Komser adlı kullanıcının mesajları

    Emir bey;
    Emin olun saiga nin 1/3 fiyatina satilan yerli stoeger m3000 bile, saiga lardan cok daha guvenilirdir.
    Arama motoruna Amerika 3 gun yazarsaniz , ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz. Ayrica hicbir ulkenin kolluk ve ozel kuvvetleri sarjorlu yivsizler kullanmaz.


    Benim amacim kimseye muhalefet olmak degil. Sarjorluler hem goruntu hemde islevsel olarak mukemmel ve keyifli hobi silahlaridir. Bunda hem fikiriz.


    Ancak kesinlikle kotu gunde yada tehlikeli avlarda guvenilecek birer yivsiz degildirler. Bunu yazmamin nedeni, her ortamda kullanirim diyerekten sarjorlu yivsiz almak isteyenlere bir nevi yol gostermektir.
    Etrafta , husan, bora,derya.. Adiyla birsuru fecaat tufek var cunku hemde afaki fiyattan satiliyorlar.

    Tarzla pek alakasi yok. Sarjor besleme yivsiz tufekler icin sagliksizdir. Her zaman probleme acik bir sistemdir. Ayrica bu firmalar av tufeklerinin yanisira law enforcement ve combat shootgun tarzi silahlar uretmektedir. Hatta bu konuda tek ve rakipsiz ureticilerdir. Bakiniz Benelli M4, M2, Supetnova, Beretta 1301 tactical, Fabarm Sat8, winchester sxp, defender 1300, remington 870 police... Gibi


    İpsc yarismalarinda hizli yuklemenin onemi saliseler duzeyinde onemlidir. Bu yarismalarda da bu markalarin modelleri kullanilir. Emin olun sarjor saglikli bir sistem olsa idi , bu ureticilerden coktan gorurduk. Taktik kullanimi birakin, bu yarismalar icin bile coktan uretirlerdi.


    Su anda benellinin spas 15 diye ispanyada fason urettirdigu bir model var, sarjorlu ve pompali cift sistem,dunyanin en iyi markasinin bile bu modeli sarjorlu oldugu icin problemli ve artim uretilmiyor.


    Hicbir sarjorlu yivsiz, hobi tufegi olmadan ote gidemez, kotu gun tufegini gectim, av hatta yarisma tufegi bile olamaz malesef.

    Hatsanin en guzel yaylisi , keske carbin modelini alsaydiniz, hem namlu daha kisa lock time daha az, hemde namlu ucu 1/2 unf disli moderator takilabiliyor.

    çift atesleme poze ve cift kirmalarda hic istenmeyen bir ozelliktir. Her ne kadar Akkar tufeklerinde 1250 bar avrupa standarti test basinci kullansada, cift patlayan bir tufek kotu sonuclar dogurabilir. Bir kere bile olsa cift patlayan bir kirma benim gozumde tehlikeli ve kotu gun tufegi olamayacak bir tufektir. Tetik tek selektor yok, zaten selektor arizasi problemi cikabilir diye bilerek selektorsuz sectim. Tetik bosa dusuyor ilk cekisten sonra, sag atesliyor. Tetigi birakip tekrar cekincede sol . cift tetik te oldukca guvenli ancak kullanimi zor oldugu icin tek tetik tercih ettim.

    Pompa guzel sporda oluyor. Ancak tasima aynen scubada oldugu gibi problemli, vurup sirtiniza daga cikamiyorsunuz, tufek kadar extra bir agirlik. Hadi aldiniz diyelim, uygun kiyafet ve yer olmadan dagda tasta tufegi yere koyup hava basmakta pek mumkun olmuyor.

    Ne Çatüsmüş ama, kullanmasak ve cevremizdede kullanicilari olmasa yutturacaksınız hani. Su borusu namlusu bir şarjörden sonra, cayır cayır yanıyor. Besleme sorunu var, tetik mekanizmasi plastik. İgne yayi tukenmez kal yayi gibi direk direncini yitiriyor. İgne dokme hurda malzemeden temizlik icin sokuldugunde elinizde kaliyor. Kundak incecik el kundagini fazla sıktınızmı gaz pistonu calismiyor :) . Heleki 200 adet tek kursundan bahsediyorsaniz siz hic tufek kullanmamissiniz anlasilan. Yerlileri gectim ithal marka yivsizler bile 200 tek kursun atimindan sonra namlu ici sivanmasi yuzunden tutukluk yapabiliyor, heleki yaf,zuber,ozkursan tarzi yerli tek kursunlar resmen namluyu sariyor.


