ofis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hanım zorakiyle tanıştı :) çok tantana olmadı şükür.biraz laf soktu vs şimdilik atlattım.ama kesin yazmıştır kenara bakalım ısıtılıp ne zaman konur önüme :)

atışlar 8-9 mt çift el ayakta sırtımı dayalı şekilde oldu.

6 ve 7 nin birleştiği yere nişan alındı.

atış kağıdı, Ferhat Dostumun hediyesi 10mt müsabaka tipi olanlardan.

doğru ürün bu http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1636

dürbünlerin %90 ında garanti yoktur.dürbün dağılırsa elinde kalır.

sağlam dürbün için yine avdoğa ile görüşebilirsin. diananın dayanıklı dürbünleri vardı.ama model ve fiyat bilgim yok.

aksu av da alacağın tüfeğe göre dayanıklı dürbün önerecektir.

dürbünde net görüntüyü ben hawke markada tecrübe ettim.bence zoomdan daha önemli.benim dürbün 12 yakınlaştırmaydı ama hawke 9 yakınlaştırma olmasına rağmen çok net olduğu için çok harikaydı. zoom farkını aramadım net görmek harika bir deneyim.

iyisimi 350 demişken o bütçeyi 400 yap.

dürbünü dampadan, tüfeği dürbünden ayırma.hepsi bir arada iyi olursa bu iş oluyor.

dürbünün yanında sadece ayakları çıkar.
    dampada bir nevi tek parça ayaktır fakat işlevi ve amacı farklı olduğu için o yönde üretilir ve fiyatı güzel olur. dürbünün yanında vermezler maalesef.

bende senin gibi başlarda 40 ile 60 liralık dampa ayak adı altında satılan çin malı ayaklara bakıyordum buradaki dostlarım sayesinde o hataya düşmedim.bütçemin denkleşmesini bekledim ve dampa ayak aldım.

genel olarak
    https://www.google.com.tr/search?q=yatag…440&bih=775

https://www.google.com.tr/search?q=yatag…ortsmatch+dampa

https://www.google.com.tr/search?q=yatag…q=bulleye+dampa

bunlardan başkası dampa değil.

gez arpacık at onunda zevki başkadır.bekle bütçeyi ayarla dampanda dürbününde uzun vadeli olsun.aksi halde çok daha pahalıya patlar.

iki formül var

sabır+iyi bütçe(ürün)=memnuniyet

ucuz ürün+ucuz ürün+ucuz ürün+iyi ürün(hala paran varsa)=bu hobiye devam ediyor musun yoksa tüfeği sattın mı?

bu yollardan hangisiyle tecrübe etmek senin tercihin.

buradan tüfeği,dampası,dürbünü ve sıfırlaması yapılmış 2. el üründe beklemen seçenekler arasında.

yaylı tüfeklerde tüfek güçlendikçe dampa ayak önem kazanır.dampa dürbünü sarsıntıdan ve sıfırlamanın sık sık bozulmasından korur.

dampaya ne kadar çok para verirseniz (kalite anlamında) dürbüne daha az ödenek ayırabilirsiniz.

dampaya ne kadar az para verirseniz darbeye dayanıklı dürbüne daha çok ödenek ayırmanız gerekir.

yani burada güçlü bir tüfek kullanacaksanız pek kaçarınız yok.

yatagun dampa sıfır olarak kalmadı.en ekonomik olan oydu.

gücü az olan tüfeklerde dürbün gövdesine lastik sararak bir nevi dampa etkisi yapma imkanınız var. tüfeği,dürbünü ve montajı bilmek tecrübeli olmak ister.yani o dürbün 3-5 kat lastikle idare eder mi gibi demek istiyorum.montaj vs işin kolay kısmı.

açıklamalarda her ne kadar dayanıklı yazsa da ben 150tl civarı bir dürbüne güvenemem.

benim tavsiyem ileride tekrar masraf etmemek ve kafanızın rahat olması için Diana 3-9x42 AO Bullseye kutu açılış (orjinal) buradaki dampayı edinmeniz yönünde. 70€ fiyatı var. avdoğa satıyor.

bu dampa ayak varken dürbün dayanımı ve sıfırlama konusunda derdiniz olmaz.

optima 3x12-44 paralakslı dürbünde f/p ürünüdür.şu an pazarda var.

son olarak dampadan kaçmayın yaylı kullanacaksanız hep lazım olacak.

dipçigin zorakiye uyarlanmış halini yabancı sitelerde bulduk oparda06 ile bu dipcikte çalışma yapacagız zaten :D

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    The content cannot be displayed because it is no longer available.

daha yukari bir yere montaj olursa diger eklere gerek kalmaz bence.

