sertace adlı kullanıcının mesajları

    Esasında değil.. Pelet üretiminde üretim tekniğinden dolayı değişken maliyet sabitken üretim kalitesi farklılaşabiliyor :) Buna benzer bir durum plastik injeksiyon kalıbından çıkan ürünlerde de mevcut...


    BU tip ürünlerde kalıptan ilk çıkan ürünler en iyi ürün çıktısı elde edilene kadar firedir. Bunlar büyük ihtimalle (inşallah :) ) tekrar eritiliyor.


    Daha sonra 1 ila mesela 1.000.000 adet arasında kalite ivmeli azalır..


    Burada temel soru FX gerçekten ilk kaliteli partiyi aldığı için mi pahalı yoksa FX pazarlamacısı oem maliyeti ve konumlama nedeniyle yüksek fiyatladığı için mi pahalı onu anlamak.


    Sakın ama sakın pahalı ürün kalitelidir algısına kapılmayın. Bu psikolojinizi kullanarak biz pazarlama uzmanları size neleri kakalıyoruz bir bilseniz ağlarsınız :)

    Bir merminin namludan ne kadar hız ile çıktığının çok önemi yok. Hava direnci gereğini yapar :) Hava direnci, hava içerisinde hareket eden cisimlere hava tarafından uygulanan ters yönlü, sürtünmeden kaynaklanan kuvvettir.


    Hava, herhangi bir cisme her yönden baskı yaparak, değişik yönlerden farklı kuvvetler uyguladığı için cismin şekli süzülme hızı ve menzili açısından çok önemlidir.


    hava direnci = 1/2 * d * a * cd * (vt + vr)^2


    d=havanın yoğunluğu
    a=cismin hava içinde ilerlediği izdüşüm (projeksiyon) alanı
    cd=cisim hava sürtünme katsayısı (aerodinamik katsayı)
    vt=cismin hızı
    vr=taşıta karşı yönden esen rüzgarın hızı


    Baskı uygulanan cismin yoğunluğu eğer havanınkinden düşük ise (uçan balonlarda olduğu gibi), bu durumda havanın kaldırma kuvveti nedeniyle cisim yukarı doğru yükselir.Havanın bu kaldırma kuvvetinden uçaklarda faydalanmaktadır. Fakat bizim konumuzda buradaki sorun ise yoğunluğu havadan düşük olan cisimleri belirli bir hıza ulaştırmak için daha fazla enerji gerektiğidir.


    Temelde teoride limit hızı (düşey eksende) düşük yatay eksende ise hava direncinden daha az etkilenen cisimler oluşturmak mümkündür. Bunun hepimizin bildiği en önemli örneği "OK"tur.


    Düzenleme: Çocuklar için videosu bile varmış :)


    Hava Direnci -
    7. sınıf -
    Konu Anlatımı | Vitamin

    Bence :) 4.5 bu tüfek için küçük bir kalibre. Tüfek güçü (155 için) , hafif peletlerin ses hızını aşarak sağa sola dağılma riskleri çok fazla.

    Dediğiniz anda zaten sizinle tartışma bitmiştir.


    Ancak fikirlerinizi okuyan yüzlerce insan olacaktır. Onlara gerekli açıklamayı yapalım.
    1. Konumuz veganlık değil vejeteryanlıktır. İkisi çok farklıdır. Vegan bir et yanında süt, yumurta bal bile yemezken, vejeteryan sadece et yemez. Vejeteryan için süt yumurta bal gibi hayvansal gıdalar tüketilebilir.
    2.Bilimsel olarak ispatlanan hiç bir şey yoktur. Hatta bazı bilim adamları vejeteryan yaşam biçiminin daha sağlıklı olduğunu savunurlar. Kaynak: Vejetaryenlik - Vikipedi
    3. Herkes için tahammül edilebilirlik farklıdır. Kimisi bir tavuk bile kesemezken, başkasının kestiği bir hayvanı tüketmekte sakınca görmez. Kimisi de avlanmaya tahammül edebilir. Yanlış olan kendi tahammül edemediklerimizi başkalarına yasaklamaya kalkmaktır.


    "Vegan" kelimesini özellikle kullandım zaten. Soya fasulyesine karşı kullanılabilecek tek kelime budur. Bu konu oldukça karışık ta olabilir mesela "bal" demişsiniz fakat bal zaten türk gıda kodeksi "bal tebliğı"ne göre bitkisel bir gıdadır :) Ama gerçekte arı bir hayvandır..


    Bilimsel olarak ispat edildiğini söylediğim konu bitkilerin avcıya karşı tepki vermemesi / acı çekmemesi konusu. Sağlık konusunu işaret ettiğimi gösteren bir cümle kurmadım.


    Ayrıca konumuz tahammül değil konumuz öldürme fiilini "zevk için" gerçekleştirmek. Öldürme fiilinde devreye "zevk" girdiği zaman bunun en üst seviyesinin ne olduğunu umarım biliyorsunuz...Ayrıca "yasaklamak" kelimesini de hiç kullanmadım.

    Yaşamak için öldürmek zorunda olmadığımızı soya fasülyesi örneğiyle mantıklı insanlar için kanıtladığımı sanmıştım.
    Örnek hiç de abuk değildi. Bu son derece mantıklı örneği abuk olarak nitelemenin altında yatan sebepleri anlayabilmek için psikolojik savunma mekanizmalarını araştırmanızı öneririm.


    http://www.bilgiustam.com/psik…a-mekanizmalari-nelerdir/



    Hiç araştırmama gerek yok. Bu tartışma Dünya'da zamanında vegan beslenme başlığı altında yapıldı ve sonuçlandırıldı. Tartışma sonunda bitki ve hayvanların tepkisellikleri ve yapısal farklılıkları nedeniyle aynı kefeye konamayacakları "bilimsel" olarak ispatlandı.


    Ben hepobur besleniyorum fakat böyle besleniyor olmam "zevk için" hayvan öldürmemin nedeni olamaz. Ayrıca etrafında hiç "zevk için" soya fasulyesi öldüren de yok.


    Yaşamak için beslenmek zorundayız, bu nedenle yaşamak için et yiyorsak ve yiyebildiğimiz kadar hayvanı "kesiyorsak" bu tahammül edilebilir bir durumdur. Fakat bunun üzerinde (ihtiyaç fazlası) Avlanmak beslenme tabanlı değil "zevk için" öldürmektir. Bu konu tartışmazsızdır.

    "Sizin dediğiniz gibi görev olduğunu düşünüyorum, ama göreve başka şeyler karışmış ve adam zevk alıyor, işte sıkıntı buradaki vicdan da bana göre.."
    Diye yazmışsınız.


    Yıllardır değişik ortamlarda bilinçli yapılan avcılığın doğaya zarar vermediğini savundum. Karşımdaki çok sabit fikirli değilse sayılarla kendisini ikna ettim. Ama tartışmanın son safhalarında hep bu zevk ve vicdan konuları ortaya atıldı.
    Evet doğrudur avcı avdan ve avın sonucu olan öldürme işleminden zevk alır. Kısacası zevk için öldürür.
    Olaya bir de şöyle bakalım. Vücudumuzun ihtiyacı olan proteini bitkisel yöntemlerle (mesela soya fasülyesinden) almak mümkünken, pirzola ya da adana köfte yememizin nedeni zevktir. Kısacası damak tadımız yani zevkimiz için bir hayvanı öldürürüz, ya da kiralık katil tutup (kasaplar ya da balıkçılar) öldürtürüz.


    Kısacası toplumun %99,99'u zevk için hayvan öldürmektedir. Ve adana köfte yerken vicdanları öldürülmüş olan hayvan için hiç sızlamaz.


    İlginç bir yaklaşım elbette; yaşamak için öldürmek ile zevk aldığın için öldürmeyi ancak böyle bir abuk örnekle açıklayabilirdiniz :) Zaten doğada insandan başka bir hayvan yok bu mantıkla hareket eden..

    Satışları belirli segmentlere gruplamak lazım. PCP - Yaylı, fiyat segmenti vb... Yoksa bu tip sıralamalar çok hatalı sonuç verir.


    Hatsan USA düzgün pazarlama teknikleri kullanıyor. Bir ara BT, Galatian alana yanında bedava striker junior verdiler. Vortex'in ardından yaylılarda da satışları arttı. 2015 yılında shot show'un ardından big bore silahları da ABD pazarına sürecekler. Seneye ilk onda belki de 2 3 Hatsan göreceğiz..


    Bu arada 1. sırada bir PCP Benjamin Marauder var ABD satış fiyatı AT44'den daha ucuz... Türkiye satış fiyatı 2500 TL görünüyor :) Dua edelim de Hatsan iç pazardan çekilmesin :)

    Bu yazılanlar kararınızı değiştirmesin. SOrun Hatsan'ın servisinde ürününde değil, pazara olan yaklaşımında. Yoksa gördüğüm son 5 yılda ürün kalitesi arttı, sorunlar giderildi ve ürün yelpazesi genişledi. Yüksek fiyat performans ürünü hatsan.

    Bir yerli üretici her an gümrük tarifelerinin değişebileceğini, yurtdışı pazarlarda kota uygulamalarının oluşabileceğini, siyasi karışıklık nedeniyle ülkenin ihracatının kısıtlanabilieceğini vb her türlü kriz senaryosunu hesaplayarak iç pazara yeterli yatırımı yapmalı...


    Savunma sanayii riskli bir alandır (çalıştığım şirketinde bu alanda yatırımları olduğu için konuya haki sayılırım :) ). Sonra iç pazara mahkum kalırsın iç pazar seni cezalandırıverir :) Evet bence bunu açık bir tehdit olarak algılasa Hatsan iyi olur... Tüketici tehdit eder ve üretici bunu anlamazsa sonu iflastır.

    Elbette para ülkemizde kalsın ama Hatsan'da iç pazara yatırım yapsın, pazarın öncülüğünü yapsın. Hatsan gbi bir üretiici var ülkede ama bir tane bu sporu hobiyi sahiplenen hareketleri yok.


    Pazarı büyütmek için öncelikli faydayı ve amacı sahiplenmeleri gerekiyor, arz etmek yetmez talep yaratmaları gerekiyor.. Yapabilecekleri ve bu hobiyi daha geniş kitlelere sevdirebilecekleri alanları tespit etmeliler mesela ücretsiz poligonlar açmak, atış turnuvaları düzenlemek, bu konuda kitap-dergi vb yayınlara öncülük etmek, üniversitelerde hobiyi ve sporu tanıtmak, vb pek çok yapılabiliecek aktivite var.


    Beceremiyorlarsa gelsinler yardımcı olalım...