Komser adlı kullanıcının mesajları

    Delici pelet gamo pro magnum , durbun olarak herhangi bir 3-9x32 durbun ve Zetax üstadin montaj sitili ile baglayacaginiz tek parca durbun ayagi.
    6 ay boyunca striker edge mi bu sekilde kullandim, zerre sorun yaratmadi optik konusunda.

    Hatsan protector ayaga gerek yok. Tek parca bir ayak yeter. Hatta bu gucte tufege iki parca ayak bile olur. 13 fpe gucunde bir tufek ile etkili olarak 50 m civari atis yapabilirsiniz. 4x basit bir optikde yeterli olur fazla para kacirmayin. FT yapicam derseniz zaten alacaginiz 9x optikte isinizi gormeyecektir. Alacaginiz ne oldugu belli olmayan Hatsan ayak fiyatina orjinal Gamo 4x32wr optik alin, ayaklari ile beraber geliyor.

    Dürbün diğer yaylılardan daha fazla etkilenir burayı düzelteyim.
    Namı diğer dürbün krandır 54-56 serisi.
    Size yansımayan tepme, recoil sistem sayesinde olduğu gibi optiğe yansır.
    Benim Hawke 3-9x40 dürbünü yatagun dampa ile bile dağıtmıştı.
    Sportsmatch veya Bullseye şarttır.

    Yine başladınız, 500m pcp ile 200m yaylı ile, yazmayım diyorum ne zamandır dayanamıyorum. Saçma sapan, balistik kurallarını çiğneyen, top atışı gibi yapılan efektif olmayan gösteri amaçlı atışlar ile yerlere göklere sığdıramadınız şu tüfekleri.
    Ateşli .22LR Mauser im ile , winchester superx gibi balistiği iyi olan bir mühimmatı 140 en fazla 150 m lerde kullanabiliyordunuz. Sonrasında düşme ve sapma tam hesaplanmıyor, atışlar efektif olmuyordu.
    .22 LR uygun mühimmat, 2400 m uçuyor. Bende dikeyim 45 derece açıyla atayım 1 km, mantıklımı? akıl karı bir işmi? bunu yapan arkadaşların başka işi yokmudur?
    adamlar 500m de efektif atış için .308 mühimmat bile kullanmıyorlar, tam olarak yeterli gelmiyor diye. siz neden bahsediyorsunuz.??

    Mesai arkadaşınızın ne maksatlı kuru sıkı silahı edinmek istediğini bilmiyorum ama, bu tabancayı antreman harici alacak ise bence vazgeçsin bu fikirden. Zira caydırıcılıktan öte kendini öldürtmekten başka bir işe yaramaz Allah korusun.
    Antreman konusuda tartışmaya açık bir konu, Artık orjinalleri ile 1-1 replica traning pistoller var, Airsoft olan bu silahlar tüm dünya kolluk ve askeri kuvvetleri tarafından antremanlarda kullanılıyor. Kılıftan kütleye, taşıma, tutuş, hızlı nişan alma, Söküp takma, tetik ağılığına kadar aynı olması.. vs antremanlarını gerçeğe en yakın biçimde ve tehlikesizce yapabilir.


    Düğün derseniz, bu konuya girmek bile istemiyorum, zira halen böyle zihniyette olan arkadaşımızı var ise forumdan tavsiye istemesin, hatta girmesin mümkünse foruma.
    Hayvan korkutmak ,tarlayı beklemek derse, yivsiz tüfek ve cehennem gibi ses çıkaran 140db lik bulgur fişekleri çok daha mantıklı. Hem kuşları besler , hem de gereğinde içinde gerçek fişek koyarak kendini tehlikeli bir durumda savunabilir. Basit bir Tek kırma bile yeterli olur bu konuda.


    Kendi kişisel görüşümdür, Kurusıkı kadar gereksiz bir silah türü yoktur. İnsana zere kadar birşey katmayacağı gibi canınıda götürebilir. Antreman deseniz olmaz, korunma deseniz olmaz, gerçekçilik 1-1 replika silah deseniz olmaz. Tamamen boş beleş bir piyasa, bence değil satılması, üretilmesi bile yasaklanmalıdır.

    Cesa çift kırmalarda ve pozelerde orta sınıf yerliler arasındadır. Bulunduğum ilde çok fazla sayıda kullanılıyor. Zaten kullanııcların %99 uçar avında kullanıyor. Memnun değilim diyeni duymadım. Tabiki işin birde başka boyutu var,sadece Sezonda çıkarıp 2-3 kutu fişek atıp. Onlarda 32 ve 34 gramı geçmeyen saçma fişekleri oluyor. Silahtan memnunum demek ne derece doğru bir bilgilendirme olur, orasıda tartışılır.


    Bütçem fazla yok, uçar avı yapıcam, sürekli atıcılıkta kullanmayacağım, 32-34 gramı geçmeyen saçma fişeği atıcam, diyecek olanlara zaten 300-500 tl lik üzümlü merdivenaltı tüfekleri hariç her türlü yerli tse standarlı üretim yapan markayı önerebilirim.


    Alacağın modelin;
    Çelik kasa ve ejektörsüz olması da hem tüfeğin ömrü, hem de arıza çıkarmaması bakımından bir avataj sağlayacaktır aynı zamanda.

    Tabi ki Baikal tavsiye ederim. İscilik cok hassas degildir ama saglamdir, namlulari guzeldir. Tek tetik ,ejektor, selektor ,mobil şok, nikel kasa olani var. Evladiyelik bir tüfek.


    İlla yerli alicam dersen Yildiz yada Akdas al

    Sahibi olduğum M4 modeline birkaç parça ekledim, izniniz ile paylaşmak istiyorum.
    Parçaları sıra ile kısa açıklamalar ile yazacağım.


