ahmetdagbasi adlı kullanıcının mesajları

    Mod 125 in üzerinde gelen orjnal dürbün için kaybedecek bişeyim yok diyip bende kesmiştim. Sonuç çok kötü hatta korkunçtu kestiğime pişman oldum tabikide bu yapılan işlemin işe yaramaz olduğunu değil benim yapamadığımı gösterir gerçekten dürbüne testereyi vurmadan önce dürbünü çöpe atabileceğinizin fikrine inanın. Yay kısaltma işine gelince kusura bakmayın fakat kesinlikle katılmıyorum. Mod 125'i yapan sattıran özel kılan tek şey tabikide o deli kuvveti mermi namludan çıktığı anda gerçekten nereye gideceğini şaşırıyor gücü ile her kesim tüfek kullanıcısında büyük hayranlık uyandırıyor. Sırf grupman toplamak için yayı kısaltıp tüfeği güçten düşürmek mantıklı gelmedi bana, mod 125 kesinlikle isabetsiz bir tüfek değildir o kuvvetti yaratan etki hedef alma işini zorlaştırmaktadır hepsi bu, tüfeği iyi tanıyan ve gerekli kadar atış yapıp zapt etmeyi öğrenen her atıcı mod 125'le çok keyifli atışlar yapabilir. Madem tüfek isabet için güçten ödün verdirilicek bunun yerine hatsan yada farklı markaların magnum yerine orta sınıf tüfeklerini edinin.

    yok hocam yok doğru yoldasın enerji olduğunda daimi ve sürekli dolum yaptıracak bir proje bu scuba tüpüyle doldurmak pratik ama dolum sürekli masraf ve uğraş istiyor açık arazide ac bulman lazım bu yüzden dc'ye yönelmen ama taşınabilir aküyle ama araba aküsüyle çok rahat enerji elde edebilirsin çamaşır makinelerininde motoru güçsüz sayılmaz aslında ama özel bir kasnak sayesinde tork artışı sağlayacak bir redüktör bağlayabilirsen evladiyelik olur diye düşünüyorum

    12 V'u 220 V'a çevirmek pek sağlıklı ve ucuz değil Çin sitelerinde satılan ucuz ürünlere kanma zira çok çabuk bozuluyorlar. Sonuç olarak motor çevireceksin ve watt değeri karşılayacak yüksek bişey alman lazım buda pek ucuz olmayabilir gibime geliyor. Bu projeyle ilgili en başından beri benim kafamda 24VDC aküler 24VDC ile çalışan bir motor ve redüktör var. Diğer yöntemler harcadığın paraya değmeyecek gibi duruyor.

    şimdi söyleyeceklerim inanılmaz gelicek farkındayım hatta bende inanamıyorum ama vallahada gerçek billahada gerçek, eski bir mod 125 sniper kullanıcıyım silahı almamdaki en büyük etken iş arkadaşımın sahip olduğu 1. nesin mod 125'ti. TH kundak filanda değil ilk çıkanlardan tüfek hala orjinal üzerinde gelen dürbün üzerinde gelen ayaklar vs. Silahla 1 yıl önce hiç atmadıysam 50 atış yaptım 3 cm lik alana grupman çekiyordu. 2 hafta önce gene atışa gittik 2 kutu pellet bitirdi m125 le tüfek bana mısın demiyor. Arkadaş ilk aldığında sıfırladı ne dürbüne nede gez göze elini sürmüyor ama hala nişanında duruyor dürbün, insanlar mod 85 le vs vs dürbün dağıtırken bizimki gülüp geçiyor. Benim aklıma gelen dürbünün 3-9x32 olması 32 mercek kolay kolay bozulmuyor mod 125 e bile direnebiliyor. Haa dampa şart mıdır x20 stoegerle dampa kullanıyorum ben gerisini sen düşün ama bozmadıda mı bozmuyor işte

    sportmatch dampayıda dürbünüde bugün aldım. anladığım kadarıyla forumda bu marka dürbünü kullanan bir arkadaşımız olmamış. yabancı forumlardan yaptığım araştırmalar neticesinde almaya karar verdim zira yurtdışında gayet büyük bir kitle memnun bu dürbünden. ürün geldiğinde foto ve kullanıcı görüşlerini yazıcağım. başka arkadaşlara yardımcı oluruz belki.

    Konuya yazdiklarini aynen basliga yazmissin. Forumda yazdiklarinla alakali onlarca konu mevcut. Piyasada satin alabilecegin 2 adet dampa var zaten cesit bol degil. 1.si ingiliz mali sportmacth dm60 2.ise Turk mali yatagun. Baska bir marka yada cesit malesef yok. Dm60 220-240 tl arasi yatagun ise 115-125 tl arasi ikiside isini gorur mu evet gorur. Aralarinda tamamen kalite farki var ne kadar ekmek o kadar kofte misali karar size kalmis.

    oda baya ince işçilik olmuş ucuna değmeyecek gibi çatapat yapıştırmak :) ben izlediğim videolarda kibritin ucunu eritip kaplıyorlardı merminin ön tarafını öyle bişey sanmıştım.

