CPR adlı kullanıcının mesajları

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Küçük yerde yaşamıyorum İzmir merkez ve 12g kullanıyorum ama av bayisine gidip şu marka şu numara var mı diyosunuz, sen neye atcan onu söyle diye bi cevap alıyorsunuz. Çünkü elinde yok o fişek. Hangi fişek daha fazla kar bırakıyorsa o var. Onların da fiyatlarını abartıyorlar. Yine olan bize oluyor.

    Fişekler hala internet üzerinden alınamıyor sanırım. Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı acaba? İstediğimiz fişeği bulmak çok zor oluyor bu şekilde. İnternetten almak çok daha iyi oluyordu.

    Bu konu da ilginç bi konu. İnternetten havalı tüfek alabilirsiniz kimse bişey sormaz herhangibir yasak yok kargoyla evinize kadar yasal bi şekilde gelir ama malum siteleri kullanarak tüfeğinizi satamazsınız. Siteler yayınlamaz ilanınızı.

    Havalı silahları bilmem ama geçen ay av dönüşü arabamı servise bırakmak zorunda kaldım ve bagajdaki parçalı halde kutusunda duran superpozemle metroya binmeye çalıştım. Güvenliklerden biri ruhsatıma baktı geçebilirsin dedi. Diğeri hayır geçemez dedi. Sonra amirleri ve onların da amirleri fikir belirttikten sonra ohal nedeniyle binemezsiniz dedi. Bende otobüse bindim. Ne fark etti şimdi. Bide ohalde ruhsatlı silah taşımayla ilgili şuan bi kısıtlama olsaydı benim av için kota alamamam gerekirdi. Ama kota veriliyor ve av yasak değil. Demekki bu tüfekler taşınabiliyor.

    Sayın karamurat, evet mühimmat biraz fazla oldu belki ama olay şu şekilde gerçekleşti. Önce 9mm aldım ve sonra etrafımdan tabancayla birisini vurmak ile tüfekle vurmak arasında fark olduğu söylendi. Ceza olarak. Onun için m4 alma gereği duydum. İnşallah kullanmak zorunda kalmam ve kalmayız.

    Sayın zetax dediğinize katılmamak elde değil ancak bizim hazırlandığımız durum daha akut gelişen ve ani reaksiyon verilmesi gereken olaylar. Böyle durumlarda kolluk kuvvetleri geç kalabilir diye düşünüyorum. En güzeli hiç yaşanmaması tabiki.

    3 yıl önce yıldız almıştım. Burdura gidip orda denedim ölçülerimi aldılar ve kısa sürede teslim ettiler. 2850gr civarında oluyordu ağırlığı ben 3kg olmasını rica ettim şerit kalınlaştırıldı ağaç seçimi ona göre yapıldı ve tam 3kg olarak teslim edildi tüfeğim. O zamandan beri uçar ve tavşan avında kullanıyorum ve çok memnunum.

    Konuyu hortlatmak olacak ama ben bu iş için önce 9mm canik tp9sf aldım sonra da benelli m4 aldım uzun araştırmalar sonucu. Fişek konusuna gelince ben tek kurşun ve şevrotinden çok 8-10 numara saçma koymayı tercih ediyorum.

    Bugün küçük bi boşluk bulup yine atışa gittim ve bu sefer Mustafanın dediği gibi yaptım, yani tüpü doldurdum ve 28 atış yaptım hedefe. işte 50 metre, rüzgarlı havada yaptığım 28 atışlık grupmanlar. Soldaki jsb 18,13 grain, sağdaki de 30 grain ince Mehmet. bu arada ince Mehmet ile jsb arasında 1 dot fark var 50 metrede.
    205 bar olarak doldurdum tüpü ve tam 28 atış yaptı regülatörlü. 28 atış sonrası basınç 115 bar civarında oluyor. tekrar eline sağlık Mustafa :thumbup:

    27 graini 780-790 aralığında 28 tane atar durumda bu tüfek.bu şekilde ayarladım,18 grainide 930-940 aralığında atıyor.gücü artırdığım için atış sayısı düştü doğal olarak.


    30 grain ince Mehmet ile kullanıcam ve her dolumda 2 şarjör (28 atış) atış yapmak istiyorum dediğim için Mustafayı zorlamış oldum biraz ;)
    ama sağolsun isteğime en yakın sonuçları alabileceğim şekilde ayarladı regülatörümü. zaten 18 grain kullancam desem çok rahat 30-35 atış yapabilir şekilde ayarlardı. elimdeki pelletler bittikten sonra belki herkes gibi bende 21 yada 18 grain pelletlere geçersem Mustafayı tekrar rahatsız ederim :D


    Bu arada herkese iyi bayramlar! :)

    Alper eline sağlık.grupman 50 metre için biraz fazla dağılmış.18 grn jsb ile de deneme yapsaymışsın keşke.ama 10 atışın 4 cm alana toplanması regülatörün farkını ortaya çıkarıyor.birde birdahaki sefere 30 regüle atışı,yanı 205-120 bar arası olan atışlarının hepsini 50 metreye at,asıl ozaman regülatörün ne işe yaradığı daha net anlaşılacaktır.güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah.


    ellerine sağlık dostum, doğru söylüyorsun bir dahaki sefere dediğin gibi yapayım daha değerlendirilebilir bi sonuç olur ama 205-120 arası 30 değil 24 atış yapıyor. çeşitli peletlerle deniycem zaten ilk fırsatta. bu arada ben acemiyim onun için atıcının beceriksizliğini de göz önüne alın ;)

    Merhaba arkadaşlar,
    Bugün Mustafa Ekiz arkadaşımızın tüfeğim için yaptığı regülatörü denemeye gittim. Hava kötü ve rüzgarlıydı onun için çok fazla atış yapamadım. Şimdilik 50 metre grupmanlarımı paylaşıyorum, daha sonra buradan daha fazla grupman paylaşmaya çalışacağım. soldaki 30gr ince Mehmet ile, sağdaki ise 19gr H&N baracuda hunter extreme ile yapıldı. sağdaki hedef kağıdının en üstünde bulunan atışı hesaba katmayın o hatalı bir atıştı. soldaki hedefte kopan parçanın sebebi ise yan yana 2 pelet denk gelmesidir.

    Arkadaşlar bi superpoze almak istiyorum ve biraz araştırdım ama yıldız spz lerrin birkaç modeli var sizce hangisini tercih etmeliyim?


    spz me Burdur Yıldız Silah Pazarlama Nakliye Sanayi Tic. LTD. ŞTİ | Yıldız Av Tüfekleri Burdur | Yıldız Süperpoze -
    spz me steel Burdur Yıldız Silah Pazarlama Nakliye Sanayi Tic. LTD. ŞTİ | Yıldız Av Tüfekleri Burdur | Yıldız Süperpoze -
    spz me cch Burdur Yıldız Silah Pazarlama Nakliye Sanayi Tic. LTD. ŞTİ | Yıldız Av Tüfekleri Burdur | Yıldız Süperpoze -
    spz me special Burdur Yıldız Silah Pazarlama Nakliye Sanayi Tic. LTD. ŞTİ | Yıldız Av Tüfekleri Burdur | Yıldız Süperpoze -


    Bazıları alaşım, bazıları çelik olduğu için ağırlık farkları var, onun dışında farklarını pek anlayamadım. Çelik ya da alaşım sağlamlık açısından çok fark eder mi?
    Kullanım alanı olarak %60 trap, %40 kuş ve tavşan avı olacak diye tahmin ediyorum. Bu tüfekler dışında da tüfek önerebilirsiniz max bütçe 2000TL. Şimdiden teşekkür ederim.