    1- Beretta marka cylinder şok: Stok halde modified şok ile gelen tüfeğim ile, tek kurşun atmak için edindim.


    2-Blam 4 fener aparatı: Namlu ve şarjör borusunu ortak işga etmeyen, magpul marka pikaçu raylı, kompakt, kayışlık yerine takılan ,Benelli M4 için en iyi ışık takma çözümü denilen ürün. Ayrıca stok halde ciddi anlamda ses yapan kayış halkası yerine monte edildiğinde, zerre ses yapmayan bir ürün.


    3- Specter Gear CQB Benelli M series kayış: Benelli M serisi için özel üretilen 2 nokta, 3 nokta olabilen ,tam ayarlanabilir, tek tuşla sökülebilir,oldukça kaliteli bir kayış çözümü.


    4-Limbsaver dipçik padi: Tepmeye karşı hassas birisi olduğumdan( Zamanında Benelli M2 ve Supernova mı satma nedenimdi) orjinal olan dipçik padini, Limbsaver ile değiştirdim. Makine ile ölçülmüş bir sonuç yok fakat benim omzum ve kullanan kişilerin omzu gayet iyi anlıyor bu durumu.


    5- Mesa Tactical Shotshell Carrier: Tüfeğimin ani fişek ihtiyacına çözüm bulmak için raylı olan versiyonunu taktım. Dikkatli bir montajdan sonra sürekli test edip aktif kullandığım üründe herhangi bir gevşeme söz konusu değil. 6 fişek kapasiteli.


    6-G&GG bolt release button:Özellikle şarjör boşalıp mekanizma geride kilitlendiğinde hızlı fişek yüklerken çok ihtiyaç olan bir ürün. Orjinal butondan daha yumuşak ve bakmadan seri bir biçimde ulaşmak çok kolay.


    7- Streamlight TLR 1 HL fener: Surefire fenere çok para vermek istemeyen benim gibiler için, kalite olarak surefiredan küçük bir tık geride, ancak fiyat olarak 1/3 fiyatında olan ek en mantıklı ışık çözümü.
    800 lümen gayet güçlü, ve istediğim sağlamlık su geçirmezlik sertifikalarına sahip, kompakt, dilersem tabanca ilede rahatlıkla kullanabileceğim, en önemlisi de kumanda butonuna gerek kalmadan tüfek ile atış pozisyonundayken, pozisyonu bozmadan parmağım ile kontrol edebildiğim mükemmel özelliği olan bir ürün. Surefire fenerleri M4 üzerinde parmak ile kontrol edemeyip, kumanda butonu almak zorundasınız, bu da tüfeğe ekstra bir parça demek sarkan kablosu ile beraber.


    8- Eotech 552 NV Holographic Sight: Nişan alma ve kullanma stilime uygun, Olmuşken Eotech markasının en iyi modeli 552 olsun dediğim nişangahım. Diğer marka ve modellerin dar görüş açısını, küçük ekranını bir türlü sevemedim.


    9- Meprolight Tritum nişangah set: Elektronik nişangah olmadığı durumlarda,güvenliği gece elden bırakmamak için şart dediğim Tritum gez ve arpacık mekanik nişangah setim.


    Fotolar:,

    Kulak içi kulaklıklar, ne kadar kaliteli olursa olsunlar, sadece kulak yoluna gelen sesi kesmeye yararlar, kulak çevresi kemiklerden de ses aktarımı olur, bunu kesemezler. en güzel ses kesme yöntemi tam kapalı kulaklıklardır. Sürekli atış yapan birisi değilseniz, 3M markası işinizi görecektir. Min Peltor II modelinin öneririm, Peltor I malesef tam olarak sesi kesemiyor.Uygun bütçeye alınabilir.
    Daha çok atış yapanlar Howard leight marka kulaklılar ile rahat edeceklerdir. Hem atış hem av içinse Kesinlikle kaliteli bir elektronik kulaklık olmalı, avın ve grup ile konuşmaların sesini yükseltirken,Silah sesini neredeyse duyulmayacak pozisyona getiriyor. Av ve yoğun atış günlerinde çok faydalı oluyor.

    Malesef Metehan, durum böyle.
    Yerli üreticilerimiz bir tetik emniyeti bile koymaktan acizler. Amerikan polisi deyince; şu anda yivsiz envanterlerinde mossberg 500A1 kod adlı pompalı tüfeği kullanıyorlar, önceden bu ürün envanterlerindeyse muhakkak bu emniyeti üreticiden istemişlerdir diye düşündüm, o yüzden merak edip sordum.


    Ben bu tetik emniyeti yüzünden yerli pompalı tüfeklerden soğudum,kullanmıyorum. Hatsan fabrika ziyaretimde durumu Bahtiyar bey'e kısaca izah etmek istedim, ayak üstü bir sohbet oldu bizim tüfeklerimiz güvenlidir diye geçiştirince :) daha fazla üstelemedim bende.

    Başınıza geldiği için değil, deneme yaptınızmı diye soruyorm, Metehan.
    Hani yerli pompalı tüfeklerimizde sadece horozun iğneye ulaşmasını önleyen emniyet var. bundada aynı şekildemi dedim. Yoksa Remington, Winchester, Mossberg, Maverick, Benelli, Browning,Fabarm,Ithaca, Franchi gibi markalar da olduğu gibi mekanizma tam kapanmadan tetik düşmesini önleyen ikinci bir emniyet varmı? diye soruyorum.


    Çünkü bizim akıllı üreticiler kendilerine o kadar güveniyorlar ki, pompalılarda dünya markaları bile ikinci emniyeti koyarken bizimkiler koymuyor, o yüzden dedim.