Öncelikle hayırlı olsun.. Tabancayı uzun süre 3-4 pompa olarak kullanmayın en fazla 3 pompa idealdir özellikle 4 pompada kullanmak zorlar zorakiyi.. Ayrıca her 500 atışta pistonunda bulunan delikten 1-2 damla kendi yağından damlatırsanız tabancanız uzun ömürlü olacaktır, tabi namlu temizliğini de ihmal etmemek şartıyla..

bende eklemek isterim. 150 atışta birde tetik bölümü yağlanmalı diyor kitapçık.

Daisy Powerline 901 ile iç mekanda iki pompa yeterli olduğu söylenince dayanamayıp sipariş verdim (AksuAv'dan). 760'dan daha sağlam gibi görünüyor. Umarım öyle çıkar.
    953 de incelemelere bakınca güzel bir tüfek ama ağırlığı 3 kg'a yakın olunca onu kırmalı kalibresinde değerlendirmek ve onun yerine günün birinde gerçek bir PCP veya kaliteli bir yaylı almayı tercih ettim.

Kusura bakmayın Zoraki konunuzu baltalamış gibi oldum Ahmet Bey ama inanın öncelikle benim aklıma sorular ve arkadaşların tavsiyeleriyle çözümler getirdiği için çok yararlı oldu. Teşekkürler.

Hayırlı olsun.kazasız belasız atışlar dilerim.
    bana yivsiz namlu lazım olduğu için pek seçeneğim yoktu.sizin tüfek yivli sanırım.

Ben de günün birinde Zoraki dipçik alırım diyordum ancak sonuçta tüfeğe dönüşecekse taşıomak dert olacak yine. Bu arada Crosman 760'ı merak ettim şimdi ben de. Gayet makul görünüyor. Ekstra bir eğlencelik olarak nasıl?

şu an imkanlarım yakın mesafe.oldukça isabetli.ben yivli namluda kullanılamayacak derecede deforme olmuş pellet denedim attığım mesafeden aynı isabeti aldım.çay kaşığından hedef yapmıştım.o pelletleri son kez 760 ile orada kullanıyorum şimdi.hedefi vurmak ve çıkan metal sesi benim için oldukça eğlenceli.mesafem kısa olunca da 3 pompa yapıyorum oda pratik oluyor yormuyor ve baymıyor.sanırım 3 pompa 10 mt yi kurtarır. 20-30 liralık bir dürbün takma niyetim var o zaman mesafe ve 5 pompa isteyebilir.her ne kadar plastik aksamıyla oyuncak gibi dursa da ben eğlence maksatlı aldığım için kapalı mekanda çok rahat işimi görüyorum.görünümü oyuncak ama gücü oyuncak değil bu arada.bb kullanmakta pratik.250 adetlik haznesi var 20 civarıda kurma kolu yoluna alıyor.çok daha seri kurma sağlıyor bb kullanmak.

Güle güle kullan Özgür hocam , bana göre; severek kullandığın silah en iyi silahtır,
    Bol bol eğlenmeni dilerim.

teşekkür ederim abi.
    kimini tipinden seversin,kimini gücünden vs. bunu da kullandıktan sonra seversin desem yeridir sanırım.

merhaba dostlar,
    p.tesi elime ulaşan basit,ucuz ama bana göre marifetli atış krizi geldiğinde hemen hemen her ortamda kullanılabilecek crosman 760 ile imkanlar dahilinde yakın mesafe atışlarımı paylaşmak istedim.

beni bu tüfekle tanıştıran,uzun süre kullanmama imkan veren, almaya karar vermemde katkısı olan Turan abimize de teşekkürlerimi sunarım.

ben masraftan kacmak icin dipcik parasina crosman 760 aldim gelmesini bekliyorum.bunu gorunce anladim bu masraftan kacacak yol yok.hele 760 bi gelsin kesecek mi bakalim.bu arada cok şık.