    Benim kendi fikrime göre yatagunun kötülenmesi yanlış tüfekle yanlış dürbün tercihini yatagunla buluşturmak. Mod 125'e 44 yada 50 mercek dürbün takıp yatagundan %100 verim beklersen eğer haliyle hayal kırıklığı yaşarsın gibime geliyor. Sportmatch sarsıntıyı emme konusunda yatagunun bir iki tık üzerinde sanırım m125 in tepmesiyle başa çıkıp dürbünü bir vadeye kadar koruyabiliyordur. Aslında benim DX inden bakma sebebimin altında da bu var. X20 çok tepen bir tüfek olarak lanse edilmiyor hala elime ulaşmadığı için varsayımlı konuşuyorum. O kadar tepmeyen bir tüfeğe DM60 a gerek yok diye düşünmüştüm. Bu arada Tekirdağ'lı olmana sevindim bende Çorlu'danım en büyük sıkıntı buluşmalar yapabilecek bir ekip yok yada belki var ben bilmiyorum.

    Ben o ayakları dampa sanıyordum bilgilenmiş oldum. X20 fazla tepmeyen bir tüfek olarak lanse ediliyor Dm 60'ın çok kaliteli bir ürün olduğunu biliyorum ama tepmeyen bir tüfeğe DM 60 almak gereksiz gibi gelmişti bana oysaki ürünler çok farklıymış. Yatagun markasını iyi diyende çok yetersiz diyende sanırım bunu tüfek ve dürbünün özellikleri belirliyor. Ustalarımız işi bilen abilerimiz fikirlerini esirgemesse sevinirim. Lazer işine gelince 50 tl gibi rakamlarda DX den aldığınızda açıkçası benimde çok bir umudum yok ama denemeye değer diye düşündüm. O konu ile ilgili biraz çalışma yapmışlığım var aslında benim, firmamızda bulunan torna freze ustalarına şekil olarak Boresightere benzeyen bir alet yaptırmıştum paslanmaz çelikten, bir ucu namluma sıfıra sıfır girerken diğer ucu bu piyasada satılan kuvvetli yeşil kalem lazerlere göre yapılmıştı. Mantıken işe yaraması gerekiyordu çokta pratik olucaktı nişangah ve dürbün sıfırlamak ama gelin görün ki lazerin kendisi merkezli değildi. Elinizde tutup sıktığınızda düz gibi gelsede tüfeği sabitleyip namluya aparatı takıp, aparatıda kendi ekseninde 360 derece namlu içinde döndürdüğümüzde 20 metredeki duvarda yaklaşık 30 cm lik kusursuz bir daire çiziyordu. Lazeri kendi imkanlarımızla merkezlemenin bir yolu olmadığı için rafa kalkmıştı ev yapımı Boresighter fikri ama bunlar direk sıfırlama üzerine imal edildiği için lazerde buna istinaden merkezlidir diye düşünüyorum. Gene bilenlerin fikirlerini okumak isterim.

    Arkadaşlar hepinize merhabalar,
    Sipariş etmiş olduğum stoeger x20 suppressor combo havalı tüfeğin internetteki yorumlarında üzerinde gelen dürbün ve ayakların yetersiz olduğunu okudum. max 75m ve altında ciddi isabetli atışlar yapmak istiyorum. Kalibresi 5.5, internette biraz araştırma yaptıktan sonra bir dürbün,dampa ve dürbün sıfırlama lazeri beğendim. Dürbün sıfırlamak benim gibi sabırsız birisi için oldukça zor bir iş gerçekten işe yarar mı bilmiyorum ama sıfırlama aparatlarını alıp denemeye karar verdim. Ama her daim bilene danışmakta yarar var sizce seçtiğim ürünler nasıl? Ölçülerinde de tam anlamıyorum tüfeğime dürbün ve dampa uyum sağlar mı? Hangi dampayı seçersem x20 ile daha uyumlu olur yada dampa ayakları kaliteli kılan detaylar nelerdir.
    ?( Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim


    Dürbün: KANDAR 4-16X40AOE Optical Weaver Mil-dot Reticle Gun Sight Set for M4 / AR15 + More - Black - Free Shipping - DealExtreme
    Dampa 1: KDL026 25.4mm Dual Aluminum Alloy Bracket Gun Rail Mount w/ Hex Wrench - Black - Free Shipping - DealExtreme
    Dampa 2: Dual Aluminum Alloy Bracket Mount with Hex Wrench for M4A1 (25MM-Caliber) - Free Shipping - DealExtreme
    Dampa 3: 25.4cm Aluminum Alloy Double Nail Conjoined Stents - Free Shipping - DealExtreme
    Dampa 4: LDL005 Dual Aluminum Alloy Bracket Gun Mount - Black (25.4mm) - Free Shipping - DealExtreme
    Sıfırlama Lazeri: Red Laser Bore Sight for .220~.500 Caliber - Black (3 x AG13) - Free Shipping - DealExtreme