Komser tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Meselabir Diana mod 54 eksik ozellikleri giderilerek kopyalanabilinir, ayni sekilde bir 350 magnum. Bunlarla ayni kalitede ustelik eksik ozellikleri giderilmis bir silahlari yari fiyatina satmayi basarabilirsek dediginiz gibi almayan kalmaz. Ayni sekilde iyi bir pcp de kopyalanabilir ustelik Mustafa Ekiz regulatorlu olur. Tadindan yenmez.
    Piyasada gordugum kadari ile bu regulator isini mustafa ustad dan baska becerebilen yok, hatta birakin sahislari firma bile yok. Hatsan patladi, Alteros rezaletini zaten hepimiz biliyoruz. E fx lerin hava kaciran regulatorlerinide gorduk hatta weihrauch regulatorleri bile iyi calismasina ragmen uzun omurlu degiller, birkac bin atistan sonra sacmalamaya basliyorlar.

Fabrika degil atolye olur. Uzumlu merdivenalti imalathaneleri gibi. Bir namlu yapan cnc nin fiyati 250 bin dolar. Bu durumdayken biraz zor gorunuyor. Ha guzel bir proje cizilir. Kral gibi bir firmaya fason uretim yaptirilabilinir, Mustafa ekiz gibi üstad larda uretimin basinda kalite kontrolcu olur. En mantiklisi bu gorunuyor.

Bende attim zamaninda uzak mesafelere yayli ile, durbunu şimleyip, yada tufegi dikip atmak cok efektif olmuyor. Benim .22lr yi 92m ye sifirladigimda max 140m de 10cm dusme yapiyordu bunu biliyordum, kliklerke surekli oynamadan tufegi top gibi havaya dikmeden gordugume atabiliyordum.

Efektif menzil ile max menzili karistirmayalim. Sonucta canli bir hedef dusunun hareketli kucuk,neyse... Bunu efektif menzilinizdeyse cok fazla ruzgar ayari yapmadan kliklerle oynamadan hatta mildota bile sahip olmadan vurabilirsiniz. Benim .22lr de mildotlu optik yoktu. Hic aramadim ve hic sikintisini yasamadim mildotsuz optigin.

Yoksa bir .308 win ile 800m den hareketsiz hedefi mesafe olcer ruzgar hesaplama, basinc hesaplama... vs attiginizda vurabilirsiniz. Hedefi etkisiz hale getirecek enerjiside vardir.

Ama efektif menzil 400m olarak gecer .308 icin

Bu menzilde grupman yapar, sifirladiniz tufegi kolayca kullanir , cok yuksek oranda isabet saglayip hedefi herturlu etkisiz hale getirrebilirsiniz

yanliz isabet olmuyor , parasut peletin yapisi buna uygun degil, solid bullet bile atsaniz , bu cekirdekler bir .22 atesli cekirdegi kadar duzgun ve homojen degiller malesef. Hadi diyelim ugrastiniz guzel bullet yaptiniz , bu seferde havali tufek namlularinin yiv ve setleri bu bullet leri 1000 fps ve uzeri hizlarda atmaya uygun degil.

Bu yuzden menzil problem oluyor havalilarda. 100 m ustu atesli yivli gerekiyor.

Benim .22LR 40 grain 5.58mm Winchester superx bakir kapli solid cekirdegi 1180fps hizla atiyordu. 105 fpe gucu vardi.

140m ye kadar isabeti cok iyiydi. Kisa mesafeleri zaten saymiyorum bile, civi gibi cakiliyordu Cekirdekler. Hw 100 kullanan arkadasim sasirmisti atis yapinca , isabeti havalilara benzemiyor diye. Yivli farkli oluyor.

Yanliz 130-140m den sonra dusme pek hesaplanmiyordu zor is, her kalibrenin efektif bir menzili var tabiki. Havalilarda da kullandigim en iyi pcp max 100m den sonra keyif vermiyordu. Yaylida durum dahada vahim yaylilarda da keyifli atis mesafesi dianalarimda bile 30-40 m di. Ben max 50m atar onuda fantezi icin yapardim.

Kisaca benim icin havali efektif menzili mod 54 bile olsa yaylida 30-40m. Fx yada hw olsa bile pcp de 70-80m. 12 gauge ateslide ise efektif menziller daha kisa ; sevrotin 30 m, iyi ithal tek kursunlar 50-60m maximum efektif menzillerdir.

150 250m ler icin bir .223 rem. 250-400m ler icin bir .308 win sarttir vesselam.

Kusura bakmıyorum, rahatsız olma nedenim, sizin gibi imzasındaki tüfekleri olan ve makina mühendisi olan birinin bunları sorması, siz bunu yaparsanız millet neler misali, yoksa benim haddime değil kimseye yaz yada yazma demek, bende misafirim sizler gibi bu forumda sadece.

yay, piston ve piston keçesi değiştilirir, hava transfer portu ile oynanır, kurma kolu modifiye edilir kırılmasın diye, ayrıca tepme sistemi modifiye edilir. tetikte muhakkak modifiye edilir.

Türkiyede yapılmış meşhur 40fpe güçte bir mod 54 vardı. bu şekilde bir modifiyede tüfek yıpranır, keçe, yay dayanmaz, tetik aksamı bozulur. Kırımlar yaşar kısa sürede diana bile olsa.
    5.5mm bir mod 54 alıp stok haliyle hiçbirşekilde oynamadan sadece V match kiti takıp 25 fpelik canavar gibi bir yaylı olur. bunun otesi gereksizdir.

