Komser adlı kullanıcının mesajları

    Ben de var. Regülatör mü yaptiracaksiniz

    Hayır, İzmirde iken samimi olarak gorusurduk, sehir ve numara degisince gorusemedik bir daha, hatır sorucam, mumkunse numarayi ozelden atarmisiniz?

    Merhabalar herkese, Mustafa Ekiz ustanın güncel numarasını bilen varmı? Eski numara değişmiş.

    Saygılarımla.

    Bilindik kisilere yaptirmak daha mantikli yoksa abuk subuk yerlerden regulator alip takmak iş değil. Sadece takmak ile bitse yine iyi, hassas ayarda gerektiriyor. Ayarida yapsaniz uzun omurlu olmuyor ayar tutmaz hale geliyor. Zamaninda Hatsan firmasinin fecaat regulatorlerinden alanlar ile sözde ithal bir markanin regulatorlerini getirtip takanlar oldu, hepsi ters geldi. İthal regulatorler sapitmaya basladi bin atistan sonra. Hatsanin olanlar daha da traji komik, kopya ettigi regulatorlerin yarisi dogru duzgun calismadi, kalan yarisida chrony sonuclarinda duzgun degerler versede, bu degerleri anca ust uste yapilan atislarda verebiliyor. Atislar arasi zaman koyunca, kacak yapan regulatorler sacmalamaya basliyor.


    Sozum meclisten disari, hatsanin malini almak, kalite kontrolden yoksun, gonderin yapariz zihniyetiyle, calisan, kopyaci ve ustelik basarisiz bir kopyaci firmanin malini almaktan baska birsey degildir.


    Zamaninda o kadar fazla sayida hatsan ateslim oldu ki, hep denedim, ha iyi cikar ha simdi yapmislardir. Hepsi fiyasko ile sonuclandi. Kubuza sabitlenince dahi oynayan namlularmi ararsiniz, yamuk namlu keplerimi ararsiniz, herseyi gectim daha delikli boru uzerine duzgun nisangah monte edemeyen bir firma ile bir daha işim olmaz. Ps guard tufegimin arpaciginin tam hizalanmasi icin 5 kez fabrikaya bizzat goturen ben, sonuncusunda da olmayinca pes edip yok pahasina satmistim tufegi.

    Pazarda tüm akılları satışa çıkarmışlar, herkes gidip yine kendi aklını almış. Koşan atın önünde durulmaz. Sizlere gas pistonlu yada gamo marka tüfekler iyi şanslar dilerim.

    Sakalımızda var ama, yinede söz dinletemiyoz. Suya yazı yazdım boşuna.
    Sizlerede geçmiş olsun bu arada.


    Şarjörlü yivsiz tüfekler her daim problemlidir. Standart boyutlarda olmayan ve plastik olan kovanlar, çentiksiz dip tablalari, farkli dip tabla uzunluklari...vs kisacasi şarjörlü yivsiz olmaz hele ki bizim yerlilerden hiç olmaz.

    Armsaniniz hayirli olsun bu arada,kirlilik toleransi haric guzel tufektir. Fakat ozellikle yogun kursun atislari sonrasinda pistonun kirlilige toleransi cok dusuk, temizlemezseniz kisa surede tahliye problemi yapiyor.
    Bir yivsizin kötü gün tufegi olabilmesi icin, en az temizlemeden 500-600 tek kursun atisindan sonra bile duzgun calisiyor olmasi lazim. Malesef hic bir yerli gaz sistemli tufegimiz bu rakamlari goremiyor. O yuzden yerlilerde kinetik sistemleri tavsiye ediyorum.

    Aklı olan varsa Hatsanın ateşlilerinden uzak durur. Aman aman evlerden dışarı. Kasa ve namlu hizalamasi yapilmamis mp ve mpa serisinde namlu oynuyor resmen kilit durumunda. İscilik deseniz rezalet. Hele ki remington kopyasi, kaşık uzerindeki, mekanizma salma mandalinin dandikligine diyecek yok, yari otomatik Hatsanlarda.
    Pompali olarak da hic bulasmayin ,gördünüzmü kaçın. Üzümlü ayarinda pompali uretiyorlar sagolsunlar.

