile bu kadar oldu.
175 metreden son dottan vurdum, 200 metrede vurmak istediğimde hedefim dürbünüm dışında görüntüde kalmış oluyor, hedefimi yine en son dota getirmek için dürbünün taretini yani artıkılı aşağıya çekmem gerekmiyormu ?
ben düşme dahada artacak o yüzden de yukarı atmak lazım diye düşündüm.
şimdi bir canlandırma yapsak;son dottan 200mt attık.yerden tozu toprağı kaldırdık.yukarı atmamız gerek.üst tareti yukarı yöne çevirmemiz gerekmez mi?
Vallahi hocam ben cok memnunum
Zorakiden sizinde dediğiniz gibi can sıkıntısına ilaç 45 metrede soda şişesini
Hiç affetmiyor bende stoeger 4*32 dürbün var üstünde bide kendi capimda bir dipçik yaptım
cok faydası oluyor saygılar
ister 45 mt ister 5 mt her zevke zoraki ![]()
Sn ofis,
bb atan pt92 tüpü sonuna kadar bitirirken cp99'un tüpünü atışlar çok yavaşladığından çıkardığımda hep az veya çok "tıssss" eder ama bu tıss artık keyifli atış yaptırmayacak kadar az kalmış bir havadır.
Ben cp99 da 4 şarjör yani 32 atış sonra yavaşlamayı bariz hissediyorum. 5. şarjör epey alt vuruyor. 6.şarjör'ü genelde öylesine atıp tüpü değiştiriyorum.
Çünkü sonrasında artık iyice yavaş atıyor, hatta bazen pellet şarjörü veya namluyu terk dahi edemiyor. Yani adam gibi attığı 42 atış ancak. Eğer nighthawk 80 düzgün atış yapabiliyorsa havayı çok verimli kullanıyor demek olabilir. Atışlarınızın ne kadarının "etkili sayılabilecek" hızda olduğunu da sayarak ve atışları ne şekilde yaptığınızı (atışlar arası şu kadar bekleyerek, x marka tüp,y marka pellet ile kapalı veya açık alanda vb) bilgilerle birlikte deneyip paylaşabilir misiniz?Selamlar.
bundan çıkan tıss sağlam ![]()
ilk denememde de bu denememde pelletler hep hedefteydi.ilk denemede tetik ve red dot ile meşgul olduğum için kağıdı değiştirememiştim tek delikten geçtiği için de kağıdı deliyor mu emin olamamıştım.bu sefer son atışta dahi kağıdı iyi deldi.resimlerde 3. yada 4. şarjörden sonraki atışlar.
red dotu sıfırladıktan sonra atışları çok seri yaptım.şarjör dolrdurma arasında bekleme oldu sadece.
tüp ve pellet yanında hediye gelen gamo - gamo diabolo match. bu atıştaki pelletler 2. sefer kullanıldılar.
kapalı alanda yaptım. co2 ile açık alanda pek atış yapacağımı sanmıyorum.
atış için vakit ve mekan sıkıntım olduğu için bu şartlardan en fazla mesafe değişir. 5 mt ve en fazla 8 mt alanım var.
aksesuarları da tamamlayıp takım yapmak için uğraşıyorum.lazer taktım.elimdeki ekipman tutamak yapmama izin vermedi ya takviye alırım yada tutamak.dipçik çalışmamda ağır ağır ilerliyor.
ilk kullandığımda biraz zorlanmıştım kutu açılışı
ikinci seferde daha iyiydi.yada ben alıştım.ertesi gün zorakiyle atış yaparken 3-5 atışı tetiğin hafifliğinden kaçırdım adapte olana kadar.
red dotun klikleri ters yönde.anlayıp ayarlamam zamanımı aldı.nedendir anlamadım.fabrika hatası mı yoksa trafiğin belirli ülkelerde soldan olması gibi bir şey mi bilemiyorum.yada benim gözler gidik çok küçük olduğu için oku seçemedim.
sıfırlama yaptıktan sonra tam destekli bir şekilde yakın mesafeden bir tüple 80 atış yaptım.yine vaktim olmadığı için devamını getiremedim.tüpte hala hava vardı.müsait bir zamanda 5 mt üzerinde 1 tüple toplam kaç atış yapabiliyor bakıcam artık.