21fpe diyoruz işte formülden jouleyi hesaplayabilirsin. Makine mühendisi değilmisin?
    Google buraya yazacağın cevabın yarı kelimesini sarf ederek 54 ve airking hakkındaki sorunun cevabını bulabilirsin, hatta max joule modifiye edilebileceğinide bulabilirsin.

6 kilo tüfekmi olur, saçmalamışlar iyice hadi 4 -5 kilo neysede 6 kilo nedir? MG42 makineli tüfeği gibi. Yaylı değil pistonu yok,ağır bir ağaç kundağı yok ,aksesuarı yok.
    Millet birde kilo onemli değil demiş,durduğum yerden atıcam sehbaya kurucam, ozaman 150cc bir tüplü pcp bile olur bağlarsın tüpe sehbadan atarsın. 1litre tüp koyup taşınamaz bir tüfek yapmak gerçekten Hatsana özgü bir davranış olmuş.

Herşeye burnunu sokarsan böyle olur ,regülatör işiyle cıvıtmaya başladılar, yeni model adı altında iyice suyunu çıkarıyorlar artık.

Hatsan yeni model silah çıkarmadan önce eski model silahlarindaki hatalari gidersin. Regulator adi altinda calismayan çöpleri 200tl den millete iktirmeyle bu iş olmaz. Hatsan regulator istiyorsunuz garantisi yok calismasi icin silahi gonderin diyorlar, israr ederseniz gonderdikleri regulatoru saglikli calistirmak mumkun degil.

Silahi gonderiyorsunuz, deneme tahtasi oluyor, regulator tak, cikar kac tane Allah bilir hangisiyle calisirsa onu yolluyorlar.

Bugun bir FX bile dogru durust regulator yapamiyorken, Altaros lar yalan yanlis calisiyorken, Hatsanin regulator isine girmesi ironik.

Hali hazirda piyasada AT44 ve BT65 gibi iki oturmuş modeli var. Ozellikle AT44 ile biraz oynanirsa iyi hale geliyor begendigim bir model. Bunlar uzerinde adam gibi calisilsa, uygun fiyata avrupa kalitesine yakin silahlara sahip olmus oluruz.

Bu arada 7.62 ler hadi neyse yurtdisi cakal avi falan icin,

9 mm nedir? Alakasiz bir kalibre, domuz deseniz mumkun degil, gece bek inde domuz bekledinizmi bilmiyorum, en ufak bir citirtida irkiliyorsunuz, 12 gauge 2000 fpe gucte Remington kursunu yiyen domuz, 30 m kosup oyle yigiliyor. 9mm havali ile domuz bekleyimde vurayim acayip mantiksiz bir dusunce.

Sakın oynamayin tufeginiz ile, zira tufeginize kalici hasar vererek kullanilmaz hale getirme yada en iyi ihtimalle servise gonderme zorunda kalabilirsiniz.

Bu isi bir bilene yaptirin kesinlikle,modifiye konusunda mustafa ekiz usta bence turkiyede tektir. Onunla gorusun, yaptigi isten memnun kalmayana henuz raslamadim daha.

Emeğinize sağlık, ancak bir gerçek var ortada göz ardı etmemek lazım, aynı tüfeği kullanan birisi olarak, 350 magnum hem daha guclu hemde daha isabetlidir. İscilik, parca kalitesi, saglamlik, uzun omur...vs daha bir cok konuda Hatsan dan cok ama cok ote bir silahtir.

Heyacininizi anliyorum 135QE fena bir tufek degil, ancak asla ama asla bir Dianayla kiyaslanamaz. Uzaktan yakindan alakalari yoktur.

Bu konuya bakan bilmeyen birisine yanlis anlamaya meyil verebilir bu konunun icerigi, lutfen daha dikkatli olalim.

Yaylilarin babasi denen adamin tasarladigi ve bir cok otorite tarafindan en iyi 3 namludan kurma yaylilardan birisi ilan 350 magnuma cok fena haksizlik ederiz.

Emin olun elimdeki 135 , 350 magnumun yarisi niteliginde bir silah bile olsa kesinlikle satmazdim. Bunu soylerken 50 tane uzerinde yayli tufek sahibi olmus ve bunlarin 1/3 u iyi markalarin iyi modelleri olan, tecrubemle size konusuyorum.

Zetax ustanin dedigi gibi, optimum namlu boyunu tufegin gucune gore ayarlarlar, 12 fpe bir tufekte 500mm namlu olmayacagi gibi, 25 fpe bir tufekte 250mm namlu boyu performansi olumsuz etkileyecektir.

İdeal namlu cok kisa olmaz, yivli tufeklerde de bu boyledir. Uzun menzil icin artan guc ile birlikte artan bir namlu boyu gerekir. Namlu kundaga kesinlikle temas etmemeli, ceket, moderator vb seyler barindirmamali, kullanilan capa uygun olarak optimum kalinlikla olmalidir. Daha saglam olsun diye gereksiz kalin ve agir namlu yapilmaz. Atis esnasinda namlu dogal olarak esner ve bir rezonans yaratir.

Havali tufeklerde de ceket, kaplama, namlu tutucu, moderator gibi aparatlar kullanmayan lw tarzi hafif ve ince namlular daha isabetlidir.

100 atıştan sonra son yaptıgım chrony sonucları
    Mod 135QE Vortex 5.5mm stok

Pelet: H&N FTT Trophy 5.53mm 14.66 grain.

Sonuclar bu dakika itibari ile Hatsan fabrikada ölçülmüştur

1-843
    2-846
    3-844
    4-846
    5-846
    6-843
    7-843
    8-844
    9-841
    10-846

İlginc , ve cok iyi sonuclar, Hatsanin profosyonel cihazinda olculdu. Bukadar stabilite beklemiyordum.