    Burada silah almak isteyen insanlari yaniltmayalim lutfen, catus aynen safirin eski versiyonlari t14 ler gibi sorunlu ve fiyatini haketmeyen bir yivsizdir. Hoş yerli tufeklerin hicbiri fiyatini haketmiyor orasi ayri bir konu ama. Bu sarjorlulere sirf goruntu var diye istedikleri fiyatlar asiri abartili malesef.

    Dm 60 ı piyasada en ağır tepen weblet patriot ve mod 125 yaylıları ile kullandım, ayrıca dürbün katili denen diana mod 54 ve 56TH ile de kullandım, hiç bir problem yaşamadım. Gayet sağlam ve ömür boyu garanti verdikleri bir üründür.

    Ben Hatsanın QE modellerinden denedim, cekete entegre moderatör oldukça verimli ancak yaylıda pcp verimi beklemek yanlış olur. Zamanında Diana mod 54üme namlu ceketi yapmıştım, birde orjinal diana moderatör almıştım. Sesi kesiyor ama sanıldıgı kadar performansları iyi değil.

    Benelli'mi, Beretta'mı diye düşünürken, Beretta 1301 taktik modelini
    incelediğimde kundak işçiliğinde zayıflıklar, standart stok olması ve
    kapasite yetersizliği, Benelli M4'de ise fiyat ve şu anda yurdumuzda
    bulunmaması, Benelli M2 ise daha önce kullanmış olmam ve yine standart
    stok ve şu anda ülkemizde M4 gibi bulunamaması nedeni ile bütçeme uygun,
    işçilik ve parça kalitesini çok beğendiğim, uzun süren araştırmalarım
    sonucunda'da bir Benelli M4 olamasa da ona yakın bir tüfek olan Fabarm
    Sat 8 Pro Forces modelini edindim.




    Tabanca kabze stok elime ve omzuma çok iyi oturdu, standart stoğu
    beğenmedim pek ayrıca tepme ve taktik kullanım açısından istemedim.
    Teleskopik stok zaten M4 almaz isem düşünmeyeceğim bir stok olduğundan
    vazgeçip bu stoğu edindim.





    İlerleyen zamanlarda yorumlarımı paylaşacağım, şimdilik ilk
    izlenimim; çok kaliteli bir işçilik, yine kalitesi ve sağlamlığı
    hissedilen parçalar ve yaptığım 145 atışta(25 fişek-120 tek kurşun) bana
    sorun çıkarmayan bir tüfek olduğudur. Parçalar pırıl pırıl tabiri caiz
    ise jilet gibi kusursuz.

    Sahibi olduğum Akkar Coach Gun tanıtımını yapmak istiyorum;


    Ürün Akkar' ın yeni modellerinden...Bir süredir beklediğim bu ürün
    haziran ayında son hafta piyasaya sürülmüş olup, bayilere ilk gelen
    partiden edindim.




    Gövde çelik, tetik, tetik aksamı ve tetik korkuluğu metal, kundak klasik yağla doyurulmuş ceviz.
    Namlu 20 inch, mobil şoklu, düz bantlı, pirinç arpacıkla mücehhez.
    Tetik sol ve sağ namluyu ateşliyor, selektör yok, manuel emniyet manivelası mevcut.
    Kovan tahliyesi ejektörsüz, sadece tırnakla.



    Bu kadar iyi bir işçilik beklemiyordum desem yeridir. Tertemiz parçalar
    Avrupa bir tüfeği aratmayacak şekilde özenle işlenmiş. Herşey yerli
    yerinde ve oldukça sağlam duruyor. Sökebildiğim her yerini inceledim,
    güven vermeyecek, kırılıp dökülecek bir parça yok gibi. Parçalar
    pürüzsüz elinize çapak falan gelmiyor, herşey birbirine tam oturuyor.
    Namlu kilidi kolu çok iyi, rahat açılıp kapanıyor, tam ortalı yerine
    oturuyor. Kundak sağlam, dipçik pedi klasik gibi görünse de darbe emici
    özellikli gibi kademeli.




    Ürün şık bir çanta, tam şoktan silindire kadar olan 5 tane şok ve şok
    anahtarı ile eksiksiz geliyor. Yine iki dilde yazılmış ayrıntılı
    kullanma klavuzu mevcut. Ben ekstradan iki namluya kurşun atışında
    takabilmek adına 1 adet silindir şok ve şevrotin atışları için 1 adet de
    4 numara ( improved silindir ) şok daha aldım.



    İlk denemelerimi 32 gram 6 numara ve 34 gram 4 numara 2 kutu ve 10
    adette YAF Speddy Slug tek kurşun ile toplamda 60 adet fişekle denedim.
    Hiç bir problem yaşamadım.



    İlerleyen zamanlarda mükerrer atışlarla denemelerime devam edeceğim, ama şimdi tam istediğim özellikli koç gibi bir '' gun '' , [Resim Engellendi: http://www.tabancatufek.com/forum2/images/smilies/wink.gif] , sahibi olduğumu düşünüyorum.



    Buyrun fotoğlar;

    Aksesuar farkı ve kundak farkı var, bence deymez o farkı vermeye, Bt serisinin en ucuz modeli alınmalı kanımca.

    Magnum sınıfı yaylı bence gereksiz. Tüfekte isabet daha önemlidir. Orta bütçe seçimlerinizde hem isabetli hem güçlü yaylı bulmanız zor, olsada dampa, kaliteli optik gibi aksesuarlarıyla daha pahalıya gelecektir.Güç isteyenler ya Diana gibi markaların magnum silahlarına bakacaklar yada PCP tüfek tercih edecekler.

    Hayırlı olsun Yeni safiri inceledim, eski safiride kullanmış ve sahra sökümünü yapmış olarak, yeni safirin geliştirilmiş oldugunu gördüm, hatalarından tamamen arınmasada, özellikle piston ve namlu kısmnındaki değişiklikler olumlu.
    Ancak sanırım yine besleme problemleri olacak sarjör kaynaklı. Küçük birkaç modifiye gerekebilir. Eski safir heleki plsatik alt gövde olanları tam bir fecaatti.


    Yeni firmada silahlarıyla ilgili hatta eski full metal gövdeli olanları gönderdiğiniz taktirde ücret karşılıgı yeniliyorlar.
    Kazasız belasiz, iyi günlerde kullanmanız dileği ile, zaten kötü gün tüfeği için almamışsınızdır muhtemelen. Çok keyifli bir hobi tüfeği edinmişsiniz.

    Mustafacım helal olsun eline emeğine sağlık. bunu senden başka Türkiye Cumhuriyetinde yapacak bir adam daha yoktur.
    Yurt dışından ne olduğu belirsiz bir standartı olmayan regulatörleri getirip yalan yanlış montajla burada takıp, yada al kendin tak deyip, ayar falan yapmadan millete teslim eden sonradan çıkma çakallara benzemiyor işlerin.


    emek var, çakallık yok, Allah senin gibi ustaları camiadan eksik etmesin.

    Vurduğun yerden ses getirmek istiyorsan ateşli alacaksın, 70-80 fpe havalılarla olmaz o iş.
    orjinal haliyle modifiye etmeden sadece gücü açarak bt65 i 70 fpe ye bile getiremezsin.
    6.35 çapta zaten pelet yok ülkemizde, olanlarda pahalı. 80 fpe bir 6.35 den adam gibi verim almak için 35 grain ve üstü solid çekirdek atman gerekir ki ülkemizde adam gibi solid mühimmat yok.
    bence canın sıkılmasın vazgeç bu hayalden. Al bir at 44 keyfine bak

    İkisini'de kullanmış biri olarak: BT65 den hem 5.5 hem 6.35, Marauder'den 6.35 mm kullandım. 3 tüfeğide 0 almıştım. Çok samimi bir dostumda'da 5.5mm Marauder vardı. onunlada uzun üren atışlar yaptık.
    İki tüfek arasında uçurumlar kadar fark var, İşçilik, parça kalitesi, İsabet, Sessizlik, hava sarfiyatı, modifiyeye uygunluk.
    Senin söylediğin orta sınıf renault otomobille Wolswagen karşılaştırması yapmak gibi.
    Servis yedek parça işine diyecek birşeyim yok sonuçta bunlar araba değiller kolay arızaları çıkmaz, oring harici periyodik bakımları yoktur.
    Bu karşılaştırmada BT 65 i hicbir konuda önermem.
    At varken eşşek alma. Hatsanın en iyi tüfeği AT44 tür, longda değil, standart kundaklı normal AT44 alınır hatsan alıcaksan. Daha fazla para verilmez yazık günah, iç parçalarındaki işçilik rezaletini bir görsen, anlayan biri içini açtığında hemen bu nasıl işçiliktir demeye başlar zaten.


    Mustafa ekiz ustaya sor, tüm model hatsanların ciğerini bilir, Maraudederide , ona sor o zaten verir cevabını.


    Sırf servisi var diye, parçası bol ikinci eli bol diye tüfek alınmaz. Çok yanlış bir mantıktır. Aynı şekilde türkiyede fiat ve renaulttan başka otomobil almamaya benzer. Bu mantıkla hiçbir ithal otomobil almamalıyız böyle mantıkmı olur?