    Yarisma tufegi oldugu icin modifikasyonludur. Kolay ve hizli yukleme yapabilir, hizlica mekanizmayi serbest birakabilir ve de dayanimi oldukca iyidir. Uzun sureler kirimsiz atis yapabilirsiniz.

    Stoeger M3K modelini tavsiye ederim. 3Gun yarişmalari icin orjinal fabrika modifiyeli bir tufektir. İstediginiz kadar kursun ve sacma atabilirsiniz. Youtube dan inceleyin bir isterseniz.

    Yivsiz tüfek olarak her türlü platformu kullanmış bir kişi olarak stres altında çok deneyimli olmayan bir kişi için kullanılacak savunma amaçlı tüfek olarak çifte veya yarı-otomatik yivsiz tüfek tavsiye ederim.

    Şarjörlü ve pompalılardan uzak durun, Şarjörlüler başı başına sorun, pompalı ise kendinizi eğitmeniz için fiyatının 10 katı kadar fişek parası ister.
    Türkiyenin tartışmasız en iyi yerli sayılabilcek tüfeği Stoeger M3000 dir. Ardından Ata Neo serisi gelir. İlla ki gazlı alıcam derseniz( ben gazli yerli tavsiye etmiyorum) Armsanın yeni modellerine bakılabilir.

    Tabancalarda , mke nin uretimi yada ithal ettigi veya uretim izni verdigi muhimmat harici baska bir muhimmat kullanamazsiniz. Buna yukarida gorulen rat shot denen muhimmatlarda dahildir.


    Mesken savunmasinda, uygun yivsiz tufekler ve muhimmat kullanildigi taktirde tabancadan daha durdurucu ve caydirici bir guc elinizde olur. Pompali konusuna sicak bakmiyorum zira bir cok kolluk kuvveti, catismalarda verilen kayiplardan dolayi pompali platformundan vazgectiler. Profostonellerin bile vazgectigi bir platformu biz nasil efektif kullanabiliriz orasi tartisilir. Manipulasyonda hedef nisan hattinin bozulmasi,yari otomatiklere gore dusuk atis hizi, ve gereginde tek elle kullanilamayacak olmasi,pompalilari riskli bir platform haline getiriyor. Yine dar sutre arkasinda yada yerde yatarken pompali manupilasyon islemi zordur.vakit kaybettirir.


    Pompali ile duzenli ve uzun sureler antreman yapmak sarttir. Eger pompali alacaksaniz duzenli ve uzun sureli 15-20 bin tane fisek atmayi goze alip antreman yapacaksiniz. Ben yilda bin fisek atarim pompali kullanirim diyenler bu platformdan kendilerini uzak tutmalilar.

    Yazacak bir sayfa yazi var kissadan hisse konusulan yanlislari dile getireyim, Allah korusun yarin birinizin basina gelir, kendinize zarar gelmesin.
    1- kurusıkı ses tabancalari savunmada kullanilmaz.
    2-biber gazi savunmada kullanilmaz
    3- non lethal kaucuk muhimmat savunmada kullanilmaz
    4-şarjorlu yivsizler savunmada kullanilmaz.
    5-ne kadar pasif onlem alirsaniz alin, savunma icin muhakkak birde duzgun calisan bir atesli silah gereklidir.
    6- ev icinde sevrotin tabir edilen buckshot lae kullanilmaz, fena seker duvarlardan. Acik alanda da 25 m gecincede buckshot kullanilmaz, etkili mesafesi asilmis olur


    Savunma icin klasik sistem, saglikli calisan, mumkunse ithal bir yivsiz tufek ve icine koyacaginiz ithal tek kursunlar en iyisidir. Baski atesi, sutre arkasindan atis, kalabalik guruba atis gerekebileceginden uygun yer ve menzilde kullanilmak kosulu ile tek kursun sayisi kadar buckshotta bulundurmak